Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-Συνάντηση με τον Δ/ντή Εκπ/σης κ.Δημήτριο Συριανίδη


Επίσκεψη των μελών της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε σήμερα 7-6-2016 στα γραφεία της Δ/νσης Πρωτ. Εκπαίδευσης Πιερίας. Τα μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης συναντήθηκαν και είχαν ευρεία συζήτηση με τον Δ/ντή της ΔΙΠΕ Πιερίας κ Συριανίδη Δημήτριο. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών του νομού μας.
Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορά στις επικείμενες μεταθέσεις που πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν μετά τις 15 του τρέχοντος μήνα.

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Παναγιά της φωτιάς του Σπύρου Πετρουλάκη στην Κατερίνη


Στην κατάμεστη αίθουσα του βιβλιοπωλείου Μάτι έγινε το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιουνίου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του κρητικού συγγραφέα Σπύρου Πετρουλάκη «Η Παναγιά της φωτιάς». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν οι εκδόσεις Μίνωας, ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας «Το ξαθέρι», η Ένωση Συγγραφέων Πιερίας και το βιβλιοπωλείο Μάτι.

2ος αγώνας δρόμου "Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου"


Η ΔΑΣ συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης, εκφράζει τη συμπαράστασή της στην πανυγειονομική απεργία στις 8 Ιούνη.


Η κυβέρνηση με την ψήφιση του ασφαλιστικού, τις συντάξεις φτωχοκομείου, τους αυξημένους φόρους, το δημοσιονομικό κόφτη, και σωρεία αντιλαϊκών μέτρων, οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση των εργαζομένων. Μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση στην υγεία, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν την ‘‘αξιολόγηση’’ και οι δομές υγείας παραμένουν υποστελεχωμένες, χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης ( Λ.Ε.Κ ) το τετραήμερο από 27 μέχρι 30 Μαΐου 2016 πραγματοποίησε ψυχαγωγική εκδρομή των μελών και των φίλων του στην Πελοπόννησο.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την πρώτη ημέρα επισκεφθήκαμε την πόλη του Ναυπλίου όπου για ένα δίωρο περίπου περιδιαβήκαμε και θαυμάσαμε τα πολλά αξιοθέατα κλασσικού τύπου, δημόσια και ιδιωτικά, κτίρια της άλλοτε πρωτεύουσας του Ελληνικού κράτους, στη συνέχεια αναχωρήσαμε με προορισμό την πόλη της Σπάρτης όπου και διανυκτερεύσαμε.

ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Το προγραμματισμένο για τις 22 Μαΐου αφιέρωμα του Λυκείου Ελληνίδων στο φιλόσοφο της αρχαιότητας Αριστοτέλη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης αναβάλλεται λόγω κωλύματος των ομιλητών. Η νέα ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί με νέα ανακοίνωση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΒΕΝΙΑΜΙΝ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΒΕΝΙΑΜΙΝ

Την Τετάρτη 1/6 έλαβε χώρα η 4η ημερίδα για τις υποστηριζόμενες μητέρες-μέλη της μονογονεϊκής ομάδας του Συλλόγου ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Ομιλητής ήταν ο κ. Ιγνάτιος Μεϊμάρης, Διευθυντής του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου για Οικονομική και Εκπαιδευτική Ανάπτυξη και η ομιλία του είχε ως τίτλο «Το παιδί σου στην δύσκολη εποχή μας- Οι καλύτερες πρακτικές για την ασφάλειά του».

Η μεγάλη γιορτή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης!

Η μεγάλη γιορτή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης!
Η μεγάλη γιορτή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης!

"Όσα σκεπάζει ο ουρανός τόσα σκεπάζει η μάνα"


Μια μεγαλειώδη γιορτή είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι και όσες βρέθηκαν χθες το βράδυ στο θεατράκι του πάρκου Κατερίνης.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην μάνα και την άψογη οργάνωση της την είχε επιμεληθεί ο κ. Αντώνης Βλάγκας μαζί με τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ (παράρτημα Κατερίνης). 6-6-1944…. όταν η Κατερίνη ντύθηκε στα μαύρα


Ένα μήνα, περίπου, μετά από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, την πρωτομαγιά του 1944, από τα κατοχικά στρατεύματα των γερμανών ναζί (εθνικιστών) η Κατερίνη έζησε, και αυτή, μια ακόμη ματωμένη μέρα.
Οι 200 της Καισαριανής ήσαν κρατούμενοι του καθεστώτος Μεταξά και παραδόθηκαν στους Γερμανούς κατακτητές από το καθεστώς αυτό.

Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του ΣΕΠΕ Πιερίας. Ριζοσπαστική Κίνηση Π.Ε. Ν.Πιερίας.

Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του ΣΕΠΕ Πιερίας. Ριζοσπαστική Κίνηση Π.Ε. Ν.Πιερίας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΜΑ! Για να μην περάσουν πάνω από τις ζωές μας , τα παιδιά μας, την εκπαίδευση…
Δώσαμε αποφασιστικά τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση και συμβάλαμε στο μπλοκάρισμα της υποταγής της εκπαίδευσης στο μηχανισμό του ανταγωνισμού και των αξιολογητών.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για :

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τρίτο επιμορφωτικό ταξίδι του 12/θέσιου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κορινού στο Paikuse Pohikool - Parnu της Εσθονίας από 23 έως 27 Μαΐου στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «The European express. Everybody on board!»

GRIKANTA στο θέατρο πάρκου Κατερίνης

GRIKANTA στο θέατρο πάρκου Κατερίνης

Συναυλία της χορωδίας των εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας με τους GriKanta, συγκρότημα που τραγουδά τραγούδια της Κάτω Ιταλίας και Μεγάλης Ελλάδας (Magna Grecia) με το γνωστό ιδίωμα που λέγεται Grico (γκρεκάνικα τραγούδια)...την Τρίτη 14/6/2016 στο θέατρο πάρκου Κατερίνης στις 9.00μμ!! Μην το χάσετε, θα χάσετε!!!!.......Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Κατερίνης.

Συγχαρητήρια στους σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Κατερίνης!


Στις 31 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια εκδήλωση του ΔΙΕΚ Κατερίνης. Στην εκδήλωση αυτή οι σπουδαστές της ειδικότητας Εργοθεραπείας παρουσίασαν παράσταση κουκλοθεάτρου με χειροποίητες κούκλες που κατασκεύασαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους.

Η εκδήλωση του Μουσικοχορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας.



Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας Πιερίας, ο ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ διοργάνωσε την καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια εκδήλωσή του για το διδακτικό έτος 2015 – 2016 με παρουσίαση παραδοσιακών και μοντέρνων χορών των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Συλλόγου μας.