Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Την Κυριακή έχουμε γάμο! Ο Γιάννης Ξανθούλης στην Κατερίνη, στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ.(Βίντεο-Φώτο)



Η γέννηση του Χριστού σε έναν ‘άλλον’ κόσμο


Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, επισκέφτηκε το Γενικό Λύκειο Κολινδρού.
Τον υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Λυκείου Γεώργιος Νατσιόπουλος, καθηγητές, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου.
Ακολούθησε...

Η Γερόντισσα Αικατερίνα (Καθηγούμενη Ιεράς Μονής Οσίου Ευφραίμ του Σύρου) στην Κατερίνη. Μίλησε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία «Α.μ.ε.Α…. Συμφωνία Αγάπης»



ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΥΡΙΣΕ ΞΑΝΑ. Η ΝΙΚΟΛ-ΑΝΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ ΣΤΟ PUBLIC ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ,δηλώνει οτι ο  προυπολογισμός του 2016 που ειναι να κατατεθεί προς ψήφιση στην βουλή προβλέπει μειώσεις, περικοπές και νέους φόρους για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους.
Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει πρωτίστως η Χώρα μας δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό. Οι δανειστές θέτουν όρους εφαρμόζοντας ένα οικονομικό μοντέλο, το οποίο απαξιώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, δημιουργεί αποσταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος με αντιαναπτυξιακές συνθήκες, εκτοξεύει την ανεργία, αποδομεί την ιδιοκτησία και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αποσαθρώνει την κοινωνική συνοχή, καταργεί κάθε κοινωνική προστασία των πολιτών, γκρεμίζει την κοινωνική ασφάλιση και το κράτος πρόνοιας και μετατρέπει την Κυβέρνηση σε απλούς εντολοδόχους και διεκπεραιωτές, καταλύοντας κάθε έννοια Δημοκρατίας.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ

Συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο της κοροϊδίας και εξαπάτησης του λαού, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του στην Πιερία.
Με εμπαιγμό απευθύνονται στον αγροτικό κόσμο του νομού και με περίσσιο θράσος μιλάνε για τα νέα φορολογικά μέτρα, επιβεβαιώνοντας ότι θα έχουν «κοινωνικό» πρόσημο, πως θα είναι δικαιότερο το σύστημα, όπως πχ οι αυξήσεις των εισφορών στον ΟΓΑ.
 Προκαλούν, την ώρα που ο αγροτικός κόσμος σε όλη την Ελλάδα ακόμη και με το τωρινό, «ευνοϊκό» φορολογικό σύστημα τείνει να ζει σε συνθήκες αθλιότητας. Προκαλούν, την ώρα που ο αγροτικός κόσμος είναι σε αναβρασμό και βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση, για να δώσει την απάντηση του, ενάντια στα νέα μέτρα ενταφιασμού της μικρομεσαίας αγροτιάς και κτηνοτροφίας.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό δεν μπορούν να ξεγελάσουν άλλο τον λαό και εκτίθενται στις δηλώσεις τους, όπως όταν συνεχίζουν να αυτοαναγορεύονται με τον ψευδεπίγραφο τίτλο του αντιμνημονιακού και του αριστερού.

ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΟΝΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ

Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου εορτάστηκε η Εορτή Ανακομιδής του ι. Λειψάνου του Αγίου Μάρτυρος Αγαθονίκου από την Καβάλα στην Κατερίνη.
Την ημέρα αυτή είχε επιλέξει ως ημέρα των Ονομαστηρίων του, εδώ και πολλά χρόνια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας πρ. Κίτρους κ. Αγαθόνικος.

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ Τ.Ε.Ε ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Αύριο Πέμπτη 3/12 και ώρα 5 μ.μ. ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής και η Μέριμνα Παιδιού θα προβάλλουν στον κινηματογράφο μας την ταινία που προτάθηκε για 5 Όσκαρ
"Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ" (Όσκαρ Α Ανδρικού Ρόλου).
Ενδεικτική τιμή εισιτηρίου 1 ευρώ.


Προπαιδικό τμήμα ΣΦΚ Πιερικός. Προσέθεσε τρεις ακόμη νίκες στο ενεργητικό του

Με  τρεις  ακόμη μεγάλες σε έκταση νίκες και μάλιστα ακριβώς με το ίδιο σκόρ προχώρησε το προπαιδικό τμήμα του Πιερικού αφού νίκησε διαδοχικά τον Εθνικό Ν. Κεραμιδίου και τον Ατρόμητο Κατερίνης για το πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣ Πιερίας αλλά και τον Ερμή Θεσσαλονίκης στο τουρνουά του ΓΑΣ Σβορώνου . Η μικροί του Πιερικού μέχρι στιγμής πάντως τα πάνε περίφημα αφού φιγουράρουν αήττητοι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και το ποδόσφαιρο που αποδίδουν τους δικαιώνει απόλυτα για αυτή τους την πρωτιά .

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΕΤΗ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΑΓΑΘΌΝΙΚΟΥ


Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου το απόγευμα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως, πραγματοποιήθηκε εόρτια εκδήλωση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας πρ. Κίτρους κ. Αγαθονίκου, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 30 ετών Αρχιερωσύνης του (1985-2015).

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ «ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ)
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΟΠΩΣ ΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ- ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - Ε.Ε.-ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΒΙΝΤΕΟ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Ελλάδα-Γαλλία 0-3

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ


Μέσα από δράσεις κοινωνικής ευθύνης προβάλλεται η ευαισθησία, η ευσυνειδησία και η αγάπη για τον πλησίον μας . Στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε, όπου η έμπρακτη συνεισφορά σε όσους έχουν ανάγκη είναι σχεδόν επιτακτική, ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας “ΠΙΕΡΕΣ” στέλνουν από κοινού το δικό τους ξεχωριστό κοινωνικό μήνυμα, με τη διοργάνωση ενός σημαντικού ΦΙΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, με σκοπό τη στήριξη του κοινωνικού έργου που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ

Προς:
τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας
κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

Κοινοποίηση:
Υποψηφίους Προέδρους της Ν.Δ.
κ. Άδωνι Γεωργιάδη,
κ. Ευάγγελο Μειμαράκη,
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη,
κ. Απόστολο Τζιτζικώστα

Αθήνα, 1-12-2015


Αγαπητοί Κύριοι,

          αν και έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την αποτυχημένη προσπάθεια διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών της παράταξής μας, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι δεν έχει οριστεί ακόμα νέα ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών. Εν αντιθέσει, διαπιστώνουμε ότι συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις στο όνομα της "ενότητας" που τελικά μόνο την ενότητα δεν υπηρετούν.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Ελλάδα-Γαλλία 0-3 Φωτορεπορτάζ.

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" ευχαριστεί το www.womensports.gr για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών του αγώνα Ελλάδα-Γαλλία 0-3. Καθώς και την σελίδα τους στο facebook!

Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ


Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Ρουμανία , ως τιμώμενη χώρα στο 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου, παραβρέθηκε με αντιπροσωπεία του, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γρηγόρη Παπαχρήστο και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Νίκο Πασχαλούδη, στον εορτασμό της 98ης εθνικής επετείου από τη συγκρότηση του Ρουμανικού κράτους, με τη σημερινή του μορφή.
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη την πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου 2015 , στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, με τη συμμετοχή δεκάδων προσκεκλημένων.

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, Ώρα 19:00 Ο Ήχος της Κρητικής και Ποντιακής λύρας συναντά το Ηπειρώτικο κλαρίνο

Με την εκδήλωση αυτή, ο Δήμος Κατερίνης και ο ΟΠΠΑΠ συμμετέχουν στον Μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEF «Βοηθήστε τα προσφυγόπουλα»
Το άκουσμα των ήχων της Κρητικής και Ποντιακής λύρας συνδιαλέγεται με το Ηπειρώτικο Κλαρίνο καλλιεργώντας μια ξεχωριστή προσέγγιση της δημοτικής μουσικής,  που επικεντρώνεται στην καλλιτεχνική της αξία. Αυτή η μοναδική ζύμωση, φέρνει στο προσκήνιο τη δύναμη της παράδοσης, στην εκδήλωση, την οποία, στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ», διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), το Σάββατο 05 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης. 
Πρωταγωνιστούν δημοφιλείς καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής σκηνής και ειδικότερα ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Γιώργος Κωτσίνης, ο Σάββας Σιάτρας, ο Γιώργος και ο Δημήτρης Αμπερίδης κ.α.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, 
Η κυβέρνηση συνεχίζει τον αντιλαϊκό της κατήφορο, αντιγράφοντας τους προκατόχους της, έχοντας ως όπλο το ψέμα, κάνοντας το μαύρο άσπρο, ψηφίζοντας  στη βουλή νομοσχέδια με διαδικασίες fast track. Παράλληλα εντείνει και τον αυταρχισμό χρησιμοποιώντας και τα ΜΑΤ όπως για παράδειγμα στη βιομηχανία τροφίμων Χάρμα, για να  εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Αντίστροφη μέτρηση για το Χριστουγεννιάτικο χωριό. 10 και σήμερα!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας απέδειξαν με τη συμμετοχή τους στην πρόσφατη Γενική Απεργία  και στα  απεργιακά συλλαλητήρια ότι δεν το βάζουν κάτω, παρά τη διάψευση των ελπίδων τους από τη συνθηκολόγηση της Κυβέρνησης με τους δανειστές, που οδηγεί στην εφαρμογή ενός νέου σκληρού και αντικοινωνικού νεοφιλελεύθερου προγράμματος
.

Ομιλία Μητροπολίτη Κίτρους στο Λύκειο Κολινδρού


Την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, επισκέφτηκε το Γενικό Λύκειο Κολινδρού.

Τον υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Λυκείου Γεώργιος Νατσιόπουλος, καθηγητές, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου.


Βραδιά Μουσικής για πιάνο, σήμερα στις 19:00 στην ΕΚΑΒΗ