Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Με την προβολή της Ισπανικής ταινίας “Ο Μπάλας’’ ολοκληρώνεται την Τρίτη 11 Αυγούστου (ώρα προβολής 21:30) στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης, το αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο, στο πλαίσιο των θερινών προβολών του φετινού καλοκαιριού από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης. Η προβολή της ταινίας γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, το Ινστιτούτο Θερβάντες και την πρεσβεία της Ισπανίας.

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου. ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»



  
Η προγραμματισμένη για το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 τραγωδία του Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», ματαιώνεται.
   Μετά από συμφωνία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και της εταιρείας παραγωγής «5η εποχή τέχνης», η θεατρική παράσταση με ένα από τα κορυφαία κείμενα της Ελληνικής γραμματείας, δεν θα παρουσιασθεί στο 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου λόγω τεχνικών δυσκολιών.
   Οι δύο πλευρές γνωστοποιούν ότι η παράσταση θα παρουσιασθεί στο επόμενο Φεστιβάλ Ολύμπου.

17ο Παραδοσιακό Βλάχικο Γλέντι των Κοκκινοπλιτών Πιερίας


Ορειβατικά νέα του Ε.Ο.Σ Κατερίνης




Tην 5-6 Αυγ 2015 ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης εκτάκτως οργάνωσε  εξόρμηση , μέσω  της πιο όμορφης, δύσκολης ,ξεχασμένης και  απαιτητικής διαδρομής του Ολύμπου ,του Ρέματος Ναούμ .Στόχος ήταν η ψηλότερη κορφή ο Μύτικας και η κατάβαση απο Κόψη Μπαρμπαλά .Άπίστευτης ομορφιάς εξόρμηση  με ποικίλα συναισθήματα. Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες για την ακρως ορειβατική τους συναδελφικότητα. (οι φωτο τελείως αντιπροσωπευτικές)

ΟΦΙΤΙΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΕΜΑ 2015 ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


Τρόποι ενίσχυσης της ανάπτυξης της ομιλίας. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.

           Η εκμάθηση της ομιλίας μπορεί να φαντάζει εύκολο έργο μολονότι είναι μία πολύπλοκη διαδικασία. Η πολυπλοκότητα αυτή επισκιάζεται από το γεγονός πως τα παιδιά γρήγορα γίνονται ικανοί χρήστες του καινούριου αυτού κώδικα επικοινωνίας, χωρίς να έχει προηγηθεί στοχευόμενη διδασκαλία (όπως στην περίπτωση του γραπτού λόγου). Ωστόσο, συχνά πλέον παρατηρούμε τα παιδιά να εμφανίζουν δυσκολίες στην ομιλία. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση δυσκολιών (που δεν οφείλονται σε νευρολογική βλάβη) καλό είναι να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της ομιλίας. Η ενίσχυση της ανάπτυξης της ομιλίας είναι μία διαδικασία που δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, παρά μόνο χρόνο και υπομονή!

Σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο των Νήσων Σολομώντα, στις 7:12 το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.



 Για ακόμη μια φορά... έχουμε χάσει το μέτρημα!


Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 210 χιλιόμετρα δυτικά της Honiara και 189 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Gizo, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Σύσκεψη Παραδοσιακών Αμβυκούχων Διημέρου (αποστακτήρια τσίπουρου) Πιερίας στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (7/8/2015)



Καλούνται οι ιδιοκτήτες παραδοσιακών αποστακτήριων Διημέρου Πιερίας, την Τρίτη 11-08-2015 και ώρα 08:30 μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (4ος όροφος), σε σύσκεψη εργασίας με θέμα «Το νέο Νομικό πλαίσιο που αφορά στην άρση των αδειών των αποστακτηρίων».

Η Συντονιστική Επιτροπή

Αξιέπαινη πρωτοβουλία από την Τροχαία Κατερίνης.

Την συνεργασία των οδηγών της πόλης μας ζητάει η Τροχαία Κατερίνης για να είναι ελεύθερες και προσβάσιμες οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης των ΔΧ και ΙΧ φορτηγών οχημάτων που προμηθεύουν με εμπορεύματα τα καταστήματα του πεζόδρομου.
Ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση στον πεζόδρομο είναι ιδιαίτερα αυξημένη, η παρουσία φορτηγών με εμπορεύματα δημιουργεί πολλά προβλήματα και κινδύνους για τους πεζούς.
Ο Δήμος Κατερίνης όρισε ορισμένα σημεία που μπορούν τα φορτηγά να σταθμεύουν και να διανέμουν τα εμπορεύματα, αλλά δυστυχώς αυτά είναι σχεδόν μόνιμα κατειλημμένα από παράνομα σταθμευμένα επιβατικά αυτοκίνητα.
Έτσι η Τροχαία Κατερίνης προχώρησε σε ένα σχεδιασμό για την εξασφάλιση της διαθεσιμότητας των εν λόγω θέσεων στάθμευσης, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες που πραγματοποιείται το σύνολο των φορτοεκφορτώσεων.
Εκτύπωσε ενημερωτικά έντυπα που τα τοποθετεί στα παρμπρίζ των οχημάτων που σταθμεύουν παράνομα στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης προτού προβεί σε αναγκαστική επιβολή κυρώσεων.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.


ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ




Την Κυριακή 9 Αυγούστου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βροντούς, με την ευκαιρία λειτουργίας περιόδου φοιτητών στην Κατασκήνωση της Χριστιανικής Ενώσεως (ΓΕΧΑ) Κατερίνης, που λειτουργεί στην κωμόπολη.
Στη Θ. Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε πολυπληθές εκκλησίασμα, έψαλε χορός φοιτητών.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεθέορτο περίοδο της Δεσποτικής Εορτής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τονίζοντας ότι η εν Χριστώ μεταμόρφωση αποτελεί διαχρονικό αίτημα των ανθρώπων και ανάγκη της κοινωνίας μας.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο Αίγιο




Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7 χλμ. και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή
Σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:39 στην περιοχή του Αιγίου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7 χλμ. και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς πάντως να αναφερθούν υλικές ζημιές ή τραυματισμοί.

Από την πλευρά του το το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει στα 4,6 Ρίχτερ το μέγεθος του σεισμού με εστιακό βάθος τα 40 χλμ. και επίκεντρο την περιοχή 9 χλμ. νοτιοανατολικά της Πάτρας.