Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ Γ.Σ. & ΕΚΛΟΓΕΣ


Ο Σύλλογος Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας προσκαλεί τα μέλη του σε Γενική Απολογιστική Συνέλευση με σκοπό τον έλεγχο και την απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και την εκλογή νέου. Οι διαδικασίες θα τελεστούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στις 18:00 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου (Κτίριο Μικρασιατών, Σαρανταπόρου με Κίου γωνία, Κατερίνη) σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1 απόφαση του Δ.Σ. όπως αυτό συνεδρίασε στις 31 Αυγούστου 2015.

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης-Προσκλητήριο ενότητας, αγώνα και συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Το Εργατικό μας Κέντρο απευθύνει προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους πολίτες της Πιερίας προσκλητήριο ενότητας, αγώνα και συμμετοχής στο αγωνιστικό και κοινωνικό  συλλαλητήριο που γίνεται στη ΘΕΣ/ΝΙΚΗ στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Σεπτέμβρη  στις 6 το απόγευμα για να δηλώσουμε όλοι μαζί την αντίθεσή μας στις τιμωρητικές και εξοντωτικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ' εντολή των «εταίρων» και προς όφελος των τοκογλύφων δανειστών.

Λειτουργεί από σήμερα το εκλογικό κέντρο της Λαϊκής Ενότητας στην Κατερίνη.


Αρκετός κόσμος έσπευσε σήμερα το απόγευμα να επισκεφτεί το εκλογικό κέντρο της Λαϊκής Ενότητας στην Κατερίνη.
Η παρουσία του Ζήση Ζάννα στο εκλογικό κέντρο έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς συμπολίτες μας να μπουν στο εκλογικό κέντρο και να συνομιλήσουν μαζί του, ενώ εντύπωση έκανε ότι η πλειοψηφία του κόσμου ήταν νέοι άνθρωποι.
Από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής, εξέφρασε την ικανοποίηση του στο ότι η νεολαία της πόλης μας που ψήφισε σε συντριπτικό ποσοστό υπέρ του όχι, παραμένει πιστή στο όχι μέχρι τέλους, και αυτό του δίνει δύναμη να παλέψει και να φανεί άξιος των προσδοκιών του κόσμου που πιστεύει σε αυτόν και στην Λαϊκή Ενότητα.


Το εκλογικό κέντρο της Λαϊκής Ενότητας βρίσκεται στην οδό Αγίας Λαύρας 23 στον πεζόδρομο, και σας θυμίζουμε ότι αύριο Σάββατο θα βρίσκεται εκεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στις 12:00 και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Συγχαρητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, στην Κατερίνα Νικολαΐδου, του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ημιτελικού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας και την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Από καρδιάς εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια, στη σπουδαία αθλήτρια του  Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου, για την κατάκτηση της  πρώτης θέσης του ημιτελικού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, στο  Εγκεμπέλετ της Γαλλίας, όπου το ελληνικό πλήρωμα του διπλού σκιφ γυναικών, με την Κατερίνα Νικολαΐδου και τη Σοφία Ασουμανάκη, του Ε.Ν.Ο.Αιγυπτιωτών, τερμάτισε στην πρώτη θέση, εξασφαλίζοντας  μια θέση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας αλλά και ένα «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο.

Με ποια κριτήρια γίνονται οι ελαιοχρωματισμοί στα σχολικά κτίρια του Δήμου Κατερίνης; Τι είναι αυτό που παίζει ρόλο στο ποιο σχολείο θα βαφεί; Δημόσια ερώτηση προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης και κάθε αρμόδιο.


Διαβάσαμε το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης και της δηλώσεις του εντεταλμένου συμβούλου της Τεχν. Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης κύριου Κώστα Τσιουκάνη που αναφέρει μεταξύ άλλων για τις εργασίες ελαιοχρωματισμού στα σχολεία του Δήμου Κατερίνης «ότι καταγράψαν τις ανάγκες των σχολικών κτιρίων και για την ασφάλεια των παιδιών υλοποίησαν παρεμβάσεις».

Μάλλον ένα σχολείο το ξέχασαν…

Και μάλιστα για διάστημα 15 ετών… (αν ανατρέξουν στα αρχεία του Δήμου Κατερίνης)

Και αναφερόμαστε στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (δίπλα στην ΔΕΥΑΚ)

Όλα έτοιμα για τη γιορτή τσικουδιάς από το Ξαθέρι σήμερα το βράδυ


Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:1η Παρουσίαση - Επίδειξη του Παγκρατίου Αθλήματος στο Θεατράκι του Πάρκου Κατερίνης με τη συνδιοργάνωση και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας


Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Σάββατο 5 Σεπτέμβρη όλοι στην Θεσσαλονίκη.


ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΚΑΙ ΑΣΟΥΜΑΝΑΚΗ


Στην πρώτη θέση του ημιτελικού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας τερμάτισε μετά από μια πολύ δυνατή κούρσα το Ελληνικό πλήρωμα του διπλού σκιφ γυναικών με τη Κατερίνα Νικολαΐδου του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης και τη Σοφία Ασουμανάκη του Ε.Ν.Ο.Αιγυπτιωτών εξασφαλίζοντας έτσι μια θέση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής αλλά και ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο.

«Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις αντιξοότητες, αλλά αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ' του εξουσία».

Ξαφνικά και μέσα σε όλο αυτό  το έντονο προεκλογικό κλίμα, αναδεικνύονται χαρακτήρες ανθρώπων και συμπεριφορές πολιτικές, άλλες αληθινές κι άλλες ψεύτικες. Ο κόσμος είναι εκείνος  ο οποίος στην τελική θα επιλέξει, (αν και οι εκλογές με λίστα δε σου αφήνουν και πολλές επιλογές) δεν μπορώ ωστόσο να παραβλέψω το γεγονός πως ανάμεσα σε όλους όσοι δηλώνουν ενδιαφερόμενοι για τα βουλευτικά ψηφοδέλτια είναι και ορισμένοι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ορισμένοι θα επιβεβαιώσουν πραγματικά και ίσως εν αγνοία τους τον Λίνκολν ο οποίος έλεγε πως  «Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις αντιξοότητες, αλλά αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ' του εξουσία».

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


1.Από την προσεχή Κυριακή θα αρχίσει και πάλι στη Κατερίνη η τέλεση της 2ης Θ. Λειτουργίας. Η 2η Θ. Λειτουργία θα τελείται, όπως και πέρυσι, κάθε Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου της Ενορίας Αγίας Άννας. Η 2η Θ. Λειτουργία αρχίζει στις 10.30 και τελειώνει στις 12.00.

2.Με την ευκαιρία της επικείμενης εορτής Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού θα τελεστεί στην Κατερίνη Αγρυπνία.
Η Αγρυπνία θα αρχίσει στις 10.00 το βράδι της Κυριακής και θα τελειώσει στις 1.00 ξημερώματα της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου.

Τόσο η 2η Θ. Λειτουργία όσο και η Αγρυπνία τελούνται για την εξυπηρέτηση νέων, εργαζομένων και όσων δεν μπορούν να εκκλησιαστούν κατά τον συνήθη χρόνο τελέσεως των ιερών ακολουθιών.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Οι αρθρωτικές και οι φωνολογικές διαταραχές. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.


       Ο πρώτος ήχος που παράγει ένα παιδί με τη γέννηση του είναι το κλάμα. Είναι το μόνο μέσο που διαθέτει αρχικά για να επικοινωνήσει λεκτικά με τα άτομα που είναι γύρω του. Με την πάροδο του χρόνου αρχίζει να αναπτύσσεται το βάβισμα, που είναι διάφοροι ήχοι, που παράγει το παιδί προκειμένου να επικοινωνήσει, χωρίς όμως να συνδέονται αυτοί οι  ήχοι μεταξύ τους για να σχηματίσουν λέξεις. Στη συνέχεια το παιδί αρχίζει να μουρμουρίζει χρησιμοποιώντας τους ήχους μ, π, μπ στην ηλικία των 6 μηνών. Στην πλειοψηφία των παιδιών η άρθρωση των συλλαβών και λέξεων αρχίζει να αναπτύσσεται μετά το πρώτο έτος της ζωής του παιδιού.


Οργάνωση, Πλούσιες παροχές και «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο τρίπτυχο της φετινής διοργάνωσης

ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ  ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Η αθρόα προσέλευση σε έναν απαιτητικό αγώνα δρόμου, η οργάνωση, το υψηλό επίπεδο παροχών προς τους συμμετέχοντες και η ευγενής άμιλλα όλων όσοι βρεθούν στην γραμμή της εκκίνησης αναμένεται να είναι φέτος, ορισμένα μόνο από τα στοιχεία, που παραδοσιακά συνθέτουν την ταυτότητα του Υψηλάντειου Αγώνα 2015, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου  και ώρα 11:30 π.μ. στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας.