Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Hot Spot στην Εκάλη και στο Πανόραμα

Του Φαήλου  Κρανιδιώτη​​

Ως εκ πεποιθήσεως δεξιός κι εκ καταγωγής και πεποιθήσεως λαϊκός, αυτονοήτως θεωρώ την «ταξική πάλη» διχαστική, αντεθνική κι αντικοινωνική σύλληψη. Έχει ως κινητήρια δύναμη τον φθόνο και το μίσος με ένδυμα την «δικαιοσύνη». Πιστεύω στην εθνική και κοινωνική ενότητα, στην άμβλυνση των αντιθέσεων μέσω της αξιοκρατίας και της αξιοπρεπούς δημόσιας υγείας και παιδείας.
Διότι, το επαναλαμβάνω, η αυριανή εθνική ηγεσία, σε κάθε τομέα, μπορεί να μεγαλώνει στις εργατικές πολυκατοικίες του Ρέντη, σε ένα χωριό της Ηπείρου ή στην Μηχανιώνα.

 

Απεργία αποφάσισαν και οι φυσικοθεραπευτές

Με πανελλαδική αναστολή εκτέλεσης των παραπεμπτικών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), απειλούν οι φυσικοθεραπευτές, ενώ την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΏΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Καλούνται ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες παραδοσιακών αποστακτηρίων διημέρου Πιερίας (Αμβυκούχοι της Πιερίας), να προσέλθουν την Κυριακή 14-2-2016 και ώρα 17:30 έως 19:30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ (4ος όροφος – 28ης Οκτωβρίου 40 – Κατερίνη) για να λάβουν μέρος στις πρώτες εκλογές του νεοσύστατου Σωματείου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσίπουρου Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου.

ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΤΑ HOTSPOTS EINAI EΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΠΙΛΕΠΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ , ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΥΕΣ.

2)ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΟΠΟΙΑ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.

3)ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΔΕΝ ΩΣ ΑΔΤΕ(95-98-96-79-80) ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΝΗΣΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ HOT SPOTS.

ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΒ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Έγινε με επιτυχία  ο χορός της κομματικής οργάνωσης βάσης Λιτοχώρου του ΚΚΕ στις 6-2-2016.
Στην εκδήλωση μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα κάλυψε τοπικό μουσικό συγκρότημα.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ

Δόξα 10 Μοσχοχωρίου-Όλυμπος Αγίου Σπυρίδωνα 1-2 Γ' ΕΠΣ Πιερίας. Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)


Δ.Τ. της Ε.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ

Μια οφειλόμενη απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την ΕΕ, την ΚΑΠ και τη φτωχομεσαία αγροτιά.
Κάθε προπαγανδιστικό ψέμα επιστρατεύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να χτυπήσει τους εξελισσόμενους αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς και να τους διασπάσει. Με χτεσινές δηλώσεις του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, αφού τονίζει ότι η συγκυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που διαμορφώνει μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ και παρουσιάζει προκλητικά τον οδοστρωτήρα της ΚΑΠ και τα δεσμά της ΕΕ που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες σαν … ευλογία. Όπως είπε ο υπουργός της συγκυβέρνησης, η Ε.Ε στηρίζει τον αγρότη(…).

 

Τα τοπικά αγροτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής ποιότητας τυποποιημένα και μεταποιημένα ανέδειξε άριστα η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην 26η AGROTICA

Το αγροτικό καλάθι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αναδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο στην 26η ∆ιεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανηµάτων, Εξοπλισµού και Εφοδίων AGROTICA , που πραγματοποιήθηκε από 28 έως 31 Ιανουαρίου 2016, στο ∆ιεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κατάφερε με τη συμμετοχή της στη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου στη Ν.Α. Ευρώπη να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου που επισκέφθηκε το stand της μέσα στον εκθετήριο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της πιερικής γης, όπως πιστοποιημένα ΠΟΠ-ΠΓΕ, παραδοσιακά, πιστοποιημένα βιολογικά, ορεινής παραγωγής, γυναικείων συνεταιρισμών, εξαγωγικού προσανατολισμού κ.ά. που χαρακτηρίζουν την περιοχή  και δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με στόχο να γίνουν γνωστά στον καταναλωτή και να δημιουργηθεί αύξηση της ζήτησης.


Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στο Δημήτριο Συριανίδη, για την εκλογή του στη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και στον Ιωάννη Καζταρίδη, για την παραμονή του στη θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας


Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον κ. Δημήτριο Συριανίδη, για την εκλογή του στη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και του εύχομαι ολόψυχα καλή και δημιουργική θητεία αλλά κυρίως υγεία και δύναμη για την επίτευξη των στόχων του και την ευόδωση του προγράμματός του για την ανάπτυξη  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και εγώ προσωπικά από τη θέση της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ευελπιστούμε σε μια αγαστή συνεργασία με στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα παιδαγωγικό περιβάλλον, αναβαθμισμένο, ποιοτικό, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και της εποχής, τόσο προς όφελος των μαθητών  όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα σεμινάρια που διοργάνωσε η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης σε συνεργασία με το KEK SYNERGY για ξενοδοχοϋπαλλήλους, εργαζόμενους στα μέλη της Ένωσης.


Τα σεμινάρια διοργανώθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ και οι εργαζόμενοι επιμορφώθηκαν σε δυο γνωστικά αντικείμενα:
       1.  «Συμπεριφορά στο χώρο εργασίας-Τουριστική ψυχολογία»  
       2. «Στοιχεία Hotel Management– Ξενοδοχειακές Τεχνικές»

ΤΕΛΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ-ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΙΤΑΛΙΑ


Με τον Ελληνοιταλικό Σύλλογο από 4 έως 13 Μαρτίου 2016
ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΙΤΑΛΙΑ (ΒΕΝΕΤΙΑ-ΜΙΛΑΝΟ-ΠΑΒΙΑ-ΒΕΡΟΝΑ-ΜΠΟΛΟΝΙΑ) 
          Μία σπάνια και ενδιαφέρουσα περιήγηση στην πανέμορφη, το Μάρτιο, Βόρειο Ιταλία διοργανώνει ο Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας.
          Συγκεκριμένα, ο Ελληνοιταλικός Σύλλογος αναχωρεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 για την Ιταλία σε μια Προσκυνηματική εκδρομή στην ανακάλυψη της Ελλάδας και του Βυζαντίου στη Βόρειο Ιταλία.

Νοσταλγώντας το παρελθόν


Του Γιάννη Τσαπουρνιώτη

«Μη κοιτάς πίσω. Ο κόσμος προχωράει μπροστά. Μη μένεις στάσιμος στο παρελθόν. Έχεις να μεγαλώσεις παιδιά. Πρέπει να τους δώσεις τα εφόδια να προκόψουν. Το μέλλον τους πρέπει να εξασφαλίσεις. Μην είσαι οπισθοδρομικός. Ο κόσμος αλλάζει».
Οι άνθρωποι που παραμένουν ρομαντικά προσηλωμένοι σε αξίες του παρελθόντος συχνά λοιδορούνται από τους επαναστάτες του μέλλοντος.

Συναυλία τάξεων πνευστών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης


Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης διοργανώνει συναυλία των τάξεων πνευστών του σχολείου που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 10/02/2016 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ – 1ος όροφος).

Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες των τάξεων των καθηγητών Γ. Γκουτζαμάνη, Γκ. Μακοβέι και Δ. Καραπινίδη.

Είσοδος ελεύθερη


Επίσκεψη του Μητροπολίτη και κοπή πίτας στο 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης


Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 9:00 π.μ. ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος πραγματοποίησε επίσκεψη στο σχολείο μας.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις εμπειρίες του από το ιεραποστολικό έργο στο Κονγκό και προσπάθησε μέσα από αυτές να μεταδώσει στους μαθητές του σχολείου πανανθρώπινες αρχές και αξίες, όπως αυτή της φιλανθρωπίας, της αλληλεγγύης και της αγάπης στον πλησίον.

Συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, Χάρη Τζαμακλη και Αστέριο Καστορη στο κοινοτικό κατάστημα Καλλιθέας με το τοπικό συμβούλιο.

Θέμα συζήτησης η άμεση και καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των συμπολιτών μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Αθλήτριες Αθλητές με μετάλλια σε Πανελλήνιους αγώνες:

Πρόσκληση του Χάρη Τζαμακλή προς τον Πρέσβη της Τσεχίας να επισκεφθεί την Πιερία

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Βουλής συνάντηση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Τσεχίας με τον Πρέσβη της Τσεχίας στην Αθήνα, κ. Jan Bondy.

Καλημέρα, Δευτέρα σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2016