Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Στο πλευρό των παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών το ΚΚΕ - Συνάντηση αντιπροσωπείας του Κόμματος με την Ομοσπονδία

Με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Α γροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών συναντήθηκε την Τετάρτη 29 Ιούλη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Θανάσης Παφίλης. Στη συνάντηση, η οποία έγινε στη Βουλή, από την πλευρά του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Φάνης Λάφης, μέλος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ελληνική γεωργία Διαπραγματευτείτε κάτι με σοβαρότητα και προοπτική επιτέλους!



Ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση χειρίζεται τα εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο σύνολο του αγροτικού κόσμου, όπως οι αλλαγές στην φορολογία των αγροτών, είναι πρόχειρος και τελικά επικίνδυνος. Οι σπασμωδικές ενέργειες πρέπει να σταματήσουν και η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι το αγροτικό ζήτημα απαιτεί μια πραγματική διαπραγμάτευση και ένα συνολικό σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών που θα δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές και πλούτο, ώστε να υπάρχει φορολογητέα ύλη. Ας το καταλάβουν κάποιοι επιτέλους: Πριν πας με ευκολία σε νέους φόρους ψάξε να βρεις γιατί δεν εισπράττεις αυτούς που ήδη έχεις θεσπίσει και πάρε μέτρα γι’ αυτό.

Στάδια ανάπτυξης ομιλίας, και ερωτηματολόγιο φόρμα με τα στάδια ανάπτυξης ομιλίας. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.

Στάδια ανάπτυξης ομιλίας από τη γέννηση έως 6 ετών
         Τα παιδιά έρχονται στον κόσμο με τη γενετική προδιάθεση να ασχοληθούν με τη γλώσσα και να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους γύρω τους. Από τη γέννηση τους, δείχνουν μια προτίμηση στους γλωσσικούς ήχους έναντι των άλλων ειδών ήχου. Μέχρι να μάθουν να χρησιμοποιούν ικανοποιητικά τη γλώσσα, περνούν από τα στάδια ανάπτυξης της ομιλίας, όπως παρουσιάζονται παρακάτω.
Από τη γέννηση έως 6 μηνών
       Σε αυτό το στάδιο, οι δυνατότητες επικοινωνίας των βρεφών περιορίζονται στις εκφράσεις του προσώπου και στο κλάμα, το οποίο διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του.

Από 7 μηνών έως 12 μηνών
       Στο στάδιο αυτό, το ηχητικό ρεπερτόριο των βρεφών διευρύνεται με διάφορους ήχους (π, μ, μπ) και στη συνέχεια αρχίζουν το βάβισμα, το οποίο αντικαθίσταται από ακατάληπτες λέξεις.

Τι σκέφτεται άραγε ο Ζήσης ...


Κυριακή, 2 Αυγούστου στις 12:00 στην Κατερίνη, στο Δημοτικό Πάρκο, στην αίθουσα Εκάβη.