Κυριακή 3 Μαΐου 2015

9ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΠΙΕΡΙΑΣ 19 Ιουλίου- 25 Ιουλίου 2015



  

    Το Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, προχωρά στη δημιουργία του 9ου Μαθηματικού Καλοκαιρινού Σχολείου (Μ. Κ. Σ.).
Το 9ο Μ. Κ. Σ. θα λειτουργήσει από 19 Ιουλίου – 25 Ιουλίου 2015 στη Λεπτοκαρυά Πιερίας στο Ξενοδοχείο «OLYMPIAN BAY» 4 αστέρων. (Πληροφορίες στον ιστότοπο: www.reahotels.gr). Το ξενοδοχείο βρίσκεται 2 Km απόσταση από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Θεσσαλονίκης και 1000 μέτρα από την αντίστοιχη σιδηροδρομική γραμμή. Το ξενοδοχείο διαθέτει γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, βιβλιοθήκη, υπερσύγχρονο γυμναστήριο και αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η διαμονή θα είναι σε δίκλινα και τρίκλινα κλιματιζόμενα δωμάτια.
Τα μαθήματα θα αρχίσουν τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 9.00 το πρωί και θα τελειώσουν την Παρασκευή 24 Ιουλίου. Καθημερινά τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 5 διδακτικές ώρες, από 9.00 π.μ. – 13.45μ.μ., σε υπερσύγχρονες αίθουσες, εξοπλισμένες με όλα τα απαιτούμενα εποπτικά μέσα.

Quiz: Ποιο Σχολείο της Κατερίνης είναι στο πρόγραμμα «ERASMUS» και σε λίγες ημέρες θα φιλοξενήσει εκπαιδευτικούς και μαθητές από 7 χώρες;


ΧΑΝΘ – Πιερικός Αρχέλαος 78-75 | B΄εθνική κατηγορία ανδρών «Ήττα στο μηδέν»



Παρά το προβάδισμα καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου υποχρεώθηκε σε ήττα με τρίποντο του Ζιάκα στην εκπνοή του τετάρτου δεκαλέπτου. Ωστόσο, παραμένει στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, την οποία και θα «κρατήσει», πετυχαίνοντας νίκη στο παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με τον Αργοναύτη. Ο αγώνας με τη ΧΑΝΘ συγκαταλέγεται στα παιχνίδια που κρίθηκαν …στον πόντο, αλλά σε βάρος της ομάδας μας.
Τα δεκάλεπτα: 16-21,32-36, 50-58, 78-75.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ρούκας και Κατρακάρης.
Οι συνθέσεις:
ΧΑΝΘ (Γκαϊτατζής): Αμπατζάς 4, Πρωτούλης 10(1), Ματενίδης 5, Σταματέλος 4, Ζιάκας 16(3), Σικαλίδης 20(1), Παπαθανασίου 2, Βλάχος 3(1), Νεοφύτου 2, Λεμονής, Μελίδης 12.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηιωάννου): Γκοντόπουλος 7 (2), Χριστοδούλου 11, Πρισκομάτης 2,  Αμπαράς 8 (2), Ασημάκης 15(2), Παπαδόπουλος 17,  Οικονόμου 13, Τσιλιγγαρίδης, Ζησόπουλος, Βαβατσιούλας,.

ΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΞΑΘΕΡΙ




Ο σύλλογος Κρητών Πιερίας ''το Ξαθέρι'' διοργανώνει , για δεύτερη χρονιά, Εθελοντική Αιμοδοσία, την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 και προσκαλεί όλα τα μέλη του αλλά και όλο το κοινό της πόλης μας να συνεισφέρουν αυτό το πολύτιμο δώρο προς το συνάνθρωπο.
Η αιμοδοσία θα γίνει στο χώρο του συλλόγου ΑΛ. ΠΑΠΑΓΟΥ 14 με την βοήθεια κινητού συνεργείου αιμοληψιών από το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης που ευχαριστούμε εκ των προτέρων θερμά.
Με εκτίμηση 
 το Δ.Σ.


Η ανακοίνωση των Ακτών και Μαρίνων που βραβεύονται με "Γαλάζια Σημαία" για το 2015


Πανελλήνιο Τουρνουά Ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη για παιδιά που γεννήθηκαν το 2000 -2007



Σε πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη η προετοιμασία για τη διοργάνωση του 1ο Θερινού Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου "Acadimies Golden Cup" για παιδιά γεννημένα από ..
το 2000 ως και το 2007 που θα διεξαχθεί στο αθλητικό κέντρο του Μακεδονικού από την Τετάρτη 17 ως και τις 20 Ιουνίου.
Το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός θα διεξαχθεί στη "Νύφη του Βορρά" με τη συμμετοχή δεκάδων επίλεκτων τμημάτων, τμημάτων ΠΑΕ και ερασιτεχνικών συλλόγων, με την υποστήριξη της ΕΠΣ Μακεδονίας, του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και άλλων σημαντικών φορέων.

Η Ποντιακή θεατρική σκηνή N. Πιερίας παρουσίασε σήμερα το βράδυ στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης την θεατρική παράσταση «Ο Πρόεδρον τη χωρί..» του Δημήτρη Νικοπολητίδη.(Φωτογραφίες-βίντεο)








Σύγχρονη Μουσική Εκπαίδευση-Ανοιξιάτικη μαθητική Συναυλία σήμερα το βράδυ στην ΕΚΑΒΗ Κατερίνης. (Φωτογραφίες)







Powerbar ALMIRA MAN 2015 (Φωτορεπορτάζ)







ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης προς τη μαθήτρια του σχολείου μας Κατερίνα Πετράκου



 Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ενημερωθήκαμε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας για την επιτυχία σου στον 2ο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος 2015, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, στον οποίο διακρίθηκες με το 3ο Βραβείο στην κατηγορία μαθητών Δημοτικών Σχολείων με πανελλήνια εμβέλεια.


Είναι τόσο ιδιαίτερο το ότι μία μαθήτρια του σχολείου μας συμμετείχε και απέσπασε το 3ο βραβείο διηγήματος με τον τίτλο «Από Καρδιάς».
Η διάκρισή σου αυτή μας γεμίζει ελπίδα ότι και στο μέλλον θα συνεχίσεις να έχεις ανάλογη πορεία στη ζωή σου και στο σχολείο σου, αναδεικνύοντας το ταλέντο και την ιδιαίτερη κλίση σου στη συγγραφή.


Ευχόμαστε η βράβευσή σου αυτή να τονώσει την πίστη στις δυνάμεις και στις ικανότητες για επόμενες επιτυχίες στη ζωή σου.
Η διάκρισή σου έδωσε μεγάλη χαρά στη σχολική μας κοινότητα, καθώς η βράβευσή σου αποτελεί μεγάλη τιμή για το σχολείο μας.
Και πάλι θερμά συγχαρητήρια για τη βράβευσή σου και ευχές για καλή πρόοδο στα μαθητικά σου χρόνια.

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής Βασίλης Τσακιρίδης και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ



Το Σάββατο 2/5/2015 επισκέφτηκαν το Σύλλογο Τριτέκνων Ν. Πιερίας <<Όλυμπος>> οι βουλευτές Σύριζα Πιερίας Χάρης Τζαμακλής, Ζήσης Ζάννας και Μπέτυ Σκούφα και ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο και το Δ.Σ του συλλόγου για επίκαιρα θέματα που αφορούν τις τρίτεκνες οικογένειες .



Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μαθητική συναυλία των τάξεων πνευστών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 29 Απριλίου, η μαθητική συναυλία των τάξεων πνευστών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με υπεύθυνους καθηγητές τους:  κ. Γκουτζαμάνη Γεώργιο, κα. Μακοβέι Γκαμπριέλα και κ. Καραπινίδη Δημήτριο.


Στην κατάμεστη από γονείς και φίλους αίθουσα πιάνου του κεντρικού κτιρίου του Μουσικού Σχολείου, οι μαθήτριες και οι μαθητές παρουσίασαν  μουσικά κομμάτια παίζοντας φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο και τρομπέτα, με τη συνοδεία των καθηγητριών πιάνου κα. Βλαχάκη Μαρίνα και κα. Χαλάτση Έλενα, αλλά και συνέπραξαν με τους καθηγητές τους σε ντουέτα με ιδιαίτερη καλλιτεχνική ερμηνεία και άνεση.
Η συναυλία έκλεισε με ένα εντυπωσιακό φινάλε του συνόλου πνευστών και κρουστών «Οι φωνές της Μεσογείου», υπό τη διεύθυνση του κ. Καραπινίδη και ενθουσίασε το κοινό που παρευρέθηκε στο σχολικό προαύλιο χώρο.



12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης-Ο ποιο πλήρης οδηγός των εκδηλώσεων και δράσεων της 12ης ΄Εκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης




12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

«ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ»:ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΒΗΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
«ΒΙΒΛΙΟ & ΤΕΧΝΕΣ»: ΜΟΥΣΙΚΗ - DESIGN - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
«ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
ΤΙΜΩΜΕΝΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ / ΖΗΣΙΜΟΣ ΛΟΡΕΝΤΖΑΤΟΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Της 12ης ΔΕΒΘ

Με έμφαση στη διεύρυνση των οριζόντων της ανάγνωσης, τη διασύνδεση του βιβλίου με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές φόρμες, καθώς και την ανάδειξη νέων και παλαιότερων εγχώριων και διεθνών δημιουργών, η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης- παρά τις αντίξοες συνθήκες- δίνει και φέτος το παρόν στη χώρα μας, με 190 εκδηλώσεις, προσφέροντας βήμα σε 400 περίπου εκθέτες, φιλοξενώντας πάνω από 20 χώρες και παρουσιάζοντας περισσότερους από 200 Έλληνες και ξένους συγγραφείς.
Η 12η ΔΕΒΘ προσκαλεί νέους και παλαιότερους αναγνώστες, εκδότες και συγγραφείς, ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες της δημιουργικής οικονομίας και όλους όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τις αναγνωστικές τους προοπτικές τους σε μια 4ήμερη γιορτή του Βιβλίου, των Τεχνών και του Πολιτισμού. Με κεντρικούς άξονες το διάλογο, τη συν-δημιουργία, τη διάδραση και την ανάπτυξη μιας δυναμικής κοινότητας γύρω από το βιβλίο που θα μεταγγίσει το όραμα για πολιτιστική ανάταση στη χώρα μας,  η ΔΕΒΘ μας καλεί όλους να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε.

Η  Δ.Ε.Β.Θ. διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με τη συνεργασία της  ΔΕΘ-HELEXPO, των Ελλήνων Εκδοτών και του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την υψηλή εποπτεία και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
_____________________________________________________

3 Μαΐου-Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου


Καλημέρα, Κυριακή 3 Μαΐου 2015 σήμερα.