Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Εκπαιδευτική-Ενημερωτική επίσκεψη της Δ/νσης Δασών Πιερίας στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Πόρων, για το ΔΑΣΟΣ

Κλιμάκιο της Δ/νσης Δασών Πιερίας, αποτελούμενο από την κ. Άννα Μπατσαρά-Δασοπόνο και Παιδαγωγό την κ. Ευαγγελία Αδαμίδου Δασοπόνο τον κ. Ιωάννη Γραμματικόπουλο-Δασοφύλακα πραγματοποίησαν στις 26-04-2018 εκπαιδευτική - επιμορφωτική επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Πόρων...

ΕΠΣ Πιερίας - Αγώνες Σ/Κ και πρωταθλήματος υποδομής. (Πρόγραμμα-Διαιτητές)

Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 26-04-2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας...

Δήμος Κατερίνης - "Εαρινές Ημέρες Μουσών" Εστίας Πιερίδων Μουσών:«Αντιθέσεις» μέσα από το φακό της «Ίριδας» στην Αστική Σχολή

Με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος

ΕΡΩΤΗΣΗ TOY KKE ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ

Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Θέμα: Αποκατάσταση και συντήρηση αρχαιοτήτων, που υπέστησαν καταστροφές από βροχοπτώσεις, στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, στην Π.Ε. Πιερίας.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ

Κεράσια ονομάζονται οι καρποί του δένδρου της κερασιάς (Prunus). Έχουν σχήμα σφαιρικό και ο φλοιός τους είναι λείος και γυαλιστερός. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία. Υπάρχουν δύο τύποι κερασιών και εκατοντάδες ποικιλίες: το γλυκό κεράσι - γνωστό και ως Prunus avium στους βοτανολόγους – και το ξινό κεράσι, γνωστό ως βύσσινο (επιστημονική ονομασία Prunus cerasus).

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ (ΠΕΡ.ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) ΚΑΙ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΠΕΡ.ΚΕΝΤΡ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)

Παρατείνεται μετά από απόφαση του ΝΠΔΔ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ» (9/4/29.3.2018), η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού έως την 30η Ιουλίου 2018, για τα ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων των...

Τον Μαιο η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις

Με την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων του μηνός Μαΐου (Πέμπτη 3 Μαΐου 2018) και εφεξής, η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3986/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ θα υπολογίζεται στα καταβαλλόμενα ποσά συντάξεων του ΕΤΕΑΕΠ.

Δήμος Κατερίνης: Δρομολογείται η δημιουργία οργανωμένου χώρου προσωρινής μετεγκατάστασης των Ρομά

Στην τελική ευθεία οδεύουν οι εργασίες για την προσωρινή - μεταβατική μετεγκατάσταση των 300 περίπου Ρομά της Κατερίνης, οι οποίοι θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι και σήμερα διαβιούν σε καταυλισμό με πρόχειρα καταλύματα – παραπήγματα. 
 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Την Τετάρτη 25 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε στο Γραφείο του τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, εξοχότατο κ. Alexander Shcherbakov, σε ανταπόδοση πρόσφατης επίσκεψης του τελευταίου στην Ιερά Μητρόπολη.

Δήμος Κατερίνης - Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών: Εργαστήρι προετοιμασίας για την ένταξη στην αγορά εργασίας

ΔΩΡΕΑΝ εργαστήρι ομαδικής εργασιακής συμβουλευτικής για γυναίκες άνω των 18 ετών, πρόκειται να υλοποιήσει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο της παρεχόμενης υπηρεσίας εργασιακής συμβουλευτικής.

57η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Ντροπιαστικές εικόνες με τους στρατιωτικούς μας με χειροπέδες. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση;

Πηγή φώτο: http://www.diken.com.tr

ΑΜΕΣΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ - ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ 4-6 ΕΤΩΝ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

H θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης για όλα τα νήπια 4 έως 6 ετών αποκλειστικά στο δημόσιο νηπιαγωγείο αποτελεί κομβικής σημασίας αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το 2006 κατακτήσαμε τον ένα χρόνο υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

«ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2018» - ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας με απόλυτη επιτυχία ανοιχτό τουρνουά γρήγορου σκακιού (rapid) στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2018».

Πρόσκληση για διάθεση θέσεων Μαθητείας στα ΕΠΑΛ και ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στις ΕΠΑΣ και ΙΕΚ Ο.Α.Ε.Δ.

Με βάση το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) και της Μαθητείας, το οποίο εγκρίθηκε το 2016, την τελευταία διετία υλοποιούνται μία σειρά από δράσεις ώστε η ΕΕΚ να επιτελέσει τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον κοινωνικό της ρόλο.

Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Συστήματος Τηλελέγχου, Τηλεχειρισμού και Ελέγχου Διαρροών του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.

ΘΕΜΑ: Ένταξη της πράξης με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ, ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ» προϋπολογισμού μελέτης 1.494.200€ (με ΦΠΑ) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020»

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Επίσκεψη της Α' Τάξης του τμήματος Τεχνιτών Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Κατερίνης στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, το τμήμα ''Τεχνιτών Υποστήριξης Συστημάτων Η/Υ'' της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Κατερίνης επισκέφτηκε τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους. Το τμήμα συνόδευε η καθηγήτρια κ. Αυγουστίδου Μαρία.

Δήμος Κατερίνης: Πιστοποιητικά πληροφορικής σε 34 εργαζόμενους με το πρόγραμμα της Κοινωφελούς εργασίας

Τα πιστοποιητικά πληροφορικής σε εργαζόμενους στο Δήμο Κατερίνης με το πρόγραμμα της Κοινωφελούς εργασίας απονεμήθηκαν το περασμένο Σάββατο, σε εκδήλωση στο ΚΔΒΜ2 ΘΑΛΗΣ.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1478 - Οι Πάτσι επιτίθενται κατά του Λαυρέντιου των Μεδίκων και σκοτώνουν τον αδελφό του, Τζουλιάνο των Μεδίκων, κατά τη διάρκεια λειτουργίας στο Ντουόμο της Φλωρεντίας.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 26 Απριλίου 2018