Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

«Υπάρχει δρόμος ωρέ! Ο δρόμος του Θεού»

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός *


«Ήταν πρωί, Σάββατο του Λαζάρου, 10 Απριλίου του 1826, όταν συγκροτήθηκε το νεκροδόξαστο εκείνο συμβούλιο αποφάσεως. Ήταν ένα συμβούλιο θανάτου.

25η Μαρτίου 2021. Τα διακόσια χρόνια να αποτελέσουν θρυαλλίδα

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ


Η 200η επέτειος της 25ης Μαρτίου, ξημερώνει για τη χώρα και το λαό σε συνθήκες παρόμοιες μ’ αυτές που βίωναν οι ραγιάδες της εποχής εκείνης.

Μια «ανάσα» για την Ελλάδα που γιορτάζει μόνη της...

Χωρίς τον ελληνικό λαό, που η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη του επιβάλλει πρόστιμα αν δεν έχει… «άδεια κυκλοφορίας» ή δεν φοράει «φίμωτρο», η Ελλάδα γιορτάζει μόνη της τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

«Σχισμή» φωτός πάνω από τα Πιέρια Όρη (ΦΩΤΟ)

Εντυπωσιακή εικόνα στον ουρανό πάνω από τα Πιέρια Όρη πριν από λίγο (24/3/2021 - 19:07 μ.μ.)

Αλλάχτηκε η ελληνική σημαία στην Αστική Σχολή Κατερίνης

Είχαμε γράψει ότι αποτελεί... παραφωνία η εικόνα με την σκισμένη ελληνική σημαία στην Αστική Σχολή Κατερίνης παραμονές της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Μηνύματα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Διαβάστε τα μηνύματα που μας έστειλαν πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί, κόμματα κ.α. για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γεωργάκη Ολυμπίου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Μαρτίου 2021 η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γεωργάκη Ολυμπίου των Σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και πολιτικών κομμάτων.

Τεράστια ελληνική σημαία στο Δημαρχείο Κατερίνης (ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ)

Μία τεράστια ελληνική σημαία τοποθέτησε σήμερα παραμονή της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 ο Δήμος Κατερίνης.

Παράγοντες διάσωσης του ελληνικού στοιχείου επί τουρκικής κυριαρχίας. Αρματολοί και κλέφτες ή κλεφταρματολοί (Γ' μέρος)

Του Παναγιώτη Αλεκάκη

Διάφοροι λόγοι τους έσπρωχναν αυτούς τους άλκιμους νέους προς τους ορεινούς όγκους και είχαν πρόχειρη στο στόμα τους τη φράση «σηκώνομαι κλέφτης», για να φοβερίσουν τους σκληρούς Τούρκους αγάδες ή τους τυραννικούς κοτζαμπάσηδες.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

Αδέλφια μας αγαπημένα,

Η εφετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι γεμάτη από συμβολισμούς. Όλος ο Ελληνισμός και κάθε αδούλωτο πνεύμα τιμά, παρά τις δυσκολίες και με σεβασμό προς τα υγειονομικά μέτρα προφυλάξεως, τα 200 έτη από την Εθνική Επανάσταση του 1821.

Διεξαγωγή δωρεάν διαδικτυακού σεμιναρίου με θέμα "Πρακτικές εφαρμογές τήρησης ηλεκτρονικών βιβλίων" για Οικονομολόγους, Λογιστές-Φοροτέχνες

Το 4ο ΠΤ ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών του και των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα:

Τη σχολική χρονιά 2024-2025 αναμένεται να λειτουργήσει το νέο κτίριο του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Με την προϋπόθεση ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα υπάρξουν προβλήματα (καθυστερήσεις κ.α.), τη σχολική χρονιά 2024-2025 αναμένεται να λειτουργήσει το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στο νέο του κτίριο.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

H 24η Μαρτίου είναι η 83η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο (84η σε δίσεκτα έτη). Υπολείπονται 282 ημέρες.

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη

Κρύο και σήμερα και δυνατοί αέρηδες στην πόλη της Κατερίνης.