Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η 1η Υπαίθρια Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας

Η 1η Υπαίθρια Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας είναι ανοιχτή στο κοινό, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 18:00 έως και τις 20:00 στο χώρο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης. Η λειτουργία της είναι πολύ απλή. Αφήνεις ένα βιβλίο που δε χρειάζεσαι πια και παίρνεις ένα άλλο της αρεσκείας σου. Η λειτουργία της στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ίδιους της τους χρήστες. Χωρίς καμία απολύτως εγγραφή σε φακέλους, χωρίς καμία απολύτως συνδρομή. Έτσι η διακίνηση των βιβλίων είναι συνεχής και εύκολη για όλους και κυρίως για εκείνους που δεδομένης της οικονομικής κρίσης δεν είναι σε θέση να καταβάλουν το κόστος της αγοράς ενός βιβλίου. Σας περιμένουμε λοιπόν, στη φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού παρέα με τα βιβλία σας.

Διακοπή νερού την Δευτέρα στην Κατερίνη

Η Δ.Ε.Υ.Α Κατερίνης ανακοινώνει ότι, στις 28 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα, κατά τις ώρες 8.00 π.μ. έως 12.00 π.μ., θα υπάρχει διακοπή νερού στο σύνολο της πόλης Κατερίνης, εκτός της περιοχής που περικλείεται πέριξ της οδού Σβορώνου και της περιοχής των Αστικών οι οποίες θα έχουν κανονική υδροδότηση, λόγω αντικατάστασης κεντρικών βανών ύδρευσης στα ακόλουθα σημεία:
1. Κεντρικό βανοστάσιο επί της συμβολής των οδών 7ης Μεραρχίας & Νικ.Πλαστήρα (ύψος κυκλικού κόμβου).
2. Συμβολή των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου & Αγ. Λαύρας (άγαλμα Γεωργάκη Ολύμπιου).

3. Οδός Πλάτωνος μπροστά στο Δημοτικό Σχολείο.

Εκλογές το Σαββάτο στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης...Συγκέντρωση αυτή την ώρα στο κέντρο της Κατερίνης από στελέχη και φίλους της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας.

Αυτό που προκύπτει από όσα ακούσαμε μέχρι στιγμής, είναι η διάθεση για συνέχιση του αγώνα, οργάνωση και ενδυνάμωση των προσπαθειών ώστε το αντιμνημονιακό μέτωπο να μεγαλώσει και να δυναμώσει όχι μόνο στην Πιερία αλλά και πανελλαδικά.


Τέλος αυτό που βγαίνει προς τα έξω, δεν είναι απογοήτευση για το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά ένας «υγιής» θυμός που από ότι δείχνει πεισμώνει περισσότερο τα στελέχη και τους φίλους της Λαϊκής Ενότητας στην Πιερία, και τους δίνει δύναμη για να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΞΑΘΕΡΙ ΣΤΙΣ 26-9-2015

Ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας το «Το ξαθέρι», σας προσκαλεί και φέτος στον αγιασμό για την έναρξη της νέας χρονιάς, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 7.00 μ.μ.
στην έδρα μας στην οδό Αλεξ. Παπάγου 14 (πίσω από το Δημοτικό Πάρκο).

Η ΧΡΗΣΙΜΗ (για την πλουτοκρατία) ΑΡΙΣΤΕΡΑ... Του Νίκου Σαλπιστή «Ουσιαστικά, αναγκαζόμαστε να κάνουμε σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα όσα το παλαιοκομματικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάνει σε σαράντα χρόνια. Εχουμε αποδείξει, όμως, ως κυβέρνηση ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ σε τόσο κρίσιμες προκλήσεις».

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ


Η χώρα θα αλλάξει από τις πόλεις μας και η παιδεία από τα σχολεία τα δικά μας.

Είμαι σίγουρα ο τελευταίος που θα τον υποστηρίξει, όμως όλοι εμείς που δικαίως κατακρίνουμε την επιλογή του Φίλη ως υπουργού παιδείας στη χώρα μας, έχουμε αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι υπεύθυνος της Σχολικής Επιτροπής στις πόλεις που ζούμε ή μήπως μας ενοχλούν μόνο εκείνοι που δεν έχουμε συναλλαγές μαζί τους....;


Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25/9, , ΣΤΙΣ 8Μ.Μ., ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ Η 7η ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ø      Μεγάλη ποικιλία εκθεμάτων
Ø      Εκθεσιακές προσφορές
Ø      Νέα εκθεσιακή δομή
Ø      Δωρεάν στάθμευση
Ø      Ελεύθερη είσοδος

«Δίνουμε το παρών στη μεγάλη γιορτή του Επιχειρείν»
Με κάθε επισημότητα ανοίγει τις πύλες της η 7η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο του Δ. Κατερίνης (οικισμός Ανδρομάχης). Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 8 το απόγευμα και θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου 2015. Την έκθεση συνδιοργανώνουν το Επιμελητήριο Πιερίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Δήμος Κατερίνης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

Επίσκεψη του Προξένου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας


Με τον Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Oleksandr Voronin, συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015.

Η ΠΡΩΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 7Η ΕΒΕΠ – ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Το οικονομικό και παραγωγικό προφίλ της Πιερίας», μια εμπεριστατωμένη μελέτη για την οικονομική δραστηριότητα στο νομό, παρουσιάζεται για πρώτη φορά από το Επιμελητήριο Πιερίας. 

Πρόκειται για μια στατιστική καταγραφή του κύκλου εργασιών ανά επιχειρηματικό κλάδο στην Πιερία που αποτυπώνεται σε ειδικό έντυπο το οποίο θα παρουσιάσει το Επιμελητήριο στην 7η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας, που ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ.

Η μελέτη, που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Πιερίας από την εταιρεία «ΦΑΡΟΣ Συμβουλευτική», παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας, το βράδυ της Τρίτης, και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα του Βατανιακού


Εγγραφές στα τμήματα των ακαδημιών του Βατανιακού - Σάρισα

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα ακαδημιών καλαθοσφαίρισης της Αθλητικής Ένωσης Κατερίνης 2005 «Βατανιακός – Σάρισα».

Για ακόμη μια χρονιά, με ιδιαίτερη ευαισθησία και μεράκι, ο Σύλλογος δίνει βαρύτητα στα τμήματα υποδομής, προσφέροντας στους νέους την ευκαιρία να αποκτήσουν αθλητική παιδεία και παράλληλα να γευτούν τη μαγεία του μπάσκετ. Υπεύθυνος της προσπάθειας αυτής είναι ο Πλάτωνας Χοτοκουρίδης, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και του Απόλλωνα Πατρών.
Στο σύλλογο λειτουργούν τμήματα: μίνι, παίδων, εφήβων, κορασίδων - νεανίδων. Οι προπονήσεις γίνονται στο Κλειστό Γυμναστηρίου (Β’ ΔΑΚ) και του 4ου Γυμνασίου και 4ου Γενικού Λυκείου.
Προπονητής: Πλάτων Χοτοκουρίδης
Πληροφορίες στo τηλέφωνo: 6977 086 702

ΜΕ 35 ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη οι μοναδικοί στην Ελλάδα ετήσιοι διεθνείς αγώνες κωπηλασίας «27η ΡΕΓΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» με διοργανωτές το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣΤο Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, πραγματοποίησαν το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου για 2η συνεχή χρονιά, Εθελοντική Αιμοδοσία στο κτήριο του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, Αγ. Παρασκευής  33.

13η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων & Αγροτικής Τεχνολογίας 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2015 στο γήπεδο Καρίτσας.


Η Κατερίνη της αλληλεγγύης

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και οι «Γιατροί του Κόσμου» ευχαριστούν θερμά τη διεύθυνση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας για τη δωρεάν μεταφορά μεγάλης ποσότητας ιατροφαρμακευτικού υλικού, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015, από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη, με τελικό προορισμό τον μεθοριακό σταθμό υποδοχής προσφύγων της Ειδομένης.