Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) πρασινίζει την γη και αυξάνει την βλάστηση

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Global Ecology and Conservation, αναφέρει ότι το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) πρασινίζει την γη και αυξάνει την βλάστηση σε ποσοστά άκρως μεγαλύτερα από την ξηρασία.

Κατά την περίοδο 2001-2020 επιτάχυνση πρασίνου σημειώθηκε στο 55,15% του πλανήτη, ενώ η επιτάχυνση καφέ χρώματος σημειώθηκε μόνο στο 7,28%.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τελικά η κλιματική αλλαγή και οι εκπομπές άνθρακα συντελούν στο "πρασίνισμα" του πλανήτη και «αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός». Αν και οι αλλαγές δεν είναι το ίδιο σε όλο τον κόσμο η αύξηση του πρασίνου και της βλάστησης κυριαρχεί στην ανάπτυξη του πλανήτη.

➤ Μπορείτε να διαβάσετε την μελέτη εδώ: sciencedirect.com

Η δαιμονοποίηση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και γενικά των εκπομπών άνθρακα, αποδεικνύεται ότι μάλλον δεν είναι αυτό που μας λένε οι κυβερνήσεις, οι ΜΚΟ και οι υποστηρικτές της θεωρίας της "κλιματικής αλλαγής". Περισσότερο ατμοσφαιρικό CO2 δεν σημαίνει καταστροφή, αντιθέτως φαίνεται να κάνει καλό στον πλανήτη τόσο περιβαντολλογικά όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Οι καλλιέργειες αποδίδουν περισσότερο, ενώ το πράσινο κυριαρχεί στο καφέ της ξηρασίας σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης των επιστημόνων.

Το αφήγημα της "κλιματικής αλλαγής ή κρίσης", δεν είναι τίποτα άλλο από μία προσπάθεια των ισχυρών να αποκομίζουν όλο και περισσότερα κέρδη με "πράσινους" φόρους και νομοθετήματα που μας επιβάλλουν, μία εύκολη δικαιολογία ώστε να αποποιηθούν οι κυβερνήσεις τις ευθύνες τους για όποιες καταστροφές προκαλούνται από έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα (έλλειψη υποδομών κ.α.) και τέλος μία προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των ανθρώπων ώστε να δέχονται αμάσητα ότι τους πουν, ότι νομοθετήσουν, ότι φορολογήσουν, ώστε να μην αντιδρούν και να διαμαρτύρονται.

Τώρα αν εσείς θέλετε να συνεχίσετε να πίνετε καφέ με χάρτινα καλαμάκια και να πιστεύετε ότι τα περιττώματα των αγελάδων, επιβαρύνουν το κλίμα του πλανήτη, είναι δικαίωμα σας.