Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΑΕ ΠΥΛΑΙΑΣ 37-47

 ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΑΕ ΠΥΛΑΙΑΣ 37-47
Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η γυναικεία ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας.

Οι γυναίκες του Πιερικού Αρχέλαου πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση,δικεκδίκησαν τη νίκη και ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες.Πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του παιχνιδιού η ομάδα της Πυλαίας προηγούνταν μόλις με έναν πόντο,ωστόσο η κούραση της ομάδας της Κατερίνης σε συνδυασμό με κάποια λάθη έγειραν την πλάστιγγα προς τη μεριά των φιλοξενούμενων.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΗ ΜΑΓΔΑ
ΚΡΙΘΑΡΑ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!

Ανάκληση παιδικών προϊόντων απο τον ΕΟΦ


Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης παιδικών καλλυντικών προϊόντων αποφάσισε ο ΕΟΦ και σύμφωνα με τις αναφορές – κοινοποιήσεις με αρ. αναφοράς 12 έως 18/ 2016, για λόγους ποιότητας.
Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες που πραγματοποιούν τη διακίνηση των προϊόντων στην Ελληνική Αγορά οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων για την εφαρμογή της, σε εύλογο χρονικό διάστημα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στην παραγωγή,
Όλες οι οργανώσεις που μέχρι τώρα ξεπερνούν τις 400, σωματεία από κάθε κλάδο σε όλη τη χώρα, δεκάδες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα συντονιζόμαστε, διεκδικούμε με ανυποχώρητο αγώνα την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Συνέχεια άρθρων Αντώνη Ζαρκανέλα [39] - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: 1945-1950 * Πρωθυπουργία ΣΟΦΟΥΛΗ (22 Νοεμβρίου 1945 - 3 Απριλίου 1946)


ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: 1945-1950
Πρωθυπουργία ΣΟΦΟΥΛΗ (22 Νοεμβρίου 1945 - 3 Απριλίου 1946)


Αντώνη Ι. Ζαρκανέλα
π. Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης
της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης

Συνέχεια του προηγουμένου

Στον προεκλογικό λόγο όλων των αστικών κομμάτων υπήρξαν προτάσεις μεταρρυθμιστικές μέχρι και ριζοσπαστικές που όμως η ανάγκη επιβίωσης, η έλλειψη ασφάλειας, η ανέχεια, ο βαθιά φωλιασμένος στην καρδιά των απλών πολιτών φόβος από τις μνήμες του Κατοχικού Εμφυλίου και των Δεκεμβριανών, οι καθημερινές απεργίες, διαδηλώσεις κλπ από το ΚΚΕ, κατέστησαν αυτές τις προτάσεις, περίπου, σαν πολυτέλεια.

«ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ». Γιορτάζεται την 20η Οκτωβρίου μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου


Εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για την «Ημέρα της Αστυνομίας», που γιορτάζεται την 20 Οκτωβρίου, μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. 
Επίσημες δοξολογίες και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις έδρες όλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας της χώρας.
Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν με την κεντρική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, την 19:30 ώρα της 20 Οκτωβρίου, με την παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν μετάλλια ανδραγαθίας σε επτά αστυνομικούς για έξοχες πράξεις. 
 

Περιοδεία του ΠΑΜΕ Πιερίας στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Περιοδεία του ΠΑΜΕ Πιερίας στο Νοσοκομείο Κατερίνης
Περιοδεία στο ΓΝΚ πραγματοποίησε την Πέμπτη 13 Οκτώβρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Πιερίας για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο της Κατερίνης, όπως και στο χώρο της Υγείας γενικότερα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε πλατύ κάλεσμα προς τους εργαζομένους από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο στις 18/10 και ώρα 18:30 στο Πλατάνι-συντριβάνι.

Σύντομη αναφορά σε μια αβλεψία της wikipedia


*Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης

Επιθυμούσα από καιρό να αναφερθώ σε ένα άρθρο του βουλευτή Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, το οποίο δημοσιεύτηκε στο “χαμηλής κυκλοφορίας” δωρεάν διανεμόμενο έντυπο της Θεσσαλονίκης, με την παράδοξη, από πολιτικο-ιστορικής σκοπιάς, ονομασία “Καρφίτσα”.

Εικάζω πως οι ανάδοχοι του φύλλου αγνοούσαν ή θέλησαν να αγνοήσουν πτυχές της πρόσφατης ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Υπό αυτή την έννοια ο βουλευτής, μάλλον, θα προέβη σε ένα είδος “αυθυπέρβασης” δημοσιεύοντας το άρθρο στο συγκεκριμένο έντυπο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δράσεις στο πλαίσιου του προγράμματος ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2016 Λαμπερές ιστορίες Φωτιάς ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δράσεις στο πλαίσιου του προγράμματος ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2016 Λαμπερές ιστορίες Φωτιάς ΕΦΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας σας προσκαλεί στις δράσεις που οργανώνονται, στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2016, «Παντέχνου πυρός σέλας, Λαμπερές ιστορίες φωτιάς». Η φωτιά, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, παρουσιάζει έναν διττό χαρακτήρα: από τη μια πλευρά είναι αιτία καταστροφής, ενώ από την άλλη πλευρά αποτελεί διαχρονικό σύμβολο δύναμης, ενέργειας, φωτός και αισιοδοξίας. Η χρήση της καλύπτει όλους τους τομείς του πολιτισμού.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΑΕΚ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΑΕΚ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Παναγία Αγρότισσα ένα μοναδικό εξωκλήσι στο Ελατοχώρι Πιερίας

Παναγία Αγρότισσα ένα μοναδικό εξωκλήσι στο Ελατοχώρι Πιερίας
Στο εξωκλήσι της ¨Παναγίας της Αγρότισσας¨ που είναι αφιερωμένο στους αγρότες και τις καλλιέργειες τους, το οποίο βρίσκετε στο Ελατοχώρι Πιερίας αναφέρθηκε η εβδομαδιαία εφημερίδα για την Αγροτική Ανάπτυξη "Ύπαιθρος Χώρα¨, στο πολύ ωραίο αφιέρωμα για την γυναίκα της υπαίθρου που περιλαμβανόταν στο φύλλο (αρ. 50) της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου 2016.

Ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής και της συσκευασίας των ακτινιδίων ποικιλίας «Hayward» για την εμπορική περίοδο 2016 – 2017

Ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής και της συσκευασίας των ακτινιδίων ποικιλίας «Hayward» για την εμπορική περίοδο 2016 – 2017
Η Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ανακοινώνει ότι ορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 2 της 290524/3-9-2010 απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η 17 – 10 – 2016 ως ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής και της συσκευασίας των ακτινιδίων ποικιλίας «Hayward» για την εμπορική περίοδο 2016 – 2017.

Σε εφαρμογή του άρθρου 3 της ανωτέρω απόφασης καθορίζονται οι υποχρεώσεις των συναλλασσόμενων ως εξής:

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ
Συνελήφθη 44χρονος στο Κιλκίς για κατοχή σημαντικής ποσότητας λαθραίων τσιγάρων

Βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του και κατασχέθηκαν 5.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δροσάτου, συνέλαβαν σε περιοχή του Κιλκίς έναν 44χρονο ημεδαπό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε σημαντική ποσότητα λαθραίων πακέτων τσιγάρων.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
Κατά το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης μετέβη στη Μόσχα, στα πλαίσια προγράμματος επιστημονικής και ακαδημαϊκής συνεργασίας και του εορτασμού του 2016 ως έτους ελληνορωσικής φιλίας.

Την αντιπροσωπεία αποτέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος, με την ιδιότητα του Προέδρου του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου, και ο Πρωτοπρ. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, Καθηγητής της Ακαδημίας.

ΚΘ΄ ΠΑΤΡΙΑ: Πανανθρώπινη, με διαχρονική πολιτισμική αξία, η μουσική των Ελλήνων

ΚΘ΄ ΠΑΤΡΙΑ: Πανανθρώπινη, με διαχρονική πολιτισμική αξία, η μουσική των Ελλήνων
Πλήθος φίλων του πολιτισμού συμμετέχει και φέτος στα δρώμενα, τα οποία φιλοξενούνται στο Πνευματικό Κέντρο Ράχης Πιερίας
Με την συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών στο καθιερωμένο πλέον (ΙΘ΄) επιστημονικό συνέδριο, τα «ΚΘ’ ΠΑΤΡΙΑ» προσέλκυσαν το περασμένο τριήμερο στη Ράχη, πλήθος φίλων της αυθεντικής παράδοσης και του πολιτισμού από την Πιερία και την ευρύτερη περιοχή. Φέτος, το επιστημονικό συνέδριο ήταν αφιερωμένο στην μουσική των Ελλήνων, η οποία μέσα από τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις παρουσιάστηκε στη διαχρονία της με έμφαση στην πανανθρώπινη αξία και διάστασή της.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ: Συνεστίαση όλων των μελών των ΚΑΠΗ, για την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ: Συνεστίαση όλων των μελών των ΚΑΠΗ, για την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας

1ο Γυμνάσιο Κατερίνης-Ανακοίνωση

1ο Γυμνάσιο Κατερίνης-Ανακοίνωση
Το 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης από πέρσι και με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έχει δημιουργήσει τη δική του βιβλιοθήκη.
Στο πλαίσιο της ενίσχυσής της δεχτήκαμε βιβλία, προσφορά της Αντιπεριφερειάρχη κας Μαυρίδου Σοφίας. 

Συγκεκριμένα η κ. Μαυρίδου με χαρά ανταποκρίθηκε στο αίτημα του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δια του προέδρου του να ενισχυθεί η νεοϊδρυθείσα σχολική μας βιβλιοθήκη με νέο υλικό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δήμος Κατερίνης: Με αφορμή την 3η Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς. «ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΙ» ΜΕ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δήμος Κατερίνης: Με αφορμή την 3η Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς. «ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΙ» ΜΕ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ. Πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης των Δημοτικών Υπαλλήλων στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση
Πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης των Δημοτικών Υπαλλήλων στην Καρδιοπνευμονική.

ΑναζωογόνησηΣάββας Χιονίδης: «Με υπευθυνότητα, ενεργό ενδιαφέρον και σεβασμό απέναντι στον συνάνθρωπο, στον κάθε εργαζόμενο και συμπολίτη μας […], ο Δήμος μας αναλαμβάνει μία ουσιαστική πρωτοβουλία, […], η οποία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το παράδειγμα εφαρμογής, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και κτίρια της χώρας».

Χρόνια Πολλά Κατερίνη!

Χρόνια Πολλά Κατερίνη!
Στις 13 Οκτωβρίου η VIIη Μεραρχία του Στρατού Θεσσαλίας στάθμευε στη Φουσκίνα (σημ. Αγία Τριάδα ή Ζωοδόχο Πηγή).
O λοχαγός Κ. Μαζαράκης αρχηγός των Σωμάτων των Προσκόπων κατέλαβε τα Στενά της Πέτρας, γιατί είχε την πληροφορία ότι δυνάμεις του τουρκικού στρατού θα κινούνταν προς την ίδια κατεύθυνση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Επεκτάσεις αρδευτικού δικτύου Βροντού – Αγίου Σπυρίδωνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Επεκτάσεις αρδευτικού δικτύου Βροντού – Αγίου Σπυρίδωνα
Εντατικά εκτελούνται οι εργασίες επέκτασης του αρδευτικού δικτύου στη θέση “ΙΤΙΑ”, στο όριο των Τοπικών Κοινοτήτων Βροντούς - Αγίου Σπυρίδωνα.

Στοχοθεσία του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου και της Δημοτικής Αρχής, μέχρι τέλους της Δημοτικής θητείας είναι να επεκταθεί το αρδευτικό δίκτυο σε όλες τις πάσχουσες αγροτικές εκτάσεις και να εκτελεστούν τα απαραίτητα εκείνα έργα, για τη βελτίωση των υποδομών και την προαγωγή της ποιότητας των καλλιεργειών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΕΡΙΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΣΑ


Το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας ενημερώνει ότι από το 2ο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου 2016 θα ξεκινήσει νέος κύκλος εναέριων ρίψεων εμβολίων - δολωμάτων κατά της λύσσας των αλεπούδων στην Π.Ε.Πιερίας.
Οι ρίψεις θα πραγματοποιούνται από την ανατολή του ήλιου (περίπου 08.00') και θα διαρκούν μέχρι την δύση (περίπου 18.00')

Φως στο σκοτάδι

Φως στο σκοτάδι
Του Γιάννη Τσαπουρνιώτη

Διαβάζοντας τις τελευταίες μέρες το φρέσκο μυθιστόρημα του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μένιου Σακελλαρόπουλου, με τον τίτλο «Δεκατρία κεριά στο σκοτάδι», έμεινα συγκλονισμένος, συναισθηματικά ερεθισμένος και βαθιά προβληματισμένος για το ιδιαίτερο θέμα που διαπραγματεύεται ο δημιουργός του έργου.

Το μυθιστόρημα, επηρεασμένο από βιώματα του συγγραφέα, περιγράφει την δύναμη της ψυχής και τον θρίαμβο της ανθρώπινης θέλησης των τυφλών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η ασφυκτική κατάσταση με τους πρόσφυγες στην ιστορική Μονή Πέτρας Ολύμπου σε σύσκεψη υπό τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η ασφυκτική κατάσταση με τους πρόσφυγες στην ιστορική Μονή Πέτρας Ολύμπου σε σύσκεψη υπό τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Κοινή συνισταμένη όλων των φορέων η άμεση εγκατάσταση των προσφύγων σε άλλο χώρο φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συναίνεσης η σύσκεψη των θεσμικών φορέων που συγκάλεσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με θέμα το ενδεχόμενο της εγκατάστασης προσφύγων στο κεντρικό κτίριο της ιστορικής μονής Παναγίας Πέτρας Ολύμπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δήμος Κατερίνης: Βελτίωση – ασφαλτόστρωση αγροτικής περιμετρικής οδού στον οικισμό Ράχης της Δημοτικής Κοινότητας Λόφου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δήμος Κατερίνης: Βελτίωση – ασφαλτόστρωση αγροτικής περιμετρικής οδού στον οικισμό Ράχης της Δημοτικής Κοινότητας Λόφου
Σάββας Χιονίδης: «Θέτουμε ως προτεραιότητα την τόνωση της αγροτικής οικονομίας, στηρίζουμε ενεργά το αγροτικό εισόδημα»
Την άνετη κυκλοφορία των γεωργικών οχημάτων μέσα στις καλλιεργούμενες δενδροκομικές (κερασώνες) εκτάσεις και, κατά συνέπεια, την έγκαιρη - ασφαλή μεταφορά ενός ευπαθούς προϊόντος, όπως είναι το κεράσι στους χώρους συσκευασίας, ψύξης και διανομής του, εξασφαλίζει το έργο «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση αγροτικής περιμετρικής οδού στην τοποθεσία Αγίου Κων/νου – Φούντα Κλήμα - Αγίου Κων/νου στον οικισμό Ράχης, της Δημοτικής Κοινότητας Λόφου.

Αποτελέσματα Κυπέλλου Γ΄Εθνικής


Πιερικός-Πύδνα Κίτρους (0-0 κ.α) 9-10 πεν.

ΑΕ Καραϊσκάκης-Εθνικός Φιλιππιάδας 1-0

Τηλυκράτης Λευκάδας-Διαγόρας Σεβαστής 2-1

ΑΕ Ιστιαίας-Ρήγας Φεραίος 2-1

Α΄ εθνική ποδοσφαίρου, τι έγινε στην 7η αγωνιστική.


Σε αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Super League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Παναιτωλικός-Κέρκυρα 4-0
Αστέρας Τρίπολης-Πλατανιάς 2-0
Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-2
Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-2

Εορταστικές εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Κατερίνης και τον Μακεδονικό Αγώνα

Εορταστικές εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Κατερίνης και τον Μακεδονικό Αγώνα
Στις 16 Οκτωβρίου η πόλη της Κατερίνης εορτάζει την απελευθέρωσή της από τον Τουρκικό ζυγό το 1912. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την 104η επέτειο των Ελευθερίων.
Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και η Επίσημη Δοξολογία ενώπιον της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Πέτρας, η οποία μεταφέρθηκε από την ομώνυμη Ιερά Μονή. Εκτός από τα Ελευθέρια της πόλης, εορτάστηκε και ο Μακεδονικός Αγώνας.

Πιερικός Αρχέλαος - Στρατώνι 51-58

Πιερικός Αρχέλαος - Στρατώνι 51-58
Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε στο Κλειστό του Σιδηροδρομικού Σταθμού με 51-58 από το Στρατώνι, σε αγώνα για την 3η αγωνιστική της Β' Εθνικής κατηγορίας των ανδρών.

Συνολικά η ομάδα της Κατερίνης δεν κατόρθωσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα και μοιραία ηττήθηκε.Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στην 3η περίοδο πέτυχε μόλις 4 πόντους ενώ σε καμία δεν πέρασε τους 17.Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης σφυρίχτηκαν 42(!) φάουλ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα και οι δυο ομάδες να δυσκολευτούν να βρουν ρυθμό.Σημαντικό ρόλο επίσης στην ήττα έπαιξε και η απουσία του Γιάννη Καραγκιολίδη λόγω τραυματισμού.