Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Τέλος εποχής για την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Κατερίνης;

Σε λίγες ημέρες η Κατερίνη θα γιορτάσει την Απελευθέρωση της, αλλά στην θέση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Κατερίνης...

τα εμβατήρια που θα ακουστούν το πρωί της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2022 θα είναι από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς.

Μάλιστα ο Δήμος Κατερίνης θα πληρώσει τα έξοδα μετακίνησης της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς, από τη Θεσσαλονίκη στην Κατερίνη και επιστροφή, συνολικού ποσού 452,00 ευρώ με το ΦΠΑ (400,00€ Χ 13% ΦΠΑ).

Η απόφαση πάρθηκε με το σκεπτικό: «ότι ο Δήμος Κατερίνης δεν διαθέτει πλέον οργανωμένη Φιλαρμονική Ορχήστρα, μετά την αποφοίτηση των παλαιών μελών της και την αδυναμία των νέων μελών».

Και άντε καλά στις 16 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την απελευθέρωση εμείς και η πόλη της Βέροιας και υπάρχουν διαθέσιμες αρκετές Φιλαρμονικές Ορχήστρες. Στις 28 Οκτωβρίου αλλά και αργότερα στις 25 Μαρτίου που γιορτάζει όλη η Ελλάδα, πού θα βρούμε Φιλαρμονική Ορχήστρα; Ίσως επιλεγεί η περίπτωση κάποιου CD με εορταστικά εμβατήρια αν δεν λυθεί μέχρι τότε το πρόβλημα με την Φιλαρμονική μας.

Μάλλον ο Δήμος Κατερίνης θα πρέπει να δει από άλλη οπτική το θέμα της Φιλαρμονικής, δίνοντας περισσότερα κίνητρα ή προϋποθέσεις για την λειτουργία της στο μέλλον.

Όπως και να έχει οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Κατερίνης για την παρουσία τους στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλεως μας όλα αυτά τα χρόνια.