Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα (Κατερίνη)












"Υπερσύγχρονα" μέσα καθαριότητας, στην διάθεση των τουριστών! Σακούλες κρεμασμένες στους κορμούς των δέντρων, αντικρίσαμε σήμερα Κυριακή 7/7/2024 στην Παραλία Κατερίνης, αριστερά ανάμεσα στα παραλιακά κλαμπ και το πεντάστερο ξενοδοχείο. Για κάδο, ούτε λόγος! Κάδοι υπάρχουν μόνο μπροστά στα κλαμπ και μετά... σακούλες στα δέντρα.



Από τις 8:30 έως τις 11:30 τουλάχιστον, δεν είδαμε κάποιον να τις αδειάζει, ενώ σε αυτό το διάστημα ο χώρος που βρίσκονται οι σακούλες, μετατρέπεται σε ένα αυτοσχέδιο πάρκινγκ αυτοκινήτων με αποτέλεσμα οι σακούλες που είναι κρεμασμένες στους κορμούς των δέντρων να μην είναι ορατές από τον δρόμο και από το πεζοδρόμιο. Δηλαδή πολύ δύσκολα θα καταλάβει κάποιος ότι εκεί υπάρχουν σακούλες σκουπιδιών. Χώρια που δεν υπάρχει περίπτωση, αν το πάρουν χαμπάρι οι γάτες και τα σκυλιά, ότι υπάρχουν σακούλες με σκουπίδια, θα κάνουν "πάρτι" εκεί!




Υποθέτουμε ότι τις σακούλες πρέπει να τις τοποθέτησε ο Δήμος Κατερίνης (χωρίς να βάζουμε το χέρι μας στην φωτιά, γιατί κάποια σήμανση δεν είδαμε) με την επιφύλαξη ίσως κάποιος ιδιώτης να τις έβαλε ο ίδιος αγανακτισμένος από τα σκουπίδια που αναγκαστικά πετάνε οι τουρίστες και οι λουόμενοι αφού δεν έχει κάδους εκεί κοντά. Πόσο δύσκολο είναι να τοποθετηθούν από τον Δήμο Κατερίνης 2-3 κάδοι σε αυτή την περιοχή; Αν θέλουμε οι τουρίστες που μας επισκέπτονται να λεν κανέναν καλό λόγο για εμάς!

Τώρα κάποιοι θα πούνε, "από το τίποτα κάτι είναι και αυτό". Δεν θα διαφωνήσουμε. Και... γούρνες να έσκαβαν να ρίχναμε τα σκουπίδια μας φεύγοντας, κάτι είναι και αυτό! Όσο για την περίπτωση να κουβαλάμε τα σκουπίδια μας στο αυτοκίνητο μας και να τα πετάξουμε στο σπίτι ή μέχρι να βρούμε κάποιον κάδο, εμείς τουλάχιστον αυτό κάνουμε τόσα χρόνια. Για τους άλλους δεν ξέρουμε...