Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Έκθετη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον ΦΠΑ στα νησιά



Υπερψηφίστηκε τροπολογία του Νίκου Χουντή,με την οποία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά τη συνεχιση των ειδικών φορολογικών ρυθμίσεων για τα νησιά (μειωμένος ΦΠΑ)
• Νίκος Χουντής: «Έκθετη η κυβέρνηση που, για τον ΦΠΑ, προτίμησε να υπακούσει στις απαιτήσεις των ανταγωνιστών της Ελλάδας στο πεδίο του τουρισμού»

Τώρα σε εξέλιξη το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης παρουσία των αγροτών της Πιερίας




Φωνολογική ενημερότητα. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα

       Φωνολογική ενημερότητα είναι η ικανότητα του παιδιού να αναλύει την πρόταση, τη λέξη και τη συλλαβή στα επιμέρους στοιχεία της (λέξεις, συλλαβές και φωνήματα) και να συνδυάζει τα επιμέρους στοιχεία για να φτιάχνει συλλαβές, λέξεις και προτάσεις. Φωνολογική ενημερότητα δε σημαίνει συσχέτιση του ήχου με το γράμμα της αλφαβήτου, που διδάσκονται στο νηπιαγωγείο. Τα παιδιά συνήθως κατακτούν αβίαστα τη φωνολογική ενημερότητα χωρίς να τη διδαχτούν. Αρχικά, κατακτούν την ομιλία και τη χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν. Στη συνέχεια, γύρω στα 4 έτη αρχίζουν να ξεχωρίζουν τις λέξεις σε μία πρόταση, τις συλλαβές σε μία λέξη και τα φωνήματα στις συλλαβές.
        Πριν ξεκινήσει το παιδί το Δημοτικό πρέπει να είναι σε θέση:

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δέλτα για το κέντρο μετεγκατάστασης σήμερα το βράδυ


          Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ε. Φωτόπουλου και των Τοπικών Συμβουλίων Διαβατών και Νέας Μαγνησίας, συγκαλείται έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο σήμερα Παρασκευή 5/2/2016 στις 9.00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου, με θέμα το κέντρο μετεγκατάστασης που προωθεί η κυβέρνηση στο στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου - 1090 στα Διαβατά.  



Υλικά σε επαφή με τρόφιμα: αξιοποιώντας περαιτέρω τις επιστημονικές εξελίξεις


Οι εμπειρογνώμονες της EFSA προτείνουν τη βελτίωση της αξιολόγησης της ασφάλειας των ουσιών που χρησιμοποιούνται στα υλικά σε επαφή με τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής μίας πιο πλήρους προσέγγισης για την εκτίμηση της έκθεσης των καταναλωτών, ειδικά για τα βρέφη και τα νήπια. Στο μέλλον, η EFSA προτίθεται να επικαιροποιήσει τον οδηγό για τα απαιτούμενα δεδομένα για την αξιολόγηση αυτών των ουσιών.

Παρατείνεται η ημερομηνία λήξης, για την ανανέωση και έκδοση νέων δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ

Η Διεύθυνση ΚΕΠ Δήμου Κατερίνης σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το αριθ. Δ/24α/Φ.11/ΓΠ.4832/65/02.02.2016 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρατείνεται η ημερομηνία λήξης για την ανανέωση και έκδοση νέων δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ έτους 2015 έως 12 Φεβρουαρίου 2016.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ .ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

Η ΛΑΕ Πιερίας χαιρετίζει τους χιλιάδες απεργούς στην Πιερία και σε όλη την Ελλάδα. Στην Κατερίνη η απεργιακή συμμετοχή και τα ογκώδη συλλαλητήρια δεν είχαν προηγούμενο.
Η γενική και γενικευμένη καθολική απεργία έφερε ένα πρωτοφανή πολιτικό και κοινωνικό σεισμό στη χώρα.
Η λαοθάλασσα στις απεργιακές συγκεντρώσεις ξεπέρασε κάθε προηγούμενο τα τελευταία χρόνια.

Συλλόγος Μικρασιατών Πιερίας-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σύμφωνα με το άρθρο 15 του καταστατικού του Συλλόγου μας, που έχει έδρα την Κατερίνη επί των οδών Κίου 2 και Σαρανταπόρου  17 γωνία (Πλατεία Μικρασιατών), προσκαλείστε σαν μέλη του, να λάβετε μέρος στις εργασίες της τακτικής ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, που θα γίνει το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016  και ώρα 6μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μικρασιατών Πιερίας.

 

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης


Γιώργος Τσαχουρίδης: Να γίνει κάτι επιτέλους με τα αδέσποτα στον δρόμο Παραλία Κατερίνης- Ολυμπιακή Ακτή.



ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΚΕ: «ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ή ΜΕΤΑΞΑΣ) ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ…»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ

Περίπου αυτό είπε ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης της  Χ.Α. Μιχαλολιακος στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγού κόμματων.
Ψαρεύοντας στα θολά νερά προσπάθησε να κολακέψει τους αγρότες ( «είστε η ψυχή του έθνους») και να εξωραΐσει τις ξενοκίνητες δικτατορίες Μεταξά (1936-1941) και Παπαδόπουλου (1967-1974) ως δήθεν φιλολαϊκές , ενώ ήσαν δικτατορίες της πλουτοκρατίας.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΙΤΑΛΙΑ-ΒΕΝΕΤΙΑ-ΜΙΛΑΝΟ -ΠΑΒΙΑ-ΜΠΟΛΩΝΙΑ -ΒΕΡΟΝΑ


Καταγγελία Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της ΕΛΜΕ κ. Βαρδακώστα στα τοπικά μέσα, ο οποίος αναφέρεται υβριστικά και τελείως απαξιωτικά για τους συναδέλφους της Φυσικής Αγωγής, το
διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας καταγγέλει τις δηλώσεις αυτές και ζητά την αποδοκιμασία τους από όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο.

«Οικολογική Μετακίνηση» Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου ώρα 12:00 – ΕΚΑΒΗ


Τη  Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 θα διεξαχθεί η εκδήλωση παρουσίασης της εργασίας των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων  ΠΛΑΤΩΝ σχετικά με την Οικολογική Μετακίνηση (Ecomobility). Προσκαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να πάρουν μέρος στη συζήτηση που θα ακολουθήσει σχετικά με προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Τι είναι η Οικολογική Μετακίνηση;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ Π.Α.ΜΕ. 4/2/2016-ΚΑΤΕΡΙΝΗ)


Η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. Πιερίας χαιρετίζει όλους τους  εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους που πήραν μέρος στην πιο μαζική  απεργία, στην απεργιακή συγκέντρωση και την πορεία του Π.Α.ΜΕ., των τελευταίων χρόνων!

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ



Ο Πιερικός Αρχέλαος θα υποδεχθεί την προσεχή Κυριακή 7 Φεβρουαρίου την ομάδα του Άργους Ορεστικού στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της β΄εθνικής κατηγορίας ανδρών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΙΤΡΟΥΣ

Η ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας  με τον ποδοσφαιριστή της  Φράνκο ΟΤΤΑ ,τον οποίο ευχαριστεί για την έως τώρα προσφορά του στην ομάδα.
Του εύχεται καλή  επιτυχία στην ποδοσφαιρική του πορεία.
Από το Δ.Σ.

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ-ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ:Διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση άδειας χειριστή πηδαλιούχου


          Το Τμήμα Αλιείας σας ενημερώνει ότι θα διενεργηθούν εξετάσεις για την απόκτηση άδειας χειριστή πηδαλιούχου για το έτος 2016 στο Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης: Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 και Παρασκευή 15 Απριλίου 2016.