Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ανοιχτό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού «Υψηλάντεια 2015» - Προκήρυξη



Στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων «Υψηλάντεια 2015» που θα γίνουν στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας, συμπεριλαμβάνεται και ανοιχτό τουρνουά γρήγορου σκακιού (rapid) το οποίο θα ληφθεί υπόψη από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία για διεθνή αξιολόγηση ELO (FIDE Rapid Ratings). Το τουρνουά θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Απριλίου 2015 στη Νέα Τραπεζούντα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του τοπικού συλλόγου. Στο τουρνουά μπορούν να συμμετέχουν όσες σκακίστριες και σκακιστές το επιθυμούν, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν σκακιστικό δελτίο.

Επιστολή ΑΣΠΕ (ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ) στους κ. Βουλευτές, για το ν/σ: Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.



Θέμα: Παρατηρήσεις επί του σχεδίου νόμου: «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών Οργάνων και λοιπές διατάξεις».

 Αξιότιμε/η  Κύριε/α Βουλευτά.

Μακρίδης Νίκος: «Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα του χωριού μου»



Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην ομάδα του χωριού μου, στον «Ερμή Εξοχής», για την άνοδό της στη β’ ερασιτεχνική κατηγορία του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πιερίας.
Οι αθλητές μας απέδειξαν και με το παραπάνω ότι αξίζουν την άνοδό τους και αποδεικνύουν περίτρανα ότι το πείσμα, η επιμονή, μα πάνω απ’ όλα η δουλειά, που τους χαρακτηρίζει είναι καθοριστικοί παράγοντες της κάθε επιτυχίας.
Τα συγχαρητήριά μου στους παίκτες, τον προπονητή, τη διοίκηση και σε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία και μας έκαναν περήφανους.

Σας εύχομαι ολόψυχα πάντα επιτυχίες.


Με υπερηφάνεια
Μακρίδης Νίκος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού
«Νέα Εποχή για την Κατερίνη»

«Ασκός του Αιόλου» στην ΠΙΕΡΙΑ.



Την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Μαρτίου θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Πιερίων και της Μηλιάς οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ «Ασκός του Αιόλου» μετά από πρόσκληση φορέων και κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να συμπεριλάβουν στην παραγωγή τους το θέμα των ανεμογεννητριών στα Πιέρια  Όρη, να συνομιλήσουν με κατοίκους και να προβάλλουν τα όποια προβλήματα θα δημιουργήσει μια τέτοια εγκατάσταση στον ορεινό όγκο των Πιερίων.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΣΤΟΝ «ΕΡΜΗ ΕΞΟΧΗΣ»



Θα ήθελα να συγχαρώ  τη Διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο, τους ποδοσφαιριστές και όλους τους συνεργάτες της ομάδας του «Ερμή Εξοχής» για την κατάκτηση του Γ’ ερασιτεχνικού  πρωταθλήματος και την άνοδο της ομάδας στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία και τους εύχομαι καλή επιτυχία σε κάθε νέα μεγάλη πρόκληση.
Θα ήθελα να δώσω ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το πρωτάθλημα αυτό, αφιερώθηκε από την ομάδα στην μικρή Ηλιάνα Σαρηγιαννίδου που δίνει και αυτή εδώ και αρκετό καιρό τον δικό της «αγώνα» σε Νοσοκομείο των Αθηνών.
 Οι παίκτες έχουν ψύχη και το απέδειξαν δις!


Περικλής Θ. Αμοιρίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κατερίνης
με το συνδυασμό «Νέα Εποχή για την Κατερίνη»

Ο Δήμος δεν είναι μόνο η Κατερίνη και τα περίχωρά της!



Ο Δήμος δεν είναι μόνο η Κατερίνη και τα περίχωρά της! (κατά το Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα). Υπάρχουν και τα ορεινά χωριά, που είναι ξεχασμένα από τους πάντες. Ελάτε μια βόλτα στη Ρητίνη να σας δείξω τι σημαίνει εγκατάλειψη των δημοτών από τους δημοτικούς άρχοντες. Δρόμοι σε τόσο άθλια κατάσταση, ώστε να φοβάσαι να τους περάσεις και πεζός ακόμη! Αλλά ξέρω, τα σπίτια σας και τα σπίτια των συγγενών και φίλων σας είναι στην Κατερίνη και είναι λογικό να ενδιαφέρεστε πρωτίστως (αν όχι αποκλειστικά) για τη δική σας ποιότητα ζωής. 
Αλλάζω θέμα:Έχω κάνει αίτηση στη ΔΕΥΑΚ πριν από έξι μήνες για διαρροή σε δρόμο κοντά στο σχολείο της Ρητίνης. Το νερό,που έχει τρέξει από τότε (και τρέχει ακόμη) θα έχει φτάσει σίγουρα, μέσω του θερμαϊκού, στις ακτές της Αυστραλίας, αλλά τα συνεργεία της εταιρίας ύδρευσης και αποχέτευσης δεν μπόρεσαν να διατρέξουν την αστρονομική απόσταση των 20 χιλιομέτρων, που τα χωρίζει από τον τόπο της διαρροής. Ευχαριστούμε πολύ για το αμέριστο ενδιαφέρον σας, αγαπητοί άρχοντες του Δήμου, ευχαριστούμε, που μας δίνετε την ευκαιρία να προβληματιστούμε για τη ματαιότητα αυτής της προσωρινής, γήινης ζωής, να φιλοσοφήσουμε περί των προτεραιοτήτων μας και να αγαπήσουμε την ταπεινή και λιτή ζωή. Μας γυμνάζετε στην ανάπτυξη ανθεκτικότητας σε δύσκολες συνθήκες. "Όλα είναι ένα ψέμα, μια ανάσα, μια πνοή..."

Αργύρης Ολοκτσίδης.

ΕΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Ανάβαση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα ΧΙονοδρόμων (Κ.Ε.Ο.Α.Χ)



Το Σ/Κ 28-29/3/2015 ο ΕΟΣ Κατερίνης σας ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ για ανάβαση στον ΟΛΥΜΠΟ .Η ανάβαση θα ξεκινήσει απο : Κ.Ε.Ο.Α.Χ (υψ 1800 μ ) με στόχο τα Κατ.ανάγκης (Μιγκοζίδη) (υψ 2450μ) & -ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟ (υψ 2817 μ) ΔΙΑΝ/ΣΗ στο Καταφύγιο Β «Βρυσοπούλες ή ΚΕΟΑΧ» που βρίσκεται στη χαράδρα «Μαυρατζά» πάνω από τις εγκαταστάσεις του στρατού,

Υ.Δ :650μ-1017μ.
Μήκος: 8 χμ.(περίπου)
Μέγιστο Υψόμετρο: 1000 μ.
Διάρκεια διαδρομής: 5 ώρεςσνλ
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ
Απαραίτητη η χρήση ,Κραμπόν
Αναχώρηση: την 28-3-2015 & Ωρα 13:00 απο το Αγαλμα του Ποντιου επι της 19ης Μαιου(7ο Γυμνάσιο)
Κόστος συμμετοχής: 10€ ευρώ
Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής, στα Γραφεία του Συλλόγου, ΑΛ.ΖΑΙΜΗ 3 ΔΕΥΤ-ΤΕΤ :19:00-21:00 τηλ.fax.: 23510-23102 κιν: 6977587345



Γραφείο Φυσικής Αγωγής Πιερίας: ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2014-15 ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ.




ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ 2014-15. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ . ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ (ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΤΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Νέων Ποδοσφαίρου Ο Δήμος Κατερίνης προετοιμάζεται για την μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση.



Διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών αλλά και αξίας

Την εξαιρετική ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα Πανευρωπαϊκό αθλητικό γεγονός υψηλού κύρους και αγωνιστικής αξίας θα έχουν και οι Πιερείς φίλαθλοι το πρώτο εικοσαήμερο του Ιουλίου.

Πρόκειται για το ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (U-19) που διεκδίκησε και κέρδισε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) αξιοποιώντας πλήρως, στον υποβαλλόμενο -και εγκεκριμένο πλέον- φάκελο τόσο την αρτιότητα και πληρότητα (ποιοτικά και ποσοτικά) των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Κατερίνης, όσο και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας του με την τοπική Ε.Π.Σ. Πιερίας. Προϋποθέσεις, που συντέλεσαν στην αποδεδειγμένα επιτυχή διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων κατά το πρόσφατο παρελθόν αλλά και βασική παράμετρος στα υψηλά στάνταρ που θέτει η Διεθνής Ποδοσφαιρική Αρχή.

Στέγες Υποστηρίζόμενης Διαβίωσης από την Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης στο Επιμελητήριο Πιερίας



Αξιόλογοι εισηγητές, έγκυρη πληροφόρηση, συμμετοχή του κοινού ήταν τα βασικά στοιχεία της ημερίδας που διοργάνωσε η Μέριμνα για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που σκοπό έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για τις ΣΥΔ. Σε λίγες ημέρες θα αναρτηθεί και το βίντεο με τις εισηγήσεις.

Με επίκεντρο την ανάδειξη της Αρχαίας Πύδνας Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΜΕ ΟΡ.ΦΕ.Ο.



Την κοινή τους ανησυχία για την ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Πύδνας εξέφρασαν στην συνάντησή τους ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης και ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Μαρτίου 2015 στο γραφείο του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού και αποτελεί μέρος των επαφών της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο. με αυτοδιοικητικούς και παράγοντες της πολιτείας. Οι συναντήσεις αυτές που αποσκοπούν στην αναβάθμιση του πολιτιστικούς προϊόντος και στην αποτελεσματική αξιοποίηση του ρόλου του Φεστιβάλ Ολύμπου στην ευρύτερη ζώνη της Πιερίας.

Η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας στην "ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ROMEXPO BUCHAREST 2015" των Tourist Accommodations






Πρόγραμμα Μετάβασης από το 5ο και το 21ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης

Στα πλαίσια του προγράμματος Μετάβασης, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, η ψυχολόγος Α. Δικαίου
μίλησε στο χώρο πολλαπλών χρήσεων του σχολείου με θέμα "Σχολική ετοιμότητα: Το μεγάλο άλμα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό".
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τα δύο Νηπιαγωγεία σε συνεργασία με τις πρώτες τάξεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι εφημερίδες της πόλης μας.






Μέχρι να κάνεις τις αγορές σου, θα σε περιμένω εδώ!



Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Αριθ. Α1β/8577/83, τα κατοικίδια απαγορεύεται να εισέρχονται σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οπότε έγκειται στον ιδιοκτήτη κάθε καταστήματος να αποφασίζει αν θα επιτρέπει την είσοδο ή όχι, πάντα διατρέχοντας κίνδυνο από ενοχλημένους "καλοθελητές" οι οποίοι μπορεί και να τον καταγγείλουν. Για όσους καταστηματάρχες θέλουν να λειτουργούν σε πνεύμα σεβασμού και του νόμου αλλά και όσων έχουν κατοικίδιο και συνδυάζουν τη βόλτα τους με τις αγορές τους, προτείνουμε ειδικό άγκιστρο για τον οδηγό του σκύλου έξω από το κατάστημα με πινακίδα σήμανσης της θέσης. Εξαιρετικό αντίστοιχο παράδειγμα έχει δώσει το φαρμακείο της κ. Ζιώγα, με τη γνωστή ευαισθησία απέναντι σε όλες τις μορφές ζωής, που μεταφέρθηκε πρόσφατα στην Μεγ. Αλεξάνδρου. Στη φωτό αφισσέτα δείγμα για να κάνετε την δική σας πινακίδα ή να την χρησιμοποιήσετε αυτούσια πλαστικοποιημένη.
Από το:
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ-ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ημερίδα του 3ου Γενικού Λυκείου με θέμα: «Η σημασία του Ύπνου στη Μνήμη και τη Μάθηση»



Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015
Στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ύπνου (21 Μαρτίου) το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης διοργανώνει ημερίδα που απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα «Η σημασία του Ύπνου στη Μνήμη και τη Μάθηση».

Η ημερίδα οργανώνεται από την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος Αγωγής Υγείας του σχολείου με το ίδιο θέμα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης / Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων και την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας του Ύπνου.
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του «Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Η...

Πιερικός Αρχέλαος – Φοίνικας Λάρισας Κυριακή 22/3



Την Κυριακή 22/3 ο Πιερικός Αρχέλαος υποδέχεται το Φοίνικα Λάρισας σε ένα σημαντικό αγώνα.O Φοίνικας Λάρισας επιδιώκει την παραμονή του στη Β΄εθνική κατηγορία,γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο.Ο Πιερικός Αρχέλαος ευελπιστεί να συνεχίσει την ανοδική του πορεία,να αποδώσει καλό μπάσκετ και να ευχαριστήσει τον κόσμο του προσδίδοντας στον αγώνα εορταστικό χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα διεξαχθούν happenings,κληρώσεις δώρων ενώ κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου παιδιά της ακαδημίας του Πιερικού Αρχέλαου θα προσφέρουν το δικό τους μοναδικό θέαμα.
Το κατάστημα Vodafone Αγίας Λαύρας 2-Ηλίας Τσιμόπουλος θα συμμετέχει ενεργά στη γιορτή του μπάσκετ προσφέροντας συμμετοχή σε κλήρωση για 2 smartphones  και έναν πολυφορτιστή σε κάθε ενεργοποίηση* πακέτου καρτοκινητής(άμεσα 200 λεπτά προς όλους δωρεάν).
*Απαραίτητη προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας

Καλημέρα!