Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ !!! ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ……..

Του Κώστα Γιαννιώτη
Μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.


Η ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΜΠΑΛΑΖ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ !!!
Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΔΗΜΙΟΥ, ΤΟΥ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !!!
ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ.

Οι Εκδόσεις Διόπτρα και η Λέσχη φιλαναγνωσίας Νέστωρ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Ξανθούλη ''Την Κυριακή έχουμε γάμο'' την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, στις 19:30 στο χώρο του βιβλιοπωλείου.


Ο έλεγχος της διοίκησης της εκπαίδευσης - Μέρος 2ο . . . 3ο . . . κλπ.

Για μια ακόμη φορά τους τελευταίους μήνες, η εκπαιδευτική κοινότητα παρακολουθεί, σε καθημερινές σχεδόν συνέχειες ενός κακογραμμένου σίριαλ, τη στοχευμένη και οργανωμένη προσπάθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ελέγξει πλήρως το διοικητικό μηχανισμό της εκπαίδευσης.

Πριν προλάβει να στεγνώσει καλά - καλά το μελάνι στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄2463 της 16/11/2015 με την οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ανέτρεψε βίαια στην κατεύθυνση του κομματικού ελέγχου τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, από το Γραφείο Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στάλθηκε προς τη ΔΟΕ την Πέμπτη 19/11/2015 η σχεδιαζόμενη νομοθετική ρύθμιση, η οποία αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά την επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης προκειμένου η Ομοσπονδία να καταθέσει τις παρατηρήσεις της μέχρι την Τρίτη 24/11/2015.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ


Εορτάστηκε, κατά την εκκλησιαστική τάξη, στην Μητρόπολη μας η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος.
Συγκεκριμένα, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Στυλιανού Καλλιθέας.
Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο, συνδέοντας την εορτή της Πολιούχου της πόλεως Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης και του εορταζομένου Αγίου Στυλιανού.

Ψηφίζουμε την καλύτερη και τον καλύτερο αθλητή της χρονιάς! Υποψήφια κορασίδα: η Άννα Κιάφα του Αρχέλαου Κατερίνης, 400μ. εμπόδια!

Ψηφίζουμε όλοι μας την Άννα Κιάφα του Αρχέλαου Κατερίνης!!!
Ψηφίζουμε ΕΔΩ
Πληροφορίες ΕΔΩ

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ



ΓΙΑ την ΑΠΩΛΕΙΑ της ΚΟΡΗΣ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΛΑΣ ΓΚΟΥΜΑ και ΔΗΜΟΥ ΠΑΜΠΕΡΗ


Με μεγάλη θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της Μαρίας Παμπέρη, κόρης της συναδέλφου φιλολόγου Στέλλας Γκούμα και του συναδέλφου εκπαιδευτικού Δήμου Παμπέρη.
   Η φιλολογική κοινότητα της Πιερίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους της.
   Στη μνήμη της Μαρίας, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε συμβολικό ποσό στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης.
Κατερίνη, 23-11-2015
 Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Πιερίας


Σοβαρές καταγγελίες της δημοτικής παράταξης του «Άλλου Δρόμου» σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη τύπου.

Στα γραφεία των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Κατερίνης ο συνδυασμός «Άλλος Δρόμος» παραχώρησε συνέντευξη στα ΜΜΕ της πόλης μας σήμερα το μεσημέρι.
Καταγγέλθηκαν παρατυπίες, σοβαρές παραλείψεις και προχειρότητες από πλευράς του Δήμου Κατερίνης για τα θέματα του ΧΥΤΑ, του Πολιτιστικού Κέντρου και του προγράμματος ευρυζωνικών δικτύων.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Κυριακίδης και ο κ. Λιανός Χρήστος μεταξύ άλλων και αφού παρουσίασαν τα σχετικά έγγραφα δήλωσαν τα εξής:
Το «ούτε ένα ευρώ από τον δημότη» της προεκλογικής εκστρατείας του δήμαρχου κ. Χιονίδη είναι πλέον… μύθος!
Ο Δήμος Κατερίνης δεν μπορεί να πληρώσει τα χρήματα που μας ζητάνε πίσω και κινδυνεύει να επιβαρυνθεί ο δημότης!
Αν αύριο γίνει ένα ατύχημα στον ΧΥΤΑ Κατερίνης, κάποιοι θα έχουν πρόβλημα.
Προχειρότητα και ανευθυνότητα από πλευράς Δήμου για το θέμα του Πολιτιστικού Κέντρου και του προγράμματος «Παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσω φορητών συσκευών και ασυρμάτων ευρυζωνικών δικτύων για τον πολίτη/επισκέπτη και το προσωπικό του Δήμου Κατερίνης», με συνέπεια να μας ζητάνε πίσω τα χρήματα που μας έδωσαν από το ΕΣΠΑ!

Συγκεκριμένα κατάγγειλε ότι.

Η Δωροθέα Ποιμενίδου στο Γυμνάσιο Κορινού στα πλαίσια της βιωματικής δράσης «Φύση και Άσκηση»


Στα πλαίσια της βιωματικής δράσης «Φύση και Άσκηση» που υλοποιεί η Β’ τάξη του Γυμνασίου Κορινού με υπεύθυνη την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Ελένη Πιτσιόρλα, επισκέφθηκε το σχολείο την Τρίτη 24-11-2015, μια σπουδαία αθλήτρια της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας, η Δωροθέα Ποιμενίδου, η οποία παρουσίασε στους μαθητές το άθλημα της Τοξοβολίας και τους  μύησε  στα μυστικά του συναρπαστικού αυτού αθλήματος.

Μπέττυ Σκούφα: Φέρτε στους πολίτες της Κατερίνης και της Κεντρικής Μακεδονίας κάποια στιγμή το Φυσικό Αέριο!

Η κα. Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, βουλεύτρια Πιερίας, κατέθεσε ερώτηση προς τον  κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα: «Σύσταση Ε.Π.Α. (Εταιρεία Παροχής Αερίου) Κεντρικής Μακεδονίας». Την ερώτηση συνυπέγραψαν και οι βουλευτές του νομού, Αστέριος Καστόρης, Χαρίλαος Τζαμακλής, όπως και  άλλοι βουλευτές - των όμορων περιοχών - του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων την 25η Νοεμβρίου 2015, καθώς οι υπογράφοντες βουλευτές πιστεύουν πως είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας η ανάγκη  ολοκλήρωσης  του έργου, αφού  έχει ήδη  δημιουργηθεί η αρχική υποδομή, δίκτυο υψηλής και μέσης πίεσης, ώστε να δοθεί στους πολίτες της πόλης της Κατερίνης και γενικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας, το πλεονέκτημα της χρήσης φυσικού αερίου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνδιοργανώνει με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας εκδήλωση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης στον πεζόδρομο της Κατερίνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

   Την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης στον πεζόδρομο της Κατερίνης, στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου με Γεωργάκη Ολυμπίου (στην είσοδο της πλατείας), ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.

Ο Δήμος Κατερίνης εντάσσει τις Νέες Τεχνολογίες στην καθημερινότητα των Ηλικιωμένων Δια βίου μάθηση στην πράξη για τα μέλη των ΚΑΠΗ


Με σκοπό να κατανοήσουν ότι ο ψηφιακός κόσμος τούς αφορά, τόσο ως μέσο επικοινωνίας, όσο και ως ένας τρόπος για να κάνουν ευκολότερη τη ζωή τους, ο Δήμος Κατερίνης βάζει στην καθημερινότητα των ηλικιωμένων – μελών των ΚΑΠΗ, τις Νέες Τεχνολογίες.

«Διάθεση προσκλήσεων»

 Σας κάνουμε γνωστό ότι από τα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας μπορείτε να προμηθευθείτε προσκλήσεις για τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδος Γυναικών με Ρουμανία και Γαλλία που θα γίνουν 27-11-2015 και 01-12-2015 αντίστοιχα στο Α’  Δ.Α.Κ. Κατερίνης.
         
Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

Ε.Π.Σ. Πιερίας

Σιντριβάνι Πάρκου Κατερίνης. Μια μικρή… παραφωνία στην ομορφιά του Δημοτικού μας Πάρκου.



Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει  ότι στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης έγινε δουλειά και συνεχίζεται να γίνεται. (Να μην τα μηδενίζουμε όλα...)
Το Πάρκο μας έχει ομορφύνει, αν και υπάρχουν πολλοί που αναπολούν το Πάρκο της περιόδου 1950-60.
Βλέπουμε καθημερινά πάντως τα συνεργεία του Δήμου να εργάζονται για να έχουμε ένα περιποιημένο χώρο, καθαρό και όμορφο.
Και ξέρουμε ότι οι αρμόδιοι του Δήμου έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία για το Πάρκο.
Με μια όμως μικρή… παραφωνία.

Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης: Ανακοίνωση - για τη ΔΕΗ


Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες,Συνταξιούχοι,  Νέοι και νέες 
Η ΔΕΗ με τις  ευλογιές της κυβέρνησης είναι έτοιμη να εξαπολύσει τα ιδιωτικά συνεργεία για να κόψουν το ρεύμα  στη λαϊκή οικογένεια. Η αναλγησία της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας (ΔΕΗ)  έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν. Κατερίνης, και ιδιαίτερα τον χειρουργό κ. Γκιάτα Νικόλαο, για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στην κόρη μου Δυμουλιού Βασιλική.
Με εκτίμηση
Δημουλιός Νικόλαος

Καθηγητής 4ου ΓΕΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ι.Υ.Ν.Π. «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΖΩΚΑΤ


Το Δ.Σ του Σ.Ι.Υ.Ν.Π ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ και η σωματειακή επιτροπή εργαζομένων στη Βιοζωκάτ, καλούν τους εργαζόμενους  μέλη  του Συνδικάτου άλλα και όσους θέλουν να   εγγραφούν σε συνέλευση την Πέμπτη 26 Νοέμβρη στις 7μμ, στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης (κυλικείο παλιού νοσοκομείου).
ΘΕΜΑ:

Φωτορεπορτάζ από την εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην πόλη μας.

ΓΙΑ το ΘΑΝΑΤΟ της ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΟΛΓΑΣ ΣΦΗΚΑ

Με μεγάλη θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια της φιλολόγου Όλγας Σφήκα, η οποία για πολλά χρόνια υπηρέτησε την εκπαίδευση με υπευθυνότητα και εργατικότητα, αφοσίωση και αγάπη.
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους φίλους της.
Στη μνήμη της, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε συμβολικό ποσό στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης.

Κατερίνη, 21-11-2015
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Πιερίας

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/12/2015 Η ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΟΥ «ΟΙ ΚΑΙΟΜΕΝΟΙ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΗΓΑΣΟΣ

Του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΗΓΑΣΟΣ στο πλαίσιο των εκδηλώσεών του Λόγου και Τέχνης μάς προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι καιόμενοι» που έγραψε η συμπολίτισσά μας  Δέσποινα Καλαιτζίδου (εκδόσεις Ηριδανός, Αθήνα 2012). Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 19.30, στο νέο, φρεσκότατο ισόγειο θέατρο «Πήγασος» (Αγίας Αικατερίνης 16).

Πιερικός Αρχέλαος-ΣΑΑΚ Ανατόλια Θεσσαλονίκης

Την ομάδα του ΣΑΑΚ Ανατόλια Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπίσει την προσεχή Κυριακή 29 Νοεμβρίου ο Πιερικός Αρχέλαος στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της β΄εθνικής κατηγορίας.Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 5μμ στο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Χρειαζόμαστε άχυρα για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Αγαπητοί συμπολίτες

Ετοιμάζουμε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, την μεγαλύτερη γιορτή στην πόλη μας, και ζητάμε τη βοήθειά σας: Θα χρειαστούμε άχυρα για τη αυλή του Καπνικού Σταθμού.
Τα άχυρα, εκτός από αναπαυτικά και ζεστά καθίσματα για τους μικρούς και μεγάλους μας επισκέπτες, αποτελούν βασικό υλικό για την διακόσμηση του χώρου.
Σας παρακαλούμε, εάν μπορείτε να βοηθήσετε, να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 6981665158 WhatsUp. Έστω δύο-τρεις μπάλες θα ήταν μεγάλη βοήθεια για την ομάδα.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
Φιλικά
Η συντονιστική επιτροπή