Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Πάρκο δεν είναι μόνο το... πάρκο! (1)

Επικοινωνιακός «ποταμός» το τελευταίο διάστημα από την δημοτική αρχή της πόλης για τις «προσθήκες» στο κεντρικό πάρκο της Κατερίνης (το μεγάλο).

Παγκάκια γίγας, πινγκ πονγκ, σκακιέρες και πολλά άλλα, αποτελούν τα νέα «αποκτήματα» του μεγάλου πάρκου της πόλης μας. Σελίδα στο facebook για το πάρκο, σελίδα με την ιστορία, τα φυτά και τα δέντρα του στην κεντρική σελίδα του Δήμου Κατερίνης, εκδηλώσεις.

Και καλώς γίνονται όλα αυτά και μακάρι να γίνουν και περισσότερα. Είναι το μεγαλύτερο πάρκο της Κατερίνης και είναι λογικό να αναβαθμίζεται διαρκώς. Και το προβάλλουμε εδώ στην "ΑΛΗΘΕΙΑ".

Αλλά, δεν κατοικούν όλοι οι δημότες της Κατερίνης γύρω από το κεντρικό πάρκο της πόλης. Υπάρχουν και άλλα πάρκα στην πόλη. Και αν θέλουν αυτοί οι κάτοικοι να βγουν από το σπίτι τους και να πάνε μία βόλτα, να κατεβάσουν τα παιδιά τους να παίξουν, πρέπει να πάρουν τους δρόμους και να πάνε στο κεντρικό πάρκο; Άντε θα πάνε και εκεί, αλλά δεν μπορούν συνέχεια να τρέχουν στο κέντρο. Και να κουβαλάνε μαζί και μικρά παιδιά.

Και δυστυχώς δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα το ιδιαίτερο στα υπόλοιπα πάρκα της Κατερίνης. Παραμένουν στάσιμα, αναξιοποίητα, και βγάζουν προς τα έξω μία εικόνα εγκατάλειψης. 

Και μιλάμε για το πάρκο στα Καταφυγιώτικα, στα Ευαγγελικά, το μικρό παρκάκι στην συμβολή των οδών Νικηφόρου Βρεττάκου και Σαλαμίνος, και πολλά άλλα ακόμα μικρότερα. Η αναβάθμιση όλων αυτών, εκτός από τις επιπλέον επιλογές που θα προσφέρουν στους κατοίκους, θα βοηθήσει και στην αποσυμφόρηση του κέντρου.

Σήμερα σας μεταφέρουμε εικόνα (για 2η φορά) από το πάρκο στα Καταφυγιώτικα. Και αυτό γιατί πριν από μερικές ημέρες που βρεθήκαμε εκεί, μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι παρόλη την απουσία υποδομών (μόνο μία παιδική χαρά), το πάρκο ήταν γεμάτο κόσμο, νέους και γονείς με μικρά παιδιά.