Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Αυτός είναι ο πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών;

Τώρα που καλοκαίριασε, ο κόσμος μπουχτισμένος από την καραντίνα και τις απαγορεύσεις, θέλει να βγει έξω, να φύγει από το τσιμέντο της πόλης, να αλλάξει παραστάσεις, να δει λίγο πράσινο!


Ένα από τα κοντινά μέρη που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί είναι το Πλατανόδασος. Εκεί όμως αυτό που θα συναντήσει είναι η εγκατάλειψη και η απουσία έργων, υποδομών και επιλογών ψυχαγωγίας. Το μόνο που υπάρχει εκεί είναι το ομώνυμο κατάστημα το οποίο όμως είναι μισθωμένο σε ιδιώτη...

Τι έχει κάνει ο Δήμος Κατερίνης στην περιοχή;

Οι σημερινές (12/6/2021) φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ"  δείχνουν αν έχει γίνει κάτι ή όχι. Αν πάλι κάποιος δεν μπορεί να βγάλει ξεκάθαρο συμπέρασμα από τις φωτογραφίες μας, μπορεί απλά να επισκεφτεί το Πλατανόδασος και να διαπιστώσει με τα μάτια του αν έχει γίνει οτιδήποτε εκεί.

Δεν έχει γίνει τίποτα!

Και δεν υπάρχει δικαιολογία. Ούτε η καραντίνα, ούτε ο κορονωιός φταίει. Η σημερινή διοίκηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα και παρά το γεγονός ότι υπάρχει στο προεκλογικό της πρόγραμμα «υπόσχεση» ότι: «Το Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας είναι ο φυσικός μας πλούτος. Του δίνουμε πνοή, το αναβαθμίζουμε, το μετατρέπουμε σε σημείο συνάντησης και αναψυχής για όλους τους δημότες και κυρίως σε πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών. Παραγόμενες θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες.»

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" δεν είδε ούτε πνοή, ούτε αναβάθμιση, ούτε σημεία συνάντησης και αναψυχής, ούτε θέσεις εργασίας, και φυσικά αυτή την στιγμή το Πλατανόδασος δεν είναι πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών!

Είναι όλα παρατημένα, ένα γήπεδο μπάσκετ με σκουριασμένες μπασκέτες, στραβά καλάθια και κατεστραμένο τερέν, το γήπεδο τένις είναι μέσα στα αγριόχορτα όπως όλη η περιοχή, η γέφυρα στο ποτάμι παρατημένη, ο δρόμος μετά το ιδιωτικό κατάστημα αναψυχής είναι όλο λακκούβες, ενώ δεν υπάρχει το οτιδήποτε που θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει ως έργο!!!

Βέβαια, η νυν δημοτική αρχή έχει άλλα δυο χρόνια ακόμα για να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της (σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο προεκλογικό της πρόγραμμα), αλλά έχει ήδη δύο χρόνια που διοικεί και δεν έχει κάνει τίποτα!

Όχι βέβαια, ότι η προηγούμενη διοίκηση έκανε τόσα χρόνια κάτι στο Πλατανόδασος!!!

Όλες οι διοικήσεις του Δήμου «χρησιμοποιούν» το Πλατανόδασος, τον Πέλεκα και άλλες αναξιοποίητες και υποβαθμισμένες περιοχές της Κατερίνης, απλά για να συμπληρώσουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα, και να δίδονται απατηλές ελπίδες στους πολίτες ότι κάτι θα αλλάξει! Ηχηροί τίτλοι, εντυπωσιακές λέξεις και εκφράσεις και ο πολίτης πιστεύει ότι κάτι θα γίνει.

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" θα θυμίζει στους διοικούντες, σε οποιαδήποτε παράταξη-συνδυασμό και αν ανήκουν τις υποσχέσεις τους και θα πιέζει πάντα για την ολοκλήρωση τους, για το καλό της πόλης μας, για το καλό το δικό μας και το καλό των παιδιών μας!!!