Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης φιλοξενεί αποχαιρετιστήρια γιορτή αποφοίτων στην αυλή του.

Την αποφοίτηση των μαθητριών και των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Κατερίνης, θα γιορτάσουν την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, γονείς και παιδιά, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης (μεταξύ νέων Δικαστηρίων & 11ου Δημοτικού Σχολείου).
Η πρωτοβουλία ανήκει στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου Κατερίνης, ο οποίος για δεύτερη χρονιά καταφέρνει να πείσει τους μαθητές του σχολείου του, να επιλέξουν για την αποχαιρετιστήρια γιορτή τους, την φιλόξενη αυλή του Καπνικού και όχι κάποιο club.

Όλοι οι καλεσμένοι παρακαλούνται να φέρουν τουλάχιστον ένα βιβλίο, ως προσφορά στη δανειστική βιβλιοθήκη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας!
Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)

Επιστολή της Διευθύντριας Αιμοδοσίας του ΓΝΚατερίνης

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές. Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κατερίνης στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη διοργάνωσε μία εκδήλωση με αντικείμενο την βράβευση όλων των Εθελοντών Αιμοδοτών πολιτών της Πιερίας. Παράλληλα βραβεύτηκαν και συλλογικοί φορείς του Νομού που συνεισέφεραν στην προσπάθεια που κάνουμε να καλύψουμε τις έντονες ανάγκες που δημιουργούνται σε τέτοιους δύσκολους από ανθρωπιστικής άποψης καιρούς.
Επιδίωξη μας ήταν η βράβευση των εξαίρετων αυτών συνανθρώπων μας αλλά και συλλογικοτήτων που προσφέρουν με αυταπάρνηση βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη χωρίς διάκριση.
Μας προκάλεσε έκπληξη αλλά και λύπη το γεγονός ότι η πράξη της βράβευσης του συλλόγου ¨Πράσινη Πτέρυγα¨, έγινε αντικείμενο προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης από το κόμμα της Χρυσής Αυγής.
Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η διαχείριση της τράπεζας αίματος είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του τμήματος μας και δεν γίνεται καμία διάκριση (εθνικότητας, ιδιότητας, ηλικίας) στην χορήγηση του προς τους έχοντες ανάγκη. Σε καμία περίπτωση το Νοσοκομείο της Κατερίνης δεν δέχεται αίμα ώστε να το παράσχει σε συγκεκριμένους αποδέκτες.
Λυπούμαστε βαθύτατα για την έκταση που πήρε αυτό το θέμα, καθώς αδικεί και υποβαθμίζει την εξαιρετική προσφορά των εθελοντών της περιοχής μας.
Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κατερίνης έχει σκοπό και στόχο την εξυπηρέτηση των ανθρωπίνων ιατρικών αναγκών, την προαγωγή της αξίας της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού. Ουδεμία σχέση έχει με την παραγωγή πολιτικής και την προώθηση ιδεών αντίθετων προς τις επιδιώξεις του.
Θα θέλαμε να δηλώσουμε την άγνοια μας και τη λύπη μας για την διάσταση του θέματος, καθώς δεν υπήρξε καμία διάθεση προβολής του συγκεκριμένου χώρου ούτε από το Τμήμα μας, αλλά ούτε από την διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης.

Η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας
Μαργαρίτα Παπαδοπούλου





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ

    Χθες Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, ώρα 12:30 μ.μ., που ήταν αφιερωμένη ως Παγκόσμια Ημέρα του ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κατερίνης διοργάνωσε μία εκδήλωση με αντικείμενο την βράβευση όλων των Εθελοντών Αιμοδοτών πολιτών της Πιερίας, όπως και συλλογικών φορέων του Νομού (π.χ. Μουσικοχορευτικοί Σύλλογοι, Αθλητικά Σωματεία, Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Ν. Πιερίας κ.λπ.).
      Οι εθελοντές  ως φυσικά πρόσωπα που χρόνια προσέφεραν μέσω εθελοντικής αιμοδοσίας δεκάδες μονάδες αίματος, ξεπερνούσαν τους 150 και οι συλλογικοί φορείς (τοπικά σωματεία και σύλλογοι) που στηρίζουν χρόνια την εθελοντική αιμοδοσία στο σύνολο του Ν. Πιερίας ξεπερνούσαν τους 50. 
     Δυστυχώς, μέσα στον κατάλογο των εθελοντών αιμοδοτών – φυσικά πρόσωπα- και στον κατάλογο των συλλογικών φορέων «παρεισέφρησε» και το όνομα «ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΤΕΡΥΓΑ» της  Χρυσής Αυγής, πράγμα που δεν το γνώριζε η Διοίκηση, αλλά το γνώριζαν όμως οι διοργανωτές Υπεύθυνοι του Τμήματος Αιμοδοσίας.
    Παρόντες στην εκδήλωση ήταν Βουλευτές του Νομού, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, αντιπρόσωποι στελέχη Βουλευτικών Γραφείων και πολλά διευθυντικά στελέχη   του Νοσοκομείου και πλήθος εργαζομένων και εθελοντικών ομάδων.
    Δυστυχώς τα Δημοκρατικά και Πανανθρώπινα αντανακλαστικά του Τμήματος Αιμοδοσίας χθες δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε απέναντι σ’ αυτό το φασιστικό/ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής». Αυτή είναι εγκληματική οργάνωση. Είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι με τις ανακοινώσεις των φορέων του Ν. Πιερίας.
    Δυστυχώς, ως Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης είμαι αναγκασμένος να λάβω πειθαρχικά μέτρα:
1.      Ανακαλείται εγγράφως ο έπαινος που φέρει τον τίτλο «Πράσινη Πτέρυγα-Χρυσή Αυγή».
2.      Αύριο πρωί ώρα 10 π.μ. κλήθηκαν ήδη σε απολογία/λογοδοσία όλοι οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης του Τμήματος Αιμοδοσίας.
3.      Δόθηκε ήδη εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) για όλους τους Υπεύθυνους του «Επαίνου» αυτού του φασιστικού ναζιστικού μορφώματος για την υποκριτική «Εθελοντική Αιμοδοσία» του.
4.      Θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα σε βάρος των υπευθύνων ανάλογα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.
5.      Απαγόρευση εθελοντικής αιμοδοσίας εν ονόματι φορέων όπως τα Τμήματα της Χρυσής Αυγής, που φέρουν φασιστικά/ναζιστικά ή άλλα περίεργα ιδεολογικά περιτυλίγματα όπως π.χ. «ΑΙΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ».
6.      Όποιος προσέρχεται στο Νοσοκομείο να δώσει εθελοντικά αίμα, θα το προσφέρει ως φυσικό πρόσωπο με στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας.

    Η ασθένεια, ο πόνος, η αιμοδοσία, η νοσηλεία, η ιατρική συνδρομή και άλλες αξίες ανθρωπιάς δεν έχουν εθνικό χρώμα, θρησκεία, γλώσσα ούτε μπορεί να έχει ο ανθρώπινος εθελοντισμός σχέση με φασιστικές και εγκληματικές οργανώσεις όπως η «Χρυσή Αυγή». 
       
 

       
                                                                                 Ο Διοικητής


                                                                                                    Αστέριος Φαρμάκης       

ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: Για την επιλογή Διευθυντών Σχολικών μονάδων.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Διδασκόντων θα έχει δικαίωμα, να εκφράσει την άποψή του και να επηρεάσει, έστω και κατά ένα μικρό ποσοστό, την επιλογή του Διευθυντή του σχολείου. Καταργείται, επιτέλους, η αμφιλεγόμενη συνέντευξη, που λειτούργησε μέχρι σήμερα ως ένα «εργαλείο» επιβολής των «ημετέρων».
Ο νέος Διευθυντής καλείται να συναποφασίζει με το Σύλλογο Διδασκόντων για τη λειτουργία του σχολείου μέσα σε κλίμα συνεννόησης και ομοψυχίας. Να θυμηθούμε εδώ ότι ο Διευθυντής είναι ένας από μας, πρώτος μεταξύ ίσων, που απλά συντονίζει, οργανώνει, και διοικεί σε πλήρη συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων. Εξάλλου ως εκπαιδευτικός διορίστηκε για να διδάσκει…

Ψήφισμα του 4ου Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ.: Κάλεσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία



Το 4ο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ. (Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου) με το παρόν ψήφισμα, δηλώνει ότι ακολουθεί τις επαναστατικές παραδόσεις του λαού μας, του οποίου τα κινήματα -από την εποχή της Εθνικής Παλιγγενεσίας έως την Εθνική Αντίσταση- συνδύαζαν την απελευθέρωση, με την αναγνώριση της Ορθοδοξίας, ως επικρατούσας θρησκείας. Στα πλαίσια αυτά, αναγνωρίζει...

1) Την παρουσία και τον καθοριστικό διαχρονικό ρόλο της Ορθοδοξίας στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους,
2) Την καθοριστικής σημασίας συμμετοχή των ορθοδόξων Χριστιανών στους αγώνες του Ελληνικού λαού, για Ελευθερία και Εθνική Ανεξαρτησία,
3) Την συμπαράσταση της Εκκλησίας στο χειμαζόμενο Ελληνικό λαό κατά το παρελθόν και ιδιαιτέρως σήμερα:
Καλεί την ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας,  να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να αξιοποιήσει την εκκλησιαστική περιουσία ως θεματοφύλακάς της και όχι σαν επιχειρηματίας ή για ιδιοτελείς σκοπούς. Οχι για να πληρωθεί το ανυπόστατο και παράνομο για τον λαό, χρέος προς τους τοκογλύφους της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., αλλά για βοηθηθεί και να ανακουφισθεί ο υπό κατοχήν ευρισκόμενος Ελληνικός Λαός.
Καλεί τον Ορθόδοξο κλήρο να αναλογισθεί το Παράδειγμα του Παπαφλέσσα, του Αθανασίου Διάκου, του παπά Ανυπόμονου, και πλήθους άλλων, να καθορίσει τη στάση του, και να παίξει τον ιστορικό του ρόλο σήμερα, με τη συμμετοχή του στους αγώνες του Ελληνικού λαού, για την απελευθέρωση της Πατρίδας από το νέο Ευρωπαϊκό Ράιχ.
Το ΕΠΑΜ θέλει να υπενθυμίσει όλους (λαό και κλήρο), ότι η Ορθοδοξία υπήρξε και παραμένει επικρατούσα θρησκεία, μόνο στον βαθμό που συνδέεται οργανικά με τους αγώνες του λαού για την Ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία.


Το Σώμα του 4ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜΑθήνα 13 Ιουνίου 2015

Βραδιά παραδοσιακής μουσικής στον Καπνικό Σταθμό

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θέλοντας να τιμήσει την κοινωνική προσφορά των χορευτικών παραδοσιακών συλλόγων του τόπου μας για τη συνέχιση και διασφάλιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και τη συγκέντρωση και ψυχαγωγία ανθρώπων μέσα από τις δράσεις τους, στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, οργανώνει απόψε στις 20:30, μια ξεχωριστή βραδιά παραδοσιακής μουσικής με σκοπούς και τραγούδια από διάφορα μέρη της ελληνικής παράδοσης.

1o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2014/15


Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τη λήξη των μαθημάτων και της σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή την Παρασκευή 12/6/15 στο σχολείο μας με την ευγενή υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου που πάντα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο του σχολείου. Μια γιορτή που τα είχε όλα, παρουσίαση, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια χωρίς σύνορα, τραγούδι, χορό, μουσική, συγκίνηση και λιχουδιές στα κάρβουνα.
Ένα υπέροχο ταξίδι στην Μακεδονία μας μέσα από την παρουσίαση ενός προγράμματος που υλοποιήθηκε κατά το τρέχον σχολικό έτος, τη μουσική και το χορό ήταν τα φανταστικά  κομμάτια της γιορτής λήξης που πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της ΣΤ΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας με την επιμέλεια των δασκάλων τους, των δασκάλων ειδικοτήτων  και με τη φυσική παρουσία των μελών της Παραδοσιακής Ορχήστρας Πιερίας, υπεύθυνος της οποίας είναι ο Θανούρης Αντώνιος. 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Η Δ.Ε. ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ



Επίσημη επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, πραγματοποίησε, το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουνίου, η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου (Πρόεδρο Επιμελητηρίου Πιερίας), κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλο, κ. Ιορδάνη Τσώτσο,  κ. Παύλο Τονικίδη, κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, κ. Γεώργιο Χονδρογιάννη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων εκφράζει την κοινή συνισταμένη όλων των Επιμελητηρίων, αλλά ταυτόχρονα και την αγωνία που υπάρχει σήμερα για την αγορά.

ΤΑ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Μία ευκαιρία για ψυχαγωγία, αλλά και αποκόμιση αξέχαστων εμπειριών είχαν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης, στη διάρκεια εκδρομής στα ελληνόφωνα μέρη της Αλβανίας.

Το πρόγραμμα της εκδρομής διαμορφώθηκε ως εξής: Άγιοι Σαράντα – Χειμάρρα – Αργυρόκαστρο- Κλεισούρα - Μνημεία Πεσόντων.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ύψωμα 751, όπου με πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιου ανεγέρθηκε  περίλαμπρος ναός. Στο σημείο αυτό, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των χιλιάδων στρατιωτών, που έπεσαν στα βουνά της Αλβανίας.

Στη Χειμάρρα, η αποστολή μετέβη σε ένα από τα πολλά ελληνικά σχολεία, όπου φοιτούν 150 μαθητές.


Συνοδός ήταν ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ του Δήμου Αναστάσιος Παπαζήσης. Τα μέλη που συμμετείχαν απηύθυναν ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για τις γενικότερες υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΚΑΠΗ στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας.

Συνεντευξη τύπου almiraMAN

              


17 Ιουνίου 2015
Συνέντευξη Τύπου almiraMAN
Απονομές αναμνηστικών πλακετών και

«Η Κατερίνη και η δυναμική της στο τρίαθλο»

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 19:00’ στο almira beach bar σας προσκαλούμε σε Συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί από την οργανωτική επιτροπή του almiraMAN με την συμμετοχή αρμόδιων φορέων, για την απονομή πλακετών για την συμβολή τους στην διοργάνωση του 2015 και στην οποία θα ανακοινωθούν επίσημα, ο απολογισμός της διοργάνωσης και οι σκέψεις των φορέων για την διοργάνωση της επόμενης χρονιάς  .

Στην συνέντευξη τύπου θα παρευρεθούν οι αντιπρόσωποι των εταιριών-χορηγών καθώς  και οι εθελοντικές ομάδες που βοήθησαν μέγιστα στην διεξαγωγή.

                        ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ almiraMAN  είναι:
       1. Η διοργάνωση να αποκτήσει το παγκόσμιο κύρος που τις αρμόζει.
       2. Την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή μας.
       3. Η εμπλοκή όλων των επιχειρήσεων της πόλης μας, μιας που ο σκοπός είναι σε δύο χρόνια να έχουμε πάνω από 1500 συμμετοχές.
       4. Η εξεύρεση λύσεων και η εφαρμογή προγραμμάτων στηρίζεται στην συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.

 Μετά το τέλος της συνέντευξής σας προτρέπουμε να παραμείνετε στον χώρο υποστηρίζοντας το πάρτι που διοργανώνει το almira beach bar για την ενίσχυση του τμήματος Κατερίνη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Για την οργανωτική επιτροπή
Παπαδόπουλος Ιορδάνης




ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ: Η ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ





Για μια ακόμη φορά γίναμε θεατές στο "θέατρο του παραλόγου" στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης,όπου
κατά την πρόσφατη βράβευση των εθελοντών αιμοδοτών,επιλέχθηκε να βραβευθεί και το παρακλάδι του φιλοναζιστικού μορφώματος της ΧΑ.Σε μια κατ εξοχήν πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο είναι απαράδεκτο και αποτελεί "ύβρι" να βραβεύεται η ΧΑ ,γνωστή για την δράση της "αίμα μόνο για 'Ελληνες",
η οποία και έχει καταδικασθεί τόσο από τους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων όσο και από τον ελληνικό λαό.
Άλλωστε θα θέλαμε να ενημερώσουμε αυτούς πού είχαν την "φαεινή" ιδέα της βράβευσης,ότι κατά την διάρκεια
του ναζισμού στην Γερμανία υπήρχε αντίστοιχη πτέρυγα του ναζιστικού κόμματος με την ίδια ακριβώς ονομασία
"Πράσινη Πτέρυγα".Είναι καιρός πλέον οι να σταματήσει αυτή η τακτική τόσο από την διοίκηση του νοσοκομείου
όσο και από τους υπευθύνους των τμημάτων του.Ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τις θηριωδίες
 της ναζιστικής ιδεολογίας και οι ανιστόρητοι υπηρεσιακοί παράγοντες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι  στον ελληνικό λαό αλλά και απέναντι  στην έννοια του ανθρωπισμού.
Η επιλογή της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ να μην παραδώσει το βραβείο στο μόρφωμα αυτό είναι μια συμβολική αλλά και ουσιαστική παράλληλα απάντηση για το πως πρέπει να αντιμετωπίζεται η εγκληματική αυτή οργάνωση,και όχι να βρίσκει ασυλία από τους διοικούντες της δημόσιας διοίκησης και προβολή από τα  ΜΜΕ τόσο του ηλεκτρονικού  όσο και του γραπτού τύπου.
Το OXI στην Χρυσή Αυγή και στις μεταμορφώσεις της είναι καθημερινό και παράλληλα είναι και καθήκον για
όλους που σέβονται την Δημοκρατία.


ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ





  Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου, που θα πραγματοποιηθεί την
Τετάρτη 17 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα
στο ΄΄Κτήμα Βογιατζή΄΄ στο Βελβενδό.
Θα ακολουθήσει δεξίωση και μουσικό πρόγραμμα.


                                                           Για το Δ.Σ.
                                                                  Ο πρόεδρος

Γρηγόρης Παπαχρήστος

Το σχολείο της συγκίνησης και της ελπίδας. Του Γιάννη Τσαπουρνιώτη.


Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτυλίσσονται εικόνες με καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα πορεία των μαθητών.
Από τη μια έχουμε τις απολυτήριες εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια και από την άλλη την αποκορύφωση της έντασης, της πίεσης και του άγχους με τις πανελλήνιες. Η αγωνία και η αναμονή για μια θέση στο πανεπιστήμιο συνοδεύει το σκληρό μαραθώνιο γονέων και μαθητών που αναμένουν την ευόδωση των μακροχρόνιων μελετών, των θυσιών, των κόπων, των προσευχών, των σκληρών προϋπολογισμών και εξόδων,  των δυσβάσταχτων υποχρεώσεων και αναγκών.
Στα Δημοτικά το κλείσιμο της χρονιάς με τις εορταστικές τελετές έχει τη δική του συμβολική αξία και σημασία για την εκπαίδευση, την ζωή και την κοινωνία.
Σε μια τέτοια γιορτή παραβρέθηκα κι εγώ, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, για να καμαρώσω τα παιδιά μου. Μα δεν χάρηκα, δεν συγκινήθηκα απλά και μόνο με τις δραστηριότητες και τους χορούς των βλασταριών μου. Εκείνο το απόγευμα όλοι οι μαθητές έγιναν παιδιά δικά μου. Ένιωσα τους δασκάλους ως γονείς όλων, ως συνεργάτες μου στον αγώνα για την πρόοδο και την προκοπή των μικρών Ελληνίδων και Ελλήνων που έψαλλαν τον ελληνικό ύμνο με περηφάνια, με παρρησία και τόλμη. Σήκωσαν την ελληνική σημαία καμαρωτά, χωρίς φόβο και πάθος. Την άφησαν να κυματίζει με αγνότητα και σεβασμό, αλλά και με το σθένος των ηρώων του ’21.

Δημοτικό συμβούλιο σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κατερίνης

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 15 Ιουνίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα: 

ΕΥΧΕΣ ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Καλό καλοκαίρι από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Καλημέρα, Δευτέρα σήμερα 15 Ιουνίου 2015