Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ"

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας "Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ", στις οποίες συμμετείχαν 158 συνάδελφοι και εκλέχτηκαν 4 αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και 2 αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Με τη συμμετοχή πολλών νέων εργαζομένων, αλλά και με την ακούραστη προσπάθεια όλων των συναδέλφων, εν μέσω τουριστικής περιόδου και παρά τα εμπόδια που έβαλε το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης με την άρνηση της Διοίκησης να μας παραχωρηθεί αίθουσα για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών, καταφέραμε να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας και μάλιστα σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματά μας από την κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου μας, οι οποίοι μέσα στην καρδιά της τουριστικής σεζόν, με όλες τις αντίξοες συνθήκες, έδωσαν τη μάχη για το δυνάμωμα του Συνδικάτου μέσα από ζωντανές, συλλογικές διαδικασίες και όχι πίσω από την οθόνη του κινητού με κλικ και like, όπως προβλέπει ο ν. Χατζηδάκη και πρώτο εφάρμοσε το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης με σκοπό να απονευρώσει την καρδιά του κινήματος.

Το αποτέλεσμα μας γεμίζει αισιοδοξία και μεγαλύτερη πίστη πως μπορούμε να καταφέρουμε μεγαλες νίκες το επόμενο διάστημα. Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαχητικά. Θα είμαστε μπροστά και θα οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας, απόρροια των πολιτικών επιλογών όλων των κυβερνήσεων. Μαζί με όλους τους συναδέλφους μας, όπως δώσαμε τη μάχη των εκλογών, θα συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς, κόντρα στην εργοδοτική ασυδοσία που μας αφήνει εκτεθειμένους, χωρίς ΜΑΠ, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεργοδότες.

Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», απαντάμε «οι ζωές μας» και απλώνουμε το χέρι σε όποιον θέλει να σηκωθεί. Κανένας μόνος! Με το Συνδικάτο μπροστά και την αλληλεγγύη όπλο μας, προχωράμε στις μεγάλες μάχες που έρχονται.

Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας για
Υπογραφή ΚΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά τριετιών, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
5μερο-7ωρο-35ωρο, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, στις μεταφορές, στα σχολεία, κλπ