Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Ο Ηλίας Τσολακίδης για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου. (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυλαία σήμερα για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου.



Αυλαία λοιπόν σήμερα για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, και η μεγαλύτερη εκδήλωση του Δεκεμβρίου για τον νομό και την πόλη της Κατερίνης μας αποχαιρέτησε με ένα πάρτι που ετοίμασαν οι εθελοντές του Χωριού.

Η σημερινή χειμωνιάτικη ημέρα δεν πτόησε τους μικρούς φίλους μας που βρέθηκαν στην Παραμυθούπολη για να παρακολουθήσουν για τελευταία φορά τα υπέροχα παραμύθια της Αθηνάς Τσερμπάκ, αλλά και το θεατρικό παιχνίδι που είχε ετοιμάσει η Μαριάννα Γιαννακίδου με τα παιδιά του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

Και τι καλύτερο το να τελειώσεις ένα υπέροχο ταξίδι με ένα πάρτι!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων σας εύχεται καλές γιορτές και ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2016.


Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους ταξιδεύει στην Κατερίνη

 Συνεχίζοντας τα ταξίδια του ανά την Ελλάδα και τον κόσμο, το Φεστιβάλ Δράμας σταματάει στην Κατερίνη, στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου Εκάβη, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο της αποκέντρωσης των εκδηλώσεων που επιχειρεί κάθε χρόνο το Φεστιβάλ και σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης, οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλες τις βραβευμένες ταινίες του φετινού ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος.

 ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 7:30 μ.μ, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:

Τιμητική Βράβευση του Κέντρου Γραμμάτων & Τεχνών Δίου & της Σχολής Γονέων - ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την επίσημη τελετή κοπής της βασιλόπιτας για τον ερχομό του Νέου Έτους,
την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (Αίθουσα Συσκέψεων Π.Ε. Πιερίας 28ης Οκτωβρίου 40, 4ος όροφος).
Θα προηγηθεί επίσημη δοξολογία στις 10:15 π.μ. στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως. Στο πλαίσιο της φετινής τελετής
θα τιμηθεί το “Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου” & η “Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης” αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στην προαγωγή της πολιτιστικής και πνευματικής καλλιέργειας και την ενίσχυση της τέχνης, του λόγου και της καλλιτεχνικής έκφρασης.
Με εκτίμηση
Σοφία Μαυρίδου

Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


 Μια μαγική βραδιά γεμάτη κατάνυξη και συγκίνηση απόλαυσαν όλοι όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στην εορταστική συναυλία της χορωδίας της ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης στην κατάμεστη αίθουσα της Ευαγγελικής Εκκλησίας, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015. Μια βραδιά η οποία χωρίς καμία υπερβολή και κατά γενική ομολογία δεν είχε τίποτα να ζηλέψει σε περιεχόμενο και ποιότητα από αντίστοιχες εκδηλώσεις που γίνονται στις μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο.

ΕΥΧΕΣ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:Ανανέωση και έκδοση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2015

Από    τη    Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σε εφαρμογή της με αριθμ. Δ24α/Φ.11/ΓΠοικ. 54598/971/30-11-2015 (ΦΕΚ 2621/Β/04-12-2015) Κοινής Υπουργικής Απόφασης και της με αριθμ. πρωτ. Δ24α/ΓΠοικ.58156/1009/14-12-2015 Διευκρινιστικής Εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοινώνεται ότι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την ανανέωση και την έκδοση των Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ έτους 2015.

ΕΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ



Το 2015 φτάνει προς το τέλος του. Ένα κεφάλαιο κλείνει κι ένα νέο ανοίγει. Η ολοκλήρωση και αυτού του έτους μας δίνει μία ευκαιρία για περισυλλογή, αυτοκριτική και επαναπροσδιορισμό των στόχων μας για το 2016 που πλησιάζει σε λίγες ημέρες.

Δ Η Λ Ω Σ Η Χάρη Τζαμακλή Για ανοικτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων


     Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το ενδεχόμενο λειτουργίας ανοικτού κέντρου φιλοξενίας προσφύγων:
    «Η αίσθηση του μέτρου και η τήρηση της αναλογικότητας είναι σαφές ότι πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε ανθρώπινη ενέργεια, δράση και αντίδραση. Κατά τη γνώμη μου συνιστούν υπέρβαση και του μέτρου και της αναλογικότητας οι κάθε είδους αρνητικές αντιδράσεις, που προκλήθηκαν με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη σε τηλεοπτική εκπομπή καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας την Κυριακή 27-12-2015.

Σήμερα, τελευταία ημέρα λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου στην Κατερίνη

Σήμερα, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015, τελευταία ημέρα λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου στην Κατερίνη, με  παραδοσιακά κάλαντα, Καραόκε και το πάρτυ των εθελοντών μετά τις 21:00. Μετά από 19 ημέρες, το Χωριό της καρδιάς μας, δυστυχώς, πρέπει να κλείσει.

Εθελοντές, υποστηρικτές, χορηγοί και όλοι οι πολίτες είναι καλεσμένοι στη σημερινή μας γιορτή. Έχουμε φροντίσει για έναν μεζέ, πολύ κρασί και μια ζεστή αυλή. Θα ανοίξουμε, όπως κάθε μέρα, στις 17:00.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΝΟΚΑΤ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 1ΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης την 7η Δεκεμβρίου 2015 (Πρακτικό 25, 3ο θέμα ημερήσιας διάταξης) και σύμφωνα με το καταστατικό του Ομίλου και τη σχετική νομοθεσία, καλούνται τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης σε Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 9η  Ιανουαρίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 15.00΄, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Παραλία Πιερίας (τέρμα οδού Αγίου Νικολάου.)

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την Πρωτοχρονιά 2016

Φίλες και Φίλοι,
Υποδεχόμαστε το 2016 με την προσμονή αλλά και με την πίστη, ότι,  θα είναι μια χρονιά καλύτερη για τον τόπο μας, αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε συντονισμένα, με ομοψυχία, ισχυρή θέληση και σκληρή δουλειά. Το οφείλουμε πρώτα από όλα στους νέους ανθρώπους, που καλούνται να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον όλο και πιο ανταγωνιστικό. Στη νέα αυτή γενιά οφείλουμε μία νέα δημιουργική αφετηρία για τη χώρα, με μέλλον και προοπτική.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Δύο περιφερειακές εκδηλώσεις του Γραφείου Νεότητος πραγματοποιήθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών της Νότιας Πιερίας.
Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγινίου, πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη εκδήλωση για τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων των Ενοριών της Βόρειας Πιερίας.

Οι συναλλαγές με απλά μαθηματικά :

Η κυβέρνηση "σκέφτεται" να βάλει φόρο 1% σε κάθε συναλλαγή (Τάδε έφη ο υπουργός οικονομικών κ. Σταθάκης - ναι αυτός που ξέχασε ένα μύριο και κάτι ψιλοακίνητα)

Για να δούμε τι σημαίνει για τους εμπόρους αλλά και για τους καταναλωτές, αφού όλοι είμαστε αλυσίδα (αχ πότε θα το καταλάβουμε αυτό;):

ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2016
†  Γ Ε Ω Ρ Γ Ι Ο Σ
Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης καί Πλαταμῶνος
πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ λαό τῆς Πιερίας

Ἀγαπητοί μου Ἀδελφοί,
Μέ τή χάρη τοῦ Θεοῦ καί τίς πρεσβεῖες τοῦ Ἁγίου Βασιλείου, τοῦ ὁποίου ἑορτάζουμε τήν μνήμη, ἕνα Νέο Ἔτος βρίσκεται ἀπό σήμερα μπροστά μας.
Στή γλῶσσα τῆς Ἐκκλησίας μας ὁ νέος χρόνος ὀνομάζεται «νέος ἐνιαυτός τῆς χρηστότητος τοῦ Κυρίου». Σημαίνει μιά ἀκόμη χρονική περίοδο, τήν ὁποία ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ χαρίζει στόν καθένα μας ἐπάνω στήν γῆ.
Ὁ χρόνος ἔχει μιά ἀρχή γιά τόν καθένα μας καί φαίνεται νά ἔχει καί ἕνα τέλος. Ἀρχή εἶναι ἡ ἡμέρα πού γεννηθήκαμε. Ποιό ὅμως εἶναι τό τέλος; Στή γλῶσσα μας ἡ λέξη τέλος ἔχει δύο ἔννοιες. Ἡ μία σημαίνει τό τέρμα. Ἡ ἄλλη σημαίνει τήν ὁλοκλήρωση.

VIDEO: ΒΡΑΔΙΑ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΟΛΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ)

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ


         

          Η Ε.Π.Σ. Πιερίας με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσα από μαζικές εκδηλώσεις αθλητικής δράσης αλλά και την διάθεση για κοινωνική προσφορά διοργανώνει πρωτοχρονιάτικο τουρνουά ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο της Ένωσης στη Νέα Έφεσο Πιερίας.
          Μέσα από αυτήν την πραγματική γιορτή θα δοθεί η δυνατότητα στους μικρούς ποδοσφαιριστές να επιδείξουν τις ικανότητές τους, να βιώσουν έντονα συναισθήματα, αλλά το κυριότερο να προσφέρουν την αγάπη τους σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ


Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ διοργανώνει  εκδήλωση  για τους μικρούς μας φίλους,  με το θεατρικό έργο ‘ο Άγιος Βασίλης  στη φυλακή’. Πρόκειται  για  ένα αριστούργημα  που δεν πρέπει να χάσει  κανένα παιδί ,άλλα και κανένας γονιός.  Η  γιορτή  θα γίνει  στην αίθουσα  του πνευματικού  κέντρου  του δήμου Κατερίνη (ΕΚΑΒΗ) την Κυριακή 3 Ιανουαρίου στις 11πμ.

Οι Μωμόγεροι έκλεψαν την παράσταση στην προτελευταία ημέρα λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού. (ΒΙΝΤΕΟ)



Πλούσιο καλλιτεχνικό και παιδικό πρόγραμμα για όσους επέλεξαν να βρεθούν στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Αυτοί που έκλεψαν όμως την παράσταση και ξεσήκωσαν τον κόσμο ήταν οι Μωμόγεροι!