Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Μαρία Νικολαίδου: «100 χρόνια μετά τη μεγαλύτερη συμφορά του ελληνισμού. Η Σμύρνη μπορεί «να χάθηκε», ο ελληνισμός όμως ποτέ!»

Αποφράδα ημέρα η σημερινή, αφού συμπληρώνονται εκατό χρόνια από το Σεπτέμβριο του 1922 που οι Τούρκοι πυρπόλησαν τη Σμύρνη, αναγκάζοντας πάνω από 1.500.000 Έλληνες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες και να διαφύγουν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες.

Το ρόστερ του Δία Δίου για την αγωνιστική σεζόν 2022-2023

Η διοίκηση του Δία Δίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το έμψυχο δυναμικό που θα στελεχώσει το ποδοσφαιρικό μας τμήμα τη φετινή σεζόν, στο πλαίσιο της συμμετοχής της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Πιερίας.

Συλλυπητήρια Επιστολή της ΕΦΑ Πιερίας για την απώλεια του Αρχαιολόγου Δημήτρη Παντερμαλή

Με βαθιά οδύνη η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας αποχαιρετά τον Δημήτρη Παντερμαλή. Το έργο του πολυσχιδές, πρωτοπόρο και βαρυσήμαντο. Ως πανεπιστημιακός δάσκαλος μεταλαμπάδευσε το πάθος του για την επιστήμη της αρχαιολογίας σε γενιές φοιτητών.

Είχαν ναρκωτικά στο όχημά τους

Συνελήφθησαν χθες (13 Σεπτεμβρίου 2022) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας...

Σύλληψη για ναρκωτικά σε περιοχή της Πιερίας

Συνελήφθη χθες (13 Σεπτεμβρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, αλλοδαπός άνδρας καθώς σε έρευνα...

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος τέλεσε τον Αγιασμό στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου.

Έκδοση ψηφίσματος για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Κατερίνης Θεόφιλου Καμπερίδη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, στη διάρκεια κατεπείγουσας συνεδρίασής του, σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022...

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για τους συνταξιούχους

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις συνταξιουχικών οργανώσεων σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ΔΕΘ, για τα ζητήματα που αφορούν τους συνταξιούχους, έχουν να παρατηρήσουν τα εξής:

Εγκαίνια για τα νέα μαγειρεία του "Αρτου του Επιούσιου"

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2022 ΓΙΑ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου δεύτερου του Ν.2645/1998 σύμφωνα με το οποίο «καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος»...

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Από το απόγευμα της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου 2022 η Εταιρεία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, είναι πλέον ακέφαλη.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας: Για την υποχρεωτική διενέργεια rapid test ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών

Ο ΣΕΠΕ Πιερίας εκφράζει την αντίθεσή του σχετικά με το διαχωρισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και τη διαφορετική αντιμετώπιση που προκύπτει από την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ...

Μια καθαρίστρια;

Τι περιμέναμε, τι βλέπουμε, τι είναι λογικό και τι παράλογο...

Μεγάλη αύξηση των θανάτων στην Ελλάδα - 5000 περισσότεροι νεκροί σε σχέση με το 2021

Και 12.000 σχεδόν περισσότεροι νεκροί σε σχέση με το 2020, που αν και "χρονιά" κορονοϊού είχαμε λιγότερους θανάτους σε σχέση με το 2019.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

Η 14η Σεπτεμβρίου είναι η 257η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο (258η σε δίσεκτα έτη). Υπολείπονται 108 ημέρες.

Γιορτάζουν σήμερα:

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη

Συνεχίζεται και σήμερα η καλοκαιρία στην Κατερίνη.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία-Μακεδονία. Τετάρτη σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2022