Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δ.Σ. Πύδνας Κολινδρού για την κατάργηση του Α.Τ. Κολινδρού


Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας- Κολιδρού σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στο Δημοτικό Κατάστημα του Κολινδρού, τη Δευτέρα 5-9-2016 ψήφισε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κολινδρού, στο οποίο συναίνεσαν και οι παρόντες στη συνεδρίαση βουλευτές του Νομού Πιερίας Μπέτυ Σκούφα, Αστέριος Καστόρης , Κων/νος Κουκοδήμος και Χαρίλαος Τζαμακλής (διά του εκπροσώπου του):

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας με ομόφωνη απόφασή του εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κολινδρού και εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποτροπή αυτής της απαράδεκτης απόφασης.

Δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν πρόκειται να δεχτούμε παθητικά αυτή την μυωπική πολιτική συρρίκνωσης και υπερσυγκέντρωσης. Γι’ αυτό και θα κάνουμε το παν για να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο ότι θα εξακολουθήσει να λειτουργεί το εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα, καθώς είναι, μετά το αντίστοιχο του Αιγινίου, το μοναδικό που υπάρχει στον Δήμο μας. Το αιτιολογικό της κατάργησης του Αστυνομικού Σταθμού, ότι δηλαδή υπάρχει χαμηλή εγκληματικότητα στην περιοχή, είναι εντελώς αίολο και προσχηματικό, αφού η χαμηλή εγκληματικότητα συναρτάται ασφαλώς πρωτίστως με τη λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος Κολινδρού.

Για μας είναι αδιανόητη ενέργεια η κατάργησή του, τη στιγμή που η βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση, η εντεινόμενη φτωχοποίηση διαμορφώνει ανεξέλεγκτες συνθήκες και ένα πρόσφορο περιβάλλον για ανάπτυξη ποικίλων μορφών παραβατικότητας και εγκληματικών ενεργειών. Αντί λοιπόν η πολιτεία που έχει τη θεσμική και πολιτική υποχρέωση να σκύψει πραγματικά και να αφουγκραστεί τις ανάγκες των κατοίκων, με τις αποφάσεις της τους εξοργίζει, καθώς στο όνομα δήθεν μιας πιο «ορθολογιστικής» πολιτικής. εντείνει την ανησυχία των κατοίκων που αισθάνονται ανοχύρωτοι και ανασφαλείς, αλλά και προδομένοι καθώς βλέπουν για άλλη μια φορά τις ανακόλουθες πολιτικές σε σχέση με τις διακηρύξεις των κρατούντων για συνεργασία, διάλογο και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες.

Δεν είναι δυνατόν την ώρα που ο Δήμος μας καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας και τη συγκράτηση του πληθυσμού στις εστίες τους, η πολιτεία να απογυμνώνει τον Δήμο μας από υπηρεσίες που όχι μόνο εξυπηρετούν τους πολίτες και εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας, αλλά και αποτελούν σταθερές στο να παραμείνει η περιοχή μας ζωντανή και ακμαία.

Εξάλλου είναι αδιανόητο να αποφασίζουν κάποιοι χωρίς προηγουμένως να ζητήσουν τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών και να σχεδιάζουν τέτοιες αποδιαρθρωτικές ενέργειες απίσχνανσης της περιφέρειας, αντί με την πολιτική τους να δίνουν κίνητρα μετεγκατάστασης και όχι απερήμωσης, να ενισχύουν τις υπηρεσίες ασφάλειας και εξυπηρέτησης των συνδημοτών μας. Ελπίζουμε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις που αγνοούν τις κοινωνίες και τις προοπτικές τους δε θα προχωρήσουν στην πράξη, καθώς είναι φανερό ότι αντιστρατεύονται τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και τις πραγματικές ψυχολογικές, οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων.


Ο Δήμαρχος
Ευάγγελος Β. Λαγδάρης