Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης: Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

Η ΔΕΗ, με τις ευλογιές της κυβέρνησης της «αριστεράς», συνεχίζει να προκαλεί και να κόβει το ρεύμα στις λαϊκές οικογένειες.. Προχτές πάλι  συνεργεία της ΔΕΗ  έκοψαν  το ρεύμα σε μια ακόμα λαϊκή οικογένεια με δύο ανέργους και μια άρρωστη   μάνα, που ζουν όλοι μαζί με τη σύνταξη των 524 ευρώ. Η αποφασιστική παρέμβαση   της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης, με κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ  τους υποχρέωσε και επανασύνδεσαν το ρεύμα.


Η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΔΕΗ, που διψάνε για κέρδη και έχουν στήσει χορό στις πλάτες του λαού, έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας.  Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ από την κεντρική Μακεδονία απειλούσε τους  συγκεντρωμένους, ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους της Λ.Ε., που είχαν καταλάβει τα γραφεία της ΔΕΗ,  με την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Φαίνεται οτι το έργο της  κυβέρνησης και της ΔΕΗ, είναι να κόβουν το ρεύμα στους ανέργους, στους χαμηλόμισθους, τους  χαμηλοσυνταξιούχους, γενικότερα στη  λαϊκή οικογένεια. Να επιτίθενται στα θύματα της δικής τους πολιτικής που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, και ανάμεσα τους τη  ΔΕΗ Α.Ε.  Υπερασπιστές αυτής της πολιτικής, όπως πάντα, είναι και διάφορα  παπαγαλάκια  της κυβέρνησης και της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς.
Ένα τέτοιο παπαγαλάκι του διοικητικού προσωπικού της ΔΕΗ  ρωτούσε ξετσίπωτα  και προκαλούσε  τους ανέργους, τους συγκεντρωμένους, τι δουλειά κάνουν. Δεν  μας εκπλήσσει αυτό το γεγονός. Τέτοια παπαγαλάκια υπερασπιστές της πολιτικής του κεφαλαίου υπάρχουν παντού, και πάντα. Ευτυχώς  είναι  ελάχιστοι, τόσο στο  δημόσιο, όσο και στον  ιδιωτικό τομέα και είναι απομονωμένοι από το λαό μας.
Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης δηλώνει οτι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω και να αποδεχτούμε  αυτήν  την πολιτική που στέλνει το λαό στην ανεργία, στην εξαθλίωση, στα συσσίτια, στην εξαθλίωση. Που τους κόβουν το ρεύμα, το νερό, που τους παίρνουν τα σπίτια, που κατάσχουν τα σχολικά επιδόματα, τους  μισθούς, τις  συντάξεις, που τους  φοροληστεύουν, που αφήνουν τα παιδιά να πεινάνε, για τα κέρδη της  πλουτοκρατίας. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους.  
Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στη Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης. Να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια σε αυτήν την πολιτική.
Ο λαός πρέπει να γίνει ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.

Γραφείο τύπου της Λαϊκής  Επιτροπής Κατερίνης.