Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Πανηγυρικός Εσπερινός Καθεδρικού Ναού Κατερίνης

Πανηγυρικός Εσπερινός   Καθεδρικού Ναού Κατερίνης
Τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιουνίου ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης. 

Κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριου, Μουάνζας και Δυτικής Τανζανίας κ. Ιερωνύμου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Τριπόλεως και πάσης Λιβύης κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), των Αρχιεπισκόπων Τιράσπολ και Ντουμποσάρ κ. Σάββα (Πατριαρχείο Μόσχας-Μολδαβία), Πέτεργκοφ κ. Αμβροσίου (Πατριαρχείο Ρωσίας-Αγία Πετρούπολη), του Θεοφιλαστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου (Οικουμενικό Πατριαρχείο) και του επιχωρίου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος κατά το Θείο Κήρυγμα αναφέρθηκε στο Ιερό γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου στους ουρανούς, τόνισε μάλιστα πως ο Χριστός με την Ανάληψη του μας χάρισε τον Παράδεισο και τη δυνατότητα για Θέωση.