* Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" ως όφειλε δημοσιογραφικά, επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Κατερίνης, ο οποίος μας δήλωσε ότι θα απαντήσει στα όσα καταγγέλλει η δημότισσα. Οπότε θα δημοσιευθεί και η απάντηση του στην ιστοσελίδα μας.
Η καταγγελία:
«Αντιδήμαρχος χαρακτηρίζει «αντιπάλους» πολίτες και τους απαγορεύει την είσοδο σε δημόσιους – δημοτικούς αθλητικούς χώρους.
Αήθης λεκτική επίθεση κατά μητέρας παρουσία παιδιών αθλητών στο Β’ ΔΑΚ.
Η Παιδεία και ο Αθλητισμός είναι δύο έννοιες που δομούν τον ελληνικό πολιτισμό τον οποίο οι προγονοί μας δημιούργησαν και η παγκόσμια κοινωνία αποδέχτηκε για τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Όταν ένας Αντιδήμαρχος έχει στην ευθύνη του την «Παιδεία και τον Αθλητισμό» το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνει στην δημόσια παρουσία του είναι να μην προσβάλει ανθρώπους, να μην διαχωρίζει δημότες σε «δικούς μας» και «αντιπάλους» και να μην υβρίζει μητέρα μπροστά σε παιδιά που βρίσκονται σε ένα αθλητικό χώρο για να αθληθούν και να πετύχουν σωματική και πνευματική ανάπτυξη!
Δυστυχώς όμως ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κατερίνης κος Κοκαβίδης Γεώργιος την Τετάρτη 20 Αυγούστου επιτέθηκε με θράσος και με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε μητέρα αθλητή παρουσία προπονητών και άλλων παιδιών – αθλητών, την χαρακτήρισε «αντίπαλο» (υπάρχουν αντίπαλοι δημότες;) και απαίτησε να μην έχει δικαίωμα εισόδου στον δημόσιο χώρο.
Παρουσία δεκάδων παιδιών εξύβρισε χυδαία μια μητέρα που φροντίζει να κατευθύνει το παιδί της στον αθλητισμό να γαλουχηθεί με το αθλητικό πνεύμα μέσω της αγωγής και της εκπαίδευσης, με στόχο τη διαμόρφωση της προσωπικότητας και του ήθους. Έδωσε το χειρότερο παράδειγμα αήθους συμπεριφοράς!
Η δημόσια θέση κύριε Κοκαβίδη και ο δημόσιος χώρος δεν είναι ιδιοκτησία σας. Είστε εκεί για να προσφέρετε με συνείδηση ευθύνης προς τους δημότες με πίστη στην ελευθερία και με βασική αρχή την παραδοχή της ισότιμης συμμετοχής όλων σε κάθε χώρο και δραστηριότητα. Δεν έχετε δικαίωμα διαχωρισμού των δημοτών σε αρεστούς και μη, σε «δικούς σας» και «αντιπάλους», ιδιαιτέρως δε η εξύβριση, η προσβολή δημοτών και η λεκτική βία σε αθλητικό χώρο (όπου γυμνάζονται παιδιά σε τμήματα κλασικού αθλητισμού) μεταφέρει τον χουλιγκανισμό και θα έπρεπε να κινήσει την διαδικασία του δικού σας αποκλεισμού από τους αθλητικούς χώρους.»
Ζιώγα Παρασκευή
Δημότισσα Κατερίνης
Ζιώγα Παρασκευή
Δημότισσα Κατερίνης