Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Καθήλωσε το κοινό με την ομιλία του ο Στρατηγός κ. Φραγκούλης Φράγκος πριν από λίγο στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης, προσκεκλημένος της Σχολής Γονέων.

Απλός, δυναμικός, «τσεκουράτος» λόγος και άμεσος, όπως αρμόζει σε έναν στρατιωτικό, ο Στρατηγός κ. Φράγκος καθήλωσε το κοινό που βρέθηκε σήμερα το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης.
Η αναφορά του στο ξεκίνημα της ομιλίας στα εθνικά μας θέματα επισκίασε ακόμα και αυτή την εξαιρετική παρουσίαση του για τον Μέγα Αλέξανδρο.
Χωρίς να κρύβει λόγια αναφέρθηκε για όλους και για όλα, με λόγο δυνατό και ουσιαστικό, αναγκάζοντας το κοινό να τον διακόψει αρκετές φορές με χειροκροτήματα.

«Δεν κάνω κόμμα»… Για μια ακόμη φορά ο κ. Φράγκος διέψευσε τις φήμες των τελευταίων ημερών, και ξεκαθάρισε ότι δεν είναι κάτι τέτοιο στις σκέψεις του.

«Διαβατήριο» για… ευκολότερη εύρεση εργασίας θεωρούνται στην εποχή μας τα πυκνά γένια, που επανήλθαν στη μόδα καθώς οι νέοι άνδρες πιστεύουν ότι παράλληλα τους προσδίδουν αυτοπεποίθηση και ενισχύουν την αρρενωπότητα τους!


Αυτό αποδεικνύει  η μεγάλη αύξηση εμφύτευσης γενιών , η οποία σύμφωνα με τα  στοιχεία της Διεθνούς  Ένωσης Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα σε δυο χρόνια ξεπέρασε το 100% και από το1,5% το 2012 έφτασε  το 3,7%  το 2014,  όλων των επεμβάσεων εμφύτευσης !
«Η νέα τάση  για πυκνά γένια οδηγεί πολλούς  άνδρες  που ενδιαφέρονται για την εμφάνιση τους ,στην απόφαση να ενισχύσουν το μουστάκι τους , τα γένια  τους, το μούσι και τις φαβορίτες τους» αναφέρει  ο Δρ. Αναστάσιος  Βεκρής, διαπρεπής  πλαστικός χειρουργός, επιστημονικός Διευθυντής της  Advanced     Hair      Clinics  και συνεχίζει.
«Ταυτόχρονα σε πολλές περιπτώσεις η εμφύτευση γενιών χρησιμοποιείται για την κάλυψη τραύματος από  έγκαυμα,  ουλής η κάποιου  άσχημου σημαδιού στο πρόσωπο . Επίσης αντιμετωπίζει τη συγγενή έλλειψη, για κληρονομικούς λόγους, τριχών στο πρόσωπο ».  
                   

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας(παράρτημα Κατερίνης), τα μέλη της, αντιστασιακοί, μαχητές του ΔΣΕ , απόγονοι και φίλοι  συμπαραστέκονται και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες που θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο κυνηγημένοι από την πατρίδα τους.
Η απάντηση πρέπει να είναι μόνο μία:

Συμπαράσταση στους αγρότες από την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας(παράρτημα Κατερίνης), τα μέλη της, αντιστασιακοί, μαχητές του ΔΣΕ , απόγονοι και φίλοι  συμπαραστέκονται στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών. Για το μικρομεσαίο αγρότη ο αγώνας είναι μονοδιάστατος, είναι αγώνας ενάντια στην ΚΑΠ, την ΕΕ και την πολιτική της κυβέρνησης.

Στην Ετήσια Απολογιστική Συνέλευση ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΥΨΗΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στην Κονταριώτισσα, η ετήσια απολογιστική συνέλευση του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.
Η συγκεκριμένη συνέλευση στην Ημερήσια Διάταξή της, εκτός του απολογισμού, περιείχε και θέμα εκλογής νέας διοίκησης, λόγω της ολοκλήρωσης της τριετούς θητείας της διοίκησης.
Την συνέλευση συντόνιζε η κ. Νατσιού Παρασκευή, πρόεδρος του Τ.Σ Κονταριώτισσας, η οποία αφού καλωσόρισε τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου, έδωσε το λόγο στην  απερχόμενη διοίκηση για την παρουσίαση του απολογισμού  2015.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τώρα! Αύριο θα είναι αργά…

της Δέσποινας Χαραλαμπίδου*

Σήμερα, μία βδομάδα μετά τη μεγαλειώδη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία της Πέμπτης 4 Φλεβάρη, μία απεργία που είχε τεράστια επιτυχία και παρουσίασε όλη την Ελλάδα σαν μία χώρα σε «στάση εργασίας», τίποτε δεν είναι ίδιο. Έχουμε μία αναζωογόνηση των αγωνιστικών διαθέσεων του λαού μας, μπροστά στον κίνδυνο της οριστικής εξαφάνισης μεγάλων κοινωνικών ομάδων, εργαζομένων αλλά και επαγγελματιών. Αναζωογόνηση που οφείλεται πρωτίστως στην ίδια την επίθεση της κυβέρνησης αλλά και στην αγανάκτηση και το φόβο για τα νέα μέτρα που έρχονται. Αναζωογόνηση που οφείλεται και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά αμφισβητείται καθαρά η μνημονιακή συναίνεση, ακόμα και από στρώματα της κοινωνίας που δεν έχουν μάθει να δρουν πρωτοπόρα. Το γκρέμισμα των ψευδαισθήσεων των εκλογών του Σεπτέμβρη φαίνεται πλέον στις κινητοποιήσεις, αλλά και στις καθημερινές συζητήσεις.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ (ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΟΠΠΑΠ) ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΖΕΥΣ" ΜΕ ΘΕΜΑ: " Αθλητισμός και Υγεία" (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΑΦΙΣΑ)



Πρόσκληση για την εκδήλωση κοπής πίτας Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων

Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας καλεί τα μέλη του, να παραστούν στην κοπή της πίτας, για το έτος 2016. Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 & ώρα 14:30, στο κέντρο «ΘΕΑΜΑ» (πρώην Διογένης).

Τιμή πρόσκλησης (με πλούσιο μενού και απεριόριστο κρασί) 5 ευρώ. Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και πολλές εκπλήξεις συνθέτουν το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος

Χρήστος Κομπατσιάρης

Το Π.Σ. της ΛΑΕ χαιρετίζει τον μεγαλειώδη αγώνα της αγροτιάς. «Η αγροτιά μπορεί να νικήσει – αγώνας μέχρι την τελική νίκη»

Η μικρομεσαία αγροτιά από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη αγωνίζεται εβδομάδες τώρα για την επιβίωσή της, ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης οι οποίες στόχο έχουν να την αφανίσουν.
 Οι μεγάλες συγκεντρώσεις της αγροτιάς στο Σύνταγμα και η συμπαράσταση του λαού της Αθήνας αποτέλεσε μια σημαντική φάση της κλιμάκωσης του αγώνα τους και της συμπαράταξης τους με όλους τους εργαζομένους και τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι αγωνίζονται και αυτοί ενάντια στο νόμο λαιμητόμο που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές για την κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

 Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 50 στελέχη του νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος (κατηχητές, κατασκηνωτικά στελέχη, αναγνώστες και ιερόπαιδες) πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή-προσκύνημα στη Βέροια.
Η εκδρομή ξεκίνησε μετά τη θ. λειτουργία, καθώς πολλοί από τους εκδρομής διακονούν ως ιεροψάλτες.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Αγκαθιάς.

Στο γραφείο του προϊστάμενου του τμήματος αμπελουργίας Πιερίας

 Συνεργασία στο γραφείο του προϊστάμενου του τμήματος ποιοτικού και φυτοϋγειονομικού ελέγχου και αμπελουργίας Πιερίας, κ. Γιώργου Κούκουλη με του οινοποιούς της Π.Ε. Πιερίας κ. Απόστολο Κούρτη, κ. Γιάννη Παντούλη και κ. Δημήτρη Παπαγιανούλη. Τα αποτελέσματα της συνεργασία των Πιεριέων οινοποιών με τον κ. Κούκουλη όλα αυτά τα χρόνια είχαν σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά η καλλιέργεια των οινοστάφυλων, παρά τις αντιξοότητες και τους περιορισμούς που έθετε η νομοθεσία για νέες άδειες, φθάνοντας στην αµπελοοινική ζώνη της Πιερίας να καλλιεργούνται σήμερα περί τα 2.240 στρέμματα µε αμπέλια όλων των ποικιλιών και να παράγονται από τα τοπικά οινοποιία εκλεκτά πιστοποιημένα κρασιά ως προϊόν γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ) Πιερίας.
Με εκτίμηση

Δημήτρης Ρουκάς M.Sc.

15 Φεβρουαρίου σήμερα λοιπόν και ξεκινάνε τα γυρίσματα του STAR WARS 8!!! Δείτε το βίντεο.


ΜΠΛΟΚΑρισμένοι στην αβεβαιότητα


Γράφει ο Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Οι αγρότες στα μπλόκα. Η Ελλάδα στα μνημόνια. Οι Έλληνες σε αδιέξοδο.
Η χώρα εγκλωβισμένη στους όρους του μνημονίου για έξι χρόνια και δεν λέει να πάρει μπρος. Το ένα μέτρο μετά το άλλο, φόρος πάνω στο φόρο, η ανεργία να καλπάζει, η αγορά να στενάζει, οι επιχειρήσεις να μεταναστεύουν μαζί με τους πτυχιούχους και τους επιστήμονες και κανείς να μην γνωρίζει τι του ξημερώνει.
Αυτή η αβεβαιότητα δεν φαίνεται να έχει τερματισμό. Δεν λέει να μπει ένα τέλος. Κανείς δεν μας εγγυάται μια σταθερή πορεία, μια αφετηρία και μια κατάληξη.

Μια σταγόνα έμεινε.. H μήπως όχι; Της δημοσιογράφου Εύης Μιχωλού.


Πρώτη φορά Αριστερά, δεύτερη φορά Αριστερά, δεν ξέρω και δε νοιάζει αν θα υπάρξει τρίτη, ξέρω όμως ότι για πρώτη φορά δεν ξέρουμε κατά που να κοιτάξουμε. Είναι τόσα πολλά τα μέτωπα και οι πληγές που έχουμε, που δεν προλαβαίνουμε να μετράμε και να προσπαθούμε να μπαλώσουμε. Γιατί περί μπαλώματος μιλάμε και μόνο,  όταν σχεδόν όλοι έχουμε " στεγνώσει" από λεφτά, από ψιλά και από αισθήματα.
Και μη μου πείτε πως γίνομαι κυνική, γιατί δεν γίνομαι, απλά προσαρμόζομαι στα νέα ήθη και έθιμα.
Σε αυτά που σου επιβάλλουν τα κοιτάς τα " οπίσθια" σου και μόνο και να λες " μακριά από έμενα και εγώ το παίζω μια χαρά ευαισθητούλης, άμα λάχει δακρύζω κιόλας". Αν υπάρχει και καμιά κάμερα ή  και φωτογραφία ακόμη καλύτερα!

Tελικός Κυπέλλου ΕΠΣ Γρεβενών. ΦΑΣ Πυρσός Γρεβενών-Α.Ε. Ποντίων Βατόλακκου 0-1


Εντυπώσεις απο την Δραστηριότητα της Olympus Mountain Activities


Mία γλυκεία περιπέτεια… Μικρή πορεία που μας παρέσυρε στη μαγεία της ,λόγω ανύπαρκτης σήμανσης αλλά!!!!!
Είναι να το έχει ο τόπος να σε προσκαλεί κοντά του. Και εδώ στον Κάτω Όλυμπο οι παλιοί οικισμοί κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Δία συντηρούν μια παραδοσιακή ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ,με την απέραντη θέα και  με τα παλιά τους σπίτια να τιμούν στο ακέραιο την παραδοσιακή αρχιτεκτονική γεγονός που επανειλημμένα τους έχει αναδείξει από τους ωραιότερους οικισμούς στην Ελλάδα .

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΟΣ

O Σύλλογος Τριτέκνων  Πιερίας Όλυμπος  στις 14/2/2016 έκοψε την πίτα του στο κέντρο Ελιά στην Κατερίνη. Στην εκδήλωση επίσημος καλεσμένος  ήταν ο πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ  κος Αχλαδιανάκης  Μανώλης ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τους Τρίτεκνους της Ελλάδας και  των αγώνα που δίνει Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας για την εξομοίωση με τις Πολύτεκνες οικογένειες.

ΤΕΛΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ-ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΙΤΑΛΙΑ

Με τον Ελληνοιταλικό Σύλλογο από 4 έως 13 Μαρτίου 2016
ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΙΤΑΛΙΑ (ΒΕΝΕΤΙΑ-ΜΙΛΑΝΟ-ΠΑΒΙΑ-ΒΕΡΟΝΑ-ΜΠΟΛΟΝΙΑ)

          Μία σπάνια και ενδιαφέρουσα περιήγηση στην πανέμορφη, το Μάρτιο, Βόρειο Ιταλία διοργανώνει ο Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας.
          Συγκεκριμένα, ο Ελληνοιταλικός Σύλλογος αναχωρεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 για την Ιταλία σε μια Προσκυνηματική εκδρομή στην ανακάλυψη της Ελλάδας και του Βυζαντίου στη Βόρειο Ιταλία.

Μεσάζοντες στο ξεπούλημα οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας ή προκλητική αφέλεια;

Δελτίο τύπου που δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά από αυτά που επιχειρεί να απαντήσει εξέδωσαν οι μνημονιακοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Αφού προφανώς δεν εισέπραξαν καμμία διαβεβαίωση από το "κράτος" Πιτσιόρλα για την έκταση στην παραλία Καλλιθέας, συζήτησαν όπως αναγράφεται στο δ.τ. για "τις δυνατότητες αξιοποίησης ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ" στο νομό μας. Μα το ΤΑΙΠΕΔ, εκ του ρόλου του εκποιεί την δημόσια περιουσία σε ιδιωτικά αρπαχτικά συμφέροντα. Ποιες άλλες δυνατότητες αξιοποίησης θα μπορούσαν να υπάρξουν από κει μέσα;
- Δεν γνωρίζουν τον σκοπό της σύστασης του ΤΑΙΠΕΔ οι βουλευτές Πιερίας;
- Δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται να απορροφηθεί, σύμφωνα με τις εντολές των δανειστών σε ένα νέο υπερταμείο ξεπουλήματος με ελεγχόμενη διοίκηση από τους δανειστές;

Δημήτρης Καζάκης: Έως το τέλος του 2017 η Ελλάδα θα έχει τεθεί υπό τον πλήρη στρατιωτικό έλεγχο του ΝΑΤΟ. Λίγες μονάδες θα έχουν απομείνει από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κι αυτές υπό ξένη, νατοϊκή διοίκηση. Και σ’ αυτό έχουν συμφωνήσει άπαντες. Από την ΧΑ έως το ΚΚΕ.


Η παράδοση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ – κάτι που αρνήθηκαν να πράξουν όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδας από την εποχή της χούντας – ήταν ιδιαίτερα εκκωφαντική. Πρώτα και κύρια λόγω της σιωπής όλων – κυριολεκτικά όλων – των πολιτικών δυνάμεων της ελληνικής βουλής. Όλοι τους λοιπόν είναι μέσα στο κόλπο. Όπως είναι στο κόλπο και για το επόμενο βήμα, την εγκατάσταση ξένων δυνάμεων για την φύλαξη και των χερσαίων συνόρων της χώρας.

Δελτίο τύπου βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

Την Παρασκευή 12-2-2016 οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιο Πιτσιόρλα.
      Οι βουλευτές ενημέρωσαν τον κ. Πιτσιόρλα για την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας του Δήμου Κατερίνης περί ανάκλησης της απόφασης του Ταμείου να προχωρήσει στην εκποίηση δημόσιας παραθαλάσσιας έκτασης 51 περίπου στρεμμάτων.

Νέα δυναμική παρέμβαση του ΠΑΜΕ πριν από λίγο στα γραφεία της ΔΕΗ στην Κατερίνη για επανασύνδεση ρεύματος σε συμπολίτη μας. (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΠΑΜΕ Πιερίας μόλις ενημερώθηκε ότι έγινε διακοπή ρεύματος σε συμπολίτη μας και μέλη του μετέβησαν στα γραφεία της ΔΕΗ Κατερίνης και με ενέργειες τους επανασυνδέθηκε το ρεύμα στον καταναλωτή, ο οποίος να σημειωθεί είναι συνταξιούχος και πρόσφατα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έχει και πρόβλημα όρασης…

Ο π. Υπουργός Άμυνας και Επίτιμος Α.Γ.Ε.Σ. στρατηγός Φραγκούλης ΦΡΑΓΚΟΣ σήμερα το απόγευμα στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Το θέμα της ομιλίας του στρατηγού είναι: "Η Ιδιοφυής Στρατηγική του Μεγάλου Αλεξάνδρου. τότε και σήμερα" ένα αφιέρωμα στον μέγιστο των Ελλήνων Αλέξανδρο τον Μέγα.
Στην αρχή της εκδήλωσης το χορευτικό του Συλλόγου Κρητών Πιερίας "Οι Σταυραετοί" θα χορέψει και θα τραγουδήσει τραγούδια και χορούς της Κρήτης

Γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης Βορείου Ελλάδος των ΑΝΕΛ ο Νίκος Μακρίδης.

Για πρώτη φορά την θέση αυτή καταλαμβάνει κάποιος εκτός νομού Θεσσαλονίκης…
Και αυτός είναι ο Νίκος Μακρίδης, επικεφαλής του συνδυασμού "Νέα Εποχή για τον Δήμο Κατερίνης" και υποψήφιος βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Πιερία στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Σεπτέμβρη.


Ο Δήμος Κατερίνης αναβάθμισε την Δημοτική βιβλιοθήκη του Κορινού.


Η χρηματοδότηση του έργου, ύψους 64.987,05 € με Φ.Π.Α. έγινε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας (ΕΠΑΛ), ενώ η τοποθέτηση του εξοπλισμού,  δεν επικεντρώνεται μόνο σε βιβλία, έπιπλα, υπολογιστές, εκτυπωτές, fax, φωτοαντιγραφικό μηχάνημα, πολυμηχάνημα INKJET, αλλά περιλαμβάνει και διαδραστικό πίνακα, διαδραστικό ψηφιακό βιντεοπροβολέα, webcamera, κ.α. συσκευές ήχου και εικόνας.

“Ο σχολικός χώρος στο 19ο Βιοκλιματικό Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης: παρατηρήσεις και επισημάνσεις ως προς την παιδαγωγική και εκπαιδευτική του λειτουργία”


Ο σύλλογος διδασκόντων του 19ου Δημοτικού Σχολείου αναφορικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 19ου Δημοτικού Σχολείου στις 25 Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη λειτουργία των τριών καινούριων σχολικών μονάδων της πόλης, αλλά και της γενικότερης συζήτησης που ακολούθησε έπειτα από την εν λόγω συνάντηση, δηλώνει τα ακόλουθα:

Στίβος: Η Παπαχρήστου έπιασε το όριο για Ολυμπιακούς και Ευρωπαϊκό!


Η Βούλα Παπαχρήστου, δεν χρειάστηκε παρά ένα άλμα και μάλιστα το πρώτο για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια το πέτυχε στον πρωινό προκριματικό του τριπλούν, όταν προσγειώθηκε στα 14,15 μέτρα, κι ενώ το βράδυ κατάκτησε τον πανελλήνιο τίτλο στο πρωτάθλημα κλειστού στίβου με 14,12μ., στο ΣΕΦ.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος επέστρεψε από το Ισραήλ και την Ιορδανία, όπου παρέμεινε επί 5 ημέρες.
Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος συνόδευσε ομάδα προσκυνητών από την Πιερία, που μετέβησαν στα Πανάγια Προσκυνήματα της Αγίας Γης.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο ΧΩΡΕΤΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου  το απόγευμα ,  το Θεατρικό Τμήμα του Μ.Π.Σ Αλέξανδρος Υψηλάντης Νέας Τραπεζούντας Πιερίας , παρουσίασε στην  κατάμεστη θεατρική αίθουσα του Συλλόγου , την κωμωδία Ο Χωρέτες του Φίλωνα Κτενίδη , σε σκηνοθεσία Γεωργίου Φουρνιάδη και Σταύρου Λυκίδη .  Τα παιδιά του Θεατρικού Τμήματος απέδειξαν οτι είναι άξιοι συνεχιστές της Ποντιακής Θεατρικής Παράδοσης  της Νέας Τραπεζούντας και του Συλλόγου της .  

"...ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ"...Ποιητική βραδιά valentines day...από την ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.-ΦΩΤΟ

"Ποίηση και έρωτας,  μια παλιά ιστορία, που βρίσκει τις ρίζες της στις απαρχές της ιστορίας του ανθρώπου. Το ερωτικό στοιχείο, από καταβολής ποίησης, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα από τα απαραίτητα στοιχεία του ποιητικού λόγου. Στην κυριολεκτική μορφή της ως είδος αυτόνομο και ξεκομμένο από τις πρωτόγονες τελετουργίες και την αυστηρή θρησκευτική λειτουργικότητά της, η ποίηση αποτελεί μιαν αντανάκλαση του έρωτα, μαζί με το ιδανικό της αντρείας.

ΣΤΡΑΤΩΝΙ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 62-66

Η ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου επιβλήθηκε της αντίστοιχης του Στρατωνίου σε εκτός έδρας αναμέτρηση με 62-66 στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της β΄εθνικής κατηγορίας.
 Ύστερα από την πολύ κακή εμφάνιση και την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας οι παίκτες του Στέλιου Ζατζηιωάννου αντέδρασαν και πραγματοποίησαν την καλύτερη ίσως φετινή τους εμφάνιση.Ο Πιερικός Αρχέλαος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και γρήγορα προηγήθηκε με διψήφια διαφορά ενώ το ημίχρονο τον βρήκε μπροστά με 24-32.Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι αντέδρασαν,απέκτησαν και ένα μικρό προβάδισμα στο σκόρ στη λήξη της 3ης περιόδου,ωστόσο οι φιλοξενούμενοι με "μεγάλα" τρίποντα από τους Γκοντόπουλος και Ασημάκη πήραν δίκαια τη νίκη.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η οικογένεια του Πιερικού Αρχελάου και της Πιερικής καλαθοσφαίρισης θρηνεί την αδόκητη απώλεια του προπονητή Γιώργου Αντωνακόπουλου που "έφυγε" σήμερα από κοντά μας σε ηλικία 74 ετών.

Καλημέρα, Δευτέρα σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2016