Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΛΑΜΙΑ


ΠΙΕΡΙΚΟΣ- ΛΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΉ 22/02/2015 ΏΡΑ 15:00

Αποδοχή από τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά, της παραίτησης των μελών της Δ.Ε.Π.Π.Σ.


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Θέμα: Αποδοχή από τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά, της παραίτησης των μελών της Δ.Ε.Π.Π.Σ.
Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, αποδέχθηκε χθες, Πέμπτη 19/2/2015, την παραίτηση των μελών της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.). Πλέον όλες οι αρμοδιότητες της Δ.Ε.Π.Π.Σ. ασκούνται από την υπερκείμενη αρχή.
Επίσης, διαψεύδονται κατηγορηματικά οι φήμες και οι κακόπιστες διαδόσεις ότι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η κατάργηση των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων.
Κατά τα λοιπά, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα υπάρξει σύντομα αναλυτικό Δελτίο Τύπου για τα θέματα των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων.

 Για το δελτίο τύπου πατήστε εδώ.

ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ


Το πρωί στον πεζόδρομο Κατερίνης.





Δημήτρης Καζάκης: Αποδέχθηκε τους όρους Σόιμπλε και των δανειστών η ελληνική πλευρά. Όλοι στις πλατείες να ακυρώσουμε το νέο ξεπούλημα της χώρας.

 

Αποδέχθηκε τους όρους Σόιμπλε και των δανειστών η ελληνική πλευρά.

Ο Τσίπρας λίγο πριν τη σύνοδο δήλωνε στο Reuters: "Είμαι βέβαιος ότι το αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης με τους όρους που την συνοδεύουν θα γίνει αποδεκτή" http://www.reuters.com/article/2015/02/20/us-eurozone-greece-idUSKBN0LO0O620150220

Η ελληνική πλευρά ολοκλήρωσε την κατά κράτος υποχώρησή της μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών, αποδεχόμενη και το συνοδευτικό πρόγραμμα διάσωσης μαζί με την παράταση της δανειακής σύμβασης για 4 μήνες.

Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται την Δευτέρα να παρουσιάσει τις προτάσεις της για το νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων (δηλαδή το νέο μνημόνιο).

Οι βασικές κατευθύνσεις που αποφασίστηκαν είναι οι εξής:

1. Πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής κυνηγώντας μικρομεσαίους και όσους έχουν συσσωρεύσει χρέη στην εφορία.

2. Πάταξη της διαφθοράς που σημαίνει ότι το κυνηγητό του κακομοίρη θα συνεχισθεί στο όνομα του νόμου και της τάξης.

3. Αναπροσαρμογή της δημόσιας διοίκησης σύμφωνα με την εργαλειοθήκη ιδιωτικοποίησης του ΟΟΣΑ.

4. Ευρύτερη αξιοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου, δηλαδή θα συνεχιστεί το ξεπούλημα μέσω κυρίως του ΤΑΙΠΕΔ.

5. Πλατύ δίκτιο συσσιτίων για χιλιάδες ανθρώπινα ράκη των μεταρρυθμίσεων με κονδύλια από Ευρώπη. Η χαρά των εργολάβων της μιζέριας και των τρωκτικών ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Όλα αυτά στα πλαίσια της αυστηρής τήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας στον υφιστάμενο προϋπολογισμό που ψήφισε Σαμαράς-Βενιζέλος και υλοποιεί τις μνημονιακές δεσμεύσεις άγριας λιτότητας και οριζόντιων περικοπών.

Ταυτόχρονα η κηδεμονία και η αποικιοκρατική εποπτεία θα συνεχιστεί όχι από την τρόικα, αλλά απευθείας από τους "θεσμούς" της ΕΕ διαμέσου της ομάδας κρούσης του Ράιχενμπαχ και των επιτρόπων. Τυφλή υποταγή στο δημοσιονομικό σύμφωνο και ότι προβλέπει.

Αυτό ήταν. Μια από τα ίδια και χειρότερα. Τον λόγο έχει τώρα η κοινωνία, ο λαϊκός παράγοντας. Όλοι στις πλατείες να ακυρώσουμε το νέο ξεπούλημα της χώρας.

Σήμερα στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης.

Η γνωστή όμορφη δικηγόρος της πόλης μας κυρία Ντέπυ Μακρίδου!

Φτιάχουμε χαρταετό!



« …Όποιος δεν έπαιξε ποτέ του χαρταετό, δεν κοίταξε όσο χρειάζεται ψηλά. Όποιος δεν ένοιωσε την αντίσταση του μεγάλου σπάγκου, δεν εκατάλαβε την δύναμη του αέρα. Κι όποιος δεν εφώναξε με την ευθύνη και την πρωτοβουλία του παιδιού που βλέπει να κινδυνεύει στο ψηλό μετεώρισμά του ο αετός, δεν ένοιωσε τη χαρά του να τα βγάζεις πέρα μόνος σου με τη Φύση » (Δημήτριος Λουκάτος )
ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ! ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Κλείστε για λίγο τους υπολογιστές και περάστε ποιοτικό χρόνο με όσους αγαπάτε ! Πρώτοι εμείς θα δώσουμε το παράδειγμα , αφού σας δώσουμε οδηγίες κατασκευής χαρταετού ! φτιάξτε το δικό σας χαρταετό μαζί με τα παιδιά σας ...θα το χαρούν πολύ! http://www.matia.gr/…/%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1%CE%B5%…


Από τους...
Κοινωνικοί Λειτουργοί ΕΝ τάξη

Κανονικά λειτουργούν τα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα

 

Τι αναφέρει η σχετική εγκύκλιος:

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με το νόμο. Κι αυτό γιατί δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες.

Σύμφωνα με Ενημερωτική εγκύκλιο που έστειλε στους καταστηματάρχες Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους ισχύουν τα παρακάτω:

- Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο -επιχειρηματία, εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι.

- Δεδομένου λοιπόν του χαρακτήρα της ημέρας ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους εργαζόμενούς τους.

- Στις περιπτώσεις όμως που η Καθαρά Δευτέρα έχει οριστεί ως ημέρα αργίας με άλλες ρυθμίσεις, όπως π.χ. με υπουργική απόφαση ή προεδρικό διάταγμα (τοπική εορτή) τυχόν συλλογική σύμβαση, επιχειρησιακή πρωτοβουλία κλπ., οφείλεται αυξημένο ημερομίσθιο. Η κλαδική Συλλογική Σύμβαση του εμπορίου προέβλεπε, ότι η Καθαρά Δευτέρα καθιερώθηκε ως υποχρεωτική αργία για τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ, με την εξαίρεση των Σούπερ Μάρκετ που βρίσκονται σε δήμους κάτω των 7.000 κατοίκων, όπου η αργία καθιερωνόταν ως προαιρετική. Η συλλογική σύμβαση του εμπορίου έχει λήξει και η μετενέργειά της έχει παρέλθει, ωστόσο, δεδομένου ότι ήταν κοινή συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων, συστήνουμε στα μέλη μας να την ακολουθήσουν, πράγμα όμως που έγκειται αποκλειστικά στην διακριτική τους ευχέρεια, όπως και στην διακριτική τους ευχέρεια έγκειται η καταβολή ή όχι αυξημένου ημερομισθίου. Κατά βάση, μόνο η πρόβλεψη περί υποχρεωτικής αργίας σε επιχειρησιακή σύμβαση εξασφαλίζει απόλυτα τον χαρακτήρα της ημέρας ως τέτοιας αλλά βεβαίως μόνο για την συγκεκριμένη επιχείρηση. Στην περίπτωση αυτή, όπου υπάρχει επιχειρησιακή σύμβαση, εφόσον οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργήσουν, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν το ημερομίσθιό τους με προσαύξηση 75%.

Πάντως ενημερωτικά σημειώνεται, ότι την Κυριακή, παραμονή της Καθαρής Δευτέρας, η Βαρβάκειος Αγορά έχει ολονυχτία κατά το έθιμο που επιβάλλει η ψαραγορά να ανοίγει κατά τις 10 η ώρα τη νύχτα και να μένει ανοιχτή συνεχώς ως το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας για να προμηθευτούν οι καταναλωτές φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για τα κούλουμα.

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών στου Ρέντη ενημερώνει ότι τα καταστήματα στον ΟΚΑΑ θα είναι ανοικτά την Κυριακή της Αποκριάς 22 Φεβρουαρίου 2015 και κλειστά την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015.

Φλόγα σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια


Σε μια χώρα μακρινή που τη λέγανε Ατλαντίδα
ζούσε μια αγαπημένη οικογένεια.
Ο χρόνος κυλούσε γλυκά και ανέμελα.
Κάθε τικ και κάθε τακ του μύριζε ζωή.
Ώσπου μια μέρα, από εκείνες που δεν θέλεις να σκέφτεσαι
–μα δεν ξεχνάς ποτέ–, εμφανίστηκε ένας δράκος…
Αλλιώτικος…
Μια ιστορία Δύναμης και Ελπίδας
που εξυμνεί τη ΦΛΟΓΑ της ανθρώπινης ψυχής.

Κείμενο: Χρήστος Σίνης
Εικονογράφος: Νίκος Γιαννόπουλος
"Ο καρκινόδρακος" κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική
 
 Ξεφυλλίστε online στο: http://www.ellinoekdotiki.gr/displayITM2.asp…

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Μπέττυ Σκούφα βραβεύει την Κατερίνα Νικολαίδου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης.



"Εχθές το βράδυ είχα την απερίγραπτη τιμή και χαρά να επιδώσω βραβείο σε ένα νέο κορίτσι. Την Κατερίνα Νικολαιδου, του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, παγκόσμια πρωταθλήτρια δις στην κωπηλασία γυναικών και 2 φορές καλύτερη αθλήτρια στην Ελλάδα.
Αυτά τα νιάτα μας διδάσκουν την ηθική του αγώνα και της προσπάθειας και μας κάνουν πλέον περήφανους. Αισθανόμαστε την απόλυτη ηθική και πολιτική δέσμευση να τα στηρίξουμε."

Μπέττυ Σκούφα, βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ



"Η Ελλάδα γύρισε σελίδα.Απέκτησε φωνή και αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας απέδειξε ότι μέχρι τώρα οι μνημονιακές κυβερνήσεις απλά έλεγαν ναι σε όλα.Τα καλύτερα έρχονται.Μαζί με τον Λαό μας θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση και για μία Ελλάδα εθνικά υπερήφανη,ανεξάρτητη,σε μία Ευρώπη των Λαών και όχι των τραπεζών.Πάνω από τα κέρδη οι ζωές μας.Η στήριξη του Λαού μας και η αποφασιστικότητα του βοήθησαν πάρα πολύ την διαπραγμάτευση. Καλούμε τον Ελληνικό Λαό να είναι δίπλα στον αγώνα που θα συνεχίσουμε να δίνουμε.Καλή δύναμη σε όλους μας."

Δηλαδή, για να καταλάβουμε... ζητούσαμε χρήματα του μνημονίου χωρίς μνημόνιο και τώρα πήραμε μνημόνιο χωρίς χρήματα;