Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 18/10/2015 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στο Ιερατικό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Ι.Σ.Δ.Ε.) Κατερίνης.
Βεβαίως τα μαθήματα είχαν ήδη αρχίσει νωρίτερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης… που είναι;


Ένα μήνα μετά τον αγιασμό για την νέα σχολική χρονιά 2015-2016 και ουδέν νεότερο από την Ένωση Γονέων του Δήμου Κατερίνης (όχι ότι τις προηγούμενες χρονιές γινότανε κάτι το ιδιαίτερο…).
Ούτε μια ανακοίνωση, ένας χαιρετισμός κάτι ρε παιδί μου, που να έχει την υπογραφή της Ένωσης Γονέων.
Ούτε που ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι γονείς που απαρτίζουν το Δ.Σ. της Ένωσης…

Είναι όλα εντάξει;…

Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα_Μνημονιακές Συνταγές Συνθλίβουν την Ανάπτυξη_12/10/2015

ΧΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
 Υπεύθυνος Φορολογικής

& Δημοσιονομικής Πολιτικής
«ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ»

Το νομοσχέδιο που η Κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο, μετουσιώνει σε Νομοθετικές ρυθμίσεις προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνηθεί και ψηφισθεί στο Τρίτο Μνημόνιο τον Αύγουστο 2015.  Αποτελεί δε αυτό προάγγελο των επερχόμενων σε επόμενο Φορολογικό Νομοσχέδιο (πιθανώς εντός του Νοεμβρίου) ακόμη επαχθέστερων και ισοπεδωτικών μέτρων στον τομέα της Φορολογίας.
Σε μία σύντομη επισκόπηση των άρθρων που ρυθμίζουν Φορολογικά ζητήματα, διαπιστώνει κανείς για πολλοστή φορά την μονοσήμαντη επιδίωξη αύξησης του φορολογικού βάρους προς του Πολίτες και τις Επιχειρήσεις, χωρίς καμία πρόνοια για την ενθάρρυνση των επενδύσεων ή την εκλογίκευση του Φορολογικού και Δημοσιονομικού πλαισίου της Χώρας.

Σύσκεψη σήμερα ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟΚ (7η αγωνιστική)


«Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη μία το μεσημέρι στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, τα μέτρα τάξης ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι του ΗΡΑΚΛΗ με τον ΠΑΟΚ.
Στη σύσκεψη το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Ασφάλειας, της Δ.Ε.Α.Β, της Superleague και της Πυροσβεστικής. Την ΠΑΕ Ηρακλής εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος, Θόδωρος Παπαδόπουλος, και ο υπεύθυνος ασφαλείας, Μάκης Σαρλής. Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος ασφαλείας κ. Γεροντίδης και ο βοηθός ασφαλείας, κ. Πλιάτσικας.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αιτήθηκε να της χορηγηθούν 7000 εισιτήρια στη θύρα 1, αίτημα που έγινε αποδεκτό από την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, με την προϋπόθεση όμως, να δοθούν εγγυήσεις από την πλευρά του ΠΑΟΚ, ότι στον αγώνα της Τούμπας, θα χορηγηθεί ο ίδιος αριθμός εισιτηρίων στους οπαδούς του Ηρακλή.

Συνδέσεις αποχέτευσης στις Τοπικές Κοινότητες Νέας Τραπεζούντας και Κάτω Αγίου Ιωάννη.




Προχωρούν καθημερινά με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες  σύνδεσης παροχών ακαθάρτων οικιών και καταστημάτων στην Τοπική Κοινότητα Κάτω Αγιάννη και  στη συνέχεια στην  Τοπική Κοινότητα Νέας Τραπεζούντας, στο νέο δίκτυο αποχέτευσης της Δημοτικής Ενότητας Κορινού. 

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Εκπαιδευτικών από έξι χώρες στο Δημαρχείο Κατερίνης.

Στο Δημαρχείο της πόλης μας  την Παρασκευή το πρωί υποδέχτηκε η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου, ομάδα εκπαιδευτικών από έξι διαφορετικές χώρες:

Ηνωμένο Βασίλειο
Νορβηγία
Ισπανία
Ρουμανία
Τσεχία
Σλοβενία

Ημέρα Επανεκίνησης Καρδιάς - Εκδήλωση την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης

Εκδήλωση ανοικτής μαζικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού σε δεξιότητες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και αυτόματης εξωτερικής απινίδωσης συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης (Γραφείο Πολιτικής Προστασίας), με την αρωγή του ΕΚΑΒ, του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας.

Θετική ανταπόκριση των εθελοντών στην αιμοδοσία του Δ. Δέλτα στη Ν. Μαγνησία


Θετική ήταν -για ακόμη μία φορά - η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών στο κάλεσμα του Δήμου Δέλτα για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος. Η 3η κατά σειρά αιμοληψία για τη χειμερινή περίοδο έλαβε χώρα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στη Νέα Μαγνησία, όπου το θεατράκι της περιοχής μετατράπηκε σε κέντρο αιμοδοσίας.

Ένας συνταξιούχος ένας άνεργος και δύο πρώην πρόεδροι απέναντι στην ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ


Αύριο σε αυτό το δικαστήριο (αν φυσικά γίνει και δεν ξανά πάρει αναβολή ) θα κριθεί το αν και κατά πόσο η Ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να αποδώσει  " Τα του Καίσαρα του Καίσαρος " και να σταθεί απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο και στα οργανωμένα συμφέροντα .

Αύριο στο Εφετείο Θεσσαλονίκης δικάζετε επί τις ουσίας δια του εκπροσώπου του φυσικά ο " Εθνικός Εργολάβος " της Ελλάδος .

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗΣ

Γενική Απολογιστική Συνέλευση και εκλογές πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 σύμφωνα με το καταστατικό του.
Ακολούθως του απολογισμού της διετούς θητείας το Δ.Σ, που είχε εκλεγεί το 2013, απαλλάχθηκε των καθηκόντων του και ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 2015-2017. Στη διαδικασία συμμετείχε ικανοποιητικός αριθμός μελών τα οποία έθεσαν τους στόχους και τις επιδιώξεις του συλλόγου για την επόμενη περίοδο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, το νέο Δ.Σ. της Ποδηλατικής Από-Δρασης αποτελούν οι:

"Δυναμική συμμετοχή των Κοκκινοπλιτών Πιερίας στο 31ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων της ΠΟΠΣΒ "


Στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, την Αθήνα, την ιδιαιτέρως φιλόξενη πόλη που ευεργετήθηκε από τον Βλάχο Ευάγγελο Ζάππα ανταμωθήκαμε και φέτος, για 31η χρονιά οι Απανταχού Βλάχοι! Περίπου 1200 χορευτές, θέλοντας να τιμήσουν την καταγωγή τους και τον Τόπο τους, ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της ελληνικής γης για να συμμετέχουν στην ευρέως γνωστή Γιορτή της Βλάχικης Παράδοσης. Ανάμεσά τους και η 40μελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας, συνοδευόμενη εκ του ΔΣ από τη Γεν. Γραμματέα κ. Μέγα Ελένη, την Υπεύθυνη Τμήματος Γυναικών και Χορωδίας κ. Παππά Λίτσα καθώς και την Υπεύθυνη Τύπου, Ενημέρωσης και Διαδικτύου κ. Δραγασιά Μαρία.

Ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καστόρης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας:Υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν και θα γίνουν με τη συμμετοχή όλων μας


 «Υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και θα γίνουν με τη βούληση της κυβέρνησης και τη συμμετοχή όλων μας», τόνισε ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης, μιλώντας στην εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων του τ. ΨΝΠΟ «Αλκυονίδα» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, 10 Οκτωβρίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.

  «Παρόλο που έχουν γίνει βήματα προόδου, με σημαντικότερο τη μετατόπιση του κέντρου βάρους της περίθαλψης-φροντίδας των ψυχικά ασθενών από τα ψυχιατρικά νοσοκομεία-άσυλα, σε δομές μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης, το Σύστημα Υγείας δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα επαρκώς στο μείζον θέμα της Ψυχικής Υγείας», επεσήμανε ο βουλευτής.

  

1o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. Ευχαριστίες.

Έχοντας κοινή πεποίθηση (και σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα), ότι η λειτουργικότητα, η αισθητική και η ασφάλεια του σχολικού χώρου, συμβάλλουν ενεργά όσο και τα άλλα εκπαιδευτικά πεδία, στην κοινωνικοποιητική διάσταση του σχολείου, στην ανθρωπιστική παιδεία και αποτελούν πεδίο πολιτισμού, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ελαιοχρωματισμού όλων των εσωτερικών χώρων του σχολείου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

Π.Α.ΜΕ.: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Η Γραμματεία  του Π.Α.ΜΕ.  Πιερίας καλεί  τα Διοικητικά  Συμβούλια  των πρωτοβάθμιων Σωματείων και συλλόγων στο δημόσιο και τον Ιδιωτικό  Τομέα,  γενικότερα καλεί όλους τους εργαζόμενους  σε σύσκεψη τη Δευτέρα  12 Οκτωβρίου στις 7μμ, στην αίθουσα  του Εργατικού  Κέντρου  Κατερίνης, με θέμα:

ΤΕΕ ΕΑ Κατερίνης. Αφιερωμένη στον αθλητισμό ήταν η Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015


Toυ Νίκου Κολίτση

Αφιερωμένη στον αθλητισμό ήταν η Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, με αφορμή τη θεσμοθέτηση από την περασμένη χρονιά της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα: «Σχολικός Αθλητισμός-Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Ένα ζεστό πιάτο φαγητό για 650 μετανάστες. (Βίντεο)


Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, η Ένωση Ποντίων Πιερίας, ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» και οι «Αλληλέγγυοι» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» μαγείρεψαν και προσέφεραν 650 μερίδες ζεστό φαγητό σε μετανάστες στον σταθμό της Ειδομένης.
Τα λόγια είναι περιττά. Οι εικόνες του δίλεπτου βίντεο μιλούν από μόνες τους.
Καλό δρόμο να έχετε!