Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Κόκκινος Πίδακας" στο βιβλιοπωλείο «Μάτι» στην Κατερίνη, σήμερα το βράδυ. (Φωτογραφίες)







Ο Γεώργιος Τζιτζικάκης στα Public παρουσίασε σήμερα το βράδυ το βιβλίο του "Τ΄ αηδονιού το δάκρυ". (Φωτογραφίες)




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ. Μαζεύουν υπογραφές για να τους παραχωρήσει ο Δήμος Κατερίνης μια μόνιμη στέγη για τις εκθέσεις τους!



Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αστική Σχολή Κατερίνης!


Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΦΡΑΓΜΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ





 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στη λίμνη Πλαστήρα, Φράγμα, Ιερά Μονή Κορώνης, Καρδίτσα και πλαζ Λαμπερού στις 3 Μαΐου 2015, ημέρα Κυριακή και το κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο είναι 10,00 Ευρώ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Σωματείου επί της οδού Γεωργάκη Ολυμπίου 1 (2ος όροφος) και στο τηλέφωνο : 2351078736 τις ώρες 19.00 – 21.00, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Κουτσή Δημήτριο στο τηλέφωνο : 6973223716 και από τον Γενικό Γραμματέα κ. Τσαλό Αθανάσιο στο τηλέφωνο : 6978098345.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
Κουτσής Δημήτριος                                                               Τσαλός Αθανάσιος

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ


ΑΝΕΛ ΠΙΕΡΙΑΣ: Απάντηση στο Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Φαρμάκη




Περίσσεψε το θράσος και η αλαζονεία.  Μάθαμε ότι στην έρημο της πολιτικής υγείας υπάρχει μια «όαση» που λέγεται Νοσοκομείο Κατερίνη με τον θαυματοποιό Διοικητή κ. Φαρμάκη!!!

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

Α) Διοριστήκατε κομματικά (ακόμη γελάει η Ελλάδα με το open gov) από τη «φίλη» σας υπουργό Υγείας κ. Ξενογιανακοπούλου και συνάδελφό σας στις Βρυξέλλες ως υπάλληλοι και οι δύο Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Β) Βοήθησε επίσης  ο κουμπαρος σας κ. Παπουτσής με τον «κολλητό» του κ. Καρχιμάκη.
Γ) Πληροφορίες τελευταία λένε ότι ο κ. Κουρουμπλής πιέζεται από τους κοινούς σας φίλους επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου για να παραμείνετε Διοικητής και να συνεχίσετε το «θεάρεστο» έργο το οποίο κρίθηκε ως επιζήμιο από τη λαϊκή ετυμηγορία του Νομού μας.

Ο Νίκος Παπαζιώγας στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το πρόγραμμα επισιτιστικής συνδρομής.



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η συνάντηση αιρετών και εκπροσώπων  των ΟΤΑ με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης  Θεανώ Φωτίου. Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα όσον αφορά την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή 2014-2020» στο πλαίσιο του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD).
Τον Δήμο Κατερίνης ως επικεφαλής εταίρου της σύμπραξης που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα, εκπροσώπησε ο Νίκος Παπαζιώγας συνοδευόμενος από τον υπηρεσιακό παράγοντα Πέτρο Διαμαντή. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου συνοδευόμενη από τον περιφερειακό σύμβουλο Στέφανο Μπιτόπουλο. Οι δυο πλευρές αφού παρουσίασαν τις θέσεις τους και τις απόψεις για το επισιτιστικό πρόγραμμα συζήτησαν και το ενδεχόμενο της από κοινού σύμπραξης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Αποχαιρετιστήριο γεύμα του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Αστέριου Κρίτογλου στους συνεργάτες του μέσα σε κλίμα συγκίνησης.(Φωτογραφίες)





Η συγκίνηση και το συναίσθημα κυριάρχησαν σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία συνεδριάσεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, όπου ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Αστέριος Κρίτογλου παρέθεσε «αποχαιρετιστήριο» γεύμα στους στενούς συνεργάτες του.

Μόνο καλά λόγια βγήκαν από τα χείλια όλων όσων ήταν στο γεύμα σήμερα για τον κ. Κρίτογλου.
Οι συνεργάτες του στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικοί και γονείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Κρίτογλου και μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικά φορτωμένο του προσέφεραν αναμνηστικά δώρα, αλλά κυρίως του έδειξαν την αγάπη και τον σεβασμό που τρέφουν προς το πρόσωπο του.

Ο ίδιος ο κύριος Κρίτογλου δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνηση του και πολλές φορές τον «συλλάβαμε» να είναι βουρκωμένος..

Παρατείνεται μέχρι τις 2 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής αίτησης για ένταξη στη ρύθμιση οφειλών του νόμου 4321/15.



Δόθηκε παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης για ένταξη στη
ρύθμιση οφειλών ν. 4321/15

Με επιστολή του προς το Επιμελητήριό μας, ο ΟΑΕΕ μας ενημέρωσε ότι παρατείνεται μέχρι τις 2 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής αίτησης για ένταξη στη ρύθμιση οφειλών του νόμου 4321/15.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το ρόλο, τη λειτουργία, και τις υπηρεσίες που Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Πιερίας επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 30 Απριλίου μαθητές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Κατερίνης, και συγκεκριμένα οι τάξεις ΑΟ1, ΑΟ2 και ΓΟΥ1, συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες κα Αγγελική Καρανδρέα, κα  Μαρία Τσανακτσή και κα Χρυσούλα Κατσαμάγκα.

Η υποκρισία των αρμοδίων στην Κατερίνη ( και όχι μόνο) ξεπερνάει τα όρια.. (Φωτογραφίες)



Πινακίδες τοποθέτησε χθες ο Δήμος Κατερίνης στις παιδικές χαρές της πόλης μας που αναφέρουν τα εξής:

«ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΠΡΟΣΟΧΗ!»

«ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ»

«ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ»

Δηλαδή ο Δήμος Κατερίνης μας λέει ότι δεν μπορούμε να πάμε τα παιδιά μας στις παιδικές χαρές της πόλης γιατί δεν είναι σίγουροι ότι πληρούν τις συνθήκες ασφαλείας που απαιτούνται για την χρήση τους.

Εμείς ρωτάμε τους αρμόδιους, τόσα χρόνια αυτές οι παιδικές χαρές πληρούσαν τις συνθήκες ασφαλείας;


Είχαν πιστοποιηθεί;

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στο Μακρύγιαλο την Κυριακή 3/5/2015 και ώρα 11,00 στο Δημαρχείο Μακρυγιάλου με ομιλήτρια την Βουλευτή Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ).

Στο Δημαρχείο Μακρυγιάλου θα μιλήσει την Κυριακή 3/5/2015 στις 11:00 το πρωί η Βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ).
Θα αναφερθεί στο έργο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, αλλά και σε σημαντικά θέματα που αφορούν την περιοχή του Μακρυγιάλου και γενικότερα.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΙΔΩΝ



ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΕΣ 2015-2016
ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ
ΗΛΙΚΙΑ 2002-2003

            Καλούνται οι παρακάτω ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο Ενωσιακό Γήπεδο στη Νέα Έφεσο την Δευτέρα 04-05-2015 και ώρα 4:00 μ.μ. με τον αθλητικό τους εξοπλισμό.
Σε περίπτωση αδυναμίας να ειδοποιηθεί ο προπονητής κ. Μαυρομουστακίδης Γεώργιος στο τήλ. 6974562704

Τουρνουά μικρών ηλικιών την Κατερίνη | Ακαδημίες Πιερικού Αρχέλαου



Την Κυριακή 26/4/2015 πραγματοποιήθηκε τουρνουά με συμμετοχή των ακαδημιών του Πιερικού Αρχέλαου,του Άθλου Αλεξάνδρειας και του Άργους Ορεστικού.Στο τουρνουά συμμετείχαν παιδιά των ακαδημιών γεννηθέντα από το 2002 έως το 2008.
Το πρόγραμμα των αγώνων:


Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.




   Τα οικονομικά στοιχεία και οι δυνατότητες στήριξης των λειτουργικών αναγκών του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, απασχόλησαν κατά κύριο λόγο τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΡ.ΦΕ.Ο. που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015.
   Για την πληρέστερη ανάλυση των οικονομικών δεδομένων, τους τρόπους και τις κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε το Φεστιβάλ Ολύμπου να είναι βιώσιμο, ενημερώθηκαν τα μέλη της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο., από τους οικονομολόγους Οδυσσέα Μανωλόπουλο και Κλεοπάτρα Μαρινοπούλου, που με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.

Νουλέζας Βασίλειος: Για το έργο SEATRACK για τα ΑΜΕΑ



Καταρχήν διαφωνώ με τον αδόκιμο και μειωτικό όρο ΑΜΕΑ είναι πρωτίστως ευαίσθητα άτομα με ιδιαίτερες δεξιότητες, η Π.Ε. Πιερίας άργησε κιόλας, να μην θριαμβολογούμε και πανηγυρίζουμε με πομπώδεις τίτλους και βαρύγδουπες ανακοινώσεις προβάλλοντας το τεράστιο έργο και την επιτυχία με άλλονών χρήματα, αν κάνουμε το αυτονόητο, όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην παραλία και επίσης αφήστε λεύθερους χώρους για τούς πολίτες μην κυριαρχεί η κερδώα αντίληψη μην μισθώνετε ολα κάθε εκατοστό τη; κοινόχρηστης αμμουδιάς σε αχόρταγους επιχειρηματίες.. πού μας κατακλέβουν το καλοκαίρι. Ευτυχώς που θα αξιοποιηθούν αυτά τα προβλεπόμενα από την ΕΕ κονδύλια, αν βάλλετε και ορισμένα μικρά λεωφορεία που θα τούς μεταφέρουν και σε αυτά θα έχουν πρόσβαση άτομα με ιδιαίτερες δεξιότητες θα ήταν το ιδανικότερον.. Είναι καιρός να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς διακρίσεων και αποκλεισμού στην Ελλάδα να έχουν πρόσβαση παντού αυτά τα άτομα.. πού έχουν με βάση το Σύνταγμα και τούς Νόμους ίσα δικαιώματα.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Π.Ε. Πιερίας:  http://pierikialithia.blogspot.gr/2015/04/2015-seatrack-150000.html

Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης εγκαινιάζει την ιστοσελίδα του

Η νέα σελίδα είναι σύγχρονη, με χαρακτηριστικά της νέας γενιάς ιστοσελίδων και αποδίδει το ίδιο καλά σε οποιαδήποτε συσκευή, με μικρή ή μεγάλη οθόνη.

Μέσα από τις σελίδες της μπορείτε να μάθετε για το σχολείο μας, να δείτε τις εγκαταστάσεις μας, τις ειδικότητες που μπορείτε να παρακολουθήσετε, και τα ωρολόγια προγράμματα των μαθημάτων που διδάσκονται ανά ειδικότητα.

Άκρως ενδιαφέρουσες, ευχάριστες και διδακτικές, είναι οι εργασίες που εκπονήθηκαν από τους μαθητές μας, καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό που θα βρείτε στις αντίστοιχες ενότητες.

Η σελίδα θα ανανεώνεται συνεχώς, γι αυτό... μείνετε συντονισμένοι!!!

Ορειβατικά Νέα του Ε.Ο.Σ Κατερίνης



Tην Κυριακή 3-05-2015 Ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τους φίλους του για Ανάβαση στον ΟΛΥΜΠΟ με στόχο τη θέση ΠΑΠΑ ΑΛΩΝΙ (υψ 1050μ)
Η ανάβαση θα ξεκινήσει από Αγ. Απόστολους (υψ 350μ) - Θέση Σπηλιές (υψ 570μ) -Παπά Ρέμα (υψ 830μ)- Παπά Αλώνι (υψ 1050μ)
Πορεία εύκολη αλλά μεγάλη , στο μεγαλύτερο μέρος δίπλα στην όμορφη ρεματιά του Παπά και πάνω από το ομώνυμο ρέμα .
Υ.Δ: 700μ.
Μήκος διαδρομής:7χλμ
Μέγιστο Υψόμετρο:1050 μ
Διάρκεια πορείας : 05-06:00ω σνλ
Βλάστηση: Πυκνό Δάσος από Κουμαριές, Κέδρα, Έλατα
Βαθμός Δυσκολίας : A
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ανοιξιάτικος
Απαραίτητη η χρήση Μπατόν


Αναχώρηση: 08:00 από [ΕΚΑΒΗ ΚΤΕΛ-ΘΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ]
Κόστος συμμετοχής: 5€ ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου
Αλ. Ζαΐμη 3 (Δευτέρα -Τετάρτη 20:00 -21:00 ) τηλ., fax.: 23510-23102
κιν: 6977587345
Email: eoskaterinis@gmail.com Email: ttekiridis@gmail.com

Την Παρασκευή αυτή, ο Καναδός δεν θα είναι βάρδια.




Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας απευθύνει με συγκίνηση τον ύστατο χαιρετισμό στον γιατρό, φίλο και συναγωνιστή Alvin Clarence Paproski, που πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή, χωρίς ποτέ να σταματήσει να προσφέρει με ανιδιοτέλεια τις γνώσεις, την επιστήμη του την έγνοια και τη φροντίδα του στο συνάνθρωπο που βρισκόταν σε ανάγκη.

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ



 Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΡΑΠΤΟΥ-ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑ ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ
Μια πρόταση στον ΟΡ.ΦΕ.Ο.
         Το τρίτο Σάββατο του Απριλίου η Ελασσόνα ταξίδεψε αλλά και γοητεύτηκε βαδίζοντας ανάμεσα στους μουσικούς διαδρόμους του κορυφαίου δημιουργού, του Μίμη Πλέσσα. Πλοηγός η Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου η Ευαγγελία Ράπτου-Στεργιούλα που παρουσίασε την όμορφη εκδήλωση. Η κ. Ράπτου γνώριμος στην Πιερία από τα πολυποίκιλα σχόλια της για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου.
          Τα παρακάτω είναι τα λόγια με τα οποία η Ευαγγελία Ράπτου-Στεργιούλα σκιαγράφησε και σχολίασε παρουσιάζοντας την βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον σημαντικό Έλληνα μουσικοσυνθέτη.
 «Δεν ξέρω πόσο πίσω στον χρόνο σας γυρίζω, γιατί αυτά που θα σας πω με παραμύθι μοιάζουν.
Mία φορά και έναν καιρό ήταν ένα αγόρι που το έλεγαν Μίμη. Ζούσε με την οικογένειά του και την αδερφούλα του Λουκία σ' ένα μεγάλο σπίτι. Όλοι αγαπούσαν τον μικρό Μίμη αλλά εκείνος υπεραγαπούσε τη γιαγιά Αθηνά που έμενε μαζί τους. Όταν κάποτε έφυγε από τη ζωή η γιαγιά, το σπίτι έπρεπε να ζήσει για έξι μήνες το πένθος


Ο Δημήτρης Στεφανάκης στα Public με το «Χορός των ψευδαισθήσεων». (Φωτογραφίες)






Ανεξάρτητες Ενωτικές κινήσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ 17Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε.

Το σχήμα "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ" δημιουργήθηκε από ανεξάρτητες κινήσεις από όλη την Ελλάδα και συμμετέχει στις διαδικασίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, ως συνέχεια μιας συνεργασίας που ξεκίνησε τις παραμονές του 16ου συνέδριου της Ομοσπονδίας μας, όπου ενώσαμε για πρώτη φορά τις δυνάμεις μας και συνεχίστηκε με τις τελευταίες διεργασίες εκλογής αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια, τόσο σε επίπεδο περιφέρειας όσο και πανελλαδικά με  το σχήμα “Ολοι μαζί – Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις” .

Οι θέσεις μας.
1. Υπερασπίζουμε το αγαθό της δημόσιας δωρεάν Παιδείας .
2. Προωθούμε την ανάπτυξη ενός μαζικού, ρεαλιστικού και σύγχρονου συνδικαλισμού, ως έκφραση μιας ελεύθερης, αυτόνομης, ανεξάρτητης και αδέσμευτης εθελοντικής δραστηριότητας, απαλλαγμένης από κομματικές κηδεμονίες και δεσμεύσεις.
3. Αντιστεκόμαστε στην κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και στην  οικονομική αφαίμαξη του εκπαιδευτικού κλάδου, σε κάθε απόπειρα ελαστικοποίησης της απασχόλησης και κάθε μορφή ευέλικτης εργασίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ



Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προβεί στην εξής καταγγελία:

Καλημέρα, Πέμπτη 30 Απριλίου 2015


Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Η Ημερίδα του «ΠΛΑΤΩΝ» για την «Παιδική Λογοτεχνία, δημιουργική έκφραση και ενσυναίσθηση». Στην «ΕΚΑΒΗ» Κατερίνης. (Φωτογραφίες)






ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας: Να παραιτηθεί άμεσα όπως του έχει ζητηθεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης, ο κ. Φαρμάκης! (Φωτογραφίες-βίντεο)





Συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για τα θέματα υγείας από την συντονίστρια της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Γνωσούλα Χαϊλατζίδου
και τον υπεύθυνο σε θέματα υγείας και Πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Νομού Πιερίας κ. Αστέριο Καστόρη.

Τα πιο σημαντικά της συνέντευξης:

Σε ποια υπηρεσία της Κατερίνης αύριο θα….ανάψουν φωτιές;





Από ότι πληροφορήθηκε η «ΑΛΗΘΕΙΑ» αύριο σε δημόσια υπηρεσία της Κατερίνης θα.. ανάψουν φωτιά για να ψήσουν μπριζόλες και σουβλάκια..

Ο λόγος μάλιστα είναι διπλός..

Την έκθεση «FRESKON 2015» επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. Η αγροτική οικονομία της Κατερίνης δήλωσε παρών σε αυτό το διεθνές εμπορικό γεγονός φρούτων και λαχανικών.





Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «Freskon», που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 25 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Επείγουσα έκκληση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης




Μεγάλη ποσότητα (259 σκευάσματα), κυρίως παιδικών, αντιβιοτικών φαρμάκων στάλθηκαν σήμερα από το Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας  στους «Γιατρούς του Κόσμου» για να διατεθούν στους πρόσφυγες των χώρων υποδοχής στα νησιά του Αιγαίου.

Συνεστίαση Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.



Προτάσεις βιβλίων από το βιβλιοπωλείο "ΝΕΣΤΩΡ"




Τέλος τα πρόστιμα για εκπρόθεσμες οφειλές προς τους ΟΤΑ





 Καταργούνται τα πρόστιμα που επιβάλλονταν για εκπρόθεσμη καταβολή οφειλών προς τους ΟΤΑ με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται πλέον μόνο σε περίπτωση που μια οφειλή έχει βεβαιωθεί από 1η Ιανουαρίου 2015 έως 20 Μαρτίου 2015 και η καταβολή της θα γίνεται μετά την παρέλευση εξαμήνου από το χρόνο που αυτή κατέστη ληξιπρόθεσμη.

Να σημειωθεί ότι οι επιβαρύνσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΟΤΑ φτάνουν έως και το 30% της αρχικής οφειλής. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης, οι οφειλές που βεβαιώνονται από 21 Μαρτίου 2015 και μετά επιβαρύνονται μόνο με τον τόκο εκπρόθεσμης καταβολής της παρ. 1 του αρ. 53 του ν. 4174/2013 και ορίζεται στο 8,56% ετησίως.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τη παρ. 3 του αρ. 53 του ν. 4174/2013 δεν υπολογίζονται και δεν οφείλονται τόκοι επί των τόκων, ενώ μέχρι 31-12-2015 οι τόκοι υπολογίζονται κατά την είσπραξη και για ολόκληρο το μήνα, εντός του οποίου αυτή διενεργείται.

Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Δ.Σ. του Ορ.Φε.Ο. για τη συνδιοργάνωση του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.



Σοφία Μαυρίδου: “Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει και πάντα θα στηρίζει το Φεστιβάλ Ολύμπου. Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή, όχι μόνο η στήριξη και η αρωγή μας προς τον Ορ.Φε.Ο.,αλλά και η συνδιοργάνωσή του Φεστιβάλ. Θα είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες, οι οποίες πρεσβεύουν με τον καλύτερο τρόπο τον πολιτισμό της Πιερίας και αποδεικνύουν περίτρανα τις μεγάλες δυνατότητες της περιοχής μας να διοργανώνει τέτοιου βεληνεκούς πολιτιστικά δρώμενα”.

Ο ΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ, π. ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Η Εκδήλωση του Ιεραποστολικού Συλλόγου Κυριακή με θέμα «Ελληνισμός και Ορθοδοξία στην Παράδοσή μας» με τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, στην Εκάβη.
    Την Κυριακή 26 Απριλίου 7 η ώρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση του Συλλόγου μας στο συνεδριακό κέντρο της πόλης μας, με κεντρικό ομιλητή τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο, ηγούμενο της Ι. Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  
Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ συνεχίζει τις πολιτικές της εξορμήσεις στο νομό μας στα πλαίσια της ενημέρωσης
για όλα τα θέματα που αφορούν τους κατοίκους και την κοινωνία γενικότερα.Γνωρίζοντας ότι ο δρόμος
για την αλλαγή της ιστορίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι μακρύς και δύσβατος αλλά και ότι είναι
ένας δρόμος "ναρκοθετημένος" από τους εγχώριους  συνεργάτες των δανειστών ,συνεχίζουμε την πορεία μας στον
λαό, έτσι ώστε να γίνουμε όλοι μαζί συνοδοιπόροι και να συνδιαμορφώνουμε μαζί το που και πως πηγαίνουμε.


Με την ευκαιρία λήξης του σχολικού έτους και έναρξης των εξετάσεων, το Γραφείο Νεότητας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:





ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΜΑΪΟΥ
Ώρα 18:00     Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος»
                        Ομιλία της σχολικής ψυχολόγου Ειρήνης Αναγνώστου
με θέμα: «Πρακτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων».
                        (ελεύθερη συμμετοχή μαθητών και γονέων).
                        Μετά την ομιλία, θα ακολουθήσει συμβουλευτικό
                        εργαστήρι αποκλειστικά για μαθητές.



ΈΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΚΥΚΚΛΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ «ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ






Νέοι κύκλοι σεμιναρίων στο αντικείμενο της «Επιμόρφωσης εργοδοτών σε θέματα άσκησης καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας Γ’ κατηγορίας επικινδυνότητας», ξεκίνησαν τη Δευτέρα 27 Απριλίου στη Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εμπορικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών που απασχολούν προσωπικό, στους εκπροσώπους των οποίων η Σχολή του Επιμελητηρίου παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο. Το σεμινάριο είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία και με την ολοκλήρωσή του οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ειδικό πιστοποιητικό, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να επιτελούν καθήκοντα τεχνικού ασφαλείας.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ



ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ