Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

«Νέα Εποχή για την Κατερίνη» : Χρήζει αναθεώρησης η "παρωχημένη" πολιτική του Δήμου μας και στις εκδηλώσεις


Ορμώμενη από τις αποφάσεις του Δήμου Κατερίνης να διαθέσει το ποσό ύψους 3.101,00 € για την πραγματοποίηση της αποκριάτικης εκδήλωσης καθώς επίσης και το ποσό ύψους 3220,00€ για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης που αφορά στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά την ορθολογικότερη αξιολόγηση των κονδυλίων που δαπανώνται κάθε φορά για τις διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου μας και δη τη στιγμή που ο Δήμος δηλώνει ανήμπορος να υλοποιήσει μια σειρά από έργα υψίστης ανάγκης.

Ο Αντώνης Μαρτσάκης στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Κρητών Πιερίας "Οι Σταυραετοί"

Ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας '' Οι Σταυραετοί '' σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό που θα γίνει στις 14 Μαίου 2016, ώρα 9:00 μμ στο οικογενειακό κέντρο ''ΘΕΑΜΑ" 3ο χιλ. παλαιάς εθνικής οδού Κατερίνης Θεσσαλονίκης. Καλεσμένος μας ο Αντώνης Μαρτσάκης με το συγκρότημά του, σας περιμένουμε για ένα παραδοσιακό κρητικό γλέντι.

ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2016 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" σας παρουσιάζει το νέο Δ.Σ. του φιλοζωικού σωματείου Κατερίνης "Ο ΑΡΓΟΣ".



Μετά τις εκλογικές διαδικασίες της 28ης Φεβρουαρίου 2016 το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε είναι το εξής:

Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Κατερίνης (γυναικείου σωματείου) χαιρετίζει όλες τις γυναίκες σε οποιοδήποτε μετερίζι και αν αυτές αγωνίζονται. Γιατί, οι γυναίκες παλεύουν πάντα ως μάνες, ως κόρες, ως εργαζόμενες, ως σύζυγοι και γενικά ως άνθρωποι. Ο στόχος της ισότητας των δύο φύλων, της αρμονικής συμβίωσης και της αγάπης παραμένουν ακόμη και σήμερα ζητούμενα.

Η  Πρόεδρος
Κουκουλιάτα Λίτσα

Κούλουμα στην Ανδρομάχη


Ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» και ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Ανδρομάχης «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», σας προσκαλούν την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ. στα «Κούλουμα», στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου (οικισμός Ανδρομάχης).

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα Κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα και πλήθος άλλων σαρακοστιανών εδεσμάτων. Θα γλεντήσουμε με πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από όλη την Ελλάδα. Σας περιμένουμε!

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ-20ΩΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα “Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες”, διάρκειας 20 ωρών (4 μαθήματα).
Το Τμήμα θα αποτελείται έως 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ: Νταχάου για τους πρόσφυγες θέλουν οι ναζιστές...


«Ιδιώνυμο» και «καταναγκαστικά έργα» για τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, ανασύρει η Χρυσή Αυγή ως... «λύση» για το Προσφυγικό, αποκαλύπτοντας πλήρως το ναζιστικό, εγκληματικό της χαρακτήρα.
Αυτό θα είναι, όπως προαναγγέλλει στην ιστοσελίδα της, το περιεχόμενο «σχεδίου νόμου» που θα καταθέσει τις επόμενες μέρες στη Βουλή, για «την άμεση λύση του λαθρομεταναστευτικού»!

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ / ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ


Κατόπιν των αρχαιρεσιών που διεξήχθησαν την Κυριακή  06 Μαρτίου 2016 στην Παραλία / Κατερίνης, αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιδιοκτητών & Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων   Παραλίας / Κατερίνης.
Σύμφωνα με την ψηφοφορία εκλέχθηκαν:
         

Κούλουμα 2016 Δήμου Πύδνας Κολινδρού ανά Δημοτική Ενότητα


Όλα έτοιμα για τον 7ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο "ΔΙΟΝ"


Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του 7ου Διεθνή Ημιμαραθωνίου «ΔΙΟΝ» που συνδιοργανώνεται από  τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Δίου Ολύμπου.  Παράλληλα έγινε και η ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για ζητήματα που αφορούν τον αγώνα.

Δήμος Κατερίνης: ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ, ΑΠΟΚΡΙΑ!!!




Χαρούμενη διάθεση, ξεφάντωμα, και ζωντάνια στην πιο κεφάτη γιορτή του χρόνου υπόσχεται το πρόγραμμα των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων, που έχουν διαμορφώσει ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, φέρνει όμως στο προσκήνιο και αναδεικνύει σε πρωταγωνιστές, τα παιδιά που αποτελούν την ψυχή της γιορτής. Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου:

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ


Από σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 09-03-2016 θα εκδηλωθούν συνεχείς βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές , ενώ από αύριο ΠΕΜΠΤΗ 10-03-2016 σταδιακά θα εξασθενήσουν.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Ενημέρωση των καταναλωτών από τον ΕΦΕΤ για την περίοδο της Σαρακοστής



Οι παραδοσιακές διατροφικές μας συνήθειες κατά την περίοδο της Σαρακοστής μας οδηγούν στην αγορά και κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων. Η σωστή επιλογή, η μεταφορά στο σπίτι  των τροφίμων που χρειάζονται ψύξη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, η προσεκτική στο σπίτι χρήση των τροφίμων (π.χ. συντήρηση σε κατάλληλη θερμοκρασία, καλό μαγείρεμα κ.λπ.) είναι στοιχεία απαραίτητα για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία.
Ο ΕΦΕΤ, με γνώμονα τη διασφάλιση της διάθεσης ασφαλών τροφίμων και την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών από πρακτικές παραπλάνησής τους, σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές αρμόδιες αρχές, ενισχύει τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο της Σαρακοστής.

Πρόσκληση στην ενημερωτική συζήτηση για το ελαιόλαδο στην Πιερία


Η ομάδα ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας, διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση με την υποστήριξη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας. Σοφίας Μαυρίδου, την Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.00 μ. μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (4ος όροφος 28ης Οκτωβρίου 40).
Θέμα: Ενημέρωση – συζήτηση, οργάνωση για την καλύτερη προώθηση του παραγόμενου στην Πιερία ελαιολάδου.

NE ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ: Σχετικά με το θέμα της εκποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ δημόσιας παραθαλάσσιας έκτασης 51 περίπου στρεμμάτων


      Η Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.:

      1. Στηρίζει επί της ουσίας και έμπρακτα την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας του Δήμου Κατερίνης, με την οποία ζητείται η ανάκληση της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην εκποίηση δημόσιας παραθαλάσσιας έκτασης 51 περίπου στρεμμάτων που κείται στην ίδια Δημοτική Κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτής της στήριξης οι τρεις βουλευτές Πιερίας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. συναντήθηκαν δύο φορές με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα (την δεύτερη μαζί με τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη).

Κάλεσμα ΣΕΠΕ Πιερίας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Το δράμα των χιλιάδων προσφύγων που κατακλύζουν τη χώρα μας, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά δεν μπορεί παρά να ενεργοποιήσει τις κοινωνικές ευαισθησίες του καθενός μας και να αφυπνίσει τη συνείδησή μας. Όταν δύο παιδικά ματάκια εκλιπαρούν για λίγο φαγητό, δεν μπορείς να μένεις άπραγος. Όταν μωρά ξυλιάζουν στα αντίσκηνα της Ειδομένης , δεν μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος στη θαλπωρή του σπιτιού σου.

Δήμος Κατερίνης: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ


Στην συντήρηση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, στο σύνολο του Δήμου εντάσσονται οι παρεμβάσεις, που γίνονται καθημερινά από συνεργεία των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης.

Ειδικότερα, στο γήπεδο της Τ.Κ. Σεβαστής, οι εργασίες επικεντρώθηκαν στο βάψιμο των κερκίδων, των αποδυτηρίων των ομάδων κ.ο.κ., ενώ αντίστοιχες εργασίες προηγήθηκαν και στις αθλητικές εγκαταστάσεις των γηπέδων Κορινού, Σβορώνου, Περίστασης, Παραλίας, Νεοκαισάρειας, Λόφου, Τριλόφου, Ατρομήτου, καθώς και στο Α’ & Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο. Επιπλέον, στο γήπεδο του Π.Κεραμιδίου τοποθετήθηκε στέγαστρο στην κερκίδα και έγινε περίφραξη του χώρου.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης χαιρετίζει το λαό της Πιερίας καθώς επίσης και το 2ο   Γενικό  Λύκειο Κατερίνης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα  για τη συγκέντρωση  τροφίμων, για τους πρόσφυγες των Διαβατών. Η κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες, Σύριοι και Ιρακινοί, στο στρατόπεδο των Διαβατών περιγράφεται μόνο με μια λέξη. Φρίκη!

Συγκέντρωση τροφίμων στη θεατρική παράσταση "Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ" του σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΑΥΛΑΙΑ», ΤΟΥ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ.

Συγκέντρωση τροφίμων πριν από τη θεατρική παράσταση «Η πιο όμορφη μέρα»
ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ


ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/03/2016 ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΤΡΕΛΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ !!!!

Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 9 Μαρτίου 2016