Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Ε.Φ.Ε.Τ. - Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση καφέ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση καφέ του οποίου ορισμένες συσκευασίες είναι ελαττωματικές.

Η Προσβολή Ρώσου πρώην πράκτορα, στην Αγγλία με χημική ουσία.


Άρθρο γνώμης και τεχνικής προσέγγισης του Ευάγγ. Αθανασιάδη(*)

Και ένα άρθρο για να διανθίσει τον ελεύθερο χρόνο σας.

Η εκκλησία και το ρέμα της Αγίας Τριάδας στον Όλυμπο-Βίντεο Γιάννης Γραμματικόπουλος

"Οι ήρωες του 1821 ως άνθρωποι και ενδεικτικές όψεις του σύγχρονου πατριωτισμού".

Εκδήλωση - ομιλία, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού από την Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού, τον ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού, την Δημοτική Χορωδία Κολινδρού "Αλέξης Ζορμπάς" και τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Ν. Λούση" Κολινδρού.

"Τη Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια" - 25η Μαρτίου 2018 - Καλλιθέα Πιερίας

Και η ζωή συνεχίζεται;

Και η ζωή συνεχίζεται;
*Γράφει η Βένια Βλώτσου

Καλημέρα παιδί της πόλης, σα να ήρθε η άνοιξη επιτέλους δε νομίζεις? Φώτισε η μέρα, γλύκανε λίγο ο καιρός, αυξήθηκε η κίνηση στους δρόμους και κόπασε εκείνη η ενοχλητική βροχή που μόλις νόμιζες ότι τελείωνε μια καινούρια μπόρα βρισκόταν προ των πυλών.

Προσφορά Τέχνης στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος: Εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης στην Αστική Σχολή Κατερίνης

Σε μια ιδιαιτέρως ζεστή ατμόσφαιρα, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 24 Μαρτίου στην Αστική Σχολή Κατερίνης, τα εγκαίνια της φιλανθρωπικής εικαστικής έκθεσης με τίτλο:«ἐφ' ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε» (κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον 25:40).

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΩΔΗ - ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ «ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ»

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης, η Ορχήστρα Νέων Δίου και η Χορωδία Ολύμπια Ωδή, εντυπωσίασαν και συγκίνησαν το πολυάριθμο μουσικόφιλο κοινό της Κατερίνης, ερμηνεύοντας συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών που γράφτηκαν για τον έρωτα και τη λευτεριά.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο συνάδελφος Σταύρος Λίτσας πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνων και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας έφυγε στις 24 Μαρτίου 2018 από τη ζωή.

Χάθηκε σκύλος;

Αναγνώστης μας έστειλε την φωτογραφία αυτού του σκυλιού με το παρακάτω κείμενο:

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 28.03.2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010, για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

"ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR ΕΕΕΕΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ"

Διανομή ειδών ΤΕΒΑ από τον Δήμο Δίου Ολύμπου

Ο Δήμος Δίου - Ολύμπου, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, ανακοινώνει, ότι την Τρίτη 27/3/2018, θα πραγματοποιήσει διανομή πορτοκαλιών και χοιρινού κρέατος, στους ωφελούμενους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης». 

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2018 στο Βιβλιοπωλείο – Γκαλερί Μάτι

Μικρό αφιέρωμα στο πλαίσιο της έκθεσης του Κώστα Ορδόλη «Μορφές και Σκιές από το Θέατρο». Το Βιβλιοπωλείο – Γκαλερί Μάτι με αφορμή τον εορτασμό, εδώ και 70 χρόνια, από το «Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου», της «Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου», η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου, θα πραγματοποιήσει στο χώρο του βιβλιοπωλείου...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων Κατερίνης


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΒΛΗΘΕΝΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ - ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Από την Ε.Π.Σ. Πιερίας ανακοινώνεται ότι οι αγώνες:

TOΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ - Κάθε πέρσι και καλύτερα!!!

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει κι απ΄ το κακό πάμε στο χειρότερο... Η αδιαφορία η απραξία κι ίσως η εμπάθεια στο μεγαλείο της... Βεβαίως για όλα αυτά την κύρια ευθύνη φέρει ο Δήμαρχος ο οποίος δεν μπορεί να συντονίσει τους συνεργάτες του, ώστε τα θέματα της καθημερινότητας να μπορούν να επιλύονται άμεσα.

Δήμος Κατερίνης: Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ & του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Ο Δήμος Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, ανακοινώνει, ότι την Τρίτη, 27/03/2018 και την Τετάρτη, 28/03/2018, θα πραγματοποιήσει διανομή τροφίμων (χοιρινό κρέας πορτοκάλια) στους ωφελούμενους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» που επέλεξαν να είναι ωφελούμενοι και του προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή» του ΤΕΒΑ.

420 νέες θέσεις κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Κατερίνης

420 θέσεις εργασίας στον Δήμο Κατερίνης θα δημιουργήσουν τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, ενώ σύντομα αναμένεται να βγει στον αέρα και η σχετική προκήρυξη, προκειμένου να «τρέξουν» και επίσημα. 

Διανομή νωπού χοιρινού κρέατος και πορτοκαλιών από τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού στους ωφελούμενους του Κ.Ε.Α.

Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρου, ως συμμετέχων εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, ανακοινώνει ότι την Τρίτη 27/03/2018 θα πραγματοποιηθεί διανομή νωπού χοιρινού κρέατος και πορτοκαλιών στους ωφελούμενους του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) στα πλαίσια του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ. 

«Χαίρε Παρθένε Μαριάμ, Χαίρε Χαριτωμένη, Χαίρε και συ, Ελευθεριά, θεά ξενιτεμένη.»

Ο πανηγυρικός της ημέρας για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, όπως εκφωνήθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Στυλιανού στην Καλλιθέα Πιερίας, από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, Δαμασκηνού Ανθή:

«Χαίρε Παρθένε Μαριάμ, Χαίρε Χαριτωμένη, Χαίρε και συ, Ελευθεριά, θεά ξενιτεμένη.»

Σ’ αυτούς τους δυο στίχους είναι χαραγμένη με χρυσά γράμματα η σημερινή δίδυμη γιορτή.
Ημέρα ποιητική, ημέρα αγία, ημέρα γεμάτη χαρμονή, ημέρα αφθάστου μεγαλείου.


Δήμος Κατερίνης - Οργανισμός Πολιτισμού: Εφορεία Χορωδίας Ε.Π.Μ. - W. A. Mozart: RΕQUIEM στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ»

Το «Requiem» του W. A. Mozart, η αριστουργηματική σύνθεση, της δυτικοευρωπαϊκής θρησκευτικής μουσικής, που αποτελεί και το κύκνειο άσμα του σπουδαίου αυστριακού μουσουργού, παρουσιάζεται σήμερα Δευτέρα 26 Μαρτίου, ώρα 20:30, στην Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ», τις οποίες διοργανώνει η Εστία Πιερίδων Μουσών, με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

26η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Μέχρι πότε;

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Δευτέρα σήμερα 26 Μαρτίου 2018