Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΑΝΑΣΤΗΛΩΘΕΝΤΟΣ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Ένα σπουδαίο μνημείο της τέχνης και του πολιτισμού αποδόθηκε στη θ. λατρεία στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Πρόκειται για τον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αϊγινίου, που αποτελεί μνημείο του 16ου αι. και σημείο αναφοράς των κατοίκων της κωμοπόλεως στην Βόρεια Πιερία.
Ο Ιερός αυτός Ναός στέγασε τις λατρευτικές ανάγκες των προσφύγων από τη Θράκη, όταν ξεριζωμένοι εγκαταστάθηκαν στο Αιγίνιο. Εκεί εξυπηρετήθηκαν λειτουργικά μέχρι που έκτισαν τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα.

Αποτελέσματα Εκλογών Συλλόγου Πολυτέκνων


Αποτελέσματα εκλογών Συλλόγου Πολυτέκνων Ν Πιερίας της 12 Μαρ 2016
Έλαβαν
Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16-3-16

Η Εκτελεστική Γραμματεία  του Ν.Τ. Πιερίας της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί  τα  Διοικητικά Συμβούλια  των Δημοσιοϋπαλληλικών Σωματείων του Νομού  και  τους συνάδελφους αντιπροσώπους στο Ν.Τ. σε σύσκεψη - συζήτηση  την ΤΕΤΑΡΤΗ 16-3-2016  ώρα  6.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πιερίας., 
Θα παραστεί και θα εισηγηθεί ο  συνάδελφος ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, σε μια συζήτηση πάνω στα επίκαιρα προβλήματα που μας απασχολούν και ιδιαίτερα  για την πορεία του αγώνα  μας στο ασφαλιστικό.
Από την Εκτελεστική Γραμματεία  του Ν.Τ. Πιερίας της  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πρόσκληση Χορού Γυναικών "Άη Θόδωρ" Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"


Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στον Χορό του Τμήματος Γυναικών του Συλλόγου μας για την αναβίωση του εθίμου "ΑΗ ΘΟΔΩΡ", που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στις 8 το βράδυ στην αίθουσα δεξιώσεων "ΠΙΕΡΙΔΑ" (2ο χλμ. Κατερίνης -Ν. Εφέσσου). Μια βραδιά αυστηρώς κατάλληλη για γυναίκες, γεμάτη παραδοσιακή μουσική, χορό, σατυρικά δίστιχα και πολλές εκπλήξεις!!! Όσοι άνδρες τολμήσουν να έρθουν...θα αλευρωθούν!!!

ΦΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ


Αγαπητοί φίλοι, συμπολίτες, συμπατριώτες, Σας καλούμε στο παραδοσιακό μας έθιμο «ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΦΑΝΟΥ», την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 στις 20:00, στο χώρο της Πλατείας Ευκαρπίδη.
Τον ΦΑΝΟ μας θα ανάψει ο Δήμαρχος Κατερίνης κ.κ. Σάββας Χιονίδης.
Φυσικά το γλέντι θα συνεχιστεί με κρασί, παραδοσιακά εδέσματα, χορό, τραγούδι και φυσικά λιβαδιώτικα κλαρίνα.
Σας περιμένουμε όλους.
Μετά τιμής
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ οι εταίροι από πρόγραμμα Erasmus+ KA2


Στην Κατερίνη διεξήχθη η δεύτερη συνάντηση εταίρων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus+ ΚΑ2 «E.CH.O».
Το σχολείο μας διοργάνωσε τη συνάντηση του συγκεκριμένου προγράμματος με τη συμμετοχή εταίρων  από την Τσεχία, την Πορτογαλία και την Ιταλία. 

Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης: Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

Η ΔΕΗ, με τις ευλογιές της κυβέρνησης της «αριστεράς», συνεχίζει να προκαλεί και να κόβει το ρεύμα στις λαϊκές οικογένειες.. Προχτές πάλι  συνεργεία της ΔΕΗ  έκοψαν  το ρεύμα σε μια ακόμα λαϊκή οικογένεια με δύο ανέργους και μια άρρωστη   μάνα, που ζουν όλοι μαζί με τη σύνταξη των 524 ευρώ. Η αποφασιστική παρέμβαση   της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης, με κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ  τους υποχρέωσε και επανασύνδεσαν το ρεύμα.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΙΟΝ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ «ΖΕΥΣ»:Ένας Αγώνας, μία αθλητική γιορτή για όλους με νέο ρεκόρ συμμετοχών. (ΒΙΝΤΕΟ)

Με 1000 και πλέον συνολικά συμμετοχές στον κυρίως αγώνα και σε όλα τα παράλληλα αγωνίσματα (ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 5 ΧΛΜ  «ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΓΙΑΛΤΟΣ» ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΧΙΛΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ) διεξάγεται αύριο Κυριακή 13 Μαρτίου, στις 10:30 π.μ., ο 7ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος «ΔΙΟΝ». Ο αριθμός συμμετοχών συνιστά νέο ρεκόρ και καταδεικνύει τη διαχρονικά ανοδική πορεία του συλλόγου, που από το 2009 συνεχίζει αδιάλειπτα να προσθέτει το δικό του λιθαράκι στην ανάπτυξη  του μαζικού αθλητισμού στην Πιερία.

Καθαρόαιμο γερμανικό pointer για υιοθεσία

Αυτή είναι η Ντάλια.
Καθαρόαιμο γερμανικό pointer, περίπου 7 ετών, ταλαιπωρημένη, σκελετωμένη, με σοβαρό πρόβλημα όρασης. Χρησιμοποιήθηκε απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της ως μηχανή παραγωγής κουταβιών αλλά και στο κυνήγι μέχρι που η "ηλικία" της την οδήγησε στο δρόμο. Όταν βρέθηκε ήταν τρομοκρατημένη αλλά πλέον εμπιστεύεται τους ανθρώπους που την φροντίζουν και προσπαθεί να τους ευχαριστεί όπως μπορεί..με αγάπη..κι ακόμα έχει μπόλικη να δώσει.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΄΄Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό του συλλόγου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄ καλεί τα μέλη του σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 13 Μαρτίου 2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30π.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας.

Ειδομένη, 11 Μαρτίου 2016 (ΒΙΝΤΕΟ)


Χθες, το απόγευμα η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας κλήθηκε να μεταφέρει εκτάκτως βοήθεια στην Ειδομένη. Μια τετραμελής ομάδα μετέφερε με δύο οχήματα 1.200 κιλά τρόφιμα, ρούχα και παιδικά είδη τα οποία διανεμήθηκαν σε πρόσφυγες του καταυλισμού, κυρίως σε μικρά παιδιά.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ


Στα πλαίσια της επίσκεψης και της πρόσκλησης του σχολείου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος επισκέφθηκε το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης όπου τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής του σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές.  Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στους μαθητές για την προσφορά και το έργο της Ιεραποστολής της Εκκλησίας με την ευκαιρία της Εβδομάδας Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» σήμερα λόγω πένθους θα υπολειτουργεί.


Ζητάμε την κατανόηση σας, γιατί λόγω πένθους η «ΑΛΗΘΕΙΑ» σήμερα θα υπολειτουργεί.
Χάσαμε ένα δικό μας άνθρωπο…
Οι αναρτήσεις που μας στέλνετε θα δημοσιευτούν κατά την διάρκεια της ημέρας ή αύριο.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Πρώτα από όλα είμαστε άνθρωποι, και μετά οτιδήποτε άλλο...