Σάββατο 23 Απριλίου 2016

“Η Παράδοση στο Ποτάμι” με ιππικούς αγώνες στις 2 Μαΐου στο Ανατολικό

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016, ο Κοινωνικός & Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα μαζί με την Δημοτική Κοινότητα Ανατολικού και με την συνεργασία τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανατολικού "Η Βαλμάδα", διοργανώνουν την καθιερωμένη εκδήλωση "Η Παράδοση στο Ποτάμι".

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Τα... αγάλματα ήρθαν ξανά στην Κατερίνη!

Τα... αγάλματα ήρθαν ξανά στην Κατερίνη!
Τα γνωστά αγάλματα έκαναν ξανά την παρουσία τους στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης.
Άνθρωποι ντυμένοι στα άσπρα, και παριστάνοντας τα αγάλματα χωρίς να κινούνται ζητούν την ελεημοσύνη των περαστικών.
Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με ένα από τα... αγάλματα, αλλά δεν καταφέραμε να του βγάλουμε μιλιά! 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Τ.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Τ.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Τ.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
 ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Την Παρασκευή 22 Απρίλη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στον πεζόδρομο της Κατερίνης. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζική αφού νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες από την Κατερίνη πήραν μέρος και ήρθαν σε επαφή με το σύνθημα του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ το οποίο ήταν «Άλλαξε τον Κόσμο το έχει ανάγκη».

Συμβαίνει τώρα στην Κατερίνη

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών, περίπου 40 άτομα, αυτή τη στιγμή στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη. Η αστυνομία παρακολουθεί διακριτικά την συγκέντρωση. Αν υπάρξουν εξελίξεις η «ΑΛΗΘΕΙΑ» θα σας ενημερώσει.

Εγκαίνια νέου καταστήματος σήμερα το πρωί στην Κατερίνη.

Εγκαίνια νέου καταστήματος σήμερα το πρωί στην Κατερίνη.
Εγκαίνια νέου καταστήματος σήμερα το πρωί στην Κατερίνη.
Τα εγκαίνια του πραγματοποίησε σήμερα το πρωί το κατάστημα κηροπλαστικής του Παύλου Μαλεζά. Στο κατάστημα που βρίσκεται στην οδό Μ.Αλεξάνδρου 67 (απέναντι από την παλιά Αστυνομία), μεταξύ άλλων μπορείτε να βρείτε εκκλησιαστικά είδη, κεριά παντός τύπου και είδη γάμου και βάπτισης.

Ευχές από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Ευχές από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Θερμές ευχές!


Λαζαρίνες από το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης. (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Λαζαρίνες από το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης. (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Λαζαρίνες από το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης. (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί τους κατοίκους της Κατερίνης από το Λύκειο Ελληνίδων.
Οι Λαζαρίνες αναβίωσαν το πασχαλινό έθιμο στον πεζόδρομο Κατερίνης τραγουδώντας τα κάλαντα σε περαστικούς και στα καταστήματα.
Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες:

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 2016

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 2016

Θετική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου, για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Παραλία


Στην ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά η δημιουργία υδατοδρομίου στην Παραλία Κατερίνης συνεισφέροντας σημαντικά στη διασύνδεση και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και στη βελτίωση της οικονομίας. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Δήμος Κατερίνης σας προσκαλεί στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων «RIO 2016», που θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 & ώρα 16:40, στην πλατεία Ελευθερίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «RIO 2016».
Σάββας Χιονίδης
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η άσπρη κιμωλία και ο μαύρος μαρκαδόρος «Η ποδιά της Ράνιας»της Δομνίκης Καράντζιου

Η άσπρη κιμωλία και ο μαύρος μαρκαδόρος «Η ποδιά της Ράνιας»της Δομνίκης Καράντζιου
Η άσπρη κιμωλία και ο μαύρος μαρκοδόρος είχαν γίνει πλέον οι καλύτεροι φίλοι. Περνούσαν ανεπανάληπτες στιγμές μέσα στην τάξη. Ο μαρκαδόρος είχε αποκτήσει σιγά σιγά πολλές γνώσεις στα μαθηματικά και στη γλώσσα. Αδυναμία όμως είχε στη Γεωγραφία. Του άρεζε να ακούει για ποτάμια και θάλασσες, για βουνά και πεδιάδες και προσπαθούσε να φανταστεί πώς είναι η φύση από κοντά. Η κιμωλία τον πείραζε όταν ξεχνούσε το μάθημα της προηγούμενης μέρας. Ιδιαίτερα προστατευτική όμως ήταν με τους μαθητές, γιατί όπως έλεγε συχνά στον μαρκαδόρο:

Π.Α.ΜΕ. - Πικετοφορία ενάντια στο ασφαλιστικό τερατούργημα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Απριλίου 7μμ στο πλατάνι στην πικετοφορία του Π.Α.ΜΕ. ενάντια στο Ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο
Ξεσηκωμός παντού. Συμμετέχουμε μαζικά στη 48ωρη απεργία και τη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. μόλις η κυβέρνηση καταθέσει το νομοσχέδιο λαιμητόμο στην ολομέλεια της βουλής για συζήτηση.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κατερίνης - Δωρεά εξοπλισμού από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου "Εντός Έδρας"

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κατερίνης - Δωρεά εξοπλισμού από την Ακαδημία Ποδοσφαίρου "Εντός Έδρας"

Στα πλαίσια της συνεργασίας της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου “Εντός Έδρας”, με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο έχει αναλάβει για το 2015-16 την υγειονομική κάλυψη των αγώνων στα πλαίσια του πρωταθλήματος υποδομής της Ε.Π.Σ. Πιερίας, που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του “Εντός Έδρας”, παραδόθηκαν από τους υπεύθυνους της Ακαδημίας δυο (2) παλμικά οξύμετρα δαχτύλου Oxyo.

Δημοτικό Σχολείο Περίστασης. Έκθεση παιδικού βιβλίου στο σχολείο μας. ΑΠΡΙΛΙΟΣ: ΜΗΝΑΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ


Πιστοί και φέτος στο ραντεβού μας με το βιβλίο και τον υπέροχο κόσμο της γνώσης, ο διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας, ξεκινήσαμε τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 έως και την Παρασκευή 8 Απριλίου την καθιερωμένη πια, ετήσια έκθεση βιβλίου.

Ανοιχτό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού «Υψηλάντεια 2016» - Προκήρυξη

Θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 στη Νέα Τραπεζούντα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του τοπικού συλλόγου. 

Στο τουρνουά μπορούν να συμμετέχουν όσες σκακίστριες και σκακιστές το επιθυμούν, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν σκακιστικό δελτίο.

Θα διεξαχθούν δύο ξεχωριστά τουρνουά. Στο πρώτο τουρνουά θα πάρουν μέρος οι σκακιστές ηλικίας από δεκατρία (13) ετών και άνω (σκακιστές που γεννήθηκαν από το έτος 2003 και πριν) και στο δεύτερο τουρνουά θα πάρουν μέρος οι σκακιστές ηλικίας από δώδεκα (12) ετών και κάτω (σκακιστές που γεννήθηκαν από το έτος 2004 και έπειτα).

Σήμερα γιορτάζει ο:


ΛΑΖΑΡΟΣ (Λάζαρος, Λάζος, Λαζαρος, Λαζος)