Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΠΙΕΡΙΑ. Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές (Βίντεο)

Στις 13 και 14 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε κινηματογράφηση, από εξειδικευμένο συνεργείο, στην περιοχή εφαρμογής του προγράμματος Leader N. Πιερίας και στην ευρύτερη περιοχή. Σκοπός της κινηματογράφησης ήταν η δημιουργία βίντεο προβολής για την ανάδειξη των εκλεκτών τοπικών γεύσεων της περιοχής, των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων της καθώς και των αξιοθέατων και των χαρακτηριστικών τοπίων της.
Στο πλαίσιο της βιντεοσκόπησης, πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα και συνεντεύξεις με παραγωγούς στον χώρο εργασίας τους. Ειδικότερα, ο κ. Νίκος Χρυσοστόμου στην Πύδνα και ο κ. Απόστολος Κούρτης στη Ράχη, μίλησαν για τον τοπικό οίνο Πιερίας Π.Γ.Ε., ο κ. Ζήσης Μανώσης στο Δίον για τα πιστοποιημένα ως Π.Γ.Ε. ακτινίδια της περιοχής και ο κ. Δημήτρης Ντούρος στη Ράχη για τα επώνυμα κεράσια Ράχης Ολύμπου.

Η εορτή του Αγίου Γρηγορίου Νεοκαισαρείας στην Ι. Μ. Κίτρους


Εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Νεοκαισαρείας στην Ενορίας Νεοκαισάρειας.
Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου  το απόγευμα, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.

Αυτά είναι τα εκλογικά κέντρα που μπορούν να ψηφίζουν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. για τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου στην Πιερία.


Φιλικό της ΠΥΔΝΑΣ ΚΙΤΡΟΥΣ

Σε φιλικό αγώνα  σήμερα το απόγευμα, στο γήπεδο του Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ η ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ νίκησε με 4-1 τον Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΥ, όπου ο Αποστόλης Στύλος χρησιμοποίησε τους παίκτες που είχαν λίγη συμμετοχή ή  δεν έπαιξαν την Κυριακή με τον ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ.

Αυτή είναι η νέα συντονιστική γραμματεία της ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κεντρικής Μακεδονίας. Η… δικιά μας Γνωσούλα Χαϊλατζίδου εκλέχτηκε στην γραμματεία!


Μετά από συνεδρίασή της, η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κεντρικής Μακεδονίας, εξέλεξε νέα συντονιστική γραμματεία.

Η ΜΝΗΜΗ ΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΤΑΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! (42 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ)



Πατριώτες και πατριώτισσες
Στις 17 του Νοέμβρη 2015  θα γιορτάσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Θα γιορτάσουμε τη μέρα που οι φοιτητές, οι  μαθητές ο λαός ξεσηκώθηκαν ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών.
Τι ήταν όμως η Χούντα;

Πρόγραμμα Εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων (Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015)


Το Σάββατο, 21η Νοεμβρίου 2015 θα εορτασθεί με λαμπρότητα και επισημότητα σε ολόκληρη τη χώρα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην Κατερίνη θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
1.Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2015.

Πρόγραμμα Εορτασμού Επετείου Εθνικής Αντίστασης (Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015)


Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και ορίζονται για την ημέρα αυτή:
1. Γενικός Σημαιοστολισμός - Φωταγώγηση
Από της 8η πρωινής της 22ας Νοεμβρίου 2015 μέχρι τη δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια καταστήματα καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ, των Οργανισμών και των Τραπεζών.
Κατά της βραδινές της 22ης Νοεμβρίου θα φωταγωγηθούν τα Δημόσια καταστήματα, καθώς και εκείνα των Ν.Π.Δ.Δ, των Ο.Τ.Α. και των Τραπεζών.

Αγώνας για τη στήριξη ερασιτέχνη τραυματία ποδοσφαιριστή. Με την συμμετοχή της ΕΠΣ Πιερίας

Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου θα γίνει το φιλικό παιχνίδι των παλαιμάχων του Πιερικού με την αντίστοιχη ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης.
Δυο ιστορικές ομάδες θα αναμετρηθούν σε φιλικό επίπεδο βετεράνων ποδοσφαιριστών και θα περάσουν με τη συμμετοχή τους το μήνυμα της αλληλοστήριξης και της βοήθειας σε κάθε ποδοσφαιριστή της περιοχής μας που έχει πραγματική ανάγκη στήριξης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


Ευχαριστήριο προς την επιχείρηση  «Τσιούπρος Νεοκλής και Υιοί-Παραγωγή και Διάθεση Χοίρειου Κρέατος» στη Γανόχωρα Πιερίας:
Η  Διεύθυνση, ο Σύλλογος  Διδασκόντων  καθώς και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού  Σχολείου  Γανόχωρας  -  Άνω  Αγίου Ιωάννη – Τριλόφου,  ευχαριστεί  θερμά  την επιχείρηση  του κυρίου Τσιούπρου Νεοκλή και Υιοί  , για την πρόσφατη δωρεά 12 βιβλίων  που θα εμπλουτίσουν τη Σχολική μας Βιβλιοθήκη και θα αποτελέσουν  χρήσιμο βοήθημα  στην  προώθηση της φιλαναγνωσίας  των  μαθητών.
Ευχόμαστε στους δωρητές  υγεία,  καλές  δουλειές  και καλά Χριστούγεννα!


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, Philoxenia


Ψυχή, Σώμα, Νους και Συμβολισμοί στις «ΜΝΗΜΕΣ ΝΙΚΗΦΟΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ»




Δήλωση του βουλευτή Πιερίας Στέργιου Καστόρη με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου

Αντιστεκόμαστε κι αγωνιζόμαστε
Σαράντα δύο χρόνια μετά τη μεγάλη εξέγερση της νεολαίας μας για δημοκρατία, ψωμί, παιδεία, ελευθερία, παραμένει επιτακτική και ζωτικής σημασίας η ανάγκη να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη και το πνεύμα της.

Έκθεση «Μνήμη Νικηφόρων Αθλητών» στα Αικατερίνεια


Το απόγευμα της Κυριακής 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Αικατερίνεια», πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων του Δήμου Κατερίνης προς τιμήν της πολιούχου Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την έκθεση με τίτλο «Μνήμη Νικηφορων Αθλητών». Η έκθεση στεγάζεται στο Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Αποτελεί συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητρόπολεως, του Δήμου Κατερίνης και του Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «Ο Ζευς».

Στην Κατερίνη, υπό την προεδρία του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, η συνεδρίαση του προεδρείου της Επιτροπής Χωροταξίας Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ και του Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Στην τοπική αυτοδιοίκηση ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος για τον εθνικό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων
Από το Δημαρχείο Κατερίνης πέρασε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, η τελική ευθεία για τη διατύπωση της πρότασης της ΚΕΔΕ για τους ΦοΔΣΑ (Δίκτυο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) και πιο συγκεκριμένα για το επίκαιρο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αναφορικά με τον εθνικό σχεδιασμό. Ειδικότερα, υπό την προεδρία του Δημάρχου Κατερίνης, πρόεδρου της Επιτροπής Χωροταξίας Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, Σάββα Χιονίδη πραγματοποιήθηκε η κοινή συνεδρίαση του προεδρείου της Επιτροπής και του Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.
Στην συνεδρίαση παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Κρήτης Γιάννης Μαστοράκης, Πρόεδροι και Στελέχη των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, πλήθος αιρετών από όλη την χώρα, εκπρόσωποι παρατάξεων από το Δ.Σ. της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην πόλη της Κατερίνης και σημείωσε μεταξύ άλλων :

Η κ.Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, βουλεύτρια Πιερίας, κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που συνυπέγραψαν και άλλοι 32 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με θέμα: Δίκαιη και αδιάβλητη διαδικασία απονομής επικουρικών συντάξεων από το ΤΕΑΥΕΚ (Ταμείο Εμποροϋπαλλήλων).

Η ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων την 11η Νοεμβρίου 2015, με στόχο να συμβάλει προς την κατεύθυνση της διακηρυγμένης αρχής της διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που είναι η ισότιμη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών από τις υπηρεσίες του κράτους χωρίς τη διαμεσολάβηση πολιτικών παρεμβάσεων και η οριστική παύση φαινομένων πελατειακών σχέσεων στην λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Οι υπογράφοντες βουλευτές πιστεύουν πως είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας η ανάγκη δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος και την κυβέρνησή του.

Το πλήρες κείμενο με τις υπογραφές των βουλευτών ακολουθεί την ενημέρωση.

Εκδήλωση της Νεολαίας της Λαικής Ενότητας Πιερίας για το Πολυτεχνείο



Διαχρονική και άφθαρτη παραμένει η εξέγερση του Πολυτεχνείου της 17ης Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα και μαζί με αυτήν διαχρονικά και άφθαρτα παραμένουν και τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις της.

Ιδιαίτερα φέτος τόσο η Παρισινή τραγωδία όσο και τα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου, καθιστούν ακόμα πιο ζωντανό και πολύ πιο επίκαιρο το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό περιεχόμενο του Πολυτεχνείου και πολύ πιο επίκαιρα τα μεγάλα αιτήματα του για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και ”ψωμί – παιδεία – ελευθερία”.

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Ποιητική – Μουσική βραδιά πραγματοποιούν την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, στην Αστική Σχολή Αικατερίνης και ώρα 20.00, το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης και ο Σύλλογος Φίλων του τ. Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου «Αλκυονίδα». 
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015», που διοργανώνονται από τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

Το φωνητικό Τμήμα του Συλλόγου «CoroΔομή», υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Χαράλαμπου Ναβροζίδη, θα τραγουδήσει μελοποιημένα ποιήματα ατόμων με ψυχικά προβλήματα. Θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων, ενώ ο Νευρολόγος – Ψυχίατρος κ. Γιώργος Φ. Αγγελίδης θα παρουσιάσει βιογραφικά στοιχεία ξεχωριστών, διάσημων, ατόμων με ψυχικά προβλήματα.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Εργατικό Κέντρο Κατερίνης:17 ΝΟΕΜΒΡΗ: HΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΙΜΗΣ & ΑΓΩΝΑ

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και οι εργαζόμενοι του Νομού μας αποδίδουμε φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Όσα χρόνια και αν περάσουν, θα κρατάμε ζωντανό το απελευθερωτικό μήνυμα της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 73 που βάφτηκε με το αίμα των πρωτοπόρων φοιτητών και των εργαζόμενων νέων. 

Ερώτηση του Χάρη Τζαμακλή για το 1ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης και την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Ο Χάρης Τζαμακλής συνέταξε και κατέθεσε ερώτηση, την οποία συνυπέγραψαν οι δύο βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Μπέττυ Σκούφα και Αστέρης Καστόρης, σχετικά με  τη λειτουργία νέων ειδικοτήτων στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Με την ερώτησή τους, οι τρεις βουλευτές προωθούν το αίτημα των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών να προστεθούν νέες ειδικότητες στο σχολείο σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες και οι μαθητές της φετινής Β’ λυκείου να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την επόμενη σχολική χρονιά μεταξύ των νέων ειδικοτήτων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Εορταστική εκδήλωση του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Ν. Πιερίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου να τιμήσουν με την παρουσία τους την εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει για την προστάτιδά του Αγία Αικατερίνη την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19.00 στην ΕΛΙΑ.

"Με την απαιτούμενη απαρτία, διεξήχθη η 3η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Κοκκινοπλιτών Πιερίας"


Πετυχαίνοντας την απαιτούμενη απαρτία των εγγεγραμμένων μελών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 η 3η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στην Πολιτιστική μας Στέγη. Κεντρικός άξονας της συζήτησης ήταν ο ορισμός επιτροπών επίβλεψης των εργασιών που αφορούν στην ανέγερση νέας Πολιτιστικής Στέγης, κατόπιν αποφάσεως του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης για δωρεάν παραχώρηση στο Σύλλογό μας ενός δημοτικού οικοπέδου εμβαδού 500 τ.μ., που βρίσκεται στην πολεοδομική ενότητα του Εθνικού Σταδίου στην περιοχή του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου Κατερίνης.

1Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Η "ΑΛΗΘΕΙΑ"

“Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Κατερίνης και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Πιερίας διοργανώνουν  την 1η Επιστημονική Ημερίδα Φυσικής Αγωγής- Αθλητισμού με τίτλο“Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, στις 18:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.  Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των φετινών Αικατερινείων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΙΤΡΟΥΣ

Η ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ ανακοινώνει ότι για τον εκτός έδρας αγώνα της με την Α.Ε. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ την Κυριακή 22-11-20115,και την Τετάρτη 25-11-2015, για τον αγώνα με τον ΕΘΝΙΚΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ θα υπάρχει λεωφορείο για την Άρτα με τιμή εισιτηρίου 5 Ε .


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και εγγραφή Νίκος Σουλτανίδης.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ


Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών είναι η πάλη για τη βελτίωση της ζωής των επερχόμενων γενιών
Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Σαράντα δύο χρόνια μετά το Νοέμβρη του 1973, η μεγάλη εξέγερση της νεολαίας  ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτική δικτατορία παραμένει το πιο φωτεινό παράδειγμα για κάθε δημοκρατικό αγώνα.

Ο Χρήστος Δημόπουλος (από το Ουράνιο Τόξο) στο βιβλιοπωλείο ΝΕΣΤΩΡ


Φωτορεπορτάζ και Δήλωση του Προέδρου του Συλλόγου Κρητών Ν. Πιερίας, Κων/νου Μανιουδάκη στο περιθώριο των εκδηλώσεων, για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Κρητών Μακεδονομάχων Πιερίας και Μακεδονίας 1904-1908.




Δήλωση του Προέδρου του Συλλόγου Κρητών Ν. Πιερίας, Κων/νου Μανιουδάκη στο περιθώριο των εκδηλώσεων, για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Κρητών Μακεδονομάχων Πιερίας και Μακεδονίας 1904-1908.