Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

"ΠΗΡΑΝ" ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-3

Νικηφόρα αναδείχθηκε η ομάδα των Κορασίδων στο ντέρμπι της αγωνιστικής, όπου κέρδισε μέσα στην Βέροια τον τοπικό Ποσειδώνα με 3-1 σετ παίρνοντας έτσι τη ρεβάνς για την περσινή ήττα του στην Βέροια.

Απορρίφθηκε η ένσταση του Πιερικού για τον αγώνα με τον Απόλλων Μακρυχωρίου.

Απέρριψε η  Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την ένσταση του Πιερικού για τον αγώνα με τον Απόλλων Μακρυχωρίου όπου η ομάδα της Κατερίνης έχασε με 1-0.

Ο Σωκράτης Σκούφας στην "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ".


Αύριο Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 στις 6:00 το απόγευμα στην εκπομπή " Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" με τον Μιχάλη Κανταρτζή στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 FM καλεσμένος είναι ο θρύλος της χειροσφαίρισης (χάντμπολ) Σωκράτης Σκούφας.

Κοινωνική και δίκαιη λύση για τους δανειολήπτες

Αίτημα για λήψη πρωτοβουλιών και θαρραλέα αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, απέστειλε με υπόμνημά του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος δανειοληπτών Ελβετικού φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ), προς τους εκπροσώπους της πολιτικής και νομοθετικής εξουσίας της χώρας στη Βουλή...

Ανακοίνωση Σωματείου συνταξιούχων Λιτοχώρου

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης να επιστραφούν αναδρομικά σε συνταξιούχο τα παρακρατηθέντα: δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επίδομα αδείας από την κύρια, την επικουρική σύνταξη και τις κρατήσεις που έγιναν με τον ν.4093/2012 για όσους είχαν άθροισμα σε κύριες και επικουρικές συντάξεις πάνω από 1000 ευρώ.

Απίστευτη η ψοφιοσύνη της εξωτερικής μας πολιτικής

Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Μια προσεκτική φωτογράφιση της πανσπερμίας των πολυώνυμων «μακεδονιζόντων» των Σκοπίων δίνει την ακόλουθη κύρια σύνθεση:

Εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης - Περαίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 27η επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Περαίας, στο ύψος της διασταύρωσης Πλαγιαρίου, την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ- Κραυγή αγωνίας. (ΒΙΝΤΕΟ)


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ; 

*Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης
Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Τμήμα Βιολογίας, Α.Π.Θ.

Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου


Την 20η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού της μνήμης του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και του εορτασμού της «Ημέρας της Αστυνομίας», θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας ως ακολούθως:

«Μελανόλευκη» συνάντηση φίλων με άρωμα Πιερικού στην Κατερίνη

Επειδή τους φίλους δύσκολα τους ξεχνάει κανείς και νιώθει πάντα την ανάγκη να τους ξαναδεί, η τεράστια χιλιομετρική απόσταση Κατερίνη – Αίγιο - Ιτέα δεν θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο.

Πάμφθηνα ελληνικά ΛΕΜΟΝΙΑ και ΜΗΛΑ στην επόμενη διανομή "Χωρίς Μεσάζοντες" (21.10.2018)

Αγαπητοί συμπολίτες την επόμενη Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018, στο πάρκινγκ των δικαστηρίων, στη οδό Φλέμινγκ, θα πραγματοποιηθεί από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας, η 77η διανομή "Χωρίς Μεσάζοντες".

Κατασκευή πεζοδρομίου από τον Δήμο Κατερίνης σε ένα σημείο που είχε αναδείξει με ρεπορτάζ της η "ΑΛΗΘΕΙΑ".

Ο Δήμος Κατερίνης προχώρησε στην κατασκευή πεζοδρομίου επί της οδού Αθανασίου Αστερίου με Λουκιανού  μια περιοχή όπου υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία αυτοκινήτων, αλλά και όπου πάρα πολλά μικρά παιδιά την διασχίζουν για να κατευθυνθούν προς το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Θερμά Συγχαρητήρια στο Γυμνάσιο Μακρυγιάλου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μακρυγιάλου συγχαίρουμε τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Ευαγγελία Κανάλη, που είχε την πρωτοβουλία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου μας...

Ένσταση γονέων για επικίνδυνες πρακτικές βουδιστικού διαλογισμού (mindfulness) στα δημοτικά σχολεία


Επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων για επικίνδυνες πρακτικές βουδιστικού διαλογισμού (mindfulness) στα δημοτικά σχολεία.

ΒΡΑΔΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ

Οι ποδηλατικές εξορμήσεις στην πόλη μας συνεχίζονται όπως κάθε Τετάρτη. Από αυτή την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου η ώρα έναρξης είναι στις 20.00' καθώς έχουμε προχωρήσει στο φθινόπωρο και νυχτώνει νωρίς.

125.000 ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΙΑΣΙΟ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Για τετραήμερο προσκύνημα μεταφέρθηκε από την Κατερίνη στο Ιάσιο Ρουμανίας το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης, που φυλάσσεται στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως, κατόπιν αιτήματος της Ορθόδοξης Ρουμανικής Εκκλησίας και αδείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Eκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αφιερωμένη στον Όλυμπο

«Η Γη των Μύθων και των Αυθεντικών Εμπειριών» ονομάζεται η εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Πιερία, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 9.30 το πρωί, στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, στο Λιτόχωρο.

Παράταση Υποβολής Αιτήσεων για το Διιδρυματικό ΠΜΣ «Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες» Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019

Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς συνδιοργανώνουν Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΦΕΚ 3439/17-8-2018) που θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ

«ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΗΜΑ», «ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΛΜΑ» και «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΜΜΕ ΜΕ ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΙ - ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 3 ΣΤΑ 3 ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΑΝΔΡΩΝ: ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ 3-0
ΠΑΙΔΩΝ: ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ - ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 0-3
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1-3

Στο πρωτάθλημα υποδομών της Ε.Π.Σ. η Ακαδημία των Πιερίδων Μουσών - Εντείνεται το προπονητικό και τεχνικό πρόγραμμα προετοιμασίας

Δυναμικά ξεκίνησε την φετινή περίοδο η Ακαδημία των Πιερίδων Μουσών στοχεύοντας να αναπτυχθεί και να αποτελέσει βασικό πυρήνα υποδομής του ποδοσφαίρου γυναικών στην Πιερία.

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Πιερίας στις Εορταστικές Εκδηλώσεις για την 106η Επέτειο Απελευθέρωσης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό.

Το παρών έδωσε για μια ακόμη φορά η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν.Πιερίας με επικεφαλή τον Πρόεδρο Επίλαρχο Λαγογιάννη Αντώνιο καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του Αντισυνταγματάρχη Δημητρίου Σβορώνου.

Τίμησαν την Απελευθέρωση της πόλης τους οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, συμβολική ημέρα για την πόλη μας

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα 106 χρόνια από την απελευθέρωση της Κατερίνης. Οι μαθητές των σχολείων παρέλασαν και χειροκροτήθηκαν θερμά από τους θεατές, τις οικογένειές τους αλλά και από τους επίσημους προσκεκλημένους.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1091 – Σίφωνας ισχύος T8/F4 χτυπά το κέντρο του Λονδίνου.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΕΥΠΡΕΠΙΟΣ
➤ ΑΝΤΙΓΟΝΟΣ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τετάρτη σήμερα 17 Οκτωβρίου 2018