Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Ανοιχτή ομιλία για το κοινό την Κυριακή 27 Μαΐου 7.00 μ.μ. στην ΕΚΑΒΗ Κατερίνης. Στο πλαίσιο της έναρξης του Ολύμπιου Συμποσίου Αστροφυσικής 2018.

Στο πλαίσιο της έναρξης του 3ου παγκοσμίου συνεδρίου αστροφυσικής “Ολύμπιο Συμπόσιο 2018”, το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής διοργανώνει μια ανοιχτή διάλεξη για το ευρύ κοινό, τις Αρχές και τους φορείς του τόπου, την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης ΕΚΑΒΗ.

ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ

Προς το Προεδρείο της Βουλής.
ΑΝΑΦΟΡΑ
Για τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Οι βουλευτές Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ (99η ΕΠΕΤΕΙΟΣ)

'Όπως είναι γνωστό, με το Ν. 2193/1994 (Φ.Ε.Κ. 32Α/94) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Με το Π.Δ. 99/1994 (Φ.Ε.Κ. 78/Α 1994) έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ στην Αστική Σχολή Κατερίνης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το 18ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ στην Αστική Σχολή Κατερίνης με δυο πολύ σημαντικές και αξιόλογες ημέρες που προηγήθηκαν αλλά και άλλες δυο που έρχονται.

Σήμερα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΙΟΥ το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΕΝΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΩΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ 27 ΜΑΪΟΥ 2018 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!

ΜΟΥΣΕΙΑ - Η κιβωτός του πολιτισμού


Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης

Η αρχαία ελληνική λέξη «μουσείον», που σήμαινε ναός των μουσών και κατεπέκταση των τεχνών, σήμερα δηλώνει τον τόπο, το κτίριο όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες με σκοπό την προστασία και την παρουσίασή τους στο κοινό, συλλογές έργων τέχνης, αλλά και πολιτιστικά, επιστημονικά και τεχνολογικά αντικείμενα.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Η 19η Μαΐου, αποτελεί ημέρα ιστορικής μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αποτελεί επέτειος απόδοσης τιμής αλλά και στοχασμού, πάνω στα ιστορικά διδάγματα.

Μήνυμα Νίκου Μακρίδη για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

19η Μαΐου ημέρα Μνήμης και φόρου Τιμής…
Πόντος – Μ. Ασία – Αν. Θράκη – Κωνσταντινούπολη – Β. Ήπειρος …. Γη πάντα Ελληνική !

Απ’ τις υποσχέσεις στα μισόλογα...

Οι διοικήσεις των σωματείων συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ΙΚΑ νομού Πιερίας επισκέφτηκαν το Διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστη Μυστρίδη στις 4.11.2017. Ανάμεσα στα αιτήματα που έθεσαν τα σωματεία των συνταξιούχων για την αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των κατοίκων του νομού ήταν και η δημιουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) στο κέντρο της Κατερίνης.

Info Days Πιερικός Αρχέλαος 2018 - Αντιμετώπιση των Συνεπειών της Κρίσης και Εθελοντισμός

Ο Πιερικός Αρχέλαος, στο πλαίσιο των info days 2018 Pierikos Archelaos, διοργανώνει στο Σάββατο 19 Μαΐου στις 18:00, στην Αίθουσα Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, την Εκπαιδευτική Ημερίδα με τίτλο "Αντιμετώπιση των Συνεπειών της Κρίσης και Εθελοντισμός"

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για το σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο

Η Δήμητρα Τελίδου στην προπόνηση του Πιερικού Αρχέλαου

Στην προπόνηση του Πιερικού Αρχέλαου έδωσε το παρών η αρχηγός της Νίκης Λευκάδας, Δήμητρα Τελίδου, μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών της υποχρεώσεων στην Α1, όπου κατέλαβε την 5η θέση με την ομάδα του νησιού του Ιονίου.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ (Νο 6)

ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ - ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.

Κρυμμένα μυστικά, για ανείπωτες αγάπες,
Στο φώς της μέρας κρύβονται, το βράδυ εφιάλτες.
Κρυμμένα, όλα τα θέλω μας, απ’όλους φυλαγμένα,
Στα βλέμματά μας κρύβονται, σε μάτια δακρυσμένα.

Η Φόνισσα


*Του Ηλία Σταμπολιάδη

Επί τροχάδην θα αναφέρω τα βασικά χάριν της συνοχής του κειμένου. Όταν οι γεννήσεις γίνονται μικρότερες των θανάτων ο πληθυσμός γηράσκει και βαθμιαίως οι εισφορές των εργαζομένων δεν επαρκούν για την πληρωμή των συντάξεων πράγμα που συμβαίνει από καιρό στην Ελλάδα.

Τι γράφουν οι πηγές μας σχετικά με την ονομασία «Άνω Μακεδονία»

Τι γράφουν οι πηγές μας σχετικά με την ονομασία «Άνω Μακεδονία»
*Του Παναγιώτη Γ. Αλεκάκη

Τα διάφορα ελληνόφωνα φύλα που κατοικούσαν στις περιοχές Ελίμεια, Ορεστίδα, Λυγκηστίδα, Εορδαία, Πελαγονία και Δευρίοπο αποτελούσαν την Άνω Μακεδονία και βρίσκονταν σε εξάρτηση από το βασιλιά της Κάτω Μακεδονίας, όπως ονομαζόταν η περιοχή από όπου ξεκίνησε η επέκταση των Μακεδόνων.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ : ΑΓΩΝΕΣ PLAY OFF - ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ.

Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 17-05-2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας...

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΙΕΡΟΥ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΘΕΙΑΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της του Κυρίου Αναλήψεως στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

ΠΙΕΡΙΑ - ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ κου ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΖΤΑΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.

ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ VOLLEY ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Σύσσωμος ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ συγχαίρει θερμά, το Τεχνικό Επιτελείο, τους Αθλητές και όλους τους συντελεστές και συνεργάτες της ομάδας του VOLLEY Ανδρών ΠΙΕΡΙΚΟΥ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής κατηγορίας...

79η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση; ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

ΔΙΔΑΞΑΝ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΣΤΟ Α΄ ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δίδαξαν ήθος και φιλία οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και η ομάδα των Δασκάλων Πιερίας σε μια φιλική συνάντηση που είχε τα πάντα στη φυσική έδρα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ "ΠΑΡΤΥ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ" Πέμπτη 24.05.2018 Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

332 - Ο Κωνσταντίνος Α΄ ανακοινώνει τη δωρεάν διανομή σιτηρών στους πολίτες της Κωνσταντινούπολης.

Γιορτάζουν σήμερα:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Παρασκευή σήμερα 18 Μαΐου 2018