Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Ο Ε.Ο.Σ Βροντούς στις 28 & 29-7-2018 στις ψηλές κορυφές του Ολύμπου-Βίντεο Γιάννης Γραμματικόπουλος

Την Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018 τα αναδρομικά του ΑΚΑΓΕ

Την Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018, θα πιστωθούν σε 196.897 συνταξιούχους τα αναδρομικά ποσά που προέκυψαν από την αλλαγή στην παρακράτηση της εισφοράς του Ν. 3986/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ στις επικουρικές τους συντάξεις.

ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας: Προσφορά τροφίμων στις Κοινωνικές Δομές της Μητρόπολης Κίτρους και στους πυρόπληκτους

Τρόφιμα για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και των πυρόπληκτων της Αττικής , προσέφερε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε.) Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής της δραστηριότητας.

Ανανέωσε η Έρη Γκρίτζαλη στον Πιερικό Αρχέλαο

Ο Πιερικός Αρχέλαος ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την Έρη Γκρίτζαλη.

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «Ο ΑΡΓΟΣ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και δέκα μέρες περίπου, ο Δήμος Κατερίνης δεν διαθέτει κυνοκόμο-ζωοκόμο για την περισυλλογή-μεταφορά αδέσποτων ζώων και καθώς κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει, δεν γίνεται κάποια προσπάθεια πρόσληψης άλλου ζωοκόμου, με αποτέλεσμα να...

Eβδομάδα εθελοντισμού για την πρόληψη πυρκαγιών από τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης (Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά)

Θα καλύψουν τις βάρδιες στο φυλάκιο της Πλάκας Λιτοχώρου συμμετέχοντας στην δράση «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας

Ευχαριστήριο προς τους πολίτες της Πιερίας από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας και τη ΛΕΦΕΔ Πιερίας για τη συλλογή υλικού προς τους πυρόπληκτους της Αττικής

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας σε συνεργασία με τη ΛΕΦΕΔ Πιερίας (Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων), και με τους πολίτες της Πιερίας, ως βασικούς αρωγούς, μέσα σε χρονικό διάστημα 12 ωρών κατάφεραν και συγκέντρωσαν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό, με στόχο την ανακούφιση όλων των συνανθρώπων μας στην Αττική.

Ανοικτή επιστολή Θανάση Λιακόπουλου: «Είμαστε έτοιμοι;

Πρόταση συνάντησης, για να προλάβουμε ενδεχόμενο κακό και στον τόπο μας» Ανοικτή επιστολή προς τις τοπικές αρχές, τις δημοτικές παρατάξεις, όλους τους αρμόδιους φορείς και τους συνυποψηφίους μου στον Δήμο της Κατερίνης.

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Καλείσθε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010, που θα γίνει στις 31 Ιουλίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.30 στο Δημαρχείο Κατερίνης...

153 ημέρες αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις Τουρκικές φυλακές. Ανήμπορη η ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει, απλά περιμένει…

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

30 π.Χ. - Μάχη της Αλεξάνδρειας: Ο Μάρκος Αντώνιος επιτυγχάνει μικρή νίκη εναντίον των δυνάμεων του Οκταβιανού αλλά στη συνέχεια οι περισσότεροι στρατιώτες του λιποτακτούν, γεγονός που την επόμενη μέρα τον οδηγεί στην αυτοκτονία.

Γιορτάζουν σήμερα:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τρίτη σήμερα 31 Ιουλίου 2018

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων: Η Ελλάδα θρηνεί

Η Ελλάδα θρηνεί. Θρηνεί την εκατόμβη των νεκρών παιδιών της που χάθηκαν άδικα μέσα στην πύρινη λαίλαπα που έπληξε την περιοχή Μάτι της Αττικής. Η τραγικότητα του θανάτου όλων αυτών των αθώων ανθρώπων συγκλονίζει βαθύτατα κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο.

Η Συναυλία του Γιώργου Χατζηνάσιου στο Θέατρο Κολινδρού.

Εχθές ο κύριος Χατζηνάσιος έντυσε με την όμορφη και διαχρονική μουσική του την βραδιά μας και σε συνδυασμό με το πανέμορφο φεγγάρι, η βραδιά έγινε μαγευτική. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του.

Στους 28.211 έφθασαν οι δικαιούχοι στο "Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ"

Ξεπέρασαν ήδη τα 400 εκατ. ευρώ οι πόροι που θα εισρεύσουν στην οικονομία άμεσα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ».

Ξεκινάει αύριο η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο ΚΟΤ. (Εκτός πολλές πολύτεκνες οικογένειες...)

1. Ενεργοποιείται από αύριο, 31 Ιουλίου 2018, η δυνατότητα υποβολής αίτησης ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του φορολογικού έτους 2017.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΑΕΕ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΕΚΔΡΟΜΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων OAEE Ν. Πιερίας στα Μετέωρα, Περτούλι, Ελάτη, Τρίκαλα, Νεραϊδοχώρι όπως αυτή διοργανώθηκε την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018, με τη συμμετοχή μελών της Ενώσεως αλλά και φίλων συνταξιούχων του Νομού μας.

«ΦιλόΔημος II»: Εντάξεις Πράξεων ύψους 6,8 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων. 738.900 ευρώ η συνολική χρηματοδότηση στον Δήμο Κατερίνης.

Στο πλαίσιο των Προσκλήσεων των Προγραμμάτων «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, βάσει της Απόφασης 4748 (ΦΕΚ 612/22.2.2018), ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την ένταξη των κάτωθι Πράξεων δήμων συνολικού ποσού ύψους 6.836.613,42 ευρώ...

«Γνωρίζω τη θάλασσα και παίζω»

Τα μαθήματα στο «Γνωρίζω τη θάλασσα και παίζω» του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ συνεχίζονται και τον Αύγουστο.

Ενισχύσεις 1,5 εκατ. ευρώ σε Δήμους της χώρας - 250.000 ευρώ στον Δήμο Κατερίνης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα που υπέβαλαν δήμοι της χώρας, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ποσού συνολικού ύψους 1.580.000 ευρώ, για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Διιδρυματικού ΠΜΣ «Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες» Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς έχουν υποβάλει πρόταση για την επανίδρυση του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών η οποία έχει εγκριθεί από τις Συγκλήτους των δύο ιδρυμάτων καθώς και από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας

Εργασίες συντήρησης (αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας) επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας επί της δεξιάς οριογραμμής (με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας για την εκτέλεση των εργασιών)...

Συνεισφορά του Δήμου Δίου – Ολύμπου στα νέα Κτήρια της ΣΠΕΚΟ Βροντούς

Με γνώμονα την ανάπτυξη της υπαίθρου και την υποστήριξη της αγροτικής οικονομίας, η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, υποστήριξαν τα έργα κατασκευών της ΣΠΕΚΟ Βροντούς.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει τους φορείς πολιτικής προστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών


Στον εξοπλισμό της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και των Στρατιωτικών Δυνάμεων της Κεντρικής Μακεδονίας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, αλλά και για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών συνεπειών τους, προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου Τσεχικός Κινηματογράφος «Ζεστές Φωλιές»

Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου
Τσεχικός Κινηματογράφος «Ζεστές Φωλιές»
Τρίτη 31 Ιουλίου 2018
Ανοιχτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης
Είσοδος Ελεύθερη

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ Συνάντηση με θεσμικούς συλλόγους

Ο ΣΦΚ Πιερικός θεωρεί ιδιαίτερη ανάγκη την επικοινωνία του με τους πολίτες της Πιερίας και τους θεσμικούς συλλόγους.

152 ημέρες αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις Τουρκικές φυλακές. Ανήμπορη η ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει, απλά περιμένει…


Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα 30 Ιουλίου.

762 - Ιδρύεται η Βαγδάτη.

Γιορτάζουν σήμερα 30 Ιουλίου 2018

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Δευτέρα σήμερα 30 Ιουλίου 2018

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Διέρρηξε αυτοκίνητο στην Κατερίνη


Συνελήφθη σήμερα (29 Ιουλίου 2018) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, καθώς λίγο νωρίτερα...

Συνελήφθη στην Πιερία για κλοπή

Σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σε βάρος 36χρονου αλλοδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 26 Ιουλίου 2018 διέρρηξε...

Ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου.

"Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο δάσος 2018": Αυτό το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν συνολικά 144 βάρδιες στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου (24.07.2018, ώρα 19:10: καλυμμένες βάρδιες: 101, ελεύθερες βάρδιες: 43, ποσοστό κάλυψης: 70%).

«Θεομηνίες» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Έχει επικρατήσει στην καθομιλουμένη να χρησιμοποιούνται οι όροι «Θεομηνίες» ή «Βιβλικές καταστροφές», για να τονισθεί το μέγεθος της καταστροφικότητας ενός απρόσμενου και επικίνδυνου για τη ζωή του ανθρώπου φυσικού φαινομένου, όπως είναι οι πλημμύρες, οι πυρκαγιές, οι κεραυνοί, οι σεισμοί, οι ανεμοστρόβιλοι και το τσουνάμι.

Φωτογραφίες πανηγύρεως Κοιμήσεως Αγίας Άννας Κατερίνης

151 ημέρες αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις Τουρκικές φυλακές. Ανήμπορη η ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει, απλά περιμένει…


Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα 29 Ιουλίου

238 - O Γορδιανός Γ΄ ανακηρύσσεται αυτοκράτορας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας σε ηλικία 13 ετών.

Γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Κυριακή σήμερα 29 Ιουλίου 2018

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Ποιες τροχαίες παραβάσεις έχουν την τιμητική τους στην Πιερία; (Πίνακες στατιστικών στοιχείων μηνός Ιουνίου 2018)

Δείτε στους παρακάτω πίνακες τις επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις που σημειώθηκαν στους δρόμους της Πιερίας τον Ιούνιο του 2018.
Η υπερβολική ταχύτητα στις πρώτες παραβάσεις των οδηγών στην Πιερία.

Οι μελισσοκόμοι της Πιερίας οργανώθηκαν σε ομάδα παραγωγών μελισσοκόμων και μείωσαν αμέσως 27% το κόστος συσκευασίας του μελιού τους.

Στα πετυχημένα βήματα της Ομάδας Παραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ελαιολάδου του Συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας και οι μελισσοκόμοι της Πιερίας καθώς μια ομάδα μελισσοκόμων προχώρησε στην δημιουργία της Ομάδας Παραγωγών Μελισσοκόμων του Συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας.

Συγκέντρωση ειδών για την Αττική

Ρούχα καλοκαιρινά σε καλή κατάσταση, εσώρουχα καινούργια, παπούτσια, παπούτσια εργασίας, γάντια, μάσκες μιας χρήσης, σακούλες μεγάλες, σεντόνια, σακίδια, αντικουνουπικά, Fucidin, κρέμες ανάπλασης, Παιδικές πάνες, Μωρομάντηλα, τρόφιμα μακράς συντήρησης και ότι άλλο θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει.

Εξιχνιάσθηκαν κλοπές που διέπραξαν τα μέλη συμμορίας προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ σε ηλικιωμένα άτομα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης 2 άτομα ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμη 6 συνεργοί τους. Προφασιζόμενοι ηλεκτρολογική βλάβη ή με άλλα προσχήματα, έμπαιναν στα σπίτια ηλικιωμένων και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Ευχή κι ελπίδα. Του Ιωάννη Τσαπουρνιώτη.

Ούτε ένας σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να εμπνευστεί για να αποδώσει πειστικά και παραστατικά τα πλημμυρικά φαινόμενα και τα ολοκαυτώματα που προκαλεί η ανθρώπινη αμέλεια, η εγωιστική παράνοια και ο ωχαδερφισμός.

"Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ' τα σπίτια τους..."

"Ποτέ δε φεύγουν τα νεκρά παιδιά απ' τα σπίτια τους,
τριγυρίζουν εκεί, μπλέκονται στα φουστάνια τής μητέρας τους...

Δείτε τον χάρτη με τις καταγραφές μεδουσών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πόσες μέδουσες έχουμε στην Κατερίνη;

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας έδωσε στην δημοσιότητα χάρτη με τα μέρη όπου υπάρχουν μέδουσες καθώς και το είδος που υπάρχει σε κάθε περιοχή.


4ο Καλοκαιρινό Καμπ με τους "Πειρατές" (18 Ιουνίου - 3 Αυγούστου)

150 ημέρες αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις Τουρκικές φυλακές. Ανήμπορη η ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει, απλά περιμένει…

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα 28 Ιουλίου

1364 - Τα στρατεύματα της Δημοκρατίας της Φλωρεντίας νικούν τα στρατεύματα της Δημοκρατίας της Πίζας στη μάχη της Κασίνα.

Γιορτάζουν σήμερα Σαββάτο 28 Ιουλίου 2018

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Σάββατο σήμερα 28 Ιουλίου 2018

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Ματωμένο το φεγγάρι όπως οι ψυχές μας...


"Ματωμένο φεγγάρι στην Κατερίνη. (ΦΩΤΟ-2)


"Ματωμένο φεγγάρι" στην Κατερίνη. (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε η διαδικασία της μεγαλύτερης ολικής έκλειψης σελήνης του 21 αιώνα. Στις 23:21 θα είναι στο μέγιστο της.
- Αργότερα στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" φωτογραφίες από αυτό το σπάνιο φαινόμενο.

Αποτελέσματα αυτοψιών Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (3η μέρα) και στατιστικά των τριών ημερών, στις πυρόπληκτες περιοχές

Συνεχίστηκαν για 3η ημέρα χθες (Πέμπτη 26/7) οι αυτοψίες που διενεργούν οι μηχανικοί του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές.

Οργάνωση εθελοντικής προσφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας από το ΕΠΑΜ

Το ΕΠΑΜ ευχαριστεί τις Τοπικές Οργανώσεις του, τα μέλη και τους φίλους του, που, από την πρώτη στιγμή, έσπευσαν να προσφέρουν εθελοντικά κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών

Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 και την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018.

Eορτή της Αγίας Παρασκευής Παλαιό Ελευθεροχώρι Πιερίας 26-7-2018