Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Προς άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος στον κόμβο Μεθώνης - Νέας Αγαθούπολης Πιερίας

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας μαζί με τον ανάδοχο του έργου, της συντήρησης ασφαλτικών οδοστρωμάτων και στοιχείων ασφαλείας Π.Ε.Ο με εντολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου προέβηκαν στην λήψη των γεωμετρικών χαρακτηριστικών, στον κόμβο Μεθώνης – Νέας Αγαθούπολης και στο Αιγίνιο...

Ζητούνται παιδίατροι για το Κινητό Ιατρείο Κατερίνης

Το Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των «Γιατρών του Κόσμου» οργανώνει κινητό ιατρείο με τον απαραίτητο, βασικό εξοπλισμό και καλεί όλους τους παιδίατρους του Νομού Πιερίας, νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, να συμμετέχουν στην ιατρική ομάδα που θα προσφέρει βοήθεια σε βρέφη και μικρά παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στα μέρη μας.

Μεταλλίων συνέχεια . . . για τους οίνους Πιερίας !

Αυτή την φορά την σκυτάλη των διακρίσεων για τους οίνου της Πιερίας (Π.Γ.Ε.) την πήρε το οινοποιείο των «Αφοί Χρυσοστόμου» από την Πύδνα (Κίτρος) Πιερίας.
Χρυσό & αργυρα βραβεία κατέκτησαν οι τοπικοί οίνοι Πιερίας (Π.Γ.Ε.) του οινοποιείου των «Αφοί Χρυσοστόμου» από την Πύδνα (Κίτρος) Πιερίας στον 16ο διεθνή διαγωνισμό οίνου της Θεσσαλονίκης.

1943: ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, 34 ΑΪ-ΔΗΜΗΤΡΙΝΟΙ ΚΑΙ 5 ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΕΣ: Θύματα Ποίων;

Αντώνης Ι. Ζαρκανέλας 
π. Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Νομαρχίας Θεσσαλονίκης

Ένα συγκεκριμένο τραγικό ιστορικό γεγονός, αυτό της εκτέλεσης 40 Ελλήνων, κατά βάση χωρικών της Πιερίας, εορτάσθηκε φέτος τρεις φορές. Μία επίσημα από τον Δήμο, μία από την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) που ελέγχεται από το ΚΚΕ, και μια από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα τόσο σημαντικό για τον τόπο γεγονός έχει την τύχη ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων φοιτητικών συλλόγων: Ο καθένας ανακοινώνει τα δικά του….

Η κωμωδία Ο Χωρέτες στον Άγιο Φώτιο Κατερίνης από το Ποντιακό Θέατρο Μακεδονίας του Μ.Π.Σ. Αλέξανδρος Υψηλάντης Νέας Τραπεζούντας Πιερίας

Τί γίνεται όταν η  χήρα πρόεδρος της Προσφυγικής Μερίμνης ερωτεύεται τον Στύλο , ένα πόντιο γεροντοπαλίκαρο που ήρθες  πρόσφυγας στην Μακεδονία ;
Ο συγγραφέας αναφέρεται στην εποχή του 1924, όπου οι Πόντιοι πρόσφυγες μετά την Μικρασιατική καταστροφή του 1922, εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Μακεδονία.
Το κράτος και ο γηγενής πληθυσμός προσπαθεί να βοηθήσει όσο μπορεί τους δυστυχισμένους αλλά υπερήφανους Πόντιους πρόσφυγες.

ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΒΕΝΙΑΜΙΝ


Το περασμένο Σάββατο  27/02/2016 έλαβε χώρα η γενική συνέλευση των μελών του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» όπου συζητήθηκε  η πορεία των δράσεων του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» μέσω της υποστήριξη παιδιών σε ανάγκη ή σε κίνδυνο. Επίσης έλαβε χώρα η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» με 4ετή θητεία το οποίο απαρτίζεται από τους:

Αύριο Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 στις 20:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΘΕΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΖΑΝΤΖΗ



Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την αυριανή εκδήλωση - αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στο συνθέτη Γιώργο Καζαντζή!
Τα μουσικά σύνολα των ταλαντούχων μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης σε διασκευές κομματιών του συνθέτη, από τον καθηγητή μουσικής Δημήτρη Τασούδη, μαθητές και απόφοιτοι του σχολείου με εξαιρετικές φωνές και παιξίματα σε επιμέλεια της καθηγήτριας μουσικής Δέσποινας Αρβανιτίδου σε συνεργασία με τον μουσικό Χρήστο Βερνάρδο...

Ο Δήμος Κατερίνης ξηλώνει τα εγκαταλειμμένα περίπτερα


Ειδικότερα, πρόκειται για θέσεις περιπτέρων, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν φύγει από τη ζωή, δεν υφίσταται διάδοχη κατάσταση, δεν είναι μισθωμένα, ενώ η κατάργησή τους είναι πλέον αρμοδιότητα της  τοπικής αυτοδιοίκησης. Πιο συγκεκριμένα, στην τρέχουσα φάση η αποξήλωση αφορά θέσεις περιπτέρων στα εξής σημεία: Ειρήνης & Ίωνος Δραγούμη (Αστική Σχολή), Ειρήνης 36 (5ο Γυμνάσιο), Τσικοπούλου 13 (Καταφυγιώτικα), Τερζοπούλου 47, Ν.Πλαστήρα 142.

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καταγγέλει τις προκλητικές απολύσεις στα Olympus Plaza

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καταγγέλλει τις προκλητικές, καταχρηστικές και παράνομες αποφάσεις της επιχείρησης OLYMPUS PLAZA η οποία προχώρησε σε 4 απολύσεις εργαζόμενων και στη βλαπτική μεταβολή 2 ακόμη εργαζομένων συνδικαλιστών επειδή δεν δέχθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα “Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες”, διάρκειας 20 ωρών (4 μαθήματα).
Το Τμήμα θα αποτελείται έως 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Χάρης Τζαμακλής στη Σύνοδο της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής, ως εκπρόσωπος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων, παρέστη στη Σύνοδο της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Γιώργος Καζαντζής-Λιζέτα Καλημέρη-Δημήτρης Ζερβουδάκης. Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ Π.Α.ΜΕ. ΠΙΕΡΙΑΣ


 Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες,
Η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. Πιερίας  συνεχίζοντας τη δράση της ενημερώνοντας τους εργαζόμενους  για  το αντιασφαλιστικό τερατούργημα κυβέρνησης-κουαρτέτου, που μειώνει παραπέρα όλες τις συντάξεις, που μειώνει της δαπάνες για την υγεία, ενώ η νέα γενιά δε θα πάρει ποτέ σύνταξη, διοργανώνει  συγκέντρωση  στο  δημοτικό διαμέρισμα  του Σ. Σταθμού, έξω από το καφενείο Πέτρος. 

«Νέα Εποχή για την Κατερίνη» : Χρήζει αναθεώρησης η "παρωχημένη" πολιτική του Δήμου μας και στις εκδηλώσεις.


Ορμώμενη από τις αποφάσεις του Δήμου Κατερίνης να διαθέσει το ποσό ύψους 3.101,00 € για την πραγματοποίηση της αποκριάτικης εκδήλωσης καθώς επίσης και το ποσό ύψους 3220,00€ για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης που αφορά στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά την ορθολογικότερη αξιολόγηση των κονδυλίων που δαπανώνται κάθε φορά για τις διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου μας και δη τη στιγμή που ο Δήμος δηλώνει ανήμπορος να υλοποιήσει μια σειρά από έργα υψίστης ανάγκης.

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» σας παρουσιάζει τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας για το σχολικό έτος 2016-17 που παρουσιάστηκαν και ψηφίστηκαν στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης

Ποια σχολεία προάγονται:
Ποιες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών καταργούνται:
Ποιες νέες οργανικές θέσεις δημιουργούνται:

Δείτε αναλυτικά:

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΝΑ

Την Τρίτη 1 Μαρτίου, επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου, της ενορίας μας στις 9:00 μ.μ.
Θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου.
Την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. θα τελεσθεί η Παράκληση του Αγίου Νικολάου.
Εκ του Ιερού Ναού

ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΑΒΗ. ΜΕ ΤΙΣ ΄΄ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ ΄΄  ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ  ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΟΜΟΡΦΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΓΕΛΙΟ.

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης  το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης θα παρουσιάσει εκδήλωση – αφιέρωμα, με τίτλο «Ανοιξιάτικη Ρομάντζα», στον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Καζαντζή. Το μουσικόφιλο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον καλλιτέχνη, το έργο του και να απολαύσει μελωδίες και τραγούδια του εκτελεσμένα από τα Σύνολα Μουσικής Έκφρασης και Δημιουργίας του Μουσικού Σχολείου.
Στην εκδήλωση θα παρίσταται  και ο ίδιος ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής μαζί με τους συνεργάτες του Λιζέτα Καλημέρη και  Δημήτρη Ζερβουδάκη, που θα τραγουδήσουν γνωστές επιτυχίες του συνθέτη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης


Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης καθημερινά, 9πμ-2μμ και 5μμ-9μμ, πλην Κυριακής συγκεντρώνει τρόφιμα για τους πρόσφυγες.
Συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης: ατομικά νερά, ατομικούς χυμούς, γάλα μακράς διάρκειας, μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, κονσέρβες, ατομικές μαρμελάδες, παιδικές τροφές, διάφορα σνακ, μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη.

Η ΧΑΛΑΣΤΡΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


  Οι πολίτες του δημοτικού διαμερίσματος της Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης έζησαν μια μοναδική βραδιά στη συναυλία των συνθέσεων του κορυφαίου δημιουργού της Ελληνικής λαϊκής μουσικής, Βασίλη Τσιτσάνη.
  Τους την χάρισαν απλόχερα η χορωδία, η ορχήστρα και οι σολίστες της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης σε διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη, στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στο αδιαχώρητο από το κοινό της περιοχής, αθλητικό-πολιτιστικό κέντρο της Χαλάστρας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ –ΟΛΥΜΠΟΣ- ΣΕ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 6/03/2016


Σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό του συλλόγου το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Πιερίας στην Τακτική Γενική Συνέλευση στις 6  Μαρτίου 2016 ημέρα Κυριακή  και ώρα 10:30π.μ. στην αίθουσα του Εργατούπαλληλικού κέντρου Κατερίνης
 επί της οδού Αγ. Λαύρας 24 Κατερίνη.

Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς Σάββα Χιονίδη, ανάλατο φαί…

Χωρίς την παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης. (Ο Δήμαρχος έλλειπε στην Αθήνα, στην ΚΕΔΕ)
Έτσι τα σημαντικά προ ημερησίας διάταξης θέματα έμειναν στο… ψυγείο.
Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, χωρίς γκρίνιες, χωρίς «ειρωνείες» και παρατηρήσεις και χωρίς εντάσεις το Δ.Σ. έληξε σχεδόν μόλις… ξεκίνησε σε χρόνο ρεκόρ!

Όσο θα συνεχίσει να υφίσταται το κενό στον νομό μας

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος μου» με δύο ανακοινώσεις της, την προηγούμενη βδομάδα, κάλεσε τους θεσμικούς φορείς του Ν. Πιερίας να εκπονήσουν άμεσα τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το προσφυγικό. Δυστυχώς, ενώ οι πολίτες προσέρχονται κατά εκατοντάδες και προσφέρουν από το υστέρημά τους, οι φορείς της πόλης μας βρίσκονται ακόμη στο στάδιο των προτάσεων και προφανώς περιμένουν το πράγμα να …ωριμάσει.

Δελτίο τύπου του "ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ"

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική παράταξη του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ έθεσε προς  προ ημερησίας  συζήτηση το θέμα του σχεδιασμού και συντονισμού του προσφυγικού  , εκτιμώντας πως ήδη έχει καθυστερήσει η δημοτική αρχή να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Από τον πρόεδρο και την πλειοψηφία του δήμου δεν έγινε δεκτό να γίνει συζήτηση, περιμένοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της ΚΕΔΕ.  Θέσαμε επίσης προς συζήτηση το ζήτημα της μείωσης δημοτικών τελών σε ευάλωτες κοινωνικές. Η απάντηση του προέδρου ήταν πως δεν είναι επείγον και θα γίνει θέμα συζήτησης σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Παραθέτουμε τα εισηγητικά κείμενα για τα δυο θέματα προς ενημέρωση των πολιτών.

Καλημέρα και καλό μήνα, Τρίτη σήμερα 1 Μαρτίου 2016