Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Οι "Μελωδοί της Παράδοσης" στον Παλαιό Παντελεήμονα

Ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παντελεήμονα Πιερίας με το Δημοτικό Διαμέρισμα Παντελεήμονα διοργανώνει συναυλία παραδοσιακής μουσικής με το συγκρότημα οι "Μελωδοί της Παράδοσης" στο αμφιθέατρο του Κ.Π.Ε. Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στον Παλαιό Παντελεήμονα, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Καραμούζας.

Καθυστέρηση στην ανάπτυξης της ομιλίας. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.






Δίλημμα για τους γονείς αποτελούν τα παιδιά, κυρίως κάτω των 3 ετών, που αργούν να μιλήσουν. Οι γονείς δεν ξέρουν αν πρέπει να απευθυνθούν άμεσα σε κάποιο ειδικό ή να περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί ο λόγος του παιδιού. Η καθυστέρηση στην ανάπτυξη της ομιλίας μπορεί να είναι είτε ένα παροδικό φυσιολογικό στάδιο της ανάπτυξης του παιδιού είτε το αρχικό σύμπτωμα ενός ψυχιατρικού, νευρολογικού ή συμπεριφορικού προβλήματος. Είναι σημαντική η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της δυσκολίας για να αποφευχθούν μετέπειτα κοινωνικά, συναισθηματικά και μαθησιακά ελλείμματα.
Τι είναι η καθυστέρηση στην ανάπτυξη της ομιλίας;

Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Την Δευτέρα 07-09-2015 και ώρα 20:00 στα γραφεία της Ένωσης θα γίνει η κλήρωση της 2 φάσης του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πιερίας.
          Στην κλήρωση μετέχουν τα σωματεία

Ενημερωτικό μελών Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο ΔΣ της ΔΟΕ για τη μη συγκρότησή του Δ.Σ. σε σώμα

ΘΡΑΣΟΣ, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.
ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε.
ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Σκηνικό απίστευτης υποκρισίας και συνδικαλιστικού θράσους, πολύ χειρότερο και από αυτό του καλοκαιριού του 2013, έχει «στηθεί» από τις παρατάξεις της «προγραμματικής μειοψηφίας» ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, Ε.Ρ.Α., Α.Ε.ΕΚ.Ε. στις συνεχιζόμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με αντικείμενο τη συγκρότησή του σε σώμα.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στην Πιερία


Την Πιερία θα επισκεφθεί, αύριο Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. 
Ο κ. Χαρακόπουλος κατά την παραμονή του στο νομό θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του τόπου. 
Θα προηγηθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ στις 9:30 π.μ. 

Από το Γραφείο Τύπου

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ


Σύσσωμο το Δ.Σ. του Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ και όλη η ΠΙΕΡΙΚΗ οικογένεια εκφράζουν τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήριά τους προς το μέλος του Δ.Σ. και ταμία του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ Λάζαρο Παπαδόπουλο, την οικογένεια και τους οικείους του, για την απώλεια στενού οικογενειακού του προσώπου. Καλή ανάπαυση να έχει η ψυχή της και εκ Θεού παρηγορία οι συγγενείς της.
Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Η επιλογή μας ανήκει. Της Αθηνάς Λαοπόδη.


    Είναι γεγονός πως η προεκλογική περίοδος της τρίτης φοράς κάλπες, ξεκίνησε μέσα σε ένα ιδιαίτερα ρευστό κοινωνικοπολιτικό σκηνικό. Σε αυτό το μοτίβο δύο πολιτικά φαινόμενα βρίσκονται εν εξελίξει και εν πολλοίς θα καθορίσουν και το αποτέλεσμα της 20ης Σεπτέμβρη.
Έτσι, από την μια πλευρά έχουμε την προϊούσα και γρήγορη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα καθαρά συστημικό κόμμα με νεοφιλελεύθερες επιλογές και ρητορική “ευθύνης” . Την ίδια στιγμή συντελείται η συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας ως ένα πλατύ , ριζοσπαστικό , κοινωνικό και ταξικό μέτωπο έκφρασης του “ΟΧΙ” του Ελληνικού Λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΤΡΑΚΤΟ


Μετά από πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, η οποία είχε επισκεφθεί πρόσφατα τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και στελέχη του ΟΚΑΝΑ στην έδρα του Οργανισμού  στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε τελικά γενική συνέλευση των εταίρων του Κέντρου Πρόληψης κατά των Ψυχοδραστικών Ουσιών Ν. Πιερίας ΑΤΡΑΚΤΟΣ.  Η συνέλευση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Πιερίας, δίνοντας λύση με την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στο μείζον διοικητικό πρόβλημα που ταλάνιζε τόσο διάστημα το Κέντρο.

Εγκαταλείπει τον Τσίπρα η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ - H ανακοίνωση αποχώρησης 37 μελών του κεντρικού συμβουλίου



Πράξη έκαναν τις απειλές τους για αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη που ελέγχουν τη Νεολαία του κόμματος.  Με μία συντριπτική για τις μνημονιακές επιλογές της ηγεσίας, 37 μέλη του κεντρικού συμβουλίου, μεταξύ αυτών ο πρώην γραμματέας Ηλίας Χρονόπουλος, αλλά και ο εκ των πιθανών επόμενων γραμματέων Ηλίας Παντελεάκος), που προέρχονται όχι μόνο από την κίνηση των 53, αλλά και από την πάλαι ποτέ προεδρική τάση, διαχωρίζουν τη θέση τους από την Κουμουνδούρου και ζητούν να στηριχθούν σε αυτές τις εκλογές ψηφοδέλτια αντιμνημονιακά.


1η Παρουσίαση - Επίδειξη του Παγκρατίου Αθλήματος στο Θεατράκι του Πάρκου Κατερίνης

Ο Γ.Α.Σ. Ολύμπιος Κατερίνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης, οργανώνει την 1η Παρουσίαση - Επίδειξη του Παγκρατίου Αθλήματος στους φορείς και στους πολίτες της πόλης μας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 07 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 20:30 στο Θεατράκι του Πάρκου Κατερίνης.
Είσοδος Ελεύθερη

Θα ήταν χαρά και τιμή για μας η παρουσία σας.

Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης ζητάει εργοθεραπευτή

Η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης ζητάει εργοθεραπευτή για συνεργασία κατά το χρονικό διάστημα από 1/10/2015 έως 30/6/2016. Η θέση μπορεί να καλυφθεί με σύμβαση έργου ή με μισθωτή εργασία μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου. Για επιπλέον πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων απευθυνθείτε στη γραμματεία του Κέντρου Κατάρτισης επί της οδού 19η Μαΐου 3 καθημερινές από 2/9/2015 έως και 10/9/2015 ή τηλεφωνικά στο 2351073919 και ώρες 10.00-12.00.

Υψηλάντειος αγώνας δρόμου 10km & περιπατική διαδρομή γνωριμίας. 13 Σεπτεμβρίου 2015 - Κεντρική Πλατεία Νέας Τραπεζούντας. Εκκίνηση 11:30 το πρωί.


Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Εκδήλωση-συνάντηση με τίτλο « Στην τελική ευθεία» πραγματοποιείται την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 μ.μ. στο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αυτονομία των Ατόμων με Αναπηρία ‘’Αθηνά’’, στην Πλάκα Λιτοχώρου (πρώην camping Μινέρβα),  μεταξύ του beach bar “Μόλος” και του camping Ολύμπιος Ζευς. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Δίου – Ολύμπου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ τ.ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ

Την Πέμπτη 3.9.2015 στις 6.μμ στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (πάνω αίθουσα) θα δώσει συνέντευξη τύπου ο τ. Υπουργός Γεωργίας Αποστόλου Βαγγέλης.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Όλοι εμείς τα μέλη,οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία συνεχίζουμε τον αγώνα,γνωρίζοντας ότι
βρισκόμαστε σε ένα πολεμικό πολιτικό τοπίο .Δεν σταματήσαμε όμως  στιγμή να δίνουμε μικρές και μεγάλες μάχες

Το ΕΠΑΜ συμμετέχει αυτόνομα στις εκλογές.

Το ΕΠΑΜ, συμμετέχοντας αυτόνομα στην εκλογική μάχη, καλεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα δημοκράτη και πατριώτη σε μια παλλαϊκή πανεθνική συστράτευση που θα αποτελέσει πραγματικό εμπόδιο στα σχέδια του δωσιλογισμού και της ξένης επιβουλής για ολοκληρωτική διάλυση της χώρας μέσω των μνημονίων.
Με όραμα και σχέδιο προχωράμε μπροστά για μια Ελλάδα λεύτερη και δημοκρατική, με:
- Κατάργηση όλων των μνημονίων και των συνεπειών τους απέναντι στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία
- Κατοχύρωση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας με απαλλαγή από το βραχνά του χρέους και τις δουλείες της παράδοσης της νομισματικής κυριαρχίας στους ξένους επικυρίαρχους.
- Αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας, της συνταγματικής τάξης και την εφαρμογή κανόνων Δικαιοσύνης στα δημόσια πράγματα της χώρας.
- Παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και άμεση βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού.
Έχουμε το όραμα, έχουμε το σχέδιο.

Το ΕΠΑΜ έχει το σχέδιο, η Ελλάδα έχει τη λύση!!!

«ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ….» Στην τελική ευθεία το καλοκαιρινό ταξίδι στη γνώση

Μία καθημερινότητα φωτεινή, με χρώματα και ευχάριστη διάθεση, ένα χώρο γνώσης που καλλιεργεί τις παιδικές ψυχές ανακαλύπτουν καθημερινά, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, από την καρδιά του καλοκαιριού έως και σήμερα, παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, τα οποία συμμετέχουν μαζικά και δημιουργικά στο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη».

Τις προηγούμενες ημέρες, τα παιδιά κλήθηκαν να ανακαλύψουν μέσα από εκδηλώσεις, βιωματικές δραστηριότητες και εργαστήρια τις εκφάνσεις που μπορεί να έχει μία βιβλιοθήκη. Μπορεί να μετατραπεί σε «Μουσείο Προσωπικοτήτων», όπου τα παιδιά γνώρισαν για τον Μ.Αλέξανδρο, τον Αϊνστάιν, τον Βαν Γκογκ…..ή σε ραφείο λέξεων, όπου συνέθεσαν ένα χαλί με …λέξεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

Στις 28-8-2015 έγινε σύσκεψη του Π.Α.ΜΕ.  στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης όπου συμμετείχαν σε αυτήν  σωματεία, συνδικαλιστές, κινήματα και εργαζόμενοι, οι οποίοι συζήτησαν  την οργάνωση της πάλης ενάντια στις νέες ακόμα πιο βάρβαρες συνθήκες που διαμορφώνονται μετά και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου από τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ., ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ. Συνθήκες που οδηγούν τον λαό μας   στην περεταίρω φτώχεια, την ανεργία, τη δυστυχία, την εξαθλίωση για  να  ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία με επίκεντρο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. 

4η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ


Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην 4η Γιορτή Τσικουδιάς που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 & το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου στις 8.30 μ.μ. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει παραδοσιακό κρητικό σχήμα. Θα συμμετάσχουν  τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων Σβορώνου “O ΣΒΟΡΩΝΟΣ” και Κοκκινοπλιτών “O ΟΛΥΜΠΟΣ”.
Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.