Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Εφέσου «ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ»

Εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Εφέσου «ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ»Εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Εφέσου «ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ»
  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ» Νέας Εφέσου, διοργάνωσε και φέτος με απόλυτη επιτυχία, τις Πασχαλινές εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και της Διακαινησίμου στη Νέα Έφεσο.

Δραστηριότητες Ε.Ο.Σ Πέτρας.

Το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου Ο Ε..Ο.Σ Πέτρας πραγματοποίησε Ορειβατική εκδρομή στο φαράγγι του Βίκου , Μεγάλο - Μικρό ΠΑΠΑΦΙΓΚΟ , Καταφύγιο Αστρακας , Δρακολημνη , Ρέμα Ρογκοβο . Η διαδρομή είναι μαγευτική καθώς το φαράγγι του Βίκου είναι η βαθύτερη χαράδρα στον κόσμο με βάθος 900 μετρά και 1100 μετρά άνοιγμα ( ρεκόρ Γκίνες 1997 ) εντυπωσιακής ομορφιάς σε συνδυασμό με τα καταπράσινα κρυστάλλινα νερά του Βοϊδομάτη δίνουν μια αξέχαστη εμπειρία στον επισκέπτη, διασχίζοντας τα μονοπάτια βρεθήκαμε στο Μεγάλο Παπιγκο η πρώτη μέρα έκλεισε με ξεκούραση και διανυκτέρευση.

ΧΑΜΕΝΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΛΕΠΛΗ.


                                  
Νοσταλγικές νότες παλιάς μελωδίας,
Από το Κάποτε και το Τότε,
Ματώνουν τις αισθήσεις μας,
Σε εποχές καθετότητας του Τώρα και του Ποτέ.

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα το μεσημέρι στον Δήμο Κατερίνης.

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα το μεσημέρι στον Δήμο Κατερίνης.

Δημοτικό συμβούλιο σήμερα, και στην ενημέρωση του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη ξεχώρισε η αναφορά του για το προσφυγικό.
Ο κ. Χιονίδης αναφέρθηκε στο θέμα που δημιουργήθηκε με το ξενοδοχείο στον Κορινό (Ορφέας) που έφερε πρόσφυγες προκαλώντας τόσες αντιδράσεις.
«Στην πρώτη 7άδα των ξενοδοχείων που έκαναν χαρτιά για να πάρουν πρόσφυγες το συγκεκριμένο ξενοδοχείο…»

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πιερίας-Ευχαριστήριο

Το Δ.Σ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά το Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σαρακατσαναίων με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Μουτσιάνα Γεώργιο, τον Αντιπρόεδρο κ. Κατσιούλα Απόστολο τον ταμία κ. Καρυώτη Αθανάσιο τον φωτογράφο της ομοσπονδίας κ. Μαριόλα Αθανάσιο τους φίλους μας-εκπροσώπους Συλλόγων Σαρακατσαναίων από Λάρισα, Αγιά, Φάρσαλα, Ημαθία, θεσ/νίκη, αλλά και άλλων Πολιτιστικών φορέων, που μας τίμησαν ιδιαιτέρως με την παρουσία τους στο 4ο Γλέντι της νεολαίας του συλλόγου μας.

Μπέττυ Σκούφα: Ευχές για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Μπέττυ Σκούφα: Ευχές για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα δώσουν την πρώτη, σημαντική μάχη της ζωής τους. Τους εύχομαι ολόψυχα να οπλιστούν με θάρρος, δύναμη και ψυχραιμία ώστε να βγουν νικητές και να κατακτήσουν μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση.

Παράκληση στην Κατερίνη για τους μαθητές ενόψει των εξετάσεων


Το βράδι της Παρασκευής 14 Μαΐου τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης παράκληση υπέρ υγείας και επιτυχίας των μαθητών που δίνουν Πανελλήνιες αλλά και προαγωγικές ενδοσχολικές εξετάσεις, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. 

ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ/ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2016


Με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 6 Μαΐου ο Μ.Π.Σ. Αλέξανδρος Υψηλάντης Νέας Τραπεζούντας Πιερίας στα πλαίσια των Υψηλαντείων 2016 αναβίωσε το παλαιό έθιμο των αυγομαχιών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου. Πρόκειται για ένα ποντιακό έθιμο που εφεραν οι πρόσφυγες από τις αλύτρωτες πατρίδες και που συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου και τη σύγκρουση του καλού με το κακό.

Καλημέρα, Σάββατο σήμερα 14 Μαΐου