Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

Τρία νεκρά σκυλιά από δηλητηρίαση σήμερα στην Κατερίνη.


Τραγικές εικόνες συνάντησε ο συμπολίτης μας, Λάζαρος Λαζαρίδης όταν πήγε να ταΐσει τα τέσσερα σκυλιά του.
Τα τρία από αυτά δηλητηριασμένα, από τα οποία το ένα ξεψύχησε στα χέρια του…
Αφού ενημέρωσε το φιλοζωικό σωματείο «ΑΡΓΟΣ» ο κ. Λαζαρίδης μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων.
Μάλιστα στους αστυνομικούς ανέφερε τις υποψίες του για το ποιος ή ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες της εγκληματικής αυτής πράξης.
Στη συνέχεια μαζί με το φιλοζωικό σωματείο «ΑΡΓΟΣ» μετέφεραν τα νεκρά σκυλιά στην αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία για να γίνει νεκροψία και να διαπιστωθούν τα ακριβής αίτια θανάτου των άτυχων σκυλιών.
Αναμένεται συνέχεια, μιας και η αρμόδια αστυνομική υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό του ή των δραστών.

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Με την προβολή της Ισπανικής ταινίας “Ο Μπάλας’’ ολοκληρώνεται την Τρίτη 11 Αυγούστου (ώρα προβολής 21:30) στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης, το αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο, στο πλαίσιο των θερινών προβολών του φετινού καλοκαιριού από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης. Η προβολή της ταινίας γίνεται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, το Ινστιτούτο Θερβάντες και την πρεσβεία της Ισπανίας.

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου. ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»  
Η προγραμματισμένη για το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 τραγωδία του Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ», ματαιώνεται.
   Μετά από συμφωνία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και της εταιρείας παραγωγής «5η εποχή τέχνης», η θεατρική παράσταση με ένα από τα κορυφαία κείμενα της Ελληνικής γραμματείας, δεν θα παρουσιασθεί στο 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου λόγω τεχνικών δυσκολιών.
   Οι δύο πλευρές γνωστοποιούν ότι η παράσταση θα παρουσιασθεί στο επόμενο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σταφίδα Σουλτανίνα από την LIDL HELLAS.Ανάκληση μη ασφαλούς σταφίδας σουλτανίνας
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του Προγράμματος
Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των Τροφίμων και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε σε προϊόν σταφίδας σουλτανίνας την ύπαρξη ωχρατοξίνης Α σε επίπεδα άνω του επιτρεπτού ορίου όπως ορίζεται από τη σχετική
νομοθεσία.
Πρόκειται για Σταφίδα Σουλτανίνα με την εμπορική ονομασία «Belbake Sultanas Σταφίδα Σουλτανίνα, Passion for Baking», σε συσκευασία των 250g με ημερομηνία λήξης 18/03/2016 και Lot 450020329-14-296. Το προϊόν παρασκευάζεται στην Τουρκία για την LIDL HELLAS & Σια Ο.Ε. 14ο χλμ Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας 57001 Θέρμη Θεσσαλονίκης Ελλάδα. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος από την LIDL HELLAS & Σια Ο.Ε. και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, απεικόνιση του οποίου παρατίθεται κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.

17ο Παραδοσιακό Βλάχικο Γλέντι των Κοκκινοπλιτών Πιερίας


Ορειβατικά νέα του Ε.Ο.Σ Κατερίνης
Tην 5-6 Αυγ 2015 ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης εκτάκτως οργάνωσε  εξόρμηση , μέσω  της πιο όμορφης, δύσκολης ,ξεχασμένης και  απαιτητικής διαδρομής του Ολύμπου ,του Ρέματος Ναούμ .Στόχος ήταν η ψηλότερη κορφή ο Μύτικας και η κατάβαση απο Κόψη Μπαρμπαλά .Άπίστευτης ομορφιάς εξόρμηση  με ποικίλα συναισθήματα. Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες για την ακρως ορειβατική τους συναδελφικότητα. (οι φωτο τελείως αντιπροσωπευτικές)

ΟΦΙΤΙΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΕΜΑ 2015 ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


Δημήτρης Καζάκης: Ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος εταίρος των εκβιαστών. (Ό,τι δεν μπορείς να περάσεις με τη δεξιά, βάζεις την αριστερά να το περάσει...)
Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ενδοτισμού, ιδιωτέλειας και εμπαιγμού. Δίκαια η Die Welt έγραφε με πηχαίους τίτλους την επομένη της ψήφισης του πρώτου μέρους της συμφωνίας θανάτου για την Ελλάδα, ότι για Ευρώπη δεν υπάρχει κανένας καλύτερος εταίρος από τον Τσίπρα. Ποιός άλλος στην Ελλάδα θα μπορούσε να περάσει μια τόσο επωνείδηστη συμφωνία με τόσο λίγες αντιδράσεις; Ειλικρινά ποιός άλλος; Μόνο η αριστερά του Τσίπρα.
Στο μυαλό μας ήρθε η παλιά ρήση του βαρώνου της Fiat Ανιέλι που κάποτε είχε πει: Ό,τι δεν μπορείς να περάσεις με τη δεξιά, βάζεις την αριστερά να το περάσει. Η δήλωση αυτή αφορούσε στην αριστερή κυβέρνηση Νταλέμα, που στήθηκε το 1998 για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί η Ιταλία ως ορμητήριο του ΝΑΤΟ εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και να κάμψει κάθε λαϊκή αντίσταση για την ένταξη της Ιταλίας στο ευρώ. Η κυβέρνηση Νταλέμα κράτησε για 427 ημέρες και έσβησε οριστικά την αριστερά από τον πολιτικό χάρτη της Ιταλίας. Όχι άδικα.

Τρόποι ενίσχυσης της ανάπτυξης της ομιλίας. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.

           Η εκμάθηση της ομιλίας μπορεί να φαντάζει εύκολο έργο μολονότι είναι μία πολύπλοκη διαδικασία. Η πολυπλοκότητα αυτή επισκιάζεται από το γεγονός πως τα παιδιά γρήγορα γίνονται ικανοί χρήστες του καινούριου αυτού κώδικα επικοινωνίας, χωρίς να έχει προηγηθεί στοχευόμενη διδασκαλία (όπως στην περίπτωση του γραπτού λόγου). Ωστόσο, συχνά πλέον παρατηρούμε τα παιδιά να εμφανίζουν δυσκολίες στην ομιλία. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση δυσκολιών (που δεν οφείλονται σε νευρολογική βλάβη) καλό είναι να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της ομιλίας. Η ενίσχυση της ανάπτυξης της ομιλίας είναι μία διαδικασία που δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, παρά μόνο χρόνο και υπομονή!

Σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο των Νήσων Σολομώντα, στις 7:12 το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο. Για ακόμη μια φορά... έχουμε χάσει το μέτρημα!


Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 210 χιλιόμετρα δυτικά της Honiara και 189 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Gizo, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Σύσκεψη Παραδοσιακών Αμβυκούχων Διημέρου (αποστακτήρια τσίπουρου) Πιερίας στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (7/8/2015)Καλούνται οι ιδιοκτήτες παραδοσιακών αποστακτήριων Διημέρου Πιερίας, την Τρίτη 11-08-2015 και ώρα 08:30 μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (4ος όροφος), σε σύσκεψη εργασίας με θέμα «Το νέο Νομικό πλαίσιο που αφορά στην άρση των αδειών των αποστακτηρίων».

Η Συντονιστική Επιτροπή

Αξιέπαινη πρωτοβουλία από την Τροχαία Κατερίνης.

Την συνεργασία των οδηγών της πόλης μας ζητάει η Τροχαία Κατερίνης για να είναι ελεύθερες και προσβάσιμες οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης των ΔΧ και ΙΧ φορτηγών οχημάτων που προμηθεύουν με εμπορεύματα τα καταστήματα του πεζόδρομου.
Ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση στον πεζόδρομο είναι ιδιαίτερα αυξημένη, η παρουσία φορτηγών με εμπορεύματα δημιουργεί πολλά προβλήματα και κινδύνους για τους πεζούς.
Ο Δήμος Κατερίνης όρισε ορισμένα σημεία που μπορούν τα φορτηγά να σταθμεύουν και να διανέμουν τα εμπορεύματα, αλλά δυστυχώς αυτά είναι σχεδόν μόνιμα κατειλημμένα από παράνομα σταθμευμένα επιβατικά αυτοκίνητα.
Έτσι η Τροχαία Κατερίνης προχώρησε σε ένα σχεδιασμό για την εξασφάλιση της διαθεσιμότητας των εν λόγω θέσεων στάθμευσης, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες που πραγματοποιείται το σύνολο των φορτοεκφορτώσεων.
Εκτύπωσε ενημερωτικά έντυπα που τα τοποθετεί στα παρμπρίζ των οχημάτων που σταθμεύουν παράνομα στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης προτού προβεί σε αναγκαστική επιβολή κυρώσεων.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.


ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΚΥΛΩΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ…..ΠΟΤΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΤΟΝ ΛΑΟΤου Παναγιώτη Σαββίδη

Τον χώρο του Βοτανικού που θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες – μετανάστες, επισκέφθηκε ο ΝΑΖΙ Ηλίας Κασιδιάρης, με δημοτική σύμβουλο από την παράταξη των ΝΑΖΙ στον δήμο Αθηναίων. 
Άδραξαν την ευκαιρία να εξαπολύσουν την χυδαία ρατσιστική προπαγάνδα τους, αξιοποιώντας τα κοινωνικά – λαϊκά προβλήματα της χώρας και του Ελληνικού λαού, που απορρέουν από την πολιτική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, με το πρόβλημα των προσφύγων – μεταναστών που η εξέλιξη τους καταντάει ένα δράμα.
Τι μας είπαν οι εκπροσωπεί του ναζιστικού μορφώματος της <<Χρυσής Αυγής>>. Αφού έκαναν ένα έωλο συμψηφισμό των προβλημάτων του Ελληνικού λαού με τα προβλήματα των προσφύγων, είπαν πως δαπανούνται εκατομμύρια για τους πρόσφυγες, έχοντας όλες της ανέσεις (ψύξη, θέρμανση, ΑΙΡ κοντίσιον, ύδρευση, ηλεκτροδότηση),  γιατί κατά των ΝΑΖΙ αυτά δεν πρέπει να παρέχονται σε ανθρώπους πρόσφυγες και ότι η κυβέρνηση δεν ασχολείται  με τον Ελληνικό λαό.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ
Την Κυριακή 9 Αυγούστου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βροντούς, με την ευκαιρία λειτουργίας περιόδου φοιτητών στην Κατασκήνωση της Χριστιανικής Ενώσεως (ΓΕΧΑ) Κατερίνης, που λειτουργεί στην κωμόπολη.
Στη Θ. Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε πολυπληθές εκκλησίασμα, έψαλε χορός φοιτητών.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεθέορτο περίοδο της Δεσποτικής Εορτής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, τονίζοντας ότι η εν Χριστώ μεταμόρφωση αποτελεί διαχρονικό αίτημα των ανθρώπων και ανάγκη της κοινωνίας μας.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο Αίγιο
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7 χλμ. και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή
Σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00:39 στην περιοχή του Αιγίου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7 χλμ. και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς πάντως να αναφερθούν υλικές ζημιές ή τραυματισμοί.

Από την πλευρά του το το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει στα 4,6 Ρίχτερ το μέγεθος του σεισμού με εστιακό βάθος τα 40 χλμ. και επίκεντρο την περιοχή 9 χλμ. νοτιοανατολικά της Πάτρας.