Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ για συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ Κατερίνης σε διεθνές μαθητικό συνέδριο.

Το 1ο ΓΕΛ Κατερίνης θα λάβει μέρος στο 1ο Διεθνές Μεσογειακό  Μαθητικό  Συνέδριο , που  διοργανώνει  το  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΙΔΡΥΜΑ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών σπουδών Βενετίας από  23  έως  29  Οκτωβρίου  2015  στην  Τεργέστη  της  Ιταλίας  και  έχει  ως  θέμα :
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  –  ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  –  ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ


Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος επισκέφθηκε τον Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Oleksand Voronin.
Η επίσκεψη έγινε σε ανταπόδοση επίσκεψης του Γενικού Προξένου και της οικογένειάς τους στο Επισκοπείο Κατερίνης, κατά τη διάρκεια του θέρους.
Στην επίσκεψη ήταν παρών και ο ελληνομαθής Αρχιμ. Georgii Gnativ.

Δώστε, ρε παιδιά, μια ακόμη ευκαιρία στο παιδί!

Του Δημήτρη Καζάκη

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την απελευθέρωση της δόσης των 2 δισ. ευρώ. Που θα πάει κι αυτή η δόση; Μα φυσικά στο χρέος. Ποιος θα την χρωστάει; Μα φυσικά όλοι εμείς. Τα γνωστά υποζύγια.
Ε, και; Τι μας νοιάζει; Αρκεί που στο παιδί, σ' αυτό το γλυκό παιδί της αριστεράς μαζί με τον Καμμένο Έλληνα, δώσαμε ακόμη μια ευκαιρία. Άλλωστε φροντίσαμε όλοι εμείς που θεωρούμε όλους το ίδιο, να έχει την καλύτερη συμπολίτευση και αντιπολίτευση που θα επιθυμούσε.
Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο είναι το πρώτο από μια ολόκληρη σειρά ανάλογων νομοθετικών πρωτοβουλιών που απαιτούν οι δανειστές. Και προβλέπει τα εξής βασικά:

Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Φρίκη αισθάνθηκε ο αριστερός ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, ακούγοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καθορίζει τη Δευτέρα, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του, τις προτεραιότητες της κυβέρνησής του: «Τους επόμενους κρίσιμους είκοσι (!) μήνες έχουμε, μετά την ταχύτατη και επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τρεις άμεσες προτεραιότητες: Την απομείωση του χρέους, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την προσέλκυση ξένων ιδιωτικών επενδύσεων».

EΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ Ν. ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟ 13-22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ


Με τον Ελληνοιταλικό Σύλλογο από 13-22 Νοεμβρίου 2015
ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ Ν. ΙΤΑΛΙΑ
(ΝΑΠΟΛΙ-ΠΟΜΠΗΙΑ-ΚΑΠΡΙ-ΑΜΑΛΦΙ-ΣΟΡΙΕΝΤΟ-ΣΑΛΕΡΝΟ-ΛΕΤΣΕ-ΤΑΡΑΝΤΑ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ)

Μια ενδιαφέρουσα και σπάνια εκδρομή θα πραγματοποιήσει ο Ελληνοιταλικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ελληνοιταλικό Σύλλογο Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων από 13 έως 22 Νοέμβριου 2015 στην  Νότιο Ιταλία.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδια για θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην 103η Επέτειο Απελευθέρωσης της Κατερίνης.

Στις εκδηλώσεις για την 103η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό που θα πραγματοποιηθούν στην Κατερίνη, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδια για θέματα Μακεδονίας Θράκης, κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τη Βουλή των Ελλήνων θα εκπροσωπήσει η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία, κ. Ελισάβετ Σκούφα.

Εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης σημείων του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


Με γνώμονα τη διασφάλιση ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας συνεχίζονται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας εργασίες αποκατάστασης σημείων του οδικού δικτύου ευθύνης της.

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Χάρης Τζαμακλής στις Επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων.

Συγκροτήθηκαν οι Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής και εξελέγησαν τα Προεδρεία τους.
Βάσει της εκδηλωθείσας προτίμησής μου συμμετέχω: 
1. στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και 
2. στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης.  

Επίσης συγκροτήθηκε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και εξελέγη το Προεδρείο της. Βάσει της εκδηλωθείσας προτίμησής μου συμμετέχω και στην Επιτροπή αυτή.

Η αποστολή του Πιερικού για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Αχέρων Καναλακίου.

              
Η αποστολή για το παιχνίδι της Τετάρτης 14/10/15, ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ. Η ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ θα προπονηθεί την Τρίτη 13/10/15 στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας ώρα 16:30 και θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Πρέβεζας.   

Δυο χρυσά για τους αθλητές του Α.Σ. Πολεμιστών Πύδνας και ΓΑΣ Ολύμπιος!

Με δυο χρυσά επέστρεψαν από τους αγώνες μαχητικών αθλημάτων  οι αθλητές του Α.Σ. Πολεμιστές Πύδνας και ΓΑΣ Ολύμπιος μαχητής Παπαδόπουλος Άρης στην κατηγορία των 85 κιλών και Παύλος Κατηρτζόγλου στην κατηγορία των 69 κιλών με προπονήτρια την επί σειρά ετών πρωταθλήτρια Αναστασία Βαβύλα...

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΝΟΪΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ του Γ.Ν.Κ.-Κ.Ψ.Υ.


          Το Κέντρο Ημέρας ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΝΟΪΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης το οποίο πλέον στεγάζεται στο παλιό αλλά ανακαινισμένο χώρο Νοσοκομείο παρέχει δωρεάν σε άτομα με προβλήματα άνοιας και διαταραχές μνήμης: νευρολογική και ψυχολογική εκτίμηση, ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης εργοθεραπεία, νοσηλευτική φροντίδα, φύλαξη και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών.

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας: Να μην τοποθετηθεί εξέδρα επισήμων στις παρελάσεις στην Κατερίνη!

κα Αντιπεριφερειάρχη
Οι συνυπογράφοντες βουλευτές του νομού σας καλούμε, στα πλαίσια της διοργάνωσης της παρέλασης της 16ης και 28ης Οκτωβρίου, όπως είχε ζητηθεί και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπως εξετάσετε το αίτημα της μη τοποθέτησης εξέδρας επισήμων ώστε να βρισκόμαστε όλοι οι επίσημοι στο ίδιο επίπεδο με τους πολίτες. Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να τιμηθούνε, πέραν των αντιστασιακών ενώσεων, αναπήρων και θυμάτων πολέμου, και οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι αγρότες, τα σωματεία συνταξιούχων, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, και γενικότερα οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.
Με εκτίμηση
Οι βουλευτές του νομού
Ελισσάβετ Σκούφα, Χαρίλαος Τζαμακλής, Αστέριος Καστόρης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Σε δυο Διαρκείς Επιτροπές, την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και σε δυο Επιτροπές Εσωτερικών Θεμάτων της Βουλής, την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και την Επιτροπή Βιβλιοθήκης, μετέχει ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος.

Ειδικότερα, το αντικείμενο των επιτροπών αφορά:

Καταγγελία για τη δολοφονική επίθεση στην Τουρκία



Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την πολύνεκρη επίθεση του τουρκικού κράτους στις συγκεντρώσεις των οργανώσεων και συνδικάτων της αριστεράς και του εργατικού κινήματος στην Άγκυρα, στο μεγάλο συλλαλητήριο των μαζικών οργανώσεων της Τουρκίας για την Ειρήνη, ενάντια στον πόλεμο και το φασισμό.

Πρόκειται κυριολεκτικά για κήρυξη εμφυλίου πολέμου του βαθέως κράτους, του Ερντογάν και της αστικής τάξης ενάντια στο μαζικό κίνημα, τα συνδικάτα και την τουρκική αριστερά που μάχονται για το ψωμί, τα εθνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των λαών της Τουρκίας και του Κουρδιστάν.

Κάλεσμα στην παράσταση διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών της εκπαίδευσης


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έγκαιρα (απόφαση Γενικού Συμβουλίου 17/02/2015) απευθύνθηκε στην Κυβέρνηση απαιτώντας να πραγματοποιηθούν νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με στόχο την επαρκή στελέχωση των Δημόσιων Υπηρεσιών με προτεραιότητα σε Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και σε όλες τις δομές που συμβάλλουν στην άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης. Κατάργηση των επισφαλών μορφών εργασίας, μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των κενών. Ειδικότερα στο χώρο της Παιδείας στο βαθμό που υπάρχουν αναπληρωτές να έχουν πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά δικαιώματα.