Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Κάτι πρέπει να αλλάξει με τα σχολικά γεύματα

Σύμφωνα με το lamiareport.gr δεκάδες μαθητές Δημοτικού δηλητηριάστηκαν στην πόλη της Λαμίας από την κατανάλωση φαγητού από τα σχολικά γεύματα.

Μάλιστα τα συμπτώματα ήταν βαριά και οι γονείς είναι αναστατωμένοι.

Αρμόδιες για να επιβεβαιώσουν ότι η δηλητηρίαση οφείλεται στα συγκεκριμένα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν στα παιδιά (μακαρόνια με κιμά), είναι οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Τα σχολικά γεύματα είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός που βοήθησε αρκετά τις οικογένειες και ιδιαίτερα αυτές με οικονομικά προβλήματα. Είναι μία ανάσα και ορθώς πραγματοποιείται το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αλλά χρειάζεται βελτίωση. Μεγάλη θα λέγαμε.

Η ποιότητα του φαγητού δεν είναι ότι το καλύτερο. Το ίδιο και η συσκευασία που δίνεται στα παιδιά. Αυτό το πλαστικό δεν μας κάθεται καλά. Πολλές φορές μάλιστα τρυπάει κατά την μεταφορά στα σχολεία και χύνονται τα φαγητά, ιδίως μάλιστα αν είναι φαγητά σε υγρή μορφή, όπως φασολάδες, φακές, κ.α.

Θα πρέπει να μπουν αυστηρότερα κριτήρια, τόσο στην ποιότητα του φαγητού, στην συσκευασία, στην μεταφορά του, αλλά και στο είδος του φαγητού που μοιράζεται. Οτιδήποτε έχει να κάνει με την υγεία, πόσο μάλιστα μικρών παιδιών, θα πρέπει να ελέγχεται και να αξιολογείται διαρκώς και με ιδιαίτερη προσοχή.