Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Κοπή πίτας Επιμελητηρίου Πιερίας ή πως η κρίση τελικά δεν μας επηρέασε όλους... Αναλυτικό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ αύριο στην "ΑΛΗΘΕΙΑ"!



Συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης στο Πανεπιστημονικό Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

"Ανακοίνωση. Την Τρίτη 26-01-2016 και ώρα 12:00 στην πλατεία Λευκού Πύργου στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί Πανεπιστημονικό συλλαλητήριο και στην συνέχεια πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Ο Δικηγορικός Σύλλογος θα συμμετάσχει και για τον σκοπό αυτό θα μισθωθεί λεωφορείο. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει μέχρι την Δευτέρα 25-01-2016 και ώρα 12:00 να το δηλώσουν στην γραμματεία του συλλόγου καταβάλλοντας και το ποσό των 5,00 ευρώ. Εκ του Δ.Σ."

Οι αστείες προτάσεις του κ. Μάρδα για τον Όλυμπο του Ηλία Τσολακίδη

Φωτο: Α. Γαλανός 
20 Νοεμβρίου 2011

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται το πεδίο βολής στο Λιτόχωρο Πιερίας και υπογράφει το αίτημα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για την άμεση επέκταση των ορίων του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου: «Άμεση προώθηση ένταξης του συνόλου του γεωγραφικού χώρου του Ολύμπου στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και τον καθορισμό Ζώνης Απόλυτης Προστασίας Α και ζώνης προστασίας Β με όρους των χρήσεων γης.»

24 Ιανουαρίου 2016

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, θα βρίσκεται στην Κατερίνη και θα συναντηθεί με τους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποθέτω, για να τους παρουσιάσει τους σχεδιασμούς του:

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας στα μπλόκα των αγροτών στην Πιερία

 Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας παρουσία του π. Βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα, την Δέσποινα Σπανού μέλος ΠΣ ΛΑΕ, τον Γιώργο Χαρίση μέλος ΠΣ ΛΑΕ και στελέχη της ΝΕ Πιερίας επισκέφθηκαν τα μπλόκα των αγωνιζόμενων αγροτών στους δύο κόμβους της Κατερίνης. Η αντιπροσωπεία δήλωσε την αταλάντευτη στήριξη της Λαϊκής Ενότητας στον αγώνα τους και τονίσθηκε η ανάγκη συσπείρωσης αγροτών, ελ. επαγγελματιών, επιστημόνων, εργαζομένων σε ένα παλλαϊκό μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό, στην κυβέρνηση και στις δυνάμεις του μνημονιακού τόξου. Οι αγρότες από την πλευρά τους εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τα μέτρα τα οποία θα είναι και η ταφόπλακα του μικρομεσαίου αγρότη στην Ελλάδα. Δήλωσαν αποφασισμένοι να φτάσουν τον αγώνα τους μέχρι το τέλος.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus+ στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ


  Η τρίτη συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “NON-FOR-LESL” πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ.
     Στα πλαίσια του προγράμματος το σχολείο οργάνωσε στην Κατερίνη, στις εγκαταστάσεις μας την τρίτη συνάντηση με εταίρους  από την Κύπρο (A & A Emphasys Interactive Solutions Ltd), τη Γερμανία (GOTTFRIED WILHELM LEIBNIZ UNIVERSITAET HANNOVER και Ingenious Knowledge BPR UG), την Ιταλία (Pixel Associazione Culturale) και τέλος από τη Ρουμανία (Fundatia EuroEd) . Σε αυτή τη συνάντηση έγινε μια ανασκόπηση όλων όσων έχουν γίνει από την έναρξη του προγράμματος μέχρι τώρα και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα.

Παρών στο μπλόκο της Κατερίνης οι Αλιευτικοί Σύλλογοι Πιερίας


Δυναμικό παρών έδωσαν και τα μέλη των αλιευτικών συλλόγων της Πιερίας στο μπλόκο των αγροτών, στην αερογέφυρα της εθνικής οδούς στην Νότια είσοδο της Κατερίνης κατά την διάρκεια του συμβολικού κλεισίματος της εθνικής οδού.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Οι εφαρμοζόμενες από το 2010 πολιτικές στην Ελλάδα, οι ονομαζόμενες και μνημονιακές πολιτικές έχουν συγκεκριμένους στόχους που δεν αφορούν μόνο τα δημοσιονομικά. Στο χώρο της αγροτικής οικονομίας ο στόχος είναι η ανάπτυξη μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων που θα ελέγχουν την παραγωγή αλλά και τη γη. Για να υλοποιηθεί ο στόχος αυτός βασική προϋπόθεση είναι η εξόντωση των μικρών και μεσαίων αγροτών και η λεηλασία της γης τους. 

Δελτίο τύπου της ΠΥΔΝΑΣ ΚΙΤΡΟΥΣ

Με 3 απουσίες στην αποστολή της θα παραταχθεί η ομάδα της ΠΥΔΝΑΣ ΚΙΤΡΟΥΣ στον αυριανό αγώνα με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας με σκοπό την νίκη και την αναρρίχηση της στον βαθμολογικό πίνακα. Όλοι στο στρατόπεδο της ΠΥΔΝΑΣ γνωρίζουν τον βαθμό δυσκολίας του τοπικού ντέρμπυ παρότι στις 2 προηγούμενες αναμετρήσεις (πρωτάθλημα και κύπελλο) η ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ επικράτησε. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Λαζαρίδης Χρήστος και Παυλίδης Δημήτρης και ο τιμωρημένος Lady Kolla. Όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΠΥΔΝΑΣ θα είναι στην αποστολή και η 18αδα θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.


Από το Δ.Σ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το  ΠΑΜΕ  συνεχίζοντας  τον αγώνα του ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης, στις  21-1-2016  πραγματοποίησε  αυτοκινητοπομπή με στόχο να  ενημερώσει το λαό της Πιερίας για το συλλαλητήριο στις 23/1 και την απεργία στις  4 Φεβρουαρίου. Το νέο αντιασφαλιστικό  έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αφήνει κανέναν εργαζόμενο, τη νέα γενιά, τους συνταξιούχους, και όσους είναι   να βγουν στη σύνταξη στο απυρόβλητο. Και με αυτόν τον τρόπο θέλαμε  να  σημάνουμε  γενικό ξεσηκωμό  γιατί  δεν χωρά καμία καθυστέρηση!

Και η Κονταριώτισσα έδωσε το παρών κατά την διάρκεια του κλεισίματος της εθνικής οδού στο ύψος της αερογέφυρας στην Νότια είσοδο της Κατερίνης


ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

 Συνεχίζονται οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εφετινό εορτασμό της μνήμης του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω, Προστάτου και Εφόρου της Πιερίας.
Επίκεντρο του εορτασμού η ομώνυμη Ιερά Μονή στους πρόποδες του υψηλότερου βουνού της Ελλάδας, κοντά στο Λιτόχωρο.
Την κυριώνυμη ημέρα, Σάββατο 23 Ιανουαρίου, τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ιεράρχου, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Το κλείσιμο της Εθνικής Οδού στην Κατερίνη από τους αγρότες της Πιερίας. (Φωτογραφίες)




Φωτορεπορτάζ από την ομιλία της κ. Δέσποινας Σπανού στην εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας για το ασφαλιστικό στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.



ΕΚΑΨΑΝ ΑΧΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)



Δήλωση συμπαράστασης προς τους αγρότες από την ΕΟΔΝΠ



Η δράση της ομάδας “Χωρίς Μεσάζοντες” εδώ και 4 χρόνια, ακηδεμόνευτα και μακριά από συστημικές λογικές, στηρίζει έμπρακτα την αγροτική οικογένεια και τους μικροπαραγωγούς, παρέχοντας στους καταναλωτές ελληνικά προϊόντα χωρίς «ενδιάμεσους», κατευθείαν από τον παραγωγό. Με το κίνημα της “πατάτας” καταφέρνουμε να:

Ανθρωπιστική βοήθεια από Έλληνες μετανάστες και Γερμανούς πολίτες

Μια ξεχωριστή απάντηση στην πολιτική των μνημονίων στέλνουν, ενωμένοι, Έλληνες και Γερμανοί πολίτες.
Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, μεταξύ 15:00 και 16:00, αναμένεται στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης η άφιξη φορτηγού οχήματος το οποίο μεταφέρει 18 παλέτες ιατρικού υλικού από την πόλη Μπόχουμ της Γερμανίας. 

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΒΙΝΤΕΟ)


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης συμπαρατάσσεται στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των επιστημονικών φορέων ( μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων κλπ), των αγροτών και όλων όσων που θίγονται από την λαίλαπα του ασφαλιστικού και γενικότερα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση κατ’ εντολή των δανειστών και των αγορών .

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας εκφράζει ομόφωνα την στήριξη και συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών ενάντια στα αντι-ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης που οδηγούν στην εξόντωση των αγροτών και στο μαρασμό ενός από τους βασικότερους και σημαντικότερους πρωτογενείς τομείς της χώρας μας. Στεκόμαστε δίπλα τους και ενώνουμε τις φωνές μας σε ένα κοινό αγώνα ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο- λαιμητόμο.
Ο Πρόεδρος                          Η Γραμματέας
Βασίλης Λάμπρου        Μαρία Μπαχλιτζανάκη

Κοπη Βασιλόπιτας απο τους Προσκόπους Κατερίνης

Οι Πρόσκοποι Κατερίνης σας προσκαλούν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο «ΕΚΑΒΗ». Η παρουσία Παλαιών Προσκόπων και φίλων θα μας τιμήσει ιδιαίτερα. Μαζί θα θυμηθούμε τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στις δράσεις των τμημάτων μας κατά την χρονιά που μας πέρασε.
Με προσκοπικους Χαιρετισμούς


Νικόλαος Τουρναβίτης
Αρχηγός Συστήματος

ΤΕΕ ΕΑ Κατερίνης Σχολικοί Αγώνες Ανωμάλου Δρόμου (Λιτόχωρο 22-1-16)


Αξία έχει η συμμετοχή και όχι η νίκη" (Πιέρ ντε Κουμπερντέν, 1863-1937, Γάλλος, αναβιωτής των Ολυμπιακών)

Εγκεφαλική παράλυση. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.


Τι είναι εγκεφαλική παράλυση;
Με τον όρο «Εγκεφαλική παράλυση» περιγράφουμε τη διαταραχή στις κινητικές κυρίως λειτουργίες του σώματος. Οφείλεται σε βλάβη περιοχών του εγκεφάλου που ρυθμίζουν, ελέγχουν και συντονίζουν τις κινήσεις και την ισορροπία του σώματος.
Τύποι εγκεφαλικής παράλυσης
      Η εγκεφαλική παράλυση ταξινομείται ανάλογα με τον εντοπισμό της βλάβης ως εξής:

Σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κούκκου Πιερίας την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στο οικογενειακό κέντρο ΘΕΑΜΑ. Ώρα έναρξης μεσημέρι στη 1:00μ.μ.