Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικο χωριό φτιάχνει ο Δήμος Κατερίνης στον… Κορινό.


Χριστουγεννιάτικο χωριό λοιπόν ετοιμάζει ο Δήμος Κατερίνης στον Κορινό Πιερίας με την ονομασία «Χωριό των Αστεριών» σε χώρο τεσσάρων (4) περίπου στρεμμάτων στην κεντρική πλατεία της Δ.Κ. Κορινού για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων κατά τις εορτές των Χριστουγέννων.

Πανελλαδική στάση εργασίας των γιατρών στις 27 Νοεμβρίου


Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου (από τις 10 έως το τέλος του ωραρίου) διεκδικώντας την καταβολή των οφειλομένων από εφημερίες και την ομαλοποίηση της περαιτέρω καταβολής τους.

Βολή Οπλικού Συστήματος PATRIOT


Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, στο Πεδίο Βολής Κρήτης και στο πλαίσιο Αξιολόγησης NATO της 350 Πτέρυγας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΠΚΒ), πραγματοποιήθηκαν βολές Οπλικού Συστήματος PATRIOT.
Οι βολές εκτελέσθηκαν από τις 23η και 24η Μοίρες Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΜΚΒ), και είχαν απόλυτη επιτυχία, ενώ τις παρακολούθησε ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.

1Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η "ΑΛΗΘΕΙΑ"

“Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Κατερίνης και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Πιερίας διοργανώνουν  την 1η Επιστημονική Ημερίδα Φυσικής Αγωγής- Αθλητισμού με τίτλο“Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στις 18:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.  Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των φετινών Αικατερινείων.

Δομή Αλληλεγγύης Κατερίνης.

Η Αλληλεγγύη διδάσκει ανθρωπιά, αγάπη και γεννάει ελπίδα για το αύριο.

Στόχος της Αλληλεγγύης και της δικής μας δράσης είναι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να διατηρήσουμε τον αυτοσεβασμό μιας που το σύστημα που μας κυβερνούσε, προσπαθούσε να τσαλακώσει και κάποιες φορές το κατάφερνε.
Τον αυτοσεβασμό που είναι πολύτιμη και απαραίτητη προϋπόθεση για να σταθούμε όρθιοι, να σκεφτούμε ελεύθερα και να πάρουμε την τύχη μας στα δικά μας τα χέρια.

ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 20:00μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης "Εκάβη"

Η Θρακική Εστία Κατερίνης, εορτάζοντας φέτος τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της, τιμά την Πολιούχο της πόλης μας Αγ. Αικατερίνη ,με τη συμμετοχή της, στις εκδηλώσεις ΄΄ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015’’,παρουσιάζοντας το ιστορικό δρώμενο  -θεατρική παράσταση - ,<<ΑΧ,ΘΡΑΚΗ ΜΟΥ>>, εμπνευσμένο από το ομότιτλο βιβλίο του συγγραφέα κ. Μαργαριτόπουλο.
Στη παράσταση συμμετέχουν μέλη της Θρακικής Εστίας Κατερίνης σε σκηνοθεσία του κ. Ανδρέα Μιχαήλ.
Είσοδος Ελεύθερη
Με Τιμή

Το Δ.Σ.

Τους Πεσόντες Κρήτες Μακεδονομάχους της Πιερίας τίμησαν οι Κοκκινοπλίτες


Αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας συνοδευόμενη εκ του ΔΣ από τον Πρόεδρο κ. Σιαμάτρα Δημήτριο και την Υπεύθυνη Τύπου & Ενημέρωσης κ. Δραγασιά Μαρία, παρευρέθηκε το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2015 στις εκδηλώσεις των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων Κρητών Μακεδονομάχων Πιερίας και Μακεδονίας 1904 - 1908 στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ανδρομάχη Κατερίνης.

SOS: Εναέριες ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας των αλεπούδων στις περιοχές:


Το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας ενημερώνει ότι στις 19/11/2015 θα γίνουν εναέριες ρίψεις εμβολίων -δολωμάτων κατά της λύσσας των αλεπούδων στις περιοχές:
Μ. ΓΕΦΥΡΑ, ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΑ, ΑΙΓΙΝΙΟ, ΚΑΤΑΧΑΣ, Ν. ΑΓΑΘΟΥΠΟΛΗ, ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ, ΜΕΘΔΝΗ, Π. ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ, ΠΑΛΑΙΟΣΤΑΝΗ, ΣΦΕΝΔΑΜΗ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ, ΑΛΩΝΙΑ, ΚΟΥΚΟΣ, ΤΡΙΛΟΦΟΣ, ΚΙΤΡΟΣ, ΑΛΥΚΕΣ, ΣΕΒΑΣΤΗ, ΚΟΡΙΝΟΣ, Ν. ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ, ΚΑΤΩ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΝΩ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, Π. ΚΕΡΑΜΙΔΙ, ΓΑΝΟΧΩΡΑ, Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙ, Ν. ΧΡΑΝΗ, ΚΑΛΛΛΙΘΕΑ, ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ, ΣΒΟΡΩΝΟΣ, ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ, Ν. ΕΦΕΣΟΣ, ΚΑΡΙΤΣΑ, ΔΙΟΝ, ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ, ΛΙΤΟΧΩΡΟ,
Για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και λόγω της σοβαρότητας της νόσου το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας υπενθυμίζει τα μέτρα διαχείρισης των εμβολιακών δολωμάτων:

"ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015" Δ.Τ.: Κυριακή 22 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο, Ο ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΕΝΕΠΕΚΙΔΗΣ

Στο πρόγραμμα των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2015» εντάσσεται το Φιλολογικό μνημόσυνο εις μνήμην του ακαδημαϊκού Πολυχρόνη Ενεπεκίδη, καθηγητή στην έδρα Βυζαντινών και Νεοελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Βιέννης και Διευθυντή του Ινστιτούτου Βυζαντινών Σπουδών, με θέμα: «Ο ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΠΟΝΤΙΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΕΝΕΠΕΚΙΔΗΣ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τους Ποντιακούς Συλλόγους Ν.Πιερίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), την Κυριακή 22 Νοεμβρίου  και ώρα 11:00 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης,  με ομιλητή τον ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, Θεολόγο – Δόκτωρ Νεώτερης Ιστορίας.

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης. Μουσική περιήγηση σε αγαπημένες μελωδίες από το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης

Ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι μέσα από αγαπημένες μελωδίες, γνωστά ευρωπαϊκά τραγούδια σε διασκευές του συνθέτη Χαράλαμπου Ναβροζίδη παρουσιάζει το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, την Κυριακή  22 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (Αίθουσα Α’ Ορόφου).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο «Συντήρηση Εθνικού Οδικού Δικτύου ευθύνης της τέως ΠΚΜ στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Α΄ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ 2013: Συντήρηση ασφαλτικών οδοστρωμάτων και στοιχείων ασφαλείας Π.Ε.Ο. Νο 1» από την Περιφερειακή Ενότητας Πιερία


Σοφία Μαυρίδου,Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Συνεχίζεται η συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε.Πιερίας-Βόρειας Πιερίας»


Ο Δήμος Κατερίνης ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 20-11-2015, ώρα 10:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί διανομή πορτοκαλιών στην οδό 19ης Μαΐου, στο χώρο δίπλα από τον 2ο Παιδικό Σταθμό (άγαλμα γενοκτονίας Ποντίων, απέναντι από το 7ο Γυμνάσιο).

Δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης και οι ωφελούμενοι του Ταμείου Επισιτιστικής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Νίκος Παπαζιώγας

Εκδήλωση της Εύας Καϊλή για την Αρκτική και τις νέες γεωστρατηγικές και οικονομικές προκλήσεις


Βρυξέλλες , 18 Νοεμβρίου 2015

                «Εκδήλωση της Εύας Καϊλή για την Αρκτική και τις νέες γεωστρατηγικές και οικονομικές προκλήσεις»

Εκδήλωση για την Αρκτική και τις νέες προκλήσεις στην περιοχή που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πλέον, Αμερικής ,Κίνας, Ρωσίας και φυσικά Ευρώπης, συνδιοργάνωσε η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το δραστήριο δίκτυο EU40 του οποίου και είναι μέλος.

ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ





Παναγροτικό Συλλαλητήριο

Ο ΑΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ με τον πρόεδρο του Φολιο Διονύσιο και τους αγρότες-μέλη του,  μαζί με όλους τους συνεταιρισμούς Πιερίας δίνουν το αγωνιστικό του παρόν στο Παναγροτικό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για να μην ψηφιστούν τα νέα μέτρα για το Φορολογικό και Ασφαλιστικό των Αγροτών.

Μνήμες Παράδοσης στη 2η Γιορτή Παραδοσιακού Τραχανά των Κοκκινοπλιτών Πιερίας


Το Παραδοσιακό Βλάχικο φαγητό, τον γνωστό σε όλους μας τραχανά είχαν την ευκαιρία να γευθούν άφθονο για 2η συνεχή χρονιά τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου μας το μεσημέρι της Κυριακής 8 Νοεμβρίου 2015 στην Πολιτιστική μας Στέγη. Κοκκινοπλίτισσες, έχοντας έντονα χαραγμένες στην ψυχή και την καρδιά τους μνήμες του παρελθόντος και φορώντας όπως παλιά την παραδοσιακή τους βλάχικη φορεσιά, αναβίωσαν και μοιράστηκαν μαζί μας τις στιγμές κατά τις οποίες προετοίμαζαν από νωρίς το πρωί το καζάνι με σκοπό την παρασκευή του βλάχικου εδέσματος για την κοκκινοπλίτικη οικογένεια.

Αποχή διαρκείας 10πμ με 13.00 του Ειρηνοδικείου Κατερίνης. Σε καθημερινή βάση.

Το προσωπικό του Ειρηνοδικείου Κατερίνης, με την υποστήριξη του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Πιερίας και της Ομοσπονδίας των Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, κατεβαίνει σε καθημερινή αποχή εργασιών από 10 πμ ως 13.00 με σκοπό και αίτημα την άμεση και επείγουσαεπιπλέον στελέχωση του Ειρηνοδικείου για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

Ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης


Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης αναφορικά με την τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι της Γαλλίας και σχετικές ενέργειες


Σχόλιο: Τις "τρομοκρατικές" ενέργειες της Δύσης ενάντια στην Παλαιστίνη, την Συρία, την Λιβύη, τους Κούρδους κ.α. θα τις καταδικάσει κανείς... Θα δούμε τις σημαίες αυτών των χωρών να κυματίζουν για... λίγες ημέρες στην Πλατεία Ελευθερίας... (Δεν είναι ερωτήσεις, απλά σκέψεις..). Και εννοείται συμφωνούμε για τις παρακάτω ενέργειες, απλά σκεφτόμαστε και... λίγο και τον άλλο κόσμο...

Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης στην τακτική του συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου:

1.      Ενέκρινε την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση που εκδηλώθηκε την 13η Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι της Γαλλίας, το οποίο αναφέρει τα εξής:

Δεν σταματάει να κουνιέται από τους συνεχόμενους σεισμούς η περιοχή γύρω από την Λευκάδα...