Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Το 15ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης σας προσκαλεί στην γιορτή της 25ης Μαρτίου!







Στην Κατερίνη η επόμενη εκδήλωση για τη Νέα ΚΑΠ



Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη στο Λόφο, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Ενημέρωση στα πλαίσια της Νέας ΚΑΠ» της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Η εν λόγω εκδήλωση, στα πλαίσια της οποίας θα γίνει ενημέρωση από τους γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης και τις Ομάδες Παραγωγών της περιοχής.

http://www.agronews.gr/?pid=186&aid=126541&la=1

Οι αρκούδες στο Καταφύγιο ξύπνησαν και υποδέχονται την Άνοιξη!




Το βιολογικό ρολόι των αρκούδων που ζουν στο Καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ συγχρονίστηκε με την επίσημη έναρξη της Άνοιξης αφού οι περισσότερες άρχισαν να ξυπνούν από το χειμέριο ύπνο τους.

Έτσι, αυτό το Σάββατο, 21 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία μπαίνουμε και επισήμως στην Άνοιξη το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για τους επισκέπτες.

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 23 Μαρτίου την ταινία "Ιστορίες για αγρίους".



H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 23 Μαρτίου την ταινία "Ιστορίες για αγρίους". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.



Σκηνοθεσία: Ντάμιαν Σιφρόν
Παίζουν: Ρικάρντο Ντάριν, Ρίτα Κορτέζε, Ερίκα Ρίβας, Όσκαρ Μαρτίνεζ

Θα είμαστε όλοι εκεί!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



Θέμα: Ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το φλέγον θέμα των διοδίων και μετά τη συνάντησή τους με τον κ. Σταθάκη.
Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των βουλευτών Μαγνησίας, Πιερίας, Θεσσαλίας και Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη με θέμα τα διόδια. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση αναφορικά με τα διόδια και τους αυτοκινητοδρόμους, όπως επίσης και η κατάργηση των νόμων Ρέππα - Βορίδη που όχι μόνο επιβάλλουν εξοντωτικές ποινές για την άρνηση πληρωμής διοδίων αλλά και ποινικοποιούν οποιαδήποτε κοινωνική διαμαρτυρία σε σταθμούς διοδίων.

Ένα ακόμα έργο αγροτικής ανάπτυξης από τον Δήμο Κατερίνης



Ένα ακόμα έργο αγροτικής ανάπτυξης από τον Δήμο Κατερίνης προϋπολογισμού 82.100€ (μέσω του προγράμματος LEADER)
ΕΚΣΥΓΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ
Εξασφαλίζεται η άρδευση της περιοχής «ΠΑΝΑΓΙΑ» της Δ.Κ. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ

Άλλο ένα έργο αγροτικών υποδομών του Δήμου Κατερίνης βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης κατασκευής του. Πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία αρδευτικής γεώτρησης στο αγρόκτημα ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ στην τοποθεσία «ΠΑΝΑΓΙΑ». Το έργο προϋπολογισμού 82.100€, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LEADER .

"Μια αιωνιότητα θα περιμένω την στιγμή σου" ΤΗΣ ΓΙΩΤΑ ΤΣΕΡΤΕΚΙΔΟΥ!



Γιώτα Τσερτεκίδου

ΕΒΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΗΜΕΡΙΔΑ START UPS




Κατερίνη, 19 Μαρτίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ START UPS ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Οι νεοφυείς (start ups) επιχειρήσεις και οι τρόποι ένταξής τους σε θερμοκοιτίδες όπου μπορούν να βρουν εξειδικευμένη συμβουλευτική, ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαρτίου, στο Επιμελητήριο Πιερίας. Την ημερίδα παρακολούθησαν επιχειρηματίες και εν δυνάμει επιχειρηματίες, φορείς των εκπαιδευτικών κοινοτήτων της Πιερίας και πλήθος κόσμου.

ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: Καλούμε τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να ψηφίσουν την πρόταση νόμου για κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ, ΔΑΝΕΙΑ-ΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.



Ψήφισμα - Κάλεσμα

Με τους αγώνες μας και στη βουλή να καταργήσουμε τα μνημόνια, τα μεσοπρόθε-σμα, τις δανειακές συμβάσεις και τους εφαρμοστικούς νόμους.
Καλούμε σαν ΕΛΜΕ Πιερίας τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να ψηφίσουν την πρόταση νόμου για κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ, ΔΑΝΕΙΑ-ΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.
Τα μνημόνια στη βουλή ψηφίστηκαν εκεί μόνο μπορούν να καταργηθούν.
Οι εκπαιδευτικοί βιώσαμε με δραματικό τρόπο και αντιπαλέψαμε τις επιπτώσεις του αντιλαϊκού νομοθετικού πλέγματος στα σχολεία, στη ζωή των μαθητών, στα μορφωτικά τους δικαιώματα, στη ζωή των εκπαιδευτικών και συνολικά τις επιπτώσεις που άλλαξαν την εκπαίδευση.
Πιο συγκεκριμένα:

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ-ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ



16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΟ-JUNIOR                                          ΣΑΒΒΑΤΟ 21-03-2015

Ασφαλτοστρώνονται 65 δρόμοι στην Κατερίνη . Σημαντικά έργα οδοποιίας(προυπολογισμού 1.200.000€) από τον Δήμο Κατερίνης.




Αυτοψία από τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων στον τόπο εκτέλεσης των εργασιών.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» προϋπολογισμού 1.200.000€. Οι παρεμβάσεις αφορούν συντηρήσεις, ενισχύσεις ή αντικαταστάσεις ασφαλτικού τάπητα(πλήρη ανακατασκευή) του οδικού δικτύου στην Δημοτική Ενότητα Κατερίνης και αποτελούν τη συνέχεια σειράς αντίστοιχων παρεμβάσεων στο σύνολο του Δήμου. Συγκεκριμένα, αντικείμενο του έργου -σύμφωνα με την μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου- είναι η βελτίωση της βατότητας τμημάτων του οδικού δικτύου της πόλης , και ειδικότερα σε συνολικά 65 υφιστάμενες οδούς (ασφαλτοστρωμένες ή χαλικοστρωμένες) των οποίων η παρούσα κατάσταση απαιτεί άμεση αντιμετώπιση. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από δημοτικούς πόρους.

Πριν από λίγο: Έλεγχος της αστυνομίας στον πεζόδρομο Κατερίνης.




Ελέγχους έκανε πριν από λίγο η τροχαία Κατερίνης στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας και είχε αρκετή δουλειά κυρίως με παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις τα πνεύματα οξύνθηκαν λίγο αλλά τίποτα περισσότερο.
Πρέπει πάντως να επισημάνουμε την άψογη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στους παραβάτες και την ευγένεια και ψυχραιμία που επιδείκνυαν απέναντι στους πολίτες.
Αυτό δείχνει και την σωστή εκπαίδευση που διαθέτουν οι αστυνομικοί μας.
Μακάρι έλεγχοι σαν τον σημερινό να γίνονται τακτικότερα ώστε κάποια στιγμή  ο κεντρικός πεζόδρομος να χρησιμοποιείται από τους πεζούς και όχι από τα αυτοκίνητα..

ΜΑΚΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ ΕΞΟΧΗΣ!



Ως υποστηρικτής του «Ερμή Εξοχής, νοιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές καθώς και τον προπονητή, για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας, την άνοδό της δηλαδή, στην β’ ερασιτεχνική κατηγορία και την κατάκτηση του γ’ ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.
Η επιτυχία αυτή κάνει περήφανους όλους τους εξοχιώτες  και σηματοδοτεί μια σημαντική κατάκτηση στο χώρο του αθλητισμού.
Η επιτυχής κατάληξη της πορείας της ομάδας «Ερμή Εξοχής» ούτε τυχαίο γεγονός είναι, ούτε και θα πρέπει να εφησυχάζει τους αθλητές της ομάδας οι οποίοι είναι γεγονός πως με πείσμα και δουλειά,  κατέβαλαν άοκνες προσπάθειες για να πετύχουν το αποτέλεσμα για το οποίο μας κάνουν όλους υπερήφανους.
Το κατόρθωμα της ανόδου στην β’ κατηγορία είναι προϊόν ευγενούς αγώνα των αθλητών, τους οποίους συγχαίρω καθένα ξεχωριστά.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως η επιτυχία της ομάδας μας θα είναι  συνεχής και ανοδική.
Πάντα νίκες !


Αμβροσιάδης Θ.  Μάκης

Πρόγραμμα Εορτασμού 25ης Μαρτίου 2015 στην Κατερίνη.




Σε λίγες ημέρες ο ελληνισμός θα γιορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου του 1821.
Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς
προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων, με τον αγώνα τους, τη φλόγα του Έθνους.

H συγγραφέας Καλυψώ Δημητριάδη η επόμενη ομιλήτρια του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 23/3/2015



ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ
ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
              www.sxoligoneon.gr

H συγγραφέας Καλυψώ Δημητριάδη θα είναι η επόμενη ομιλήτρια του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 23/3/2015. Η κ. Καλυψώ Δημητριάδη θα παρουσιάσει "Τήν  ζωή του Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου" όπως την έγραψε και θα την απαγγέλει όπως και σε όλα τα έργα της σε λυρικό έμμετρο στοίχο.  Η κ. Καλυψώ Δημητριάδη είναι γνωστή στούς φίλους της Σχολής Γονέων Κατερίνης απο την πρώτη επίσκεψη της το 2013 η οποία παρουσίασε την “ Ζωή και το Έργο του Αγίου Νεκταρίου”. Ο λυρικός έμμετρος λόγος της για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου καθήλωσε τους ακροατές σε μία εκπληκτική εκδήλωση. Όπως όλες οι εκδηλώσεις του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης γίνονται στίς 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ).

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 3ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ύπνου (21 Μαρτίου) το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης διοργανώνει ημερίδα που απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα
«Η σημασία του Ύπνου στη Μνήμη και τη Μάθηση».
Η ημερίδα οργανώνεται από την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος Αγωγής Υγείας του σχολείου με το ίδιο θέμα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης / Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων και την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας του Ύπνου.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του «Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Η ημερίδα θα γίνει την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015,στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (Εκάβη).
Το πρόβλημα της στέρησης ύπνου στην εφηβεία είναι ένα από τα σημαντικά προβλήματα των νέων σήμερα. Με τη συμμετοχή στην ημερίδα αυτή η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας του Ύπνου επιθυμεί να εγκαινιάσει πανελλήνια καμπάνια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι εφημερίδες της Κατερίνης, Πέμπτη 19/3/2015






ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ ΕΞΟΧΗΣ



Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα του χωριού μου, στον «Ερμή Εξοχής», για την άνοδό της στη β’ ερασιτεχνική κατηγορία του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πιερίας.
Οι αθλητές μας απέδειξαν και με το παραπάνω ότι αξίζουν την άνοδό τους και αποδεικνύουν περίτρανα ότι το πείσμα, η επιμονή, μα πάνω απ’ όλα η δουλειά, που τους χαρακτηρίζει είναι καθοριστικοί παράγοντες της κάθε επιτυχίας.
Τα συγχαρητήριά μου στους παίκτες, τον προπονητή, τη διοίκηση και σε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία και μας έκαναν περήφανους.

Σας εύχομαι ολόψυχα πάντα επιτυχίες.


Με υπερηφάνεια ,
Μακρίδης Νίκος
Δημοτικός Σύμβουλος-
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού
«Νέα Εποχή για την Κατερίνη»

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ



Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
Η «ΑΛΗΘΕΙΑ»  σας παρουσιάζει το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Επισκεφτήκαμε τους υπεύθυνους του προγράμματος, βρεθήκαμε στους χώρους που γίνονται τα μαθήματα, συνομιλήσαμε με τα παιδιά και τους καθηγητές και σας μεταφέρουμε σήμερα τις εντυπώσεις μας.

Για να συλλέξουμε πληροφορίες για το Κοινωνικό Φροντιστήριο επισκεφτήκαμε τον υπεύθυνο για το πρόγραμμα τον Αρχιμανδρίτη Διονύσιο Γκόλια, υπεύθυνο Γραφείου Νεότητας του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Φώτης» της Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Ενημερωτική συνάντηση για την Νέα Κ.Α.Π στο πνευματικό κέντρο Βροντούς



Τετάρτη 18/03/2015 ώρα 19:00
Η Αντιπεριφέρεια Πιερίας
σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου Ολύμπου και τους Συνεταιρισμούς της περιοχής στο πνευματικό κέντρο Βροντούς συνδιοργάνωσαν ενημερωτική συνάντηση για την Νέα Κ.Α.Π. με ομιλητή τον κύριο Κούκουλη Γεώργιο και τον κύριο Χλίουμη Γεώργιο.
Παρόντες ήταν η Διευθύντρια της Γεωργικής και κτηνιατρικής ανάπτυξης κυρία Κίτσιου, ο επιστημονικός συνεργάτης της κ.Μαυρίδου κύριος Δημήτριος Ρουκάς, ο περιφεριακός σύμβουλος κύριος Δημήτριος Τσιμήτρης, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Βροντούς Σ.Π.Ε.Κ.Ο. κύριος Γεώργιος Νάτσιος ο πρόεδρος Νέων Αγροτών Πιερίας κύριος Ιωάννης Δημαλής και ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων κύριος Ηλίας Ρίζος.