Με νέα τροπολογία της κυβέρνησης θα επιβάλλονται πρόστιμα από 100 έως 1.000 ευρώ για όσους δεν ενημερώνουν εμπρόθεσμα ή δηλώνουν ανακριβώς τη χρήση των ακινήτων τους στο νέο Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΙΔΑ).
Πρόκειται για μία ακόμη "πλατφόρμα" στο ίντερνετ όπου σκοπός της είναι να κάνει δυσκολότερη την ζωή όσων κατέχουν ακίνητη περιουσία στην πατρίδα μας. Από την στιγμή που υπάρχει το κτηματολόγιο, το Ε9, το περιουσιολόγιο, οι δηλώσεις μίσθωσης και κυρίως ο ΕΝΦΙΑ, η λογική αυτής της νέας "πλατφόρμας" για τα ακίνητα, είναι καθαρά φοροεισπρακτική.
Η κυβέρνηση πλούτισε τους λογιστές, τους συμβολιογράφους, τους μηχανικούς και τρέχει ο κακομοίρης ο Έλληνας να τους ακουμπάει ότι χρήματα έχει στην άκρη για να μην χάσει το ακίνητο του. Με αυτό τον καταιγιστικό ρυθμό φόρων στα ακίνητα, λίγοι Έλληνες θα μπορέσουν να κρατήσουν στην κατοχή τους τα ακίνητα τους που με τόσο κόπο, χρήματα και φόρους τα απέκτησαν.
Ζούμε σε ένα κράτος που βάζει πρόστιμα, πρόστιμα, πρόστιμα και λειτουργεί με την παρανοϊκή λογική του να δηλώνουμε και να ξαναδηλώνουμε την περιουσία μας για την οποία έχουμε φορολογηθεί άπειρες φορές.
Και η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει τους Έλληνες. Τους δίνει επιδόματα των 100-200 ευρώ και με τους φόρους τους παίρνει χιλιάδες ευρώ πίσω.
Ένα άλλο εξοργιστικό στην όλη ιστορία είναι, ότι η κυβέρνηση διάλεξε να δώσει σε αυτή την φοροεισπρακτική πλατφόρμα το όνομα "ΜΙΔΑΣ". Στην ελληνική μυθολογία, ο Μίδας ήταν βασιλιάς της Φρυγίας. Ήταν γνωστός για την ικανότητά του να μετατρέπει σε χρυσάφι οτιδήποτε άγγιζε.
Δηλαδή τι θέλει να μας πει η κυβέρνηση; Ότι θα βγάλει χρυσάφι από τις δικές μας περιουσίες;
Αν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτή τη ζωή, η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι απλά δεν πρέπει να ξαναβγεί στην εξουσία, αλλά να εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη της πατρίδας μας! Για να υπάρξει όμως και δικαιοσύνη θα πρέπει να ξυπνήσουν από τον λήθαργο και οι Έλληνες ψηφοφόροι. Αυτό είναι λίγο δύσκολο, αλλά όσο ζούμε ελπίζουμε.
