Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης "Γνωρίζω τη θάλασσα και παίζω" στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης

Στα γαλανά νερά της Παραλίας Κατερίνης μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, όποια παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών το επιθυμούν, θα έχουν την δυνατότητα να εξοικειωθούν με το θαλασσινό νερό, διασκεδάζοντας με ομαδικά παιχνίδια τόσο στη θάλασσα όσο και στην άμμο.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ Α' ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ERC - ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΣΩΖΩ ΜΙΑ ΖΩΗ

Απόκτησε διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό και ενίσχυσε το βιογραφικό σου.
Το τμήμα θα είναι κλειστό (20 – 24 άτομα).

3rd North Olympus Trail Vrontou, αγώνες 20 και 6 χ.λ.μ ορεινού τρεξίματος στον Όλυμπο, από τον ορειβατικό σύλλογο Βροντούς-Φώτο Γιάννης Γραμματικόπουλος


Εκδρομή συνταξιούχων στη Ρόδο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τετραήμερη εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην πανέμορφη Ρόδο, όπως αυτή διοργανώθηκε στις 16 με 19 Μαΐου 2018, με τη συμμετοχή μελών του Σωματείου αλλά και φίλων συνταξιούχων του Νομού μας.

Δημοκρατία σημαίνει Δημοψήφισμα!


Δεν έχει καμία νομιμοποίηση η κυβέρνηση να αποφασίσει για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Ελληνικού λαού!


100 χρόνια «Ντεκοβίλ» (1918 - 2018). Το περίφημο τρενάκι των λιγνιτωρυχείων Μοσχοποτάμου Πιερίας.

Μια ξεχασμένη σιδηροδρομική σύνδεση της γραμμής Δρυάνιστα - Κατερίνη - Σκάλα Βρωμερής (Καλλιθέα).

Γράφει ο Δημήτρης Ρουκάς
M.Sc. Τεχνολόγος Γεωπόνος,
Επιστημονικός Συνεργάτης
Π.Ε. Πιερίας.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΝΑΔΑ

Μια ακόμα από τις ανά τον κόσμο Παμμακεδονικές Οργανώσεις, η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά(συμμετέχει στις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου), απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου μια επιστολή – έκκληση...

Με τη συμμετοχή 1000 παιδιών η λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Το Σάββατο 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων παιδιών Δημοτικού-Γυμνασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τις Ενορίες των Αρχιερατικών Περιφερειών Κατερίνης, Περιχώρων Κατερίνης και Πέτρας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης για την αργία του Αγίου Πνεύματος

Όλα τα καταστήματα στην πόλη της Κατερίνης τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2018, εορτή του Αγίου Πνεύματος, θα παραμείνουν κλειστά δεδομένου ότι η μέρα αυτή καθορίστηκε ως υποχρεωτική αργία...

ΣΦΠ & ΚΠΕΑΝΟΛ: εκδήλωση απονομής βραβείων 2ου παμπιερικού λογοτεχνικού διαγωνισμού για μαθητές

Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης, την Κυριακή 20 Μαΐου, η εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Πιερίας για την απονομή των βραβείων στους μαθητές των οποίων το ποίημα ή το διήγημα διακρίθηκε στο δεύτερο παμπιερικό λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα «Οι καταστρεπτικές συνέπειες του πολέμου στον άνθρωπο και στο φυσικό περιβάλλον».

Α. Μυστρίδης: Νέες Προσλήψεις Ιατρών, Αξιοποίηση του Παλιού Νοσοκομείου, Ελικοδρόμιο.

Ο αγώνας μας είναι καθημερινός όχι μόνο της Διοίκησης αλλά και των εργαζόμενων σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας, επισημαίνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Ανέστης Μυστρίδης.

Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν...

=
Την είδηση μεταδίδουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά κανάλια. Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, ο αγαπημένος καλλιτέχνης Χάρρυ Κλυνν, άφησε την τελευταία του πνοή στα 78 του χρόνια.

Επίσκεψη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Κατερίνης στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, το ''Σώμα Ελλήνων Προσκόπων'' της Κατερίνης επισκέφτηκε τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας με τη συνοδεία του αρχηγού τους κ. Λιόντα Γεώργιου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΔΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 24.05.2018


«Ό,τι κάμουμε, θα το κάμουμε μονάχοι και δεν έχομε καμιά ελπίδα από τους ξένους»


«Ρωμαίικος καβγάς, τούρκικος χαλβάς»
...παροιμία

«Τρία πράγματα εχάλασαν την Ρωμανίαν όλην: ο φθόνος η φιλαργυρία και η κενή ελπίδα», σημειώνει άγνωστος ποιητής μετά την Άλωση της Πόλης.

Ten - Ten Run (Δέκα στο Δέκα) στο Μοσχοχώρι του Δήμου Κατερίνης - Κλείστε έγκαιρα θέση στην όμορφη και φιλόξενη αθλητική γιορτή

Μετρήστε αντίστροφα και κλείστε έγκαιρα θέση στην όμορφη και φιλόξενη αθλητική γιορτή, στον 3ο αγώνα δρόμου 10 χλμ., με την επωνυμία “Ten - Τen Run” (Δέκα στο Δέκα), καθώς και στον παιδικό αγώνα 1χλμ., στο Μοσχοχώρι του Δ. Κατερίνης, Ν. Πιερίας, που διοργανώνουν την Κυριακή 03 Ιουνίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και η Τοπική Κοινότητα Μοσχοχωρίου.

Συγκλονιστική φωτογραφία από την κατάθεση στεφάνων για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Συγκλονιστικός ο τρόπος που τίμησε την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Κρητών Πιερίας "Οι Σταυραετοί".

82η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση; ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

ΠΟΠΣΜ : Να φανεί αντάξιος των προσδοκιών μας για την Μακεδονία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ένα όνομα που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Μετά από την προκλητική και προσβλητική προς τους Έλληνες στάση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στον ανώτατο άρχοντα της χώρας.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

878 - Οι Συρακούσες καταλαμβάνονται από τους μουσουλμάνους Αγλαβίδες μετά από πολιορκία εννέα μηνών.

Γιορτάζουν σήμερα:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Δευτέρα σήμερα 21 Μαΐου 2018.