Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Ελληνική Αστυνομία: Φέτος το Πάσχα ας τσουγκρίσουμε στο σπίτι & όχι στο δρόμο. Ταξιδεύουμε με ασφάλεια!



Ανοιχτό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού «Υψηλάντεια 2015» - Προκήρυξη



Στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων «Υψηλάντεια 2015» που θα γίνουν στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας, συμπεριλαμβάνεται και ανοιχτό τουρνουά γρήγορου σκακιού (rapid) το οποίο θα ληφθεί υπόψη από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία για διεθνή αξιολόγηση ELO (FIDE Rapid Ratings). Το τουρνουά θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 στη Νέα Τραπεζούντα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του τοπικού συλλόγου. Στο τουρνουά μπορούν να συμμετέχουν όσες σκακίστριες και σκακιστές το επιθυμούν, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν σκακιστικό δελτίο.

Θα διεξαχθούν δύο ξεχωριστά τουρνουά. Στο πρώτο τουρνουά θα πάρουν μέρος οι σκακιστές ηλικίας από δεκατρία (13) ετών και άνω (σκακιστές που γεννήθηκαν από το έτος 2002 και πριν) και στο δεύτερο τουρνουά θα πάρουν μέρος οι σκακιστές ηλικίας από δώδεκα (12) ετών και κάτω (σκακιστές που γεννήθηκαν από το έτος 2003 και έπειτα).   Όποιος σκακιστής ηλικίας έως δώδεκα ετών επιθυμεί να πάρει μέρος στο πρώτο τουρνουά, έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί, αρκεί να το δηλώσει εγκαίρως μέχρι την τελευταία ημέρα δηλώσεων συμμετοχής.

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΣΦΗΚΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ



Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 καθιέρωσαν τη βραδιά της συνάντησης. Τη Μεγάλη Παρασκευή μετά την περιφορά του Επιταφίου κάθε χρόνο ήταν όλοι μαζί. Για να κρατήσουν ζωντανή τη φιλία, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια της νιότης να αμφισβητήσουν. Να ονειρευτούν με το ρομαντισμό και την επαναστατικότητα των νεανικών χρόνων. Και με το πέρασμα των ετών, να αναπολήσουν.
   Αυτή συνάντηση διατηρείται ζωντανή πάνω τρεις δεκαετίες
   Κάποιος όμως έλειπε από την παρέα τη φετινή βραδιά. Μάλιστα την παραμονή των πεντηκοστών τέταρτων γενεθλίων του. Τη Μεγάλη Παρασκευή που το Θείο Δράμα κορυφώνεται, με περισσή συγκίνηση η σκέψη όλων ήταν στο αγαπημένο της παρέας, στο φίλο που άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Τον Τάκη Σφήκα.
   Για την παρέα του Τάκη, ο αείμνηστος ήταν παρών. Γιατί οι νεκροί είναι απόντες μόνο όταν τους λησμονούμε. Οι φίλοι του Τάκη με έκδηλη τη συγκίνηση αφιέρωσαν τη συνάντηση στη μνήμη του.  Τήρησαν και φέτος το έθιμο, νοιώθοντας απούσα μόνο τη φυσική  παρουσία του αγαπημένου τους Τάκη. Συναισθηματικά ήταν και φέτος όλοι μαζί…

Καλή Ανάσταση από την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων


Ελληνική Αστυνομία: Φέτος το Πάσχα δεν ξεχνάμε: Τα βεγγαλικά & τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια.



Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση!


Η Α΄ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Το Μ. Σάββατο πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης.

Σύμφωνα με τη λειτουργική παράδοση της ημέρας, τελέστηκε η α΄ Ανάσταση και η Θ. Λειτουργία του Μ. Βασιλείου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, πλήθος πιστών συμμετείχε στην ευχαριστιακή σύναξη.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα Καλή Ανάσταση, Ανάσταση παθών, ανάταση πνευματική με την τήρηση των εντολών του Αναστάντος Κυρίου και συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας.

9ο SMF Sfendami Mountain Festival 18-19 Απριλίου 2015



9ο SMF Sfendami Mountain Festival

18-19 Απριλίου 2015

    Πρόγραμμα S.M.F 2015
    Διαμονή αθλητών – θεατών
    Περιγραφή διαδρομών
    Προφίλ διαδρομών
    Expo Area SMF 2015
    Χρηματικά έπαθλα XCO C2-XCM Marathon



ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!


Επίσημη παρουσίαση του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής στην "ΕΚΑΒΗ" το Σάββατο 18 Απριλίου





Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στην επίσημη παρουσίαση του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 και ώρα 7μμ.

Το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής είναι μία μη-κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του πρώτου Ολύμπιου Συμποσίου Αστροφυσικής που διοργανώθηκε στην Παραλία Κατερίνης τον Μάιο του 2014. Σκοπός του Κέντρου είναι ο συντονισμός και η διοργάνωση πολύπλευρων επιστημονικών δράσεων ενημέρωσης και συνεργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Πιερίας, στους τομείς της Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής Φυσικής. Δράσεις που θα συντελέσουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στην προώθηση της ενεργής συμμετοχής και συνεισφοράς της Ελλάδας στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, με πολύτιμο αρωγό την τοπική κοινωνία της Πιερίας και τους επίσημους φορείς της.

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΟΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!


Οι ταινίες της ημέρας στην TV.


Καλημέρα, Μ.Σάββατο σήμερα.